Sisäänkirjautuminen
Valitse koulutus
Ilmoittaudu
Opiskele Finanssimerkonomiksi työn ohessa

Finanssialalle räätälöity Liiketalouden perustutkinto, Finanssimerkonomi oppisopimuskoulutuksena

Koulutuksessa syvennät osaamistasi pankki- ja rahoitusalan asiakaspalvelusta, myynnistä ja markkinoinnista sekä finanssipalveluista. Liiketalouden perustutkinto, merkonomi on työelämässä arvostettu asiakaspalvelun ja myynnin ammattilaisten perustutkinto. Se on Opetushallituksen virallinen näyttötutkinto, jossa osaaminen näytetään omalla työpaikalla, käytännön työtehtävissä.

Sopiiko Merkonomin tutkinto sinulle?

Koulutus sopii hyvin sinulle, jos työskentelet pankki- tai finanssitoimialalla, esimerkiksi erilaisissa asiakaspalvelutehtävissä Contact Centerissä, palvelukeskuksessa tai konttorissa.

Tutkinnossa voit painottaa sitä osaamista ja niitä työtehtäviä, jotka ovat sinulle työssäsi tärkeitä. Teet yhdessä Markkinointi-instituutin asiantuntijan kanssa henkilökohtaisen suunnitelman opinnoistasi ja tutkinnon suorittamisesta. Saat virallisen tutkintotodistuksen, joka mm. antaa yleisen hakukelpoisuuden korkeakouluasteelle.

Koulutus maksaa sinulle vain tutkintomaksun 58 euroa.

Katso tästä tutkinnon tarkempi sisältö.

Mitä tarkoittaa oppisopimuskoulutus?

Oppisopimuskoulutuksessa opit pääasiassa omalla työpaikallasi käytännön työtä tekemällä. Täydennät oppimista osallistumalla koulutuspäiviin ja opiskelemalla itsenäisesti. Opiskeluasi tukee henkilökohtainen työpaikkaohjaaja omasta yrityksestäsi (esim. lähiesimies).

Koulutukseen osallistumisen edellytyksenä on tutkinnon suorittamiseen soveltuva työpaikka.

Oppisopimusta varten työaikasi on oltava vähintään 25 tuntia viikossa. Sinulla tulee olla työsopimus, joka on voimassa toistaiseksi tai joka on määräaikainen mutta voimassa koko koulutuksen ajan.

Oppisopimus on työnantajan, työntekijän ja koulutuksen järjestäjän eli Markkinointi-instituutin keskinäinen sopimus, joka on yhtä sitova kuin työsopimus.

Oppisopimuskoulutus koostuu

 • työssä oppimisesta (80 % koulutuksesta)
 • koulutuspäivistä arkipäivisin
  (henkilökohtainen opiskeluohjelma)
 • työhön liittyvistä oppimistehtävistä
 • etäopiskelusta.

Miksi työnantajasi kannattaa tarjota tätä koulutusta?

Työnantajalle Finanssimerkonomin tutkinto tarjoaa loistavan mahdollisuuden entisestään kehittää henkilöstönsä asiakaspalveluosaamista ja samalla tarjota henkilöstölle mahdollisuuden opiskella tunnettu virallinen tutkinto.

Koulutuksen sisältö keskittyy pankki- ja rahoitusalan asiakaspalveluun, asiakkuuksien hoitoon ja myyntiin sekä finanssipalveluihin. Osallistujalla on mahdollisuus sisällyttää omaan Merkonomin tutkintoonsa myös osia Rahoitus- ja vakuutusalan ammattitutkinnosta.

Miksi osallistuisit?

 • Opit työstäsi käytännönläheisellä tavalla ja kehityt tekemään työtäsi entistä paremmin
 • Harjoitukset liittyvät suoraan omiin työtehtäviisi
 • Jaat omia kokemuksiasi ja opit muilta, jolloin saat uutta intoa työhösi
 • Tuet omalla kehittymiselläsi työnantajaa
 • Saat virallisen tutkinnon, ja tutkinnon suoritettuasi sinulla on mahdollisuus hakea ammattitutkintostipendiä.

Koulutus alkaa syksyllä 2015 ja kestää 1,5–2 vuotta. Ilmoittaudu koulutukseen mahdollisimman pian.

 

Kysy lisätietoja merkonomiopiskelusta!

Opiskele Finanssimerkonomiksi työn ohessa