Sisäänkirjautuminen
Valitse koulutus
Ilmoittaudu

Opintojen rahoitus ja maksuvaihtoehdot
 

 

Muiden aihealueiden kysymykset ja vastaukset

 

Voinko maksaa koulutuksen erissä?

Osallistumismaksu laskutetaan yhdessä erässä, ja sen tulee olla maksettuna ennen koulutuksen alkua.

Vaihtoehtoisesti voit hankkia rahoituksen Markkinointi-instituutin www-sivuilla osoitetun rahoitusyhtiön kautta. Maksat lainaa valitsemasi kuukausierän mukaan, ja voit maksaa ylimääräisiä suorituksia tai koko luottosumman milloin tahansa ilman ylimääräisiä kuluja. Rahoitus on haettavissa 500 - 7500 eurolle. Lue lisää >

Jos osallistumisesi maksaa yritys kuten työnantajasi, maksu laskutetaan yhdessä erässä ennen koulutuksen alkua. 

<< sivun alkuun

 

 

Mihin mennessä koulutus pitää olla maksettuna?

Koulutuksen tulee olla maksettuna ennen opiskelun aloittamista. Jos maksat koulutuksen itse tai jos työnantajasi maksaa sen, maksu erääntyy ennen koulutuksen alkua. Jos olet hankkinut rahoituksen Markkinointi-instituutin www-sivuilla osoitetun rahoitusyhtiön kautta, lähetämme laskun ennen koulutuksen alkua rahoitusyhtiölle.

<< sivun alkuun

 

 

Mitä tukea voin saada opiskelun rahoittamiseen?

Voit saada aikuiskoulutustukea, jos opiskelet päätoimisesti ja olet palkattomalla opintovapaalla yhtäjaksoisesti vähintään kaksi kuukautta tai jos opiskelet lyhyemmillä opintojaksoilla tai osa-aikaisesti vähintään 43 päivän ajan. Sinulla täytyy olla voimassa oleva työ- tai virkasuhde. Aikuiskoulutustuen myöntämiseen on myös muita ehtoja, joiden tulee täyttyä. Markkinointi-instituutin koulutukset eivät lähtökohtaisesti täytä edellytystä päätoimisesta opiskelusta. Se saattaa olla mahdollista erityisjärjestelyin.

Jos olet suorittanut ammatillisen tutkinnon, voit hakea vuoden kuluessa tutkinnon suorittamisesta ammattitutkintostipendiä.

Et voi saada Kelan opintotukea, koska opiskelu Markkinointi-instituutissa ei ole päätoimista.

Lisätietoja ammattitutkintostipendistä ja aikuiskoulutustuesta: www.koulutusrahasto.fi

<< sivun alkuun

 

 

Voinko saada opintoihin opintotukea?

Et voi saada Kelan opintotukea. Markkinointi-instituutissa opiskellaan yleensä työn ohessa, joten opiskelu ei ole kokopäivästä eli päätoimista. Siksi opiskelu Markkinointi-instituutissa ei oikeuta valtion opintotukeen.

<< sivun alkuun

 

 

Voinko saada opintoihin aikuiskoulutustukea?

Voit saada aikuiskoulutustukea, jos opiskelet päätoimisesti ja  olet palkattomalla opintovapaalla yhtäjaksoisesti vähintään kaksi kuukautta tai jos opiskelet lyhyemmillä opintojaksoilla tai osa-aikaisesti vähintään 43 päivän ajan. Sinulla täytyy olla voimassa oleva työ- tai virkasuhde. Aikuiskoulutustuen myöntämiseen on myös muita ehtoja, joiden tulee täyttyä.

Markkinointi-instituutin koulutukset eivät lähtökohtaisesti täytä edellytystä päätoimisesta opiskelusta. Se saattaa olla mahdollista erityisjärjestelyin.

Lisätietoja aikuiskoulutustuesta: www.koulutusrahasto.fi

<< sivun alkuun

 

 

Voinko vähentää opiskelumaksuja verotuksessa?

Jos maksat itse opiskelumaksusi, ne voivat olla sinulle vähennyskelpoisia verotuksessa. Vähennysoikeuden saamiseksi sinun on pystyttävä osoittamaan, että koulutus on välttämätöntä ammattitaidon ylläpitämiseksi. Tästä voit saada todistuksen työnantajaltasi. Peruskoulutuksen kustannukset eivät ole vähennyskelpoisia verotuksessa.

Eri kunnissa suhtaudutaan eri tavoin kaikkien oppilaitosten, kuten Markkinointi-instituutin, opiskelumaksujen vähennyskelpoisuuteen. Säilytä maksukuitit verohallinnon ohjeiden mukaisesti.

<< sivun alkuun

 

 

Voinko opiskella oppisopimuksella?

Kyllä. Voit opiskella oppisopimuksella sekä ammatillisia tutkintoja että Markkinointi-instituutin omia tutkintoja.

Oppisopimusmahdollisuuksista kannattaa keskustella työnantajan ja paikallisen oppisopimustoimiston kanssa.

<< sivun alkuun

 

 

Voinko jatkaa yhden kurssin jälkeen tutkintoon? Maksaako tutkinto silloin enemmän?

Kyllä voit.

Markkinointi-instituutin omissa tutkinnoissa kokonaisen tutkinnon hinta on edullisempi kuin jos suoritat samat opinnot erillisinä kursseina. Mikäli haluat kurssin jälkeen jatkaa tutkintoon, otamme jo maksamasi kurssimaksun huomioon ja räätälöimme tutkinnollesi hinnan erikseen.

Ammatilliset tutkinnot ovat valtion rahoittamaa koulutusta. Näissä tutkinnoissa opiskelijan omarahoitusosuus koko tutkinnosta on pieni ja se laskutetaan kokonaan, jos jatkat tutkintoon.

 

Opiskelun keskeyttäminen tai peruminen

Jos jostakin syystä et pysty suorittamaan tutkintoosi kuuluvaa kurssia alkuperäisen suunnitelman mukaan, voit siirtyä kerran kurssin seuraavaan toteutukseen, kun asiasta sovitaan yhteyshenkilöidemme kanssa. Kurssilta toiselle siirtymisestä perimme 60 euroa, joka kattaa siirtymisestä aiheutuvia kustannuksia.

Jos et voi edetä opiskelussa suunnitelman mukaan, kerro heti tilanteessasi tapahtuvista muutoksista. Teemme tarvittaessa kanssasi uuden opiskelusuunnitelman, johon voit sitoutua, jotta saat opintosi päätökseen.

Osallistumisen peruutusehdot

Osallistumisen voi perua ilman peruutuskuluja viimeistään 14 vrk ennen koulutuksen alkua.  Alle 14 vrk ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista perimme 50 % koulutuksen hinnasta. Jos osallistumista ei ole peruttu ennen koulutuksen alkua, perimme 100 % koulutuksen hinnasta. Verkkokurssien osallistumista ei voi peruuttaa sen jälkeen, kun käyttäjätunnukset on luovutettu opiskelijalle. Opiskelun keskeytys ei oikeuta opiskelumaksun palautukseen.

<< sivun alkuun

 

 

 

 

Opintojen rahoitus ja maksuvaihtoehdot