Talouspäällikön tutkinto

Arvostettu Talouspäällikön tutkinto valmentaa sinusta itsenäisen ja tuloksellisen talouden asiantuntijan. Opit tuottamaan yritykselle luotettavia ja ajantasaisia laskelmia proaktiivisen suunnittelun, päätöksenteon ja tiedottamisen perustaksi.

Koulutus alkaa
20.5.2019

Hinta 5700 € (+ alv 24%)

Maksa joustavasti sinulle sopivissa erissä OP:n rahoituksella.

Maksa joustavasti sinulle sopivissa erissä OP:n rahoituksella.

Koulutuksen kesto 12 kk
Paikka Espoo, Tapiola
Koulutuspäivät 13

Seuraavat alkamisajankohdat 20.5.2019, 5.9.2019

Lisätietoa koulutuksesta

Hanki strategista näkökulmaa taloushallintoon, ja tue syvällisellä talouden osaamisellasi organisaatiota toiminnan analysoinnissa, strategisessa suunnittelussa ja päätöksenteossa. Tutkinnon käytyäsi osaat jalostaa talousinformaatiota ja raportoida siitä eri kohderyhmiä puhuttelevalla tavalla. Jatkossa organisaatiosi kaikki tahot voivat hyödyntää talouden lukuja oman alueensa toimintaa kehittäessään.

Talouspäällikön tutkinto sopii erinomaisesti vaativampiin taloushallinnon tehtäviin tähtääville sekä niissä toimiville (talouspäällikkö, controller, kirjanpitäjä) sekä muille taloushallinnon parissa työskenteleville. Koulutus ei edellytä alan työpaikkaa.

Talouspäällikön tutkinnon näkökulmia:

 • Talousinformaation mittaaminen, seuraaminen ja analysointi
 • Yrityksen talouden kehittäminen strategiasta ja talouslaskelmista käsin
 • Talouslaskelmallinen näkökulma yritysjärjestelyihin ja tilinpäätössuunnitteluun
 • Selkeät talouslaskennan raportit sekä keinot viestiä talouden luvuista
Kysy lisätietoja
Jaana Kamppila osaamispäällikkö 050 401 4492 jaana.kamppila@markinst.fi

Jo opiskelun aikana ja sen jälkeen olen saanut lisää vastuuta ja uusia työtehtäviä.

Paula Hipari
Financial Administration Manager, Fondia


Koulutus sopii mielestäni kaikille, jotka haluavat kehittää itseään taloushallinnon alalla. Koulutuksessa menestymisen ratkaisi oma sitoutuminen ja motivaatio – opiskelijan taustasta riippumatta.Koulutuspäivät
Koulutuspäivät määräytyvät kurssivalintojesi mukaan
Laajuus
Koulutus kestää 12 kk. Siihen sisältyy 11-13 koulutuspäivää sekä etäopiskelua 5-7 h/vko. Laajuus on noin 33 op.

Tutkinto koostuu kahdesta kiinteästä ja kahdesta valinnaisesta kurssista. Kurssien tarkempi sisältö on esitelty kunkin kurssin omalla sivulla. Seuraa linkkejä.

Kiinteät kurssit:

 • Kannattavuuslaskenta ja budjetointi
  Kurssilla perehdyt käytännön operatiiviseen laskentaan. Kannattavuuslaskennan hallitseminen on perusta yrityksen talouden ymmärtämiseen.
   
 • Tilinpäätösanalyysi ja talousviestintä 
  Mitä tilinpäätös kertoo ja miten sen tietoja voidaan hyödyntää? Kurssilla opit tulkitsemaan tunnuslukuja sekä analysoimaan ja koostamaan niistä päätöksentekoa tukevia raportteja.
   

Valinnaiset kurssit (valitse kaksi)

 • Tilinpäätös ja verosuunnittelu
  Miten tilinpäätös ja verotuksen suunnittelu vaikuttavat liiketoiminnan tulokseen? Tilinpäätösosaamisella ja ammattitaitoisella suunnittelulla yritys välttää verohaitat ja hyödyntää verotuksen joustokohdat saavuttaakseen optimaalisen tuloksen.
   
 • Syventävät rahoitus- ja investointilaskelmat
  Kaipaatko syvällistä sisäisen laskennan osaamista? Tämän kurssin jälkeen teet vaativia talouslaskelmia organisaatiosi investointi- ja rahoituspäätösten sekä mm. yrityskauppojen tueksi. 
   
 • Rahoitus- ja sijoitustoiminta
  Opit tuntemaan rahoitusmarkkinoita ja analysoimaan sijoitusten tuottoa ja riskejä. Kurssin jälkeen hallitset sijoitus- ja rahoitusalan terminologian, ymmärrät syy-seuraussuhteita ja osaat analysoida taloudellista tilaa.
   
 • Konsernitilinpäätös
  Tunnetko konsernitilinpäätöksen säädökset? Kurssilla saat tarvittavat taidot konsernitilinpäätöksen laatimiseen ja syvennät osaamistasi.

  Toiseksi valinnaiseksi kurssiksi voit valita myös jonkin muun osaamistarpeitasi vastaavan kurssin, kysy lisää. Voit opiskella kursseja myös yksitellen.

  Etäopiskelu on tavoitteellinen opiskelujakso ja osa tehokasta oppimisprosessia. Sovellat oppimaasi käytännön tilanteisiin, usein suoraan omiin työtehtäviisi. Etäjakso sisältää myös opiskelua verkossa, ja saat ohjausta kouluttajilta ja tukea muilta opiskelijoilta. 

 

Briefly in English (pdf)

Osallistumismaksu kattaa kirjat ja muut oppimateriaalit.

Osallistumismaksu laskutetaan yhdessä erässä ja sen tulee olla maksettuna ennen koulutuksen alkua. Jos olet hankkinut rahoituksen Markkinointi-instituutin www-sivulla osoitetun rahoitusyhtiön kautta, lähetämme laskun rahoitusyhtiölle.

Osallistumisen voi perua ilman peruutuskuluja viimeistään 14 vrk ennen koulutuksen alkua. Alle 14 vrk ennen koulutuksen  alkua tehdyistä peruutuksista perimme 50 % koulutuksen hinnasta. Jos osallistumista ei ole peruttu ennen koulutuksen alkua, perimme 100 % koulutuksen hinnasta.


Jokin muu koulutus?