Sisäänkirjautuminen
Valitse koulutus
Ilmoittaudu
Näillä vinkeillä otat kaiken irti koulutuksesta

Kävit koulutuksessa, mutta kuukauden kuluttua uudet ideat ja opit ovat hämärtyneet kaukaiseksi muistoksi ja jatkat töitäsi kuten aina ennenkin. Tuttu tilanne?

Näillä vinkeillä varmistat, että se mitä koulutuksessa opit ja oivallat, pääsee todella käytäntöön omassa työssäsi. Koulutuksen tarkoitushan on ennen kaikkea parantaa tapaasi tehdä työtä ja tuottaa sinulle ja tiimillesi uusia ideoita ja parempia toimintatapoja.

VINKKILISTA OPISKELIJOILLE: Näin saat koulutuksen opit varmasti käyttöön

  1. Kirjoita itsellesi konkreettinen tavoite. Mitä haluat muuttaa?
  2. Kysy esimieheltä, mitä hän haluaa sinun oppivan tai tekevän paremmin.
  3. Selvitä tiimiltä ja kollegoilta, mikä heitä askarruttaa opiskelemassasi aiheessa.
  4. Mieti, mitä tiimin tai organisaation tavoitetta kouluttautumisesi tukee.
  5. Poimi kaikkiin opiskelutehtäviin aiheet oman työsi arkisista haasteista.
  6. Verkostoidu koulutuspäivinä aktiivisesti eri toimialojen edustajien kanssa.
  7. Pidä tiukasti kiinni annetuista aikatauluista. Aikaa ei ilmesty lisää ensi kuussa.
  8. Seuraa kehittymistäsi: merkitse kalenteriisi päivät, jolloin tarkistat, miten työsi on muuttunut.
  9. Varaa esimiehesi kalenterista puolituntinen, jolloin esittelet hänelle uudet ideat.
  10. Jalosta ideoita yhdessä tiimisi kanssa: kokoa ideat yhteen ja käy ne läpi aivoriihessä.

Parhaimmillaan muutos säteilee kuin kevätaurinko

Jos hyvin käy, voit päästä yhtä huikeisiin tuloksiin kuin Tunnistettavin muutos 2012 -kilpailun opiskelijasarjan voittaja Heidi Hendrell. Kruunukalusteen markkinointipäällikkö Hendrell päätti aloittaa tekstisuunnittelijan tutkinnon löytäessään itsensä uusien suurten haasteiden edestä. 50-vuotisjuhlavuottaan viettäneen työnantajan yritysmielikuva tarvitsi reipasta päivittämistä, ja Heidin odotettiin ottavan haltuun markkinointikanavat, ideoivan kampanjoita ja raikastavan sekä tekstejä että visuaalista ilmettä.

  Hendrellin puhaltamat uudet tuulet ovat olleet niin rivakat, että muutoksen ovat huomanneet henkilökunta, asiakkaat, johto ja yhteistyökumppanit – eli ihan kaikki. ”Sain koulutuksesta niin loistavat työkalut, että tulos näkyy!”

Hendrell sovitti samalle polulle siis sekä tutkinnon suorittamisen että brändin uudistamisen: hän hyödynsi koulutuksissa saamiaan ideoita luodessaan uutta yritysmielikuvaa Kruunukalusteelle.

”Koulutuksessa opitut asiat ovat päivittäin läsnä työssäni ja suunnittelussa. Olen toteuttanut myös käytännössä useammankin koulutuksen aikana ideoimani suunnitelman ja kampanjan. Näkökulmaksi koulutuksesta jäi aina miettiä, miten juuri me voisimme sitouttaa asiakkaitamme ja tarjota heille parempaa arkea”, Hendrell kertoo.

Haasta itsesi muuttumaan ja muuttamaan

”Hendrellin opinnoissa työkalut ovat tuottaneet ideaalin tuloksen. Me olemme kouluttajina vastuussa siitä, että koulutuksemme on käytännönläheistä ja tuoretta ja että annamme opiskelijoillemme mahdollisuuden oivaltaa”, sanoo Markkinointi-instituutin osaamisen kehittämisen johtaja Marjo Silvo.

”Tuemme opiskelijaa ja annamme keinoja uuden osaamisen muuttamiseksi käytännön uusiksi työtavoiksi. He ovat kuitenkin itse vastuussa siitä, kuinka sinnikkäästi he vievät uudet ideat työyhteisöön ja kuinka aktiivisesti he ottavat uusia työkaluja ja työtapoja käyttöön. Siksi on tärkeää miettiä ennen koulutusta, sen aikana ja sen jälkeen, mitä uudet asiat tarkoittavat juuri meidän työssämme, tiimissämme ja organisaatiossamme. Ja parasta jälkeä syntyy, kun mukaan otetaan esimies ja tiimi”, Silvo summaa.

Myös Hendrell peräänkuuluttaa rohkeutta ja intoa. ”Isokin muutos on mahdollinen, kun miettii, kuinka voisi hyödyntää ja soveltaa kouluttajien ja muiden opiskelijoiden kokemuksia omassa työssä. Pitää rohkeasti olla valmis oivaltamaan, miten asioita voitaisiin tehdä uudella tavalla”, Hendrell vinkkaa. ”Ja kun olet itse innostunut uudistuksista, kollegatkin varmasti innostuvat!”

Näillä vinkeillä otat kaiken irti koulutuksesta