Markkinointiviestintä – liiketoiminnan ammattitutkinto

Ent. markkinointiviestinnän ammattitutkinto

Markkinointiviestintään suunnattu liiketoiminnan ammattitutkinto valmentaa sinut markkinointiviestinnän ammattilaiseksi. Liiketoiminnan ammattitutkinto on Opetushallituksen virallinen tutkinto. Siinä osaaminen näytetään käytännön työtehtävissä, joten sinulla täytyy olla alan työpaikka.

Koulutus alkaa
12.2.2019

Hinta 940 €

Maksa joustavasti sinulle sopivissa erissä OP:n rahoituksella.

Maksa joustavasti sinulle sopivissa erissä OP:n rahoituksella.

Koulutuksen kesto 12 kk
Paikka Espoo, Tapiola
Koulutuspäivät 7

Seuraavat alkamisajankohdat 12.2.2019

Arvostettu markkinoinnin tutkinto

Kasva markkinointiviestinnän ammattilaiseksi opiskelemalla itsellesi tutkinto. Opit hoitamaan markkinointiviestinnän projekteja suunnitelmallisemmin ja monipuolisemmin, ja seuraamaan markkinointitoimenpiteiden tuloksellisuutta. Koulutuksen avulla tehostat samalla organisaatiosi markkinointiviestinnän prosesseja ja kehität asiakaskokemusta.

Ammatillisessa tutkinnossa työssä oppimisella on suuri rooli. Koulutus räätälöidään sen perusteella, mitä jo osaat ja mitkä ovat tavoitteesi. Opintojen sisältöjä suunniteltaessa huomioidaan omat nykyiset työtehtäväsi. Saat henkilökohtaista ohjausta tutkinnon suorittamiseen ja opiskeluun Markkinointi-instituutin ohjaajalta.

Koulutus soveltuu markkinoinnin tai markkinointiviestinnän parissa työskenteleville ja alan perustiedot hallitseville. 

Tämän tutkinnon jälkeen voit myöhemmin syventää markkinoinnin osaamistasi liiketoiminnan erikoisammattitutkinnolla tai MJD-tutkinnolla.

Kysy lisätietoja
Susanna Valkeus osaamispäällikkö 040 590 3137 susanna.valkeus@markinst.fi

"Ammattilaisten kommentit omista tehtävistä olivat koulutuksen parasta antia."


Koulutuspäivät
12.2.2019, 14.3.2019, 23.5.2019, 20.8.2019, 10.9.2019, 8.10.2019, 30.10.2019, 31.10.2019, 2.12.2019
Laajuus
Tutkinnon suunniteltu kesto on 12 kk. Siihen sisältyy enintään 7 koulutuspäivää sekä ohjattua etäopiskelua. Koulutuspäivien määrä riippuu siitä, mitä kursseja valitset. Koulutuspäiviä on noin 1–2 kuukaudessa.

Markkinointiviestintään suunnatussa liiketoiminnan ammattitutkinnossa sinulle räätälöidään henkilökohtainen opiskeluohjelma, jossa huomioidaan aiempi osaamisesi ja omiin työtehtäviisi liittyvät osaamistarpeet.

Koulutus koostuu innostavista koulutuspäivistä, verkkokursseista, webinaarista ja aktiivisesta digiläsnäolosta. Etäopiskelun aikana sovellat koulutuspäivien sisältöjä omaan työhösi.

Koulutuksessa opit suunnittelemaan ja toteuttamaan monikanavaisesti markkinointiviestinnän toimeksiannon. Koulutus sisältää mm. seuraavia aihealueita:

 • markkinoinnin viitekehys
 • markkinointiviestinnän suunnittelu
 • visuaalisuuden käyttö ja merkitys viestinnässä
 • digitaalisen markkinoinnin toteutus ja mittaus.

