Kiinteistönvälitys – liiketoiminnan ammattitutkinto

Ent. Kiinteistönvälitysalan ammattitutkinto KiAT

Kiinteistönvälitysalan tutkinnolla pätevöidyt kiinteistönvälityksen ammattilaiseksi ja varmistat kilpailuetusi työmarkkinoilla. Liiketoiminnan ammattitutkinto kiinteistönvälitysalalle (ent. KiAT) on Opetushallituksen virallinen tutkinto, jonka suorittamiseksi sinulla täytyy olla alan työpaikka.

Koulutus alkaa
16.1.2019

Hinta 980 €

Maksa joustavasti sinulle sopivissa erissä OP:n rahoituksella.

Maksa joustavasti sinulle sopivissa erissä OP:n rahoituksella.

Koulutuksen kesto 12 kk
Paikka Espoo, Tapiola
Koulutuspäivät 11

Seuraavat alkamisajankohdat 16.1.2019, 10.4.2019, 25.9.2019

Lisätietoa koulutuksesta

Kiinteistönvälitykseen suuntautuva liiketoiminnan ammattitutkinto on väylä kiinteistönvälitysalan ammattilaiseksi. Tutkinnon suoritettuasi olet pätevä kiinteistönvälittäjä ja kykenet toimimaan  ammattitaitoisesti kiinteistöjen myynti- ja vuokraustehtävissä. Tutkinto tukee myös valmistautumisessa valtakunnallisiin Keskuskauppakamarin LKV- ja LVV-kokeisiin.

Koulutuksessa perehdyt asuntokauppaa säätelevään kiinteistölainsäädäntöön, välityspalvelun myymiseen ja asuntojen arvon arvioimiseen sekä vaihtoehtoisesti asuntojen vuokraukseen, ostotoimeksiantojen hoitamiseen tai uudisasuntojen myyntiin.

Liiketoiminnan ammattitutkinto on työelämässä arvostettu ammatillinen tutkinto, joka sisältää oppimista omissa työtehtävissäsi. Tutkinto kiinteistönvälityksen osaamisalalla soveltuu kiinteistöjen ja huoneistojen arvon arviointiin, myyntiin ja vuokraukseen liittyvissä tehtävissä työskenteleville, kiinteistönvälitysalan myyntineuvottelijoille, myyntisihteereille, esimiehille ja kiinteistönvälitysalan yrittäjille.

Tutkinto on aiemmalta nimeltään Kiinteistönvälitysalan ammattitutkinto, KiAT.
Jos et vielä toimi alan tehtävissä, valitse Kiinteistönvälittäjän koulutusohjelma.

Kysy lisätietoja
Eeva-Kaarina Aurila tarjoomapäällikkö 050 401 4738 eeva-kaarina.aurila@markinst.fi

"Lähetän kaikki yrityksemme uudet työntekijät opiskelemaan Kiinteistönvälitysalan ammattitutkintoa Markkinointi-instituuttiin!"


"Koulutus oli tarkasti suunniteltu alan ammattilaisille sopivaksi."


"Koulutus sai minut innostumaan uudelleen työstäni 15 työvuoden jälkeen ja tuulettamaan vanhoja käytäntöjäni."


Koulutuspäivät
16.1.2019, 17.1.2019, 27.3.2019, 28.3.2019, 12.6.2019, 13.6.2019, 14.8.2019, 15.8.2019, 9.10.2019, 10.10.2019
Laajuus
Tutkinnon suunniteltu kesto on 12 kk. Siihen sisältyy 10 koulutuspäivää kahden päivän jaksoissa, ohjattua etäopiskelua, LKV-harjoituskoe ja palaute sekä arviointikeskustelu. Laajuus 33 op.

Vuoden 2018 koulutuksen sisältö. Tämä päivittyy uusien tutkinnon perusteiden mukaiseksi.

