Talous- ja henkilöstöhallinnon erikoisammattitutkinto

Taloushallinnon osaamisala

Tutkinnossa suuntaudut joko taloushallintoon tai henkilöstöhallintoon, ja osoitat niissä strategisen osaamisesi. Talous- ja henkilöstöhallinnon erikoisammattitutkinto on Opetushallituksen virallinen ammatillinen tutkinto. Siinä osaaminen näytetään käytännön työtehtävissä, joten sinulla täytyy olla alan työpaikka.

Koulutus alkaa
20.11.2018

Hinta 1590 €

Maksa joustavasti sinulle sopivissa erissä OP:n rahoituksella.

Maksa joustavasti sinulle sopivissa erissä OP:n rahoituksella.

Koulutuksen kesto n. 14 kk
Paikka Espoo, Tapiola
Koulutuspäivät 8-12

Seuraavat alkamisajankohdat 20.11.2018, 21.11.2018

Lisätietoa koulutuksesta

Tutkinnon sisältö rakentuu valitsemasi osaamisalan ympärille.

Taloushallinnon osaamisalan suoritettuasi osaat analysoida, suunnitella ja seurata taloutta sekä toteuttaa budjetti- tai talousarvioseurantaa ja sisäistä laskentaa.

Henkilöstötyön osaamisalassa kehität työpalvelussuhdeasioiden osaamista. Analysoit oman organisaatiosi henkilöstön tilaa ja henkilöstöasioita  sekä laadit henkilöstösuunnitelmia ja tuet esimiehiä henkilöstötyössä.

Tutkinto soveltuu henkilöille, jotka toimivat talouden tai henkilöstöhallinnon asiantuntija- tai esimiestason tehtävissä tai ovat siirtymässä kyseisiin tehtäviin.

Tutkinnon suorittaminen räätälöidään sinulle sen perusteella, mitä jo osaat ja mitkä ovat tavoitteesi. Sinulle rakennetaan yksilöllinen tutkintopolku ja valitaan ne kurssit, jotka tukevat omia osaamistarpeitasi. Saat tunnetun ja työelämässä arvostetun virallisen tutkinnon ja kasvat varmaksi talous- tai henkilöstöhallinnon ammattilaiseksi. Kehität samalla organisaatiosi käytäntöjä, sillä työssä oppiminen on olennainen osa ammatillista tutkintoa.

Kysy lisätietoja
Sonja Johnsson osaamispäällikkö 045 633 9413 sonja.johnsson@markinst.fi
Jaana Kamppila osaamispäällikkö 050 401 4492 jaana.kamppila@markinst.fi

"Opintojen myötä hoidan ammattimaisemmin taloushallintoa, jolloin koko yrityksemme toiminta on vakaammissa käsissä."


Koulutuspäivät
Henkilöstöhallinnon osaamisala käynnistyy 20.11.2018 ja Taloushallinnon osaamisala 21.11.2018. Koulutuspäivät vaihtelevat yksilöllisen opiskelusuunnitelman mukaan.
Laajuus
Tutkinnon suunniteltu kesto on n. 14 kk, ja siihen sisältyy 8-12 koulutuspäivää sekä ohjattua etäopiskelua. Koulutuspäivien määrä vaihtelee yksilöllisen opiskelusuunnitelman ja kurssivalintojesi mukaisesti.

Taloushallinnon osaamisala

Talouden hallinta on kaikille taloushallinnon osaamisalan valinneille yhteinen tutkinnon osa.  Kurssit valitaan osaamisesi ja kehittymistarpeittesi mukaan. Kurssivaihtoehtoja ovat esimerkiksi:

1. Tilinpäätösanalyysi ja talousviestintä

Mitä yrityksen tilinpäätös kertoo ja miten sen tietoja voidaan hyödyntää? Opit tulkitsemaan tunnuslukuja sekä analysoimaan ja koostamaan niistä päätöksentekoa tukevia raportteja.

2. Kannattavuuslaskenta ja budjetointi 

Perehdyt käytännön operatiiviseen laskentaan. Kannattavuuslaskennan hallitseminen on perusta yrityksen talouden ymmärtämiseen.

3. Vuorovaikutustaidot johtamis- ja esimiestyössä

Opit hyödyntämään vuorovaikutuksen keinoja erilaisissa johtamistilanteissa. 

 

Henkilöstöhallinnon osaamisala

Henkilöstötyö on kaikille henkilöstöhallinnon osaamisalan valinneille yhteinen tutkinnon osa. Kurssit valitaan osaamisesi ja kehittymistarpeittesi mukaan. Kurssivaihtoehtoja ovat esimerkiksi:

1. HR liiketoiminnan kumppanina

Miten HR voi parhaalla mahdollisella tavalla tukea liiketoimintaa? Tällä kurssilla yhdistät HR:n ja liiketoiminnan ymmärryksen. Syvennyt juuri oman organisaatiosi menestystekijöihin ja kehittämiskohteisiin. 

