Tilinpäätösanalyysi ja talousviestintä

Mitä yrityksen tilinpäätös kertoo ja miten sen tietoja voidaan hyödyntää? Koulutuksessa opit tulkitsemaan tunnuslukuja sekä analysoimaan ja koostamaan niistä päätöksentekoa tukevia raportteja.

Koulutus alkaa
21.11.2019

Hinta 1830 € (+ alv 24%)

Maksa joustavasti sinulle sopivissa erissä OP:n rahoituksella.

Maksa joustavasti sinulle sopivissa erissä OP:n rahoituksella.

Koulutuksen kesto 3 kk
Paikka Espoo, Tapiola
Koulutuspäivät 4

Seuraavat alkamisajankohdat 21.11.2019

Lisätietoa koulutuksesta

Opit löytämään tilinpäätöksestä ja muista taloushallinnon raporteista olennaiset tiedot ja viestimään niistä organisaatiossasi. Koulutuksesta saat tarvittavat työkalut tilinpäätöksen syvälliseen tulkitsemiseen sekä organisaation ansaintalogiikan ymmärtämiseen. Sisäistät, millainen rooli taloushallinnolla on liiketoiminnan kehittäjänä.

Koulutus soveltuu taloushallinnon ammattilaisille tai taloushallinnon tehtäviin siirtyville. Se soveltuu esimerkiksi kirjanpitäjille, laskenta- ja talouspäälliköille, controllereille sekä yrittäjille.

Tunnuslukujen tarjoamaa informaatioita voidaan hyödyntää organisaation strategisessa suunnittelussa, päätöksenteossa ja yritys- ja tilinpäätösanalyyseissa. Tällä kurssilla valjastetaan tilinpäätöksen tunnusluvut hyötykäyttöön. Sinusta kasvaa taloushallinnon ammattilainen, ja voit tukea entistä paremmin organisaation kehittämistä ja tehokkuutta.

Kurssi on osa Talouspäällikön tutkintoa. Voit halutessasi myöhemmin täydentää osaamistasi tutkinnon muilla kursseilla tai opiskella talouspäälliköksi asti.

Kysy lisätietoja
Jaana Kamppila osaamispäällikkö 050 401 4492 jaana.kamppila@markinst.fi

Sain uusia ideoita talousjohtamiseen ja talouslukujen hyödyntämiseen.Erinomainen kouluttaja sekä osaamisen että esittämisen kannalta. Useat käytännön esimerkimerkit tekivät opiskelusta erittäin mielenkiintoisen. Interaktiivisuutta oli sopivasti.Uppouduin tehtäviin ja jopa innostuin, koska tehtäviin oli selvät kriteerit ja työkalut olivat koulutuksen kautta käytettävissä. Kuitenkin haastetta oli riittävästi.Koulutuspäivät
21.11.2019, 22.11.2019, 13.12.2019, 14.2.2020
Laajuus
Koulutus kestää 3 kk. Siihen sisältyy 4 koulutuspäivää ja 5-7 h ohjattua etäopiskelua viikossa. Koulutuksen laajuus on 9 op.
Kouluttajat

Toivo Koski, KTT, TulosAkatemia 
Hannamari Heino, KTM 

 

1. koulutuspäivä

Taloudellinen viestintä ja presentaatio

 • Talousviestinnän eri kohderyhmät ja välineet
 • Viestinnän tavoitteet, haasteet ja mahdollisuudet

2. koulutuspäivä

Tuloslaskelman ja taseen hyödyntäminen yrityksen johtamisessa ja yritysanalyysissä

 • Miten tuloslaskelmaa ja tasetta voidaan hyödyntää yrityksen johtamisessa sisäisen laskentatoimen näkökulmasta
 • Yrityksen käyttöpääoman hallinta
 • EVA-laskenta
 • Yrityksen taloudellisten tunnuslukujen tulkinta
 • Yrityksen liike- ja rahoitusriskin arviointi ja hallinta

Etäopiskelu on tavoitteellinen opiskelujakso ja osa tehokasta oppimisprosessia. Sovellat oppimaasi käytännön tilanteisiin, usein suoraan omiin työtehtäviisi. Etäjakso sisältää myösopiskelua verkossa, ja saat ohjausta kouluttajilta ja tukea muilta opiskelijoilta.

3. koulutuspäivä

Kassavirtalaskelman hyödyntäminen yrityksen johtamisessa ja yritysanalyysissä

 • Kassavirtalaskelman hyödyntäminen osana yritysanalyysiä
 • Kassavirtalaskelman hyödyntäminen yrityksen operatiivisten toimintojen johtamisessa
 • Case: erään yrityksen tuloslaskelman, taseen ja kassavirtalaskelman tulkinta

Ohjattu verkko-opiskelu 3 kk

Etäjakson aikana opit analysoimaan ja tulkitsemaan oman yrityksesi tuloslaskelmaa: mikä on yrityksen tuloksentekokyky, liikeriski, poisto- ja aktivointipolitiikka, taseesta: onko oma pääoma riittävä, mikä on pääoman suhde koko pääomaan ja mikä on yrityksen rahoitusriski ja kassavirtalaskelmasta mikä on yrityksen maksuvalmius ja käyttöpääoman tarve.

4. koulutuspäivä

Yrityksen taloudellinen analyysi

 • Oman yrityksen taloudellinen analyysi
 • Tuloslaskelman, taseen ja kassavirtalaskelman hyödyntäminen organisaation johtamisessa


Koulutuspäivien ohjelman muutokset ovat mahdollisia.

Osallistumismaksu kattaa kirjat ja muut oppimateriaalit.

Osallistumismaksu laskutetaan yhdessä erässä ja sen tulee olla maksettuna ennen koulutuksen alkua. Jos olet hankkinut rahoituksen Markkinointi-instituutin www-sivulla osoitetun rahoitusyhtiön kautta, lähetämme laskun rahoitusyhtiölle.

Osallistumisen voi perua ilman peruutuskuluja viimeistään 14 vrk ennen koulutuksen alkua. Alle 14 vrk ennen koulutuksen  alkua tehdyistä peruutuksista perimme 50 % koulutuksen hinnasta. Jos osallistumista ei ole peruttu ennen koulutuksen alkua, perimme 100 % koulutuksen hinnasta.


Jokin muu koulutus?