Sitoutunut henkilöstö menestyksen rakentajana – case Musti ja Mirri

Julkaistu 26.11.2019

Webinaari 11.12. klo 10-11

Musti ja Mirri on ollut viime vuosina jatkuvasti Suomen Parhaat Työpaikat -tutkimuksen kärkijoukossa ja tänä vuonna se valittiin vähittäiskaupan parhaaksi asiakaskokemuksessa. Samaan aikaan yritys on kasvanut kannattavasti Pohjoismaiden suurimmaksi lemmikkieläintarvikkeiden ketjuksi. 

Pitkäjänteinen menestys ei ole onnen kauppaa. Mustissa ja Mirrissä on tehty vuosien ajan johdonmukaisesti työtä työntekijä- ja asiakaskokemuksen eteen. Halu sitoutua yhteiseen päämäärään ja tehdä parhaansa syntyy kulttuurissa, jota ohjaavat yhteinen merkitys ja arvot ja joka kannustaa jokaista kehittymään omassa työssään.  

Webinaarin sisältö

  • Mikä merkitys työntekijäkokemuksella on liiketoiminnalle? 
  • Mikä merkitys on arvoilla ja yhteisellä merkityksellä? Miten ne viedään arjen toimintaan niin, että syntyy erinomaista asiakaskokemusta?
  • Millainen on ollut Mustin ja Mirrin matka Suomen parhaaksi työpaikaksi? Mitä on tehty toisin ja miksi?
  • Mikä rooli on ollut henkilöstön jatkuvalla osaamisen kehittämisellä?

Webinaarin asiantuntijana toimii Juhana Lamberg, Mustin ja Mirrin Suomen maajohtaja.

Ilmoittaudu webinaariin

Webinaari on maksuton. Ilmoittautumalla webinaariin annat Markkinointi-instituutille luvan markkinoida palveluitaan.

Ilmoittaudu webinaariin tästä

Juhana Lamberg on toiminut Mustin ja Mirrin Suomen maajohtajana vuodesta 2012 ja vähittäiskaupan esimiehenä vuodesta 2000. Hän johtaa Suomen ketjun myyntiä ja asiakaskokemusta yhdessä yli 130 esimiehen ja yrittäjän kanssa. Juhana haluaa tiiminsä kanssa auttaa muita onnistumaan ja kehittymään, jolloin myös ketju kehittyy. Oikean toimintakulttuurin rakentaminen tuo sekä itselle että muille hyvää energiaa, joka taas johtaa parempiin tuloksiin. Ihmisten ja kulttuurin kehittäminen, suunnan näyttäminen ja mahdollistaminen kuuluvat tärkeimpiin johtamisen osa-alueisiin. Vahva myynnin kasvu ja erinomaiset Great Place to Work- ja asiakokemustunnustukset kertovat muutoksen onnistumisesta.

Jaa sivu