Sisäänkirjautuminen
Valitse koulutus
Ilmoittaudu
Uusi Talouden johtamisen tutkinto käynnistyy syksyllä

Markkinointi-instituutissa alkaa syyskuussa uusi Talouden johtamisen tutkinto. Se on tällä hetkellä ainoa suomenkielinen talousjohdolle suunnattu koulutus.

Talouden johtamisen tutkinnossa talouden johtamista lähestytään erityisesti pk-yritysten johdon ja isojen yritysten keskijohdon näkökulmasta. Koulutus soveltuu vaativissa vastuullisissa taloushallinnon tehtävissä toimiville kuten talousjohtajille sekä talousjohtajaksi tähtääville, talouspäälliköille ja controllereille.

Tutkinnon suorittanut osaa tehdä kannattavia ja kestäviä ratkaisuja sekä hallitsee uusimmat talouden johtamisen menetelmät. Hän johtaa tavoitteellisesti organisaation taloushallintoa ja rakentaa yhteistyössä muun johdon kanssa strategiaa tukevia toimenpiteitä. Hän tunnistaa sisäisten asiakkaidensa tarpeet ja toimii muun johdon sparrauskumppanina.

TIR:n seuraaja

Markkinointi-instituutin Talouden johtamisen tutkinto jatkaa Efektor Oy:n TIR – talousjohdon kehitysohjelman jalanjäljissä. ”TIR oli suunnattu valmistavassa teollisuudessa toimiville yrityksille. Koska yhä useampi yritys saa liikevaihtonsa palveluista tuotteiden sijaan, Talouden johtamisen tutkinto on suunniteltu erityisesti palvelu- ja asiantuntijayritysten tarpeisiin”, kertoo Nina Hyytiäinen, joka pyöritti 11 vuoden ajan TIR-tutkintoa ja vastaa nyt Talouden johtamisen tutkinnosta.

Tutkinnossa ratkaistaan oman organisaation haasteita

Tutkintoon kuuluu neljä kurssia: Strategisen johtamisen pelikenttä, Konserniraportointi ja verosuunnittelu, Arvonmääritys ja yrityskaupat sekä Yritysrahoitus ja talouden mittaus- ja ohjausjärjestelmät. Tutkinnossa osallistuja käy läpi oman organisaationsa haasteita ja kehittää niihin ratkaisuja kouluttajien tuella.

Kouluttajina ja kehittymisen ohjaajina toimii talouden huippuammattilaisia ja suunnannäyttäjiä kuten Juha-Pekka Kallunki, Ilari Salmi, Risto Waldén ja Ilkka Virtanen.

Sopiva tutkinto kaikkiin urakehityksen vaiheisiin

Markkinointi-instituutti tarjoaa talouden ammattilaisille kokonaisen koulutuspolun, josta jokainen voi valita omaan rooliinsa sopivan tutkinnon. Tarjolla on Talouden johtamisen tutkinnon lisäksi Palkanlaskijan tutkinto, Kirjanpitäjän tutkinto ja Talouspäällikön tutkinto.

Vastaava kehityspolku on tarjolla HR-ammattilaisille, jotka voivat valita Henkilöstöassistentin, Henkilöstöpäällikön ja Henkilöstöjohtajan tutkinnon välillä. Markkinoinnin ammattilaisille on samoin omat tutkinnot asiantuntijoille, päälliköille ja johdolle.

”Markkinointi-instituutissa on paljon tyytyväisiä asiakkaita: 91 % opiskelijoistamme suosittelee koulutustamme. Monet haluavat palata meille, ja me puolestamme haluamme tarjota heille mahdollisuuden löytää jokaiseen uravaiheeseen sopivan koulutuksen”, kertoo Hyytiäinen.

Talouden johtamisen tutkinto keskittyy talouden näkemyksen kasvattamiseen, mutta tutkintoa voi täydentää tarpeen mukaan johtamisen, esimiestyön tai HR-aiheiden kursseilla. Erinomainen lisä jokaiselle, joka haluaa kehittyä paremmaksi työelämän vuorovaikutustilanteissa, on uusi Vaikuta viestilläsi, vakuuta asiallasi -kurssi.

Uusi Talouden johtamisen tutkinto käynnistyy syksyllä