Henkilöstöassistentin tutkinto

Henkilöstöassistentin tutkinnossa saat kattavan kuvan HR:n kokonaisuudesta. Opit tukemaan organisaation kehityshankkeita ja hoitamaan käytännön HR-tehtäviä tehokkaasti. Varmistat, että yrityksessä hoidetaan sen toiminnalle välttämättömät henkilöstöasiat lakien ja säännösten mukaan.

Koulutus alkaa
5.3.2019

Hinta 3450 € (+ alv 24%)

Maksa joustavasti sinulle sopivissa erissä OP:n rahoituksella.

Maksa joustavasti sinulle sopivissa erissä OP:n rahoituksella.

Koulutuksen kesto n. 6-10 kk riippuen aloitusajankohdasta
Paikka Espoo, Tapiola
Koulutuspäivät 9 + HR-verkkokurssi

Seuraavat alkamisajankohdat 5.3.2019

Lisätietoa koulutuksesta

Henkilöstöassistentin tutkinnon suoritettuasi hoidat itsenäisesti organisaation keskeisiä henkilöstöhallinnon tehtäviä. Ymmärrät HR:n roolin organisaatiossa ja tuet työlläsi esimiehiä ja yrityksen henkilöstöpolitiikkaa. Opit tukemaan henkilöstöä yhteisten pelisääntöjen noudattamisessa. Saat koulutuksesta mukaasi uusia ideoita ja malleja HR-ratkaisujen toteuttamiseen. Lisäksi saat Työturvallisuuskeskuksen myöntämän Työhyvinvointikortin. 

Tämä koulutus soveltuu henkilöstöhallinnon tehtäviä hoitaville tai niihin siirtyville, uutta uraa harkitseville ja henkilöstöasioiden täydennyskoulutusta kaipaaville. Sinulla ei tarvitse olla alan työpaikkaa tai aiempaa kokemusta HR-toiminnoista.

Henkilöstöassistentti voi edetä vaativampiin HR-tehtäviin, ja  tutkinto antaa etenemiselle erinomaisen pohjan. Koulutuksen jälkeen olet myös valmis osallistumaan Henkilöstöpäällikön tutkintoon.

Kysy lisätietoja
Irmeli Kalliosalmi tarjoomapäällikkö 050 401 4130 irmeli.kalliosalmi@markinst.fi
Sonja Johnsson osaamispäällikkö 045 633 9413 sonja.johnsson@markinst.fi

"Nyt olen unelmatyössäni, ja opiskelulla Markkinointi-instituutissa oli oikeasti vaikutusta siihen, että pääsin vaihtamaan alaa unelma-ammattiini. "


"Sain lisää varmuutta omaan työhöni ja sain hyvän kokonaiskuvan henkilöstöalan tehtäväkentästä."


"Koulutukseen osallistuminen sytyttää minussa innostuksen ja tuo hyvää mieltä myös työn tekemiseen."


Koulutuspäivät
5.3.2019, 6.3.2019, 15.5.2019, 16.9.2019, 21.10.2019, 22.10.2019, 21.11.2019, 15.1.2020, 16.1.2020
Laajuus
Koulutus kestää 6-10 kk riippuen koulutuksen aloitusajankohdasta. Siihen sisältyy 9 koulutuspäivää, HR:n perusteet verkkokurssi, sekä 7-10 h etäopiskelua viikossa. Laajuus on 18 op.
Kouluttajat

 

Marjut Lauronen, henkilöstöjohtamisen asiantuntija, Työ ja Elämä Oy

Pia Klemetti, HR Generalist

Helena Jylli, varatuomari, toimitusjohtaja, Prologon Oy

Jukka Tiihonen, toimitusjohtaja, Palkkataito Oy

Anu Hakonen, tutkijatohtori, Vaasan yliopisto

Kirsti Paloniemi, toimitusjohtaja, Henkilöstötyö Paloniemi Oy

 

 

Tutkinto koostuu seuraavista kursseista:

Henkilöstöhallinnon kokonaisuus tutuksi ( 1 pv + HR:n perusteet -verkkokurssi)

Tällä kurssilla hahmotat, mitkä ovat HR-toiminnon eli henkilöstöhallinnon tehtävät organisaatiossa ja miten niillä voidaan vaikuttaa työyhteisöön. Kurssin jälkeen hahmotat myös oman roolisi osana organisaatiota. Tähän kurssiin sisältyy HR:n perusteet -verkkokurssi, joka antaa kokonaiskuvan henkilöstöjohtamisen (HR) tehtävästä, merkityksestä ja roolista organisaatiossa ja sisältää harjoituksia ja pohdintoja.

