Sisäänkirjautuminen
Valitse koulutus
Ilmoittaudu

Ammatilliset tutkinnot
 

Oletko jo työelämässä ja haluat virallisen todistuksen ammattitaidostasi? Ammatillinen tutkinto on sinua varten!

Siinä hyödynnät joustavasti osaamista, jonka olet jo hankkinut työelämässä.

Ammatilliset tutkinnot ovat Opetushallituksen virallisia tutkintoja. Jotta voit suorittaa tutkinnon, sinulla täytyy olla alan työpaikka, sillä osoitat osaamisesi käytännön työtehtävissä. Tutkinto ja siihen valmistava koulutus suoritetaan työn ohella.

Ammatillisen tutkinnon suorittaminen

Perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittaminen ja tutkintoon valmistava koulutus henkilökohtaistetaan osaamisesi perusteella, joten opiskelet vain niitä asioita, joita sinun tarvitsee.

Opiskelija Anna Pettinen, markkinointiviestinnän ammattitutkinto

Anna Pettinen,
Markkinointiviestinnän ammattitutkinto

Olennaista on se, että hallitset asiat, jotka on määritelty Opetushallituksen tutkinnon perusteissa.  

Teet yhdessä Markkinointi-instituutin ohjaajan kanssa itsellesi yksilöllisen suunnitelman tutkinnosta ja siihen sisältyvistä opinnoista. Suunnitelmassa otetaan huomioon millaista osaamista sinulla jo on, ja valitaan kursseja, joilla voit täydentää ammattitaitoasi siten, että voit suorittaa tutkinnon.

Näyttötutkinnon henkilökohtaistamisessa pohditaan miten omat työtehtäväsi ja tavoitteesi sopivat valitsemaasi tutkintoon.

Katso video:
Tutkintojen ohjaaja Päivi Puhakka kertoo, miten ammatillisesta tutkinnosta rakennetaan sinulle sopiva.

  

 Ammatillisella tutkinnolla ammattilaiseksi

Näyttötutkinnon suorittaminen Markkinointi-instituutissa 

Jos hallitset ammatin jo entuudestaan, voit osoittaa ammattitaitosi tutkintotilaisuuksissa ilman tutkintoon valmistavaa koulutusta.

Tutkinnon suorittaminen on edullista, koska opiskelijana maksat koulutuksesta ainoastaan omarahoitusosuuden (noin 700–1500 euroa). Valtio rahoittaa loput koulutuksesta. Liiketalouden perustutkinto, merkonomi on kokonaan maksuton.

Markkinointi-instituutissa voit suorittaa seuraavia ammatillisia näyttötutkintoja:

 

Mikä on ammatillinen tutkinto?

Opetushallituksen virallisia ammatillisia tutkintoja on kolmea eri tasoa: perustutkinto, ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto.

Opetushallitus on määritellyt jokaisen näyttötutkinnon kohdalla, millaista osaamista ko. tutkinnossa vaaditaan ja millaisin kriteerein osaamista arvioidaan työssä. Tutkinnon suorittamisessa otetaan huomioon työssä tai muilla elämänalueilla kertynyt osaaminen.

Tutkinto suoritetaan näyttämällä osaaminen omassa työssä. Tutkinnon suorittamiseen valmistaudutaan valmistavassa koulutuksessa. Valmistavan koulutuksen tarkoituksena on kehittää opiskelijan osaamista niillä alueilla, joilla hänellä ei ole tarpeeksi ammattitaitoa suoriutuakseen tutkinnosta. Kun aloitat tutkinnon suorittamisen, sinulle räätälöidään henkilökohtainen opiskelusuunnitelma: siinä todetaan, millaista osaamista sinulla jo on, ja valitaan kursseja, joilla voit täydentää osaamistasi siten, että voit suorittaa tutkinnon.

Lue vastauksia useimmin kysyttyihin kysymyksiin ammatillisista tutkinnoista (ent. näyttötutkinnoista).

 

Ammatilliseen tutkintoon tähtäävää koulutusta voidaan räätälöidä myös yritysten henkilöstölle. Katso esimerkkejä tutkinnoista, joita olemme toteuttaneet eri yrityksille.

Näin haluamme antaa avoimet uranäkymät. Meillä on mahdollisuus edetä vaikka vastuu- tai esimiestehtäviin, jos osoittaa olevansa sitoutunut”, sanoo Osuuskauppa Suur-Savon toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen.

 Kysy lisää yrityksille räätälöidyistä ammattitutkinnoista.

           
Ammatilliset tutkinnot