Lähiesimiestyön ammattitutkinto

Opi motivoimaan tiimiäsi ja tekemään tuloksellista esimiestyötä. Lähiesimiestyön ammattitutkinto on Opetushallituksen virallinen ammatillinen tutkinto. Jotta voit suorittaa tutkinnon, sinun täytyy toimia esimiehenä tai operatiivisessa vastuussa olevana asiantuntijana.

Koulutus alkaa
5.3.2020

Hinta 940 €

Maksa joustavasti sinulle sopivissa erissä OP:n rahoituksella.

Maksa joustavasti sinulle sopivissa erissä OP:n rahoituksella.

Koulutuksen kesto 12 kk
Paikka Espoo, Tapiola
Koulutuspäivät n. 10

Seuraavat alkamisajankohdat 5.3.2020

Lisätietoa koulutuksesta

Hyvä lähiesimies rakentaa hyvinvoivaa työyhteisöä. Koulutuksessa otat haltuun esimiestyön kokonaisuuden: opit ohjaamaan ja suunnittelemaan tiimisi työskentelyä ja kasvat hyväksi esimieheksi. Koulutuksen jälkeen tunnet myös lainsäädännölliset velvollisuudet ja oikeudet johtaa tiimisi osaamista, työnjakoa ja tehtäviä strategiaa tukevalla tavalla. 

Lähiesimiestyön ammattitutkinto on työelämässä arvostettu ammatillinen tutkinto, joka räätälöidään sinulle sen perusteella, mitä jo osaat ja mitkä ovat tavoitteesi. Opintojen sisältöjä suunniteltaessa voit huomioida myös työnantajasi tavoitteet. Saat henkilökohtaista ohjausta tutkinnon suorittamiseen ja opiskeluun Markkinointi-instituutin ohjaajalta.

Lähiesimiestyön ammattitutkinto sopii uusille esimiehille sekä vastikään operatiivisessa vastuutehtävässä aloittaneille päälliköille, tiiminvetäjille ja asiantuntijoille. Jos olet jo kokeneempi esimies, suosittelemme sinulle Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkintoa.

Kysy lisätietoja
Sirpa Korhonen osaamispäällikkö 050 544 5662 sirpa.korhonen@markinst.fi
Sonja Johnsson osaamispäällikkö 045 633 9413 sonja.johnsson@markinst.fi
Koulutuspäivät
5.3.2020, 23.4.2020, 19.5.2020, 21.8.2020, 24.9.2020, 15.10.2020
Laajuus
Tutkinnon suunniteltu kesto on n. 12 kk, ja siihen sisältyy koulutuspäiviä sekä etäopiskelua omaan tahtiin. Koulutuspäivien määrä vaihtelee yksilöllisen opiskelusuunnitelman ja kurssivalintojesi mukaisesti. Koulutuspäiviä on noin 1–2 kuukaudessa. Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä. Tutkintokoulutuksen laajuus opintopisteinä määräytyy henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman perusteella.

Lähiesimiestyön ammattitutkinnon suunniteltu kesto on 12 kk, ja siihen sisältyy koulutuspäiviä sekä ohjattua etäopiskelua. Koulutuspäivien määrä vaihtelee yksilöllisen opiskelusuunnitelman ja kurssivalintojesi mukaisesti.

Esimerkki koulutukseen sisältyvistä kursseista ja aikataulusta.
Tästä sinulle räätälöidään yksilöllinen opiskelusuunnitelma.

 

Lähiesimiehenä toimiminen, kaikille yhteinen osa

 • Lähiesimiehen kokonaisuus ja tietoa tutkinnosta (1 pv)
 • Lähiesimies, itsensä ja erilaisuuden tunteminen (1 pv)
 • Lähiesimies strategian käytännön toteuttajana (1 pv)
 • Lähiesimies viestijänä ja vaikuttajana (1 pv)
 • Lähiesimies työn ohjaajana ja perehdyttäjänä (1 pv)
 • Lähiesimies tiimin, yhteistyön ja uudistamisen johtajana (1 pv)
 • Työhyvinvointikortti (1 pv)

 

Valinnaiset kurssit, valitaan 2

 • Asiakkuuksien johtaminen (2 pv)
 • Talouden tunnusluvut johtamisen tukena (2 pv)
 • Esimiehen HR-valmiudet (2 pv)
 • Lähiesimiestyön kehittämissuunnitelma (2 pv)

 

Briefly in English

 

Lähiesimiestyön ammattitutkinto on Opetushallituksen virallinen ammatillinen tutkinto, jossa tutkinnon suorittaminen ja tutkintokoulutus henkilökohtaistetaan juuri sinulle sopivaksi sen perusteella, mitä jo osaat ja mitkä ovat tavoitteesi.

Valitset Markkinointi-instituutin ohjaajan kanssa tutkintoon soveltuvasta kurssitarjonnasta ne kurssit, joilla saavutat tutkinnossa vaadittavan ammattitaidon. Opintojen määrä riippuu siitä, mitä tutkinnon osia valitset tutkintoosi, mitä jo osaat ja miten kasvatat ammattitaitoasi työpaikallasi.

Jokaisessa tutkinnossa on omat vaatimuksensa ammatilliselle osaamiselle.  Tutustu Lähiesimiestyön ammattitutkinnossa vaadittavaan osaamiseen Opetushallituksen sivuilla.

Tutkinnon rakenne

Kaikille yhteinen osa: Lähiesimiehenä toimiminen

Valinnaiset tutkinnon osat, joista valitaan kaksi

 • Asiakassuhteiden hoito
 • Toiminnan kannattavuus
 • Henkilöstötyö
 • Kehittämissuunnitelma

Osallistumismaksu sisältää tutkinnon  suorittamisen ja kaikki tutkinnon kurssit, joille opiskelija osallistuu, sekä oppimateriaalit ja kirjat.

Tämä koulutus on Opetus- ja kulttuuriministeriön osittain rahoittamaa ammatillista lisäkoulutusta. Opiskelija maksaa vain koulutuksen omarahoitusosuuden (eli osallistumismaksun).

Osallistumismaksu laskutetaan yhdessä erässä, ja sen tulee olla maksettuna ennen koulutuksen alkua. Ammatti- ja erikoisammattitutkinnoissa osoitamme ja lähetämme Opetushallituksen ohjeen mukaan koulutuksen laskun opiskelijalle. Jos olet hankkinut rahoituksen Markkinointi-instituutin www-sivulla osoitetun rahoitusyhtiön kautta, lähetämme laskun rahoitusyhtiölle.

Tutkinnon suorittanut voi tietyin edellytyksin (yhteensä viiden vuoden ylittävä työ- tai virkasuhde) anoa Työllisyysrahastolta ammattitutkintostipendiä (400 €).

Osallistumisen voi perua ilman peruutuskuluja viimeistään 14 vrk ennen koulutuksen alkua. Alle 14 vrk ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista perimme 50 % koulutuksen hinnasta. Jos osallistumista ei ole peruttu ennen koulutuksen alkua, perimme 100 %  koulutuksen hinnasta.

Markkinointi-instituutin ammatilliset tutkinnot ovat arvonlisäverottomia.
 


Jokin muu koulutus?