2. Henkilöstö investointina

Mitkä henkilöstöön liittyvät luvut ovat keskeisiä yrityksen toiminnan kannalta. Opit kehittämään yrityksen tuottavuutta ja tehokkuutta henkilöstön hyvinvoinnin huomioiden. 

3. Työoikeutta HR-lähtöisesti

Opit soveltamaan työlainsäädäntöä niin, että pystyt ennaltaehkäisemään vaikeita tilanteita ja rakentamaan esimiestyölle työoikeudellisesti kestävät raamit.

 

Tutkintoon sisältyy lisäksi yksi valinnainen tutkinnon osa molemmissa osaamisaloissa

Valinnaiseen tutkinnon osaan autamme sinua valitsemaan soveltuvimman kurssin, jolla saavutat tutkinnossa vaadittavan ammattitaidon.

Esimerkkejä kurssitarjonnasta:

 • Rahoitus- ja sijoitustoiminta
 • Kannattavuuslaskenta ja budjetointi   
 • Tilinpäätös- ja verosuunnittelu 
 • Konsernitilinpäätös
 • Työhyvinvoinnin kehittäminen
 • Henkilöstösuunnittelu ja suorituksen johtaminen

Talous- ja henkilöstöhallinnon erikoisammattitutkinto on Opetushallituksen virallinen ammatillinen tutkinto, jossa tutkinnon suorittaminen ja tutkintokoulutus henkilökohtaistetaan juuri sinulle sopivaksi sen perusteella, mitä jo osaat ja mitkä ovat tavoitteesi.

Valitset Markkinointi-instituutin ohjaajan kanssa tutkintoon soveltuvasta kurssitarjonnasta ne kurssit, joilla saavutat tutkinnossa vaadittavan ammattitaidon. Opintojen määrä riippuu siitä, mitä tutkinnon osia valitset tutkintoosi, mitä jo osaat ja miten kasvatat ammattitaitoasi työpaikallasi.

Opetushallituksen sivuilla on jokaiselle tutkinnolle omat vaatimuksensa ammatilliselle osaamiselle.  Tutustu Talous- ja henkilöstöhallinnon erikoisammattitutkinnon perusteisiin  täältä.

Tutkinnon rakenne

Kaikille yhteiset tutkinnon osat, näistä valitaan toinen

 • Talouden hallinta
 • Henkilöstötyö

Valinnaiset tutkinnon osat, joista valitaan yksi

 • Rahoitustoiminta
 • Kustannuslaskenta
 • Organisaation talouden hallinnan erityiskysymykset
 • Työsuojelu ja työhyvinvointi
 • Henkilöstön osaamisen kehittäminen
 • Toiminnan mittaaminen ja kehittäminen
 • Hankintojen suunnittelu
 • Kehittämistyön suunnittelu ja toteuttaminen

Osallistumismaksu sisältää tutkinnon  suorittamisen ja kaikki tutkinnon kurssit, joille opiskelija osallistuu, sekä oppimateriaalit ja kirjat.

Tämä koulutus on Opetus- ja kulttuuriministeriön osittain rahoittamaa ammatillista lisäkoulutusta. Opiskelija maksaa vain koulutuksen omarahoitusosuuden (eli osallistumismaksun).

Osallistumismaksu laskutetaan yhdessä erässä, ja sen tulee olla maksettuna ennen koulutuksen alkua. Ammatti- ja erikoisammattitutkinnoissa osoitamme ja lähetämme Opetushallituksen ohjeen mukaan koulutuksen laskun opiskelijalle. Jos olet hankkinut rahoituksen Markkinointi-instituutin www-sivulla osoitetun rahoitusyhtiön kautta, lähetämme laskun rahoitusyhtiölle.

Tutkinnon suorittanut voi tietyin edellytyksin (yhteensä viiden vuoden ylittävä työ- tai virkasuhde) anoa Koulutusrahastolta ammattitutkintostipendiä (400 €).

Osallistumisen voi perua ilman peruutuskuluja viimeistään 14 vrk ennen koulutuksen alkua. Alle 14 vrk ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista perimme 50 % koulutuksen hinnasta. Jos osallistumista ei ole peruttu ennen koulutuksen alkua, perimme 100 %  koulutuksen hinnasta.

Markkinointi-instituutin ammatilliset tutkinnot ovat arvonlisäverottomia.
 


Jokin muu koulutus?