Sisäänkirjautuminen
Valitse koulutus
Ilmoittaudu
Vuoden tiedottaja Riikka Kerttula kasvoi hortonomista viestinnän ammattilaiseksi

Biolanin puutarhaneuvoja ja tiedottaja Riikka Kerttula palkittiin Vuoden tiedottaja 2013 -tittelillä. Hän opiskeli Markkinointi-instituutissa Tiedottajan tutkinnon.

Puutarhaneuvojana pitkään toiminut Riikka Kerttula otti Biolanissa hoitaakseen tiedottajan tehtävät, kun työnkuvia muutettiin. ”Olen aina kirjoittanut työssäni paljon. Teen tiedotteita, sisältöjä nettisivuilla sekä oppaita.” Samalla hän aloitti Tiedottajan tutkinnon opiskelun.

”Etukäteen vähän arvelutti, mitenköhän pärjään porukassa. Ensimmäisenä päivänä tutustuttaessa kuitenkin huomasin, että olen jo pitkään tehnyt hyvin samanlaisia töitä kuin monet muutkin”, Riikka kertoo.

 

 

 

Vuoden tiedottaja syventyi kuluttajatutkimuksen hyödyntämiseen viestinnässä

Eikä pärjäämisestä tