Merkonomi – liiketoiminnan perustutkinto

ent. liiketalouden perustutkinto

Opiskele merkonomi, liiketoiminnan perustutkinto ja kehitä ammattitaitoasi myynnissä, asiakaspalvelussa, markkinoinnissa tai taloushallinnon alalla. Liiketoiminnan perustutkinto on Opetushallituksen virallinen ammatillinen tutkinto. Jotta voit suorittaa tutkinnon, sinulla täytyy olla työpaikka. Ilmoittaudu vaikka heti, otamme sinuun yhteyttä ja sovitaan yhdessä sinulle sopiva opiskeluaikataulu.

Koulutus alkaa
13.3.2020

Hinta - Koulutus on maksuton!
Koulutuksen kesto 10-18 kk
Paikka Espoo, Tapiola
Koulutuspäivät Yksilöllisen opiskelusuunnitelman mukaisesti

Seuraavat alkamisajankohdat 13.3.2020

Merkonomin tutkinto oman työn ohessa

Merkonomitutkinnon opiskelu on käytännönläheistä ja sopii työn ohessa suoritettavaksi; koulutuspäiviä on vain noin kerran kuussa. Innostavien koulutuspäivien lisäksi tutkintoon sisältyy opiskelua verkossa, kun sinulle sopii, sekä oppimista omia työtehtäviäsi työpaikalla tehden.

Merkonomin tutkinto soveltuu sinulle, jos työskentelet liiketalouden työtehtävissä, esim. myynnin, markkinoinnin, palveluiden tai kaupan alalla. Se sopii myös taloushallinnossa sekä asiakaspalvelu- tai toimistotehtävissä työskenteleville.

Koulutus räätälöidään sinulle sen perusteella, mitä jo osaat ja mitkä ovat kehittymistarpeesi. Valitset Markkinointi-instituutin ohjaajan kanssa laajasta kurssitarjonnastamme sinulle soveltuvimmat kurssit. Saat henkilökohtaista ohjausta tutkinnon suorittamiseen ja opiskeluun. Merkonomi on tunnettu ja työelämässä arvostettu tutkinto ja sen kautta saat jatko-opiskelukelpoisuuden.

Mikäli olet työurasi alkutaipaleella tai toimenkuvasi on juuri muuttunut, voit valita opiskelumuodoksi myös oppisopimuksen, jolloin koulutuksessa on mukana myös työnantajasi.

Tutkinto tunnettiin aiemmin nimellä liiketalouden perustutkinto.

Kysy lisätietoja
Pirjo Nurmi osaamispäällikkö 050 579 1002 pirjo.nurmi@markinst.fi
Marjo Lehtimäki osaamispäällikkö 050 401 4428 marjo.lehtimaki@markinst.fi
Koulutuspäivät
Koulutuspäivät ilmoitetaan myöhemmin
Laajuus
Tutkinnon suunniteltu kesto on 10–18 kk, ja siihen sisältyy koulutuspäiviä sekä ohjattua etäopiskelua. Koulutuspäivien määrä vaihtelee yksilöllisen opiskelusuunnitelman ja kurssivalintojesi mukaisesti. Laajuus on 180 osp.

Merkonomin tutkinto koostuu kaikille perustutkinnoille yhteisistä osista sekä Liiketoiminnan perustutkinnon osista.

Kaikille perustutkinnoille yhteiset tutkinnon osat (35 osaamispistettä)

 • Viestintä- ja vuorovaikutustaidot
 • Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen
 • Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
 • Valinnaiset (mm. Viestintätaidot sosiaalisessa mediassa)


Liiketoiminnan perustutkinnon kiinteät osat (55 osaamispistettä)

 • Asiakaspalvelu
 • Tuloksellinen toiminta
 • Työyhteisössä toimiminen

Valinnaiset tutkinnon osat (90 osaamispistettä)

Yhteisten tutkinnon osien lisäksi voit valita erilaisia oppimispolkuja oman merkonomitutkintosi suorittamiseksi. Markkinointi-instituutilla on runsas tarjonta valinnaisia kursseja, joista suunnittelemme yhdessä  sinulle soveltuvan opiskelusuunnitelman.

