Sisäänkirjautuminen
Valitse koulutus
Ilmoittaudu

Opiskelu työn ohessa
 

 

Muiden aihealueiden kysymykset ja vastaukset

 

Miten opiskelu järjestetään käytännössä?

Opiskellessasi Markkinointi-instituutissa osallistut koulutuspäiviin ja opiskelet itsenäisesti etäopiskelujakson aikana.

Koulutuspäivät järjestetään yleensä Markkinointi-instituutin toimipisteessä joko Espoossa tai Oulussa. Koulutuspäiviä on arkisin, ja opiskelu tapahtuu päivällä noin kello 9–16. Koulutuspäiviä on yleensä vain muutama kuukaudessa, joten opiskelu onnistuu pidemmänkin matkan päästä. Suosittelemme koulutuspäiviin osallistumista, mutta yleensä se ei ole välttämätöntä koulutuksen suorittamiseksi.

Joihinkin koulutuspäiviin on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä omalta työpisteeltäsi. Kysy etäosallistumismahdollisuudesta koulutuksen yhteyshenkilöltä!

Koulutuspäivissä kouluttajat ja asiantuntijat kertovat omien kokemustensa kautta koulutuksen aiheista. Kouluttajat ovat työelämän kovimpia tekijöitä, jotka tuovat opiskelijaryhmän pureskeltavaksi haasteita todellisesta työelämästä. Koulutuspäivien lisäksi kouluttajat ohjaavat oppimistasi verkossa ja antavat henkilökohtaista palautetta harjoituksista.

Etäopiskelun aikana voit opiskella sinulle sopivaan aikaan. Harjoittelet koulutuspäivissä oppimiasi asioita käytännössä. Etäopiskelu tapahtuu Optima-verkko-oppimisympäristössä, jossa näet koulutuspäivien materiaalit, palautat tehtävät, luet palautteet harjoituksistasi ja seuraat suorituksiasi. Lisäksi kommunikoit siellä kouluttajien ja ryhmäsi opiskelijoiden kanssa. Etäopiskelu on ohjattua, mikä tarkoittaa sitä, että kouluttajat ohjaavat sinua ja antavat henkilökohtaista palautetta harjoituksista.

Opit koulutuksessa myös muiden opiskelijoiden kokemuksista. Tapaat ryhmää koulutuspäivillä, ja pohditte oman työnne ja harjoitusten haasteita myös Optimassa.

<< sivun alkuun

 

 

Onko koulutuspäiviin pakko osallistua?

Ei. Suosittelemme kuitenkin osallistumista, sillä koulutuspäivissä tapaat kouluttajat, verkostoidut muiden opiskelijoiden kanssa ja osallistut keskusteluun. Kokemusten jakaminen on arvokas osa oppimista.

Joihinkin koulutuspäiviin on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä omalta työpisteeltäsi. Kysy etäosallistumismahdollisuudesta koulutuksen yhteyshenkilöltä!

<< sivun alkuun

 

 

Voinko opiskella työn ohessa?

Kyllä. Opiskelu on suunniteltu niin, että se sopii työn oheen ja työssä käyville. Opiskelu ei ole päätoimista tai kokopäiväistä, mutta kuukaudessa on 1–3 koulutuspäivää, jotka toki vaativat poissaoloa töistä. Nämä koulutuspäivät ovat arkisin pääsääntöisesti klo 9–16. Koulutuspäivien lisäksi opiskelet omaan tahtisi etänä, jolloin voit rytmittää opiskelun oman työsi ja elämäntilanteesi mukaan.

Joihinkin koulutuspäiviin on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä omalta työpisteeltäsi. Kysy etäosallistumismahdollisuudesta koulutuksen yhteyshenkilöltä!

<< sivun alkuun

 

 

Paljonko opiskeluun kuluu aikaa?

Tämä riippuu kurssin tai tutkinnon vaativuudesta sekä opiskelijan lähtötasosta, oppimiskyvystä ja motivaatiosta. Toiset tarvitsevat harjoitteluun ja kertaamisen enemmän aikaa kuin toiset. Koulutuspäivien lisäksi opintoihin kannattaa varata n. 4–10 tuntia viikossa. 

<< sivun alkuun

 

 

Mitä tarkoittaa henkilökohtainen tai yksilöllinen opiskelusuunnitelma?

Markkinointi-instituutin omissa tutkinnoissa sekä virallisissa ammatillisissa tutkinnoissa opiskelijoille tehdään henkilökohtainen opiskelusuunnitelma.

Ammatillisissa tutkinnoissa eli näyttötutkinnoissa henkilökohtainen opiskelusuunnitelma liittyy valmistavan koulutuksen suunnitteluun. Se tarkoittaa sitä, että jokaiselle Markkinointi-instituutissa näyttötutkintoa suorittavalle räätälöidään oma yksilöllinen suunnitelma siitä, miten hän suorittaa tutkinnon. Opiskelija voi valita valmistavaksi koulutukseksi ne kurssit, joista juuri hän tarvitsee lisää osaamista. Opiskelija tekee henkilökohtaisen opiskelusuunnitelmansa yhdessä Markkinointi-instituutin koulutusasiantuntijan kanssa.

Markkinointi-instituutin omissa tutkinnoissa henkilökohtainen opiskelusuunnitelma puolestaan tarkoittaa sitä, että opiskelija voi itse valita tutkintoon itselleen sopivia kursseja annetusta valikoimasta. Useimmissa tutkinnoissa on joitain pakollisia kursseja, ja niiden lisäksi opiskelija valitsee kurssitarjottimelta ne kurssit, jotka tukevat hänen kehittymistään.

<< sivun alkuun

 

 

 

Opiskelu työn ohessa