Sisäänkirjautuminen
Valitse koulutus
Ilmoittaudu
Työpaikka on paras paikka oppia uutta

Työelämässä muutokset voivat olla nopeita, ja jokaisen työtä tekevän on uudistuttava, kun työnkuva monipuolistuu. Miten uutta osaamista voi hankkia työn ohessa?

Perinteisesti ajatellaan, että osaamista voi kartuttaa vain kouluttautumalla. Vaikka opiskelu on tehokas väylä hankkia uusia tietoja ja taitoja, tutkimusten mukaan lähes kaikissa organisaatioissa vain 10 prosenttia työelämän oppimisesta tapahtuu koulutuksessa. Huikeat 70 prosenttia opitaan omassa työssä, ja 20 prosenttia opimme toisiltamme.

Jokainen työpäivä on siis mahdollisuus oppia uutta ja kehittyä. Uudistuminen vaatii vain hieman päättäväisyyttä ja rohkeutta tarttua uusiin haasteisiin.

Jokapäiväiset kehittymisen kanavat

Työpaikalla on paljon mahdollisuuksia kehittymiseen. Luontevimmin opit uutta tehtävä- ja työkierrolla.

Eva-Maria Vogasianos

Osallistu rohkeasti projekteihin, ja osaamisesi laajenee takuulla. Tutustu organisaation muiden toimintojen ja roolien tekijöihin: mitä voit oppia heiltä? Etsi aktiivisesti uusia kanavia oppia ja jaa ideasi. Miten olisi kirjallisuuspiiri työporukassa? Tai viikoittainen oppimisfoorumi vaihtuvilla teemoilla? Entä kahvihetket, joissa jokainen jakaa viikon tärkeimmän oivalluksen?

  Parhaimmillaan koulutus innostaa uudenlaiseen tekemiseen. Näin kävi Markkinointi-instituutissa opiskelleelle Eva-Maria Vogasianokselle. "Koulutus toi tahtoa, tarmoa ja varmuutta. Sain sellaista asennetta, jota työelämässä menestymiseen tarvitaan."

Jos organisaatiossasi on mahdollisuus mentorointiin, tartu tilaisuuteen. Verkostoidu ja etsi uusia yhteistyön muotoja oman organisaation sisällä ja sen ulkopuolella.

Varmista, että verkostostasi löytyy tarvitsemaasi asiantuntemusta. Kysele ja opi muilta. Kasvata verkostoasi ja tutustu alan huippuasiantuntijoihin seminaareissa ja messuilla.

Verkon mahdollisuudet ovat rajattomat: lue blogeja ja etsi ratkaisuja työssä vastaan tuleviin ongelmiin. Pysy ajan tasalla tilaamalla alasi uutiskirjeet.

Ylläpidä verkostoasi sosiaalisessa mediassa esimerkiksi LinkedIn-palvelulla (www.linkedin.com). Lisäksi voit osallistua ammatillisiin keskusteluryhmiin, joissa kuulet, miten muualla asiat hoidetaan.

Muistathan myös tallentaa omat ideasi ja oivalluksesi? Tapoja on monia: kirjoita, piirrä, ota kuva tai videoi.

Varmuutta ja uusia ideoita koulutuksesta

Vaikka painopiste on siirtymässä työssä oppimiseen, kouluttautuminen työn ohessa elää. Koulutustarjonnassa on kaikille jotain: kurssit tarjoavat inspiroivia pikakatsauksia, ja tutkinnot tähtäävät syvälliseen ammatilliseen osaamiseen.

Tehokkaimmin opit uutta, kun valitset käytännönläheisen koulutuksen, jossa pääset teoriaosuuden lisäksi harjoittelemaan aihetta omaan työhösi liittyvillä tehtävillä ja jossa saat palautetta edistymisestäsi asiantuntijoilta.

Koulutus auttaa selättämään uudet haasteet ja tuo varmuutta omaan tekemiseen. Markkinointi-instituutissa opiskellut Eva-Maria Vogasianos kertoo, miten kouluttautuminen tukee juuri silloin, kun omassa työssä pitää uudistua. 

– Kun aloitin Markkinointitutkinnon, työnantajani oli juuri perustamassa verkkokauppaa ja aloittamassa verkkomarkkinointia. Tarvitsimme apua siihen, miten toimia uudenlaisessa ympäristössä. Koulutuksessa sain paljon tietoa, jota ilman emme olisi osanneet tehdä niin hyviä ratkaisuja kuin nyt teimme, Vogasianos kertoo.

– Koulutuksessa käytiin läpi teoriaa, ja kouluttajat kertoivat esimerkkejä siitä, miten asioita on ratkaistu muissa yrityksissä. Sain niistä paljon ideoita, joita olemme soveltaneet ja toteuttaneet hyvin tuloksin.

Siirrä opit omaan työhön

Käytitkö aikaa tiedon etsimiseen tai koulutukseen, mutta uudet ideat ja opit hämärtyivät nopeasti ja jatkoit töitäsi kuten ennenkin? Jopa 40 prosenttia päivittäisestä tekemisestämme on tapoja. Eli vaikka oivallamme ja sisäistämme uusia asioita, unohdamme soveltaa niitä omassa työssä.

Monesti mahtavat ideat ja uudet toimintatavat romuttuvat, kun työpaikalla odottaa kiire ja kollegat, jotka eivät ehdi kuunnella kehitysideoita.
Harjoittele opitun tuomista osaksi omaa työtä jo etukäteen. Kysy itseltäsi: "Miten oppimani muuttaa sitä, miten teen työtäni? Mihin työvaiheisiin se liittyy? Mitä arkisia haasteita se ratkaisee?"

Kaiken uudistumisen edellytyksenä on halu muuttua. Jos haluat pysyä kartalla työstäsi, alastasi ja työelämästä, näe uudistuminen mahdollisuutena. Ja tartu siihen!

 

Näin onnistut uudistumaan ja viet oppimasi käytäntöön

  • Hahmota lähtötilanteesi ja aseta tavoitteet. Valitse sinulle arvokkaita ja realistisia tavoitteita, jotta intosi säilyy.
  • Aikatauluta ja raivaa tilaa. Arvioi työn ja muun arjen osuus ja varaa oppimiselle aikaa kalenterista.
  • Motivoi itseäsi. Mieti, miksi uusi tieto on merkityksellistä ja mihin käytät sitä. Palkitse itseäsi tavoitteiden saavuttamisesta.
  • Usko itseesi. Asenne itseäsi ja oppimistasi kohtaan on myös opittu. Voit muuttaa sitä.
  • Harjoittele oppimista. Oppiminen on taito, ei annettu ominaisuus. Kokeile, mikä oppimisen muoto on sinulle sopivin.
  • Muista vuorovaikutus. Edistä kehittymistäsi keskustelemalla oppimastasi.
  • Seuraa kehitystäsi. Kirjaa viikon päätteeksi oppimasi asiat oppimispäiväkirjaan. Tarkista aika ajoin, miten työsi on muuttunut.
  • Palaa oppimaasi. Kertaaminen, harjoittelu ja tiedon soveltaminen pitävät osaamista yllä.
  • Jalosta ideoita. Kokoa ideat yhteen ja käy ne läpi aivoriihessä yhdessä tiimisi ja esimiehesi kanssa.

 

Artikkeli on julkaistu 22.5.2014 Pardian PardiaNYT-jäsenlehdessä 2/2014. Se löytyy lehden sivulta 24 (pdf:n sivu 13).

Työpaikka on paras paikka oppia uutta