Työoikeus esimiestyössä -verkkokurssi

Opi johtamaan tiimiäsi työoikeuden ja työlainsäädännön edellyttämällä tavalla. Edistät näin tasapuolista ja oikeudenmukaista organisaatiokulttuuria, jossa työntekijät voivat hyvin. Verkkokurssi koostuu teksteistä ja harjoituksista, joissa reflektoit omaa rooliasi esimiehenä.

joustava aloitus

Hinta 200 € (+ alv 24%)
Koulutuksen kesto 3 kk
Paikka Verkko
Koulutuspäivät Ei sisällä koulutuspäiviä

Seuraavat alkamisajankohdat joustava aloitus

Lisätietoa koulutuksesta

Esimiehen roolin perustana on työlainsäädäntö. Tällä verkkokurssilla opit työn tekemiseen liittyvät lait, jotka sinun esimiehenä on tunnettava. Opit, kuinka tuet työn tekemistä, tavoitteiden saavuttamista ja hyvän työyhteisön ja ilmapiirin syntyä. Osaat ennaltaehkäistä ja valmistautua ongelmatilanteisiin ja johdat tiimiäsi tasapuolisesti.

Kurssin teemoja:
- esimies työnantajan edustajana
- esimiehen ja työntekijän vastuut, oikeudet ja velvollisuudet
- rekrytointi, työsopimusasiat, työturvallisuus ja haastavat tilanteet.

Kurssi soveltuu esimiesroolinsa alkutaipaleella oleville, esimieheksi ryhtyville ja esimiehille, jotka haluavat kerrata osaamistaan. Verkkokurssilla opiskelet juuri sinulle sopivaan tahtiin. Käytännönläheiset harjoitukset on suunniteltu siten, että ne ohjaavat viemään opitut asiat omaan työhön.

Tämä kurssi on osa Uusi esimies -verkkokoulutusta. Verkkokurssien jälkeen voit myöhemmin jatkaa opintojasi esimerkiksi Lähiesimiestyön ammattitutkintoon.

 

Kysy lisätietoja
Kati Salovaara palvelukoordinaattori 040 905 0747 kati.salovaara@markinst.fi
Kirsi Hanhisalo osaamispäällikkö 050 369 3914 kirsi.hanhisalo@markinst.fi
Koulutuspäivät
Ei sisällä koulutuspäiviä. Voit suorittaa verkkokurssin omaan tahtiisi.
Laajuus
Opiskelutunnukset ovat voimassa 3 kk. Laajuus on 2 op.

Verkkokoulutuksen materiaaleina ja oppimistehtävinä hyödynnetään:

  • harjoituksia, joissa reflektoit omaa tekemistäsi ja rooliasi osana liiketoimintaa
  • treeni- ja oppimispäiväkirja, jossa pohdit oppimaasi
  • laajaa verkkokirjahyllyä esimiestyön teemoista.

Kurssin asiantuntijat:

Irmeli Kalliosalmi työskentelee Markkinointi-instituutin Helsingin yksikössä kehittämispäällikkönä. Koulutukseltaan hän on auskultoinut kasvatustieteiden maisteri ja ratkaisukeskeinen valmentaja. Irmeli vastaa Markkinointi-instituutin henkilöstöjohtamisen ja HR-koulutuksista.

Liikejuristi Mikko Mikkola tarjoaa oikeudellisia palveluitaan lukuisille kotimaisille ja ulkolaisille yrityksille. Koulutukseltaan hän on oikeustieteen kandidaatti ja luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja.

Työoikeus esimiestyössä -verkkokurssi koostuu seuraavista kolmesta teemasta.

1. Esimies työnantajan edustajana
Tässä osiossa perehdyt työnantajan ja työntekijän väliseen sopimussuhteeseen. Tutustut työantajan oikeuksiin ja velvollisuuksiin, työnjohto-oikeuteen, työturvallisuusvastuuseen ja työhyvinvointiin. Opit, mikä on esimiehen tehtävä ja rooli työnantajan edustajana.

2. Työntekijän oikeudet ja velvollisuudet
Opit huolehtimaan työntekijän oikeuksista ja velvollisuuksista omassa esimiesroolissasi, mutta myös valvomaan johtamiesi työntekijöiden oikeuksia ja velvollisuuksia.

3. Työoikeus esimiehen arjessa
Tässä osiossa valmistaudut käytännön esimiestyön tuomiin ilon hetkiin, haasteisiin ja vaikeisiinkin ongelmatilanteisiin. Opit toimimaan esimiehen roolissa niin, että varmistat sekä lain että työntekijöiden ja työnantajan edun toteutumisen.

Osallistumismaksu laskutetaan yhdessä erässä.

Verkkokurssien osallistumista ei voi peruuttaa sen jälkeen, kun käyttäjätunnukset on luovutettu opiskelijalle.


Jokin muu koulutus?