Taloushallinto – liiketoiminnan erikoisammattitutkinto

Ent. Taloushallinnon erikoisammattitutkinto

Taloushallinnon alan erikoisammattitutkinto antaa kokonaisvaltaisen näkemyksen talouden hallinnasta. Tässä Opetushallituksen virallisessa ammatillisessa tutkinnossa osaaminen näytetään käytännön työtehtävissä, joten sinulla täytyy olla alan työpaikka.

Koulutus alkaa
6.3.2019

Hinta 1590 €

Maksa joustavasti sinulle sopivissa erissä OP:n rahoituksella.

Maksa joustavasti sinulle sopivissa erissä OP:n rahoituksella.

Koulutuksen kesto 12 kk
Paikka Espoo, Tapiola

Seuraavat alkamisajankohdat 6.3.2019

Lisätietoa koulutuksesta

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinnon taloushallinnon osaamisalassa osoitat strategisen osaamisesi taloushallinnon alalla. Osaat analysoida, suunnitella ja seurata taloutta sekä toteuttaa budjetti- tai talousarvioseurantaa ja sisäistä laskentaa. Kehität organisaatiosi taloushallinnon käytäntöjä jo opintojesi aikana, sillä työssä oppiminen on olennainen osa ammatillista tutkintoa. 

Tutkinto soveltuu muutaman vuoden talouden asiantuntija- tai esimiestason tehtävissä toimineille. 

Tutkinnon suorittaminen räätälöidään sinulle sen perusteella, mitä jo osaat ja mitkä ovat tavoitteesi. Rakennat itsellesi yksilöllisen tutkinnon valitsemalla niitä kursseja, jotka tukevat omia osaamistarpeitasi. Saat tunnetun ja työelämässä arvostetun virallisen tutkinnon ja kasvat varmaksi taloushallinnon ammattilaiseksi.

Vaativasta taloushallinnon koulutuksesta kiinnostuneille, tai mikäli sinulle ei ole alan työpaikkaa näyttöjen antamista varten, suosittelemme Talouspäällikön tutkintoa.

Kysy lisätietoja
Jaana Kamppila osaamispäällikkö 050 401 4492 jaana.kamppila@markinst.fi
Koulutuspäivät
Koulutuspäivät määräytyvät henkilökohtaisen opiskelusuunnitelmasi mukaan.
Laajuus
Tutkinnon suunniteltu kesto on n. 12 kk, ja siihen sisältyy koulutuspäiviä sekä ohjattua etäopiskelua. Koulutuspäivien määrä vaihtelee yksilöllisen opiskelusuunnitelman ja kurssivalintojesi mukaisesti.

Tutkinto rakentuu pakollisesta tutkinnon osasta sekä kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta. Tutkinnon osat ja tutkintokoulutuksen kurssit valitaan jokaisen opiskelijan kanssa henkilökohtaisesti. Valintaan vaikuttavat työtehtäväsi ja se mitä osaamista tarvitset kasvattaaksesi osaamistasi työelämää ja tutkinnon suorittamista varten.

Pakollinen tutkinnon osa:
Vastuualueen liiketoiminnan suunnittelu ja toteuttaminen 60 osaamispistettä (osp)

 • tutkintokoulutus päivitetään pian

Valinnaiset tutkinnon osat, yhteensä 120 osaamispistettä:
Taloudenhallinta -tutkinnon osa, 60 osp

 • Tilinpäätösanalyysi ja talousviestintä -kurssi

Kustannuslaskenta-tutkinnon osa, 60 osp

 • Kannattavuuslaskenta ja budjetointi -kurssi

Konsernitilinpäätöksen laatiminen, 60 osp

 • Konsernitilinpäätös-kurssi

Rahoitustoiminta, 60 osp

 • Rahoitus- ja sijoitustoiminta -kurssi

Taloushallinnon asiantuntijapalvelut -tutkinnon osa, 60 osp

 • Tilinpäätös- ja verosuunnittelu -kurssi

Kehittämisprojektin suunnittelu ja toteuttaminen -tutkinnon osa, 60 osp

 • Kurssi valitaan kehittämisprojektin aiheeseen liittyen

Hankintojen suunnittelu ja toteuttaminen, 60 osp

Toiminnan ohjaus ja mittaaminen, 60 osp

Toisen osaamisalan tutkinnon osa

Tutkinnon osa tai osia toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta.