Työsuhdeasiat tutuksi ( 3 pv)

Kurssin opiskeltuasi tunnet työsuhteisiin liittyvät säännökset ja osaat noudattaa niitä työssäsi. Rakennat kestävää henkilöstöpolitiikkaa ja edistät työntekijöiden tasapuolista kohtelua. Asiantuntemuksellasi tuet esimiesten työtä.

Henkilöstöraportointi ja henkilöstöluvut ( 1 pv)

Opit olennaisen henkilöstöraportoinnista sekä viranomaissäädösten että oman organisaatiosi liiketoiminnan kehittämisen näkökulmasta.

Kurssin jälkeen tunnet henkilöstöraportointiin liittyvät lait ja säädökset ja osaat toimia niiden edellyttämällä tavalla. Osaat etsiä ja hankkia tarvittavat henkilöstöluvut, raportoimaan niitä sekä analysoimaan tietoa siten, että siitä on hyötyä liiketoiminnan johtamiseen ja suunnitteluun.

Palkkaus ja palkitsemisen perusteet ( 1 pv)

Ymmärrät palkan muodostumisperiaatteet ja tiedät, mistä palkka muodostuu ja mikä palkkaan vaikuttaa.

Ymmärrät myös palkitsemiskokonaisuuden vaikutukseen henkilöstön työhyvinvointiin, tuottavuuteen ja motivaatioon. Tunnet palkitsemisen perusteet, ja osaat rohkaista organisaatiota avoimeen keskusteluun palkkauksesta ja palkitsemisjärjestelmästä.

Osaamisen kehittäminen, rekrytointi ja perehdytys ( 1 pv)

Löydät omaan organisaatioosi sopivat mallit uusien osaajien etsintään ja perehdytykseen sekä henkilöstön osaamisen kehittämiseen.

Kurssilla käydään läpi rekrytointi- ja perehdytysprosessit yksityiskohtaisesti, ja saat käyttöösi nykyaikaiset keinot löytää organisaatioosi sopivat osaajat.

Talous tutuksi ( 1 pv)

Kurssin jälkeen tunnet talouden käsitteet ja ymmärrät talouden syy-seuraussuhteet. Tarkastelet oman organisaatiosi talouden perustaa.

Tavoitteena ei ole tehdä osallistujista taloushallinnon asiantuntijoita, vaan opintojen aikana jokainen tarkastelee omaa organisaatiotaan ja tekijöitä, jotka vaikuttavat sen talouteen ja tuloksellisuuteen. Kurssissa keskitytään taloudellisen informaation tulkintaan ja ymmärtämiseen ilman monimutkaisia laskutoimituksia.

Tutkintoon sisältyy myös yhden päivän

Työhyvinvointikortti-koulutus ( 1 pv)

 

Etäopiskelu on tavoitteellinen opiskelujakso ja osa tehokasta oppimisprosessia. Sovellat oppimaasi käytännön tilanteisiin, usein suoraan omiin työtehtäviisi. Etäjakso sisältää myösopiskelua verkossa, ja saat ohjausta kouluttajilta ja tukea muilta opiskelijoilta.

Osallistumismaksu kattaa kirjat ja muut oppimateriaalit.

Osallistumismaksu laskutetaan yhdessä erässä ja sen tulee olla maksettuna ennen koulutuksen alkua. Jos olet hankkinut rahoituksen Markkinointi-instituutin www-sivulla osoitetun rahoitusyhtiön kautta, lähetämme laskun rahoitusyhtiölle.

Osallistumisen voi perua ilman peruutuskuluja viimeistään 14 vrk ennen koulutuksen alkua. Alle 14 vrk ennen koulutuksen  alkua tehdyistä peruutuksista perimme 50 % koulutuksen hinnasta. Jos osallistumista ei ole peruttu ennen koulutuksen alkua, perimme 100 % koulutuksen hinnasta.


Jokin muu koulutus?