Kiinteistönvälittäjä laajensi osaamistaan isännöintiin

Julkaistu 19.11.2018
Petri_Autio_400x400.png

Petri Autio, toimitusjohtaja, yrittäjä, Autiotalot

Kiinteistönvälittäjä Petri Autiosta oli luontevaa laajentaa palveluja isännöintiin. Isännöitsijän koulutus Markkinointi-instituutissa toi Autiolle tarvittavaa osaamista, varmuutta ja uskottavuutta.

Petri Autio povaa isännöinnistä tulevaisuuden alaa, jota taantumat eivät ravistele. Autio oli työskennellyt 15 vuoden ajan kiinteistönvälitysalalla kun hän perusti yhdessä vaimonsa kanssa isännöintiyrityksen. Nyt Autiotalot-brändin alta tarjotaan kiinteistövälitystä ja isännöintiä – ja ne tukevat hienosti toisiaan. 

–  Ensin vaimoni opiskeli isännöintiä, mutta pian minäkin halusin pätevöityä alalle. Isännöinnin osaaminen on luonnollinen lisä kiinteistönvälitystoiminnalle.

Autio on synnynnäinen myyjä, joka aloitti uransa 10-vuotiaana kauppaamalla pajunkissoja. Koulunkäynnistä hän kiinnostui kuitenkin vasta aikuisiällä. Sen jälkeen hän onkin kehittänyt osaamistaan jatkuvasti.

–  Aina kun saa enemmän tietoa, kokee olevansa taas asteen parempi omassa ammatissaan, Petri Autio kuvailee. –  Mottoni on ”hautaan saakka raakileena”.

Lakiviidakko kuuluu ammattiin. Mitä paremmin tuntee lakipykälät, sitä pienempiä sudenkuopat ovat päivittäisessä työssä.

Isännöinnin ammattitutkinto on tuonut Autiolle osaamista, varmuutta ja uskottavuutta asiakkaiden silmissä. Alalla tarvitaankin erityistä luottamusta, joten omasta osaamisesta huolehtiminen on välttämätöntä. 

–  Ei montaa virhettä tarvitse tehdä kun asiakas kääntyy seuraavan isännöintitoimiston puoleen. Lakiviidakko kuuluu ammattiin. Mitä paremmin tuntee lakipykälät, sitä pienempiä sudenkuopat ovat päivittäisessä työssä.

Autioiden isännöintialan yritys on kasvanut, mikä luo osaltaan paineita kouluttautumiselle. Siksi Autio kannustaa myös yrityksen henkilöstöä pitämään osaamisensa ajan tasalla.

Katso video Youtubessa

Isännöitsijän koulutuksesta tukea päivittäiseen työskentelyyn

Isännöinnin opintojen edetessä Petri Autio yllättyi siitä, kuinka paljon yhteistä ammateilla on, vaikka työt ovat hyvin erilaisia. Markkinointi-instituutin koulutukselta Autio odottikin nimenomaan lisää tietoa päivittäisen työn tueksi. 

–  Koulutus ylitti odotukseni: se muutti ajattelumalliani päivittäisestä työstä. Isännöitsijällä on paljon vastuullaan taloyhtiön hoitamisessa. Nyt luotan itseeni enemmän isännöitsijän ammatissa, en pelkää niin paljon virheitä kuin aiemmin ja tiedostan enemmän asioita. Oloni on varmempi. 

Heti kotimatkalla soitin vaimolle kertoakseni, mitä kaikkea uutta olin oppinut ja ideoinut.

Aution mielestä koulutuksen parasta antia olivat ammattitaitoinen henkilökunta ja inspiroivat kouluttajat, jotka jakoivat omia kokemuksiaan isännöinnistä. Hän pitää arvokkaana myös sitä, että pääsi verkostoitumaan ja jakamaan kokemuksia eri puolilla maata työskentelevien kollegojen kanssa – niin isännöintityötä pidempään tehneiden kuin vasta-alkajien. 

–  En kokenut jääväni yksin missään vaiheessa, vaan itsenäisen opiskelun jaksoillakin Markkinointi-instituutin väki piti meistä opiskelijoista hyvää huolta ja tsemppasi. Se auttoi opiskelemaan yrittäjän kiireisen arjen keskellä. 

Hän kannustaa muitakin opiskelemaan, koska kouluttautuminen edesauttaa omaa yritystoimintaa. Yrittäjänä hän pitää myös henkilöstön kouluttamista tärkeänä, jotta henkilöstön tietotaito pysyy ajan tasalla.

–  Koulutuspäiviltä sain mukaani boostin ja halusin päästä jakamaan oppimaani eteenpäin. Heti kotimatkalla soitin vaimolle kertoakseni, mitä kaikkea uutta olin oppinut ja ideoinut.

Jaa sivu