Sisäänkirjautuminen
Valitse koulutus
Ilmoittaudu
Vuoden parhaan kouluttajan vinkit vaikuttavaan koulutukseen

Pelastavatko amerikkalaisen jätti-Halosen uudet tulitikut Laika-koiran?

Koulutus tarjoaa muutosmahdollisuuden sekä opiskelijalle että koko työyhteisölle. Arvioimmeko esimiehinä ja kehittämisen ammattilaisina koulutuksen vaikuttavuutta vain oman maailmankuvamme vahvistumisena, pohtii Pekka Gestrin. Sunnuntaiaamun keskustelu perheen nelivuotiaan kanssa antoi isälle ajattelemisen aihetta.

VIERASKYNÄ
Pekka Gestrin
varatuomari, seniorikonsultti
Markkinointi-instituutin kouluttaja     

 

– Hei, muistaks sä jättiläistarjahalosen? Mä haluun olla se, ootko säkin?
– Joo.
– Sitten me ollaan molemmat hyviksiä.
– Missäs se jätti-Halonen olikaan?
– Uutisissa. Onks tulitikkuja muuten oikeesti olemassa? Siis ihan oikeesti?
– On niitä. Mä voin vaikka näyttää. Haluatko puhaltaa sammuksiin?
– Jep. Hauskaa. Kun mä tulen Mammilta, mä leikin aina, että Neil Armstrong pelastaa Laika-koiran.

Nelivuotiaan avaruussukkulassa huomaa joskus luulevansa, että isi tietää kaiken. Melkein taas lipsahti: ”Ei amerikkalainen astronautti neuvostokoiraa olisi pelastanut!” Tällä kertaa sain viisauteni nielaistua ja päädyin ihastelemaan poikani ajatusta: Armstrongin kekseliäisyyttä ja rohkeutta.

Oppimismatkalainen tarjoaa esimiehelle, työkavereille ja koko työyhteisölle huikean mahdollisuuden uusiin näkökulmiin. Mutta lähestymmekö toisen oppimista sellaisen valmiuden hankkimisena, joka muilla jo on? Arvioimmeko koulutuksen vaikuttavuutta sen perusteella, vahvistaako se ikiomaa maailmankuvaamme?

Koulutuksella on merkitystä yhteisön ja yksilön tunnistettujen kehitystarpeitten tyydyttäjänä. Visiot ja tavoitteet sekä osaavat työkaverit antavat mittatikun oppijalle. Tärkeää on asettaa yhdessä opiskelijan ja valmennuskumppanin kanssa koulutukselle selkeät tavoitteet, joiden toteutumista seurataan. Esimiesten ja HRD:n iso missio on olla haastamassa ja kiinnostuneena läheltä kokemassa, miten oppiminen näkyy arjen tekemisen muutoksena.

Syvämuutokset edellyttävät näkökulman muutosta. Tätä tarvetta emme aina huomaa vallankaan itsessämme. Näkökulmamuutoksen tukijana esimies, tutor tai työkaveri tarvitsee erityistä herkkyyttä. On uskaltauduttava löytöretkelle ja annettava tilaa tuulettelulle: ”Mikä meillä toimii? Mitä meidän kannattaisi tehdä toisin?” Kysyjä joutuu tiukkaan testiin, kun puoli vuotta myyntivalmennuksessa kulkenut vastaa: ”Työaika on kyllä kohdallaan, mutta myynnin johtamisessamme ei kyllä ole mitään järkeä.” – Eikö sen asenne siellä koulutuksella ole vieläkään muuttunut!? Vaiko omani?

Ihmisen suurin vapaus on vapaus valita oma vankilansa, joka pisimmillään on elinkautinen usko omaan vakiintuneeseen ajatteluun. Kehityksen ja vuorovaikutuksen välttämätön ehto on, että jaksamme nähdä omistamme poikkeavat näkökulmat mahdollisuuksina useammin kuin uhkina. Uusien näkökulmien löytäminen vaatii rohkeutta kysyä, kuunnella ja altistua.  Ja maksaa kannattaa vain koulutuksesta, joka sekä toteuttaa tavoitellun muutoksen että samalla riittävästi haastaa laskun kuittaajan ajattelumallit.

On niitä tulitikkuja ihan oikeasti olemassa. Joskus kannattaa unohtaa, että tuli on hyvä renki mutta huono isäntä. Voi vaan raapaista ja ihastella liekkiä. Miettiä ja kokeilla, mikä kaikki voikaan syttyä. Siis valaista – vaikka vähän polttaisikin. 
  

Kirjoittaja Pekka Gestrin on Markkinointi-instituutin kouluttaja, joka on erikoistunut finanssisektorin ammatilliseen ja esimiestyön kehittämisen mm. lähivalmennusta ja coachingia hyödyntäen. Hän on toiminut myös eri toimialoilla contact centereiden kehityshankkeissa konsulttina ja valmentajana sekä Nordea Pankissa neljännesvuosisadan mm. kahdeksassa eri esimiestehtävässä. Gestrin toimii Markkinointi-instituutin ohella Creo Consulting Oy:n yhteistyökumppanina. Gestrin on talousopinnoilla täydentynyt juristi, jonka vankilan portteja ovat pitäneet raollaan erityisesti vaimo ja luottamusmiehet sekä nyttemmin myös 4- ja 7-vuotiaat pojat.

Markkinointi-instituutin opiskelijat valitsivat Gestrinin vuonna 2011 parhaiten tunnistettavaa muutosta synnyttäneeksi kouluttajaksi.

 

Vuoden parhaan kouluttajan vinkit vaikuttavaan koulutukseen