Toni Berkowits: Ikä ei ole este uuden oppimiselle

Julkaistu 5.9.2018

Toimitusjohtajamme Toni Berkowits toi Esimies & Henkilöstö 2018 -tapahtumassa pitämässään puheenvuorossa esiin huolensa siitä, että ikään liittyvät asenteet ja ennakkoluulot voivat estää suomalaista työelämää kehittymästä. 

Ikään liittyviä paineita tulee sekä ulkoa että sisältä päin. Berkowits nosti esiin erityisesti sen, miten eri ikäiset ihmiset suhtautuvat oman osaamisensa uudistamiseen. Hän näkee itsensä kehittämisen ennen kaikkea asennekysymyksenä, ja kannustikin messuyleisöä kokeilemaan rohkeasti uusia asioita.

–  Ei ole fysiologista estettä sille, ettemmekö voisi uudistua kaiken ikäisinä. Ei työn tekeminen tai uuden omaksuminen kuulu vain 18–49-vuotiaille, Berkowits muistutti.

Yleisurheilua nuorena harrastanut toimitusjohtaja jakoi yleisölle valmentajansa viisaan neuvon kokeilla uusia asioita miettimättä liikaa. 

Toni Berkowits

–  Kannattaa rohkeasti kokeilla eikä ylianalysoida ja miettiä etukäteen, mitä tästä tulee. Ja kun ihminen kokeilee uutta, hänelle kannattaa antaa hyvää palautetta – sitähän me kaikki haluamme, hyvä palaute kannustaa meitä jatkamaan.

Ylianalysoimisen sijaan Berkowits kehotti mieluummin pohtimaan omaa tapaamme ajatella ikää: 

– Miksi sepitämme itsellemme tarinaa, että emme pysty johonkin vain koska olemme tietyn ikäisiä? Se on vahingollista sekä itsellemme että suomalaiselle työelämälle.

Esimies & Henkilöstö 2018 -messut pidettiin Helsingin Messukeskuksessa 4.–5.9.2018.

Jaa sivu