 

 

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto on Opetushallituksen virallinen ammatillinen tutkinto, jossa tutkinnon suorittaminen ja tutkintokoulutus henkilökohtaistetaan juuri sinulle sopivaksi sen perusteella, mitä jo osaat ja mitkä ovat tavoitteesi.

Valitset Markkinointi-instituutin ohjaajan kanssa tutkintoon soveltuvasta kurssitarjonnasta ne kurssit, joilla saavutat tutkinnossa vaadittavan ammattitaidon. Opintojen määrä riippuu siitä, mitä tutkinnon osia valitset tutkintoosi, mitä jo osaat ja miten kasvatat ammattitaitoasi työpaikallasi.

Opetushallituksen sivuilla on jokaiselle tutkinnolle omat vaatimuksensa ammatilliselle osaamiselle.  Opetushallituksen määrittämät tutkinnon perusteet löydät täältä.

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto ja siinä taloushallinnon osaamisala koostuu yhdestä pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta. Sinulle valituista tutkinnon osista teet näytöt, eli osoitat osaamisesi aidoissa työtehtävissäsi niin, että tutkinnon perusteet täyttyvät. 

Pakollinen tutkinnon osa:

 • Vastuualueen liiketoiminnan suunnittelu ja toteuttaminen, 60 osaamispistettä (osp)

Valinnaiset tutkinnon osat, joista valitset 1 tai 2 tutkinnon osaa:

 • Taloudenhallinta, 60 osp
 • Kustannuslaskenta, 60 osp
 • Konsernitilinpäätöksen laatiminen, 60 osp
 • Rahoitustoiminta, 60 osp
 • Taloushallinnon asiantuntijapalvelut, 60 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 2, joista valitset 0-1 tutkinnon osaa:

 • Kehittämisprojektin suunnittelu ja toteuttaminen, 60 osp
 • Hankintojen suunnittelu ja toteuttaminen, 60 osp
 • Toiminnan ohjaus ja mittaaminen, 60 osp.

Osallistumismaksu sisältää tutkinnon  suorittamisen ja kaikki tutkinnon kurssit, joille opiskelija osallistuu, sekä oppimateriaalit ja kirjat.

Tämä koulutus on Opetus- ja kulttuuriministeriön osittain rahoittamaa ammatillista lisäkoulutusta. Opiskelija maksaa vain koulutuksen omarahoitusosuuden (eli osallistumismaksun).

Osallistumismaksu laskutetaan yhdessä erässä, ja sen tulee olla maksettuna ennen koulutuksen alkua. Ammatti- ja erikoisammattitutkinnoissa osoitamme ja lähetämme Opetushallituksen ohjeen mukaan koulutuksen laskun opiskelijalle. Jos olet hankkinut rahoituksen Markkinointi-instituutin www-sivulla osoitetun rahoitusyhtiön kautta, lähetämme laskun rahoitusyhtiölle.

Tutkinnon suorittanut voi tietyin edellytyksin (yhteensä viiden vuoden ylittävä työ- tai virkasuhde) anoa Koulutusrahastolta ammattitutkintostipendiä (400 €).

Osallistumisen voi perua ilman peruutuskuluja viimeistään 14 vrk ennen koulutuksen alkua. Alle 14 vrk ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista perimme 50 % koulutuksen hinnasta. Jos osallistumista ei ole peruttu ennen koulutuksen alkua, perimme 100 %  koulutuksen hinnasta.

Markkinointi-instituutin ammatilliset tutkinnot ovat arvonlisäverottomia.


Jokin muu koulutus?