Muistilista
 • Voit lisätä muistilistalle koulutuksia.


Lähetä muistilista sähköpostiin

Viesti

Lähetä

Taloushallinnon ammattitutkinto

Koulutus antaa varmuutta hoitaa taloushallinnon ydintehtävät itsenäisesti. Taloushallinnon ammattitutkinto on Opetushallituksen virallinen ammatillinen tutkinto. Tutkinto suoritetaan käytännön työtehtävissä, joten sinulla täytyy olla alan työpaikka.

Koulutus alkaa
13.9.2018

Hinta 940 €

Maksa joustavasti sinulle sopivissa erissä OP:n rahoituksella.

Maksa joustavasti sinulle sopivissa erissä OP:n rahoituksella.

Koulutuksen kesto n. 12 kk
Paikka Espoo, Tapiola
Koulutuspäivät 8-12

Seuraavat alkamisajankohdat 13.9.2018

Lisätietoa koulutuksesta

Koulutuksen jälkeen osaat tulkita talouden keskeistä lainsäädäntöä ja toimia sen mukaisesti. Koulutus syventää ymmärrystäsi taloushallinnon roolista osana omaa organisaatiotasi ja sen liiketoimintaa.

Ammatillinen tutkinto räätälöidään sinulle sen perusteella, mitä jo osaat ja mitkä ovat tavoitteesi.  Sinulle  rakennetaan yksilöllinen tutkintopolku ja valitaan ne kurssit, jotka tukevat omia osaamistarpeitasi. Opintojen sisältöjä suunniteltaessa voit huomioida myös työnantajasi tavoitteet. Saat henkilökohtaista ohjausta tutkinnon suorittamiseen ja opiskeluun Markkinointi-instituutin ohjaajalta.

Taloushallinnon ammattitutkinto sopii taloushallinnon tehtävissä työskenteleville tai niihin siirtyneille. Tutkinnossa voit valita omien työtehtäviesi mukaisesti kirjanpitäjän, palkanlaskijan tai talousassistentin osaamisalan.

Yhdessä työkokemuksen kanssa tämä tutkinto on väylä KLT-tutkinnon suorittamiseen. Jos olet kiinnostunut talouskoulutuksesta, mutta sinulla ei ole alan työpaikkaa, suosittelemme sinulle Kirjanpitäjän tutkintoa tai Palkanlaskijan tutkintoa.

Kysy lisätietoja
Jaana Kamppila osaamispäällikkö 050 401 4492 jaana.kamppila@markinst.fi

"Otin koulutuksen neuvot ja vinkit käyttöön oman yrityksen taloushallinnossa."


"Suoritin tutkinnon, sain sen myötä uuden työpaikan sekä perustin oman yrityksen."


"Siirryin puolessa vuodessa avustavista tehtävistä vaativiin tehtäviin."


Aikataulu
Kirjanpitäjän tai Talousassistentin osaamisalan valinneiden opinnot alkavat 13.-14.9.2018. Palkanlaskijan osaamisalan valinneiden opinnot alkavat 25.-26.9.2018. Muut koulutuspäivät määräytyvät vaadittavan tutkintokoulutuksen mukaan.
Laajuus
Koulutus kestää n. 12 kk. Siihen sisältyy 8-12 koulutuspäivää sekä 5-7 h etäopiskelua viikossa. Koulutuspäivien määrä riippuu valitsemastasi osaamisalasta ja kursseista.

Koulutuksen sisältö määräytyy valitsemasi osaamisalan mukaan. 

Kirjanpitäjän osaamisala

 • Kirjanpidon perusteet
  Opit hoitamaan juoksevan kirjanpidon ja laatimaan perustilinpäätöksen. 
 • Tilinpäätöksen laatiminen
  Saat valmiudet suoriutua itsenäisesti tilinpäätöksen laatimisesta. 

Palkanlaskijan osaamisala

 • Palkanlaskennan perusteet
  Perehdyt työlainsäädäntöön, palkan määräytymiseen ja varsinaiseen palkkojen laskemiseen.
 • Palkkakirjanpito ja palkanlaskennan käsitteet

Talousassistentin osaamisala

 • Kirjanpidon perusteet
  Opit hoitamaan juoksevan kirjanpidon ja laatimaan perustilinpäätöksen. 
 • Reskontrat taloushallinnossa ja arvonlisäverotuksen perusteet
  Opit talouden perusprosessit eli laskutuksen sekä myynti- ja ostoreskontran. Opit hallitsemaan laskutuskäytännöt ja rekontrat ja pystyt hyödyntämään niitä itsenäisesti omassa työssäsi.  

Kaikille osaamisaloille yhteinen kurssi

 • Työelämätaidot

Tutkintoon sisältyy lisäksi kaksi valinnaista osaa

Valinnaisiin tutkinnon osiin autamme sinua valitsemaan soveltuvimmat kurssit, joilla saavutat tutkinnossa vaadittavan ammattitaidon.

Esimerkkejä kurssitarjonnasta:

 • Sisäinen laskenta
 • Rahoitus- ja sijoitustoiminta
 • Konsernitilinpäätös 
 • Työsuhdeasiat tutuksi
 • Tiimin johtaminen

Osallistumismaksu sisältää tutkinnon  suorittamisen ja kaikki tutkinnon kurssit, joille opiskelija osallistuu, sekä oppimateriaalit ja kirjat.

Tämä koulutus on Opetus- ja kulttuuriministeriön osittain rahoittamaa ammatillista lisäkoulutusta. Opiskelija maksaa vain koulutuksen omarahoitusosuuden (eli osallistumismaksun).

Osallistumismaksu laskutetaan yhdessä erässä, ja sen tulee olla maksettuna ennen koulutuksen alkua. Ammatti- ja erikoisammattitutkinnoissa osoitamme ja lähetämme Opetushallituksen ohjeen mukaan koulutuksen laskun opiskelijalle. Jos olet hankkinut rahoituksen Markkinointi-instituutin www-sivulla osoitetun rahoitusyhtiön kautta, lähetämme laskun rahoitusyhtiölle.

Tutkinnon suorittanut voi tietyin edellytyksin (yhteensä viiden vuoden ylittävä työ- tai virkasuhde) anoa Koulutusrahastolta ammattitutkintostipendiä (400 €).

Osallistumisen voi perua ilman peruutuskuluja viimeistään 14 vrk ennen koulutuksen alkua. Alle 14 vrk ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista perimme 50 % koulutuksen hinnasta. Jos osallistumista ei ole peruttu ennen koulutuksen alkua, perimme 100 %  koulutuksen hinnasta.

Markkinointi-instituutin ammatilliset tutkinnot ovat arvonlisäverottomia.


Jokin muu koulutus?