Liiketoiminnan ammattitutkinnon kaikille yhteisten opintojen teemoja ovat mm.:

 • liiketoimintataidot muuttuvassa toimintaympäristössä
 • markkinointiviestinnän lainsäädäntö
 • kirjallinen työelämäviestintä 
 • vuorovaikutustaidot ja vakuuttava esiintyminen.

Opintosi täydentyvät valinnaisilla kursseilla, jotka mahdollistavat opintojen painottumisen esimerkiksi tapahtumatuotantoon, projektinhallintaan tai asiakaskokemukseen ja palvelumuotoiluun. Laaja kurssitarjontamme takaa sinulle oman tutkintopolkusi mukaisen opintokokonaisuuden.

Valinnaisia kursseja:

•    Palvelumuotoilun perusteet
•    Asiakaskokemus ja palvelumuotoilu
•    Tapahtumatuotanto
•    Projektinhallinta
 

Liiketoiminnan ammattitutkinto on Opetushallituksen virallinen ammatillinen tutkinto, jossa tutkinnon suorittaminen ja tutkintokoulutus henkilökohtaistetaan juuri sinulle sopivaksi sen perusteella, mitä jo osaat ja mitkä ovat tavoitteesi. Henkilökohtainen tutkintopolkusi valitaan sen mukaisesti, mitä työtehtäviä pääset omalla työpaikallasi tekemään.

Valitset Markkinointi-instituutin ohjaajan kanssa tutkintoon soveltuvasta kurssitarjonnasta ne kurssit, joilla saavutat tutkinnossa vaadittavan ammattitaidon. Opintojen määrä riippuu henkilökohtaisesta tutkintopoluistasi, sekä siitä, mitä jo osaat ja miten kasvatat ammattitaitoasi työpaikallasi.

Jokaisessa tutkinnossa on omat vaatimuksensa ammatilliselle osaamiselle. Tutustu liiketoiminnan ammattitutkinnossa vaadittavaan osaamiseen Opetushallituksen sivuilla.

Tutkinnon rakenne

Liiketoiminnan ammattitutkinto, markkinointiviestinnän osaamisala

Kaikille osaamisaloille yhteinen tutkinnon osa:

 • Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen 

Markkinointiviestinnän osaamisala:

 • Markkinointiviestinnän toimeksianto

Valinnaiset tutkinnon osat:

 • Asiakaskokemuksen kehittäminen ja palvelumuotoilu
 • Projektinhallinta
 • Tapahtumatuotanto

Osallistumismaksu sisältää tutkinnon  suorittamisen ja kaikki tutkinnon kurssit, joille opiskelija osallistuu, sekä oppimateriaalit ja kirjat.

Tämä koulutus on Opetus- ja kulttuuriministeriön osittain rahoittamaa ammatillista lisäkoulutusta. Opiskelija maksaa vain koulutuksen omarahoitusosuuden (eli osallistumismaksun).

Osallistumismaksu laskutetaan yhdessä erässä, ja sen tulee olla maksettuna ennen koulutuksen alkua. Ammatti- ja erikoisammattitutkinnoissa osoitamme ja lähetämme Opetushallituksen ohjeen mukaan koulutuksen laskun opiskelijalle. Jos olet hankkinut rahoituksen Markkinointi-instituutin www-sivulla osoitetun rahoitusyhtiön kautta, lähetämme laskun rahoitusyhtiölle.

Tutkinnon suorittanut voi tietyin edellytyksin (yhteensä viiden vuoden ylittävä työ- tai virkasuhde) anoa Koulutusrahastolta ammattitutkintostipendiä (400 €).

Osallistumisen voi perua ilman peruutuskuluja viimeistään 14 vrk ennen koulutuksen alkua. Alle 14 vrk ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista perimme 50 % koulutuksen hinnasta. Jos osallistumista ei ole peruttu ennen koulutuksen alkua, perimme 100 %  koulutuksen hinnasta.

Markkinointi-instituutin ammatilliset tutkinnot ovat arvonlisäverottomia.


Jokin muu koulutus?