Voit valita esimerkiksi seuraavanlaiset oppimispolut:

 • Myynnin / markkinoinnin oppimispolku
  Myynti, Asiakkuuksien hoitaminen, Projektissa toimiminen ja Palvelumuotoilu 
  tai:
  Markkinointiviestintä ja sisällöntuotanto, Tapahtumatuotanto, Projektissa toimiminen, Palvelumuotoilu 
   
 • Toimistopalvelujen oppimispolku
  Henkilöstön tukipalvelut, Tapahtumatuotanto, Laskutus ja reskontra, Asiakkuuksien hoito, Projektissa toimiminen ja Assistentti- ja sihteerityön palvelut (Liiketoiminnan ammattitutkinnon osa)
   
 • Taloushallinnon oppimispolku
  Kirjanpito, Tilinpäätöskirjaukset, Laskutus ja reskontra, Projektissa toimiminen ja Henkilöstön tukipalvelut 
  tai:
  Palkanlaskenta, Asiakkuuksien hoitaminen, Henkilöstön tukipalvelut ja Taloushallinnon neuvontapalvelujen hoitaminen (Liiketoiminnan ammattitutkinnon osa)
   
 • Yrittäjyyden oppimispolku
  Myynti, Markkinointiviestintä ja sisällöntuotanto, Projektissa toimiminen, Yritystoiminnan suunnittelu tai Yrityksessä toimiminen
   
 • Finanssipalvelujen oppimispolku
  Asiakkuuksien hoitaminen, Finanssipalvelut, Projektissa toimiminen  ja yksi tutkinnon osa Liiketoiminnan ammattitutkinnosta (esim. Rahoituspalvelut / Pankkiasioinnin palvelut tai Säästämisen ja sijoittamisen palvelut).

Ilmoittaudu koulutukseen, niin suunnitellaan yhdessä sinulle yksilöllinen oppimispolku merkonomiksi!

Merkonomi, liiketoiminnan perustutkinto on Opetushallituksen virallinen ammatillinen tutkinto, jossa tutkinnon suorittaminen ja tutkintokoulutus henkilökohtaistetaan juuri sinulle sopivaksi sen perusteella, mitä jo osaat ja mitkä ovat tavoitteesi.

Valitset Markkinointi-instituutin ohjaajan kanssa tutkintoon soveltuvasta kurssitarjonnasta ne kurssit, joilla saavutat tutkinnossa vaadittavan ammattitaidon. Opintojen määrä riippuu siitä, mitä tutkinnon osia valitset tutkintoosi, mitä jo osaat ja miten kasvatat ammattitaitoasi työpaikallasi.

Jokaisessa tutkinnossa on omat vaatimuksensa ammatilliselle osaamiselle. Tutustu uudistuneessa Liiketoiminnan perustutkinnossa vaadittavaan osaamiseen Opetushallituksen sivuilla.

Tämä koulutus on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa ammatillista peruskoulutusta. 

Opiskelu on maksutonta. 

Oppisopimuskoulutuksessa Markkinointi-instituutti maksaa

 • Työnantajalle koulutuskorvausta oppisopimuskoulutuksen ajalta. 
 • Opiskelijalle päivärahaa 15 €/lähikoulutuspäivä ja perheavustusta alle 18 v. lasten huoltajalle 17 €/lähikoulutuspäivä, mikäli opiskelija ei saa palkkaa ko. päiviltä. 
 • Opiskelijalle matkakorvausta lähikoulutusjaksoilta 1 kpl meno-paluu halvimman matkustustavan mukaan ja majoituskorvausta 8 €/lähikoulutuspäivä. Majoituskorvausta ei pääsääntöisesti makseta yhden päivän kestävästä koulutuksesta.
  Matkakorvaukseen on oikeutettu opiskelija, jonka matka kotipaikkakunnalta Markkinointi-instituuttiin on yli 10 km ja se aiheuttaa normaalista työmatkasta poikkeavia lisäkustannuksia.

Jokin muu koulutus?