Sisäänkirjautuminen
Valitse koulutus
Ilmoittaudu
Hyväntekeväisyyspyöräilyllä tukea syöpäsairaille lapsille

Mikä saa tavallisen kuntoilijan polkemaan Helsingistä Pariisiin? Pyöräilykärpäsen purema ja halu tehdä hyvää!

Yli 50 kaikenikäistä suomalaista hyppää heinäkuun alussa pyörän selkään ja polkee hyväntekeväisyystempauksena Pariisiin. Yksi Suomen Team Rynkeby -joukkueeseen osallistuvista on ETM Kaisa Räsänen, joka työskentelee kehittämispäällikkönä Markkinointi-instituutissa.

Kaisa Räsänen

”Olen mukana, koska haluan auttaa ja tehdä hyvää. Etsin itselleni uutta kuntoilulajia viime syksynä, ja Team Rynkebyssä mukana ollut kaverini houkutteli minut osallistumaan. En ole aiemmin harrastanut maantiepyöräilyä, joten 1300 kilometrin matka tuntui aika saavuttamattomalta. Mutta olemme treenanneet koko talven yhdessä, ja nyt 200 kilometrin päivävauhti ei olekaan enää niin utopistinen.”

Varoja syöpäsairaille ja heidän perheilleen

Team Rynkebyssä eri maiden joukkueet pyöräilevät kotimaastaan kohti Pariisia hyväntekeväisyystarkoituksessa. Kaikki saapuvat Eiffel-tornille yhtä aikaa 11. heinäkuuta. Mukana on yhteensä 1200 pyöräilijää Suomen lisäksi Tanskasta, Ruotsista, Norjasta, Färsaarilta ja Australiasta. Tältä näytti, kun 985 pyöräilijää valtasi Pariisin kadut vuonna 2013.

Hyväntekeväisyyskohteena kaikilla tiimeillä on syöpäsairaat lapset, nuoret ja heidän perheensä sekä lasten syöpätutkimus. Suomen Team Rynkeby -joukkue kerää rahaa Sylva ry:lle. Viime vuonna suomalaiset keräsivät 63 500 euroa, ja tämän vuoden tavoitteena on 150 000 euroa.

”Varoja kerätään yrityksiltä. Mm. Markkinointi-instituutti osallistuu sponsorilahjoituksella ja saa vastineeksi näkyvyyttä ajovaatteissamme. Kaikki lahjoitukset menevät lyhentämättöminä Sylva ry:lle. Me osallistujat kannamme oman kortemme kekoon maksamalla itse omat välineemme ja matkamme”, Räsänen kertoo.

Team Rynkeby

Sopii kaikenikäisille kuntoilijoille

”Vaikka tuo matka tietysti vähän jännittääkin, minulla on turvallinen olo. Pyöräilijöitä tukee ammattitaitoinen huoltojoukko. Mukana on ihan tavallisia kuntoilijoita, eikä monellakaan ole aiempaa maantiepyöräilytaustaa”, Räsänen rohkaisee. ”Kannustan mukaan, jos vaan haluat tehdä hyvää ja voittaa itsesi!
Ja harvoin näin aikuisiällä tutustuu äkkiä yli viiteenkymmeneen ihmiseen ja saa uusia hyviä ystäviä!”

Hakijoita vuoden 2014 joukkueeseen oli yli sata, ja Räsänen toivookin, että ensi vuonna Suomestakin saataisiin mukaan useampi joukkue eri paikkakunnilta. Jos olet kiinnostunut, lue lisää tapahtumasta: www.team-rynkeby.fi  


Sylva ry on vuonna 1982 perustettu syöpää sairastavien lasten, nuorten ja heidän perheidensä valtakunnallinen yhdistys. Se mm. järjestää kuntoutusta, vertaistukea ja lomia sairastuneille ja heidän perheilleen. www.sylva.fi  

Hyväntekeväisyyspyöräilyllä tukea syöpäsairaille lapsille