Koulutuspäivät 1 ja 2

 • Ohjaus opintoihin
 • Kiinteistönvälitysalalla toimiminen
 • Oman työn ja osaamisen seuranta
 • Asiakkuuksien hallinta
 • Lakikirjan käyttö
 • Yksityis- ja sopimusoikeuden perusteet, perhe- ja perintöoikeus

Koulutuspäivät 3 ja 4

 • Välityspalvelun myyminen
 • Asuntokauppa ja vakuudet
 • Luovutusvoittoverotus

Koulutuspäivät 5 ja 6

 • Kiinteistönmuodostamisoikeus ja kaavoitus
 • Kiinteisökauppa ja virhevastuu
 • Varainsiirtoverotus

Koulutuspäivät 7 ja 8

 • Kiinteistöjen ja osakehuoneistojen arviointi
 • Asuinhuoneiston vuokraustoimeksiannon hoitaminen
 • Ostotoimeksiannon hoitaminen
 • Uudiskohteen myyntitoimeksiannon hoitaminen

Koulutuspäivät 9 ja 10

 • Juridiikan keskeisten osien kertaus
 • LKV-harjoituskoe ja kokeen läpikäynti

Arviointiaineiston palautus, Arviointikeskustelu

Ohjattua verkko-opiskelua koulutuspäivien välissä

Etäjakson tavoitteena on, että opit ymmärtämään kiinteistöalan toimintaympäristöä laajemmin ja opit soveltamaan koulutuspäivien teoriatietoa käytännön liike-elämään kiinteistönvälitysalalla.

Etäopiskelu on tavoitteellinen opiskelujakso ja osa tehokasta oppimisprosessia. Sovellat oppimaasi käytännön tilanteisiin, usein suoraan omiin työtehtäviisi. Etäopiskelu on opiskelua verkko-oppimisympäristössä. Teet harjoitustehtäviä, jotka asiantuntijamme arvioivat ja kommentoivat.

Koulutuksen hintaan sisältyvät: Kiinteistölainsäädäntö ja Mika Saavalainen: Kiinteistönvälittäjän menestyksen salaisuudet –kirjat, sekä muu oppimismateriaali.

Liiketoiminnan ammattitutkinto on Opetushallituksen virallinen ammatillinen tutkinto, jossa tutkinnon suorittaminen ja tutkintokoulutus henkilökohtaistetaan juuri sinulle sopivaksi sen perusteella, mitä jo osaat ja mitkä ovat tavoitteesi.

Valitset Markkinointi-instituutin ohjaajan kanssa tutkintoon soveltuvasta kurssitarjonnasta ne kurssit, joilla saavutat tutkinnossa vaadittavan ammattitaidon. Opintojen määrä riippuu siitä, mitä tutkinnon osia valitset tutkintoosi, mitä jo osaat ja miten kasvatat ammattitaitoasi työpaikallasi.

Jokaisessa tutkinnossa on omat vaatimuksensa ammatilliselle osaamiselle. Tutustu liiketoiminnan ammattitutkinnossa vaadittavaan osaamiseen Opetushallituksen sivuilla.

 

Osallistumismaksu sisältää tutkinnon  suorittamisen ja kaikki tutkinnon kurssit, joille opiskelija osallistuu, sekä oppimateriaalit ja kirjat.

Tämä koulutus on Opetus- ja kulttuuriministeriön osittain rahoittamaa ammatillista lisäkoulutusta. Opiskelija maksaa vain koulutuksen omarahoitusosuuden (eli osallistumismaksun).

Osallistumismaksu laskutetaan yhdessä erässä, ja sen tulee olla maksettuna ennen koulutuksen alkua. Ammatti- ja erikoisammattitutkinnoissa osoitamme ja lähetämme Opetushallituksen ohjeen mukaan koulutuksen laskun opiskelijalle. Jos olet hankkinut rahoituksen Markkinointi-instituutin www-sivulla osoitetun rahoitusyhtiön kautta, lähetämme laskun rahoitusyhtiölle.

Tutkinnon suorittanut voi tietyin edellytyksin (yhteensä viiden vuoden ylittävä työ- tai virkasuhde) anoa Koulutusrahastolta ammattitutkintostipendiä (400 €).

Osallistumisen voi perua ilman peruutuskuluja viimeistään 14 vrk ennen koulutuksen alkua. Alle 14 vrk ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista perimme 50 % koulutuksen hinnasta. Jos osallistumista ei ole peruttu ennen koulutuksen alkua, perimme 100 %  koulutuksen hinnasta.

Markkinointi-instituutin ammatilliset tutkinnot ovat arvonlisäverottomia.
 


Jokin muu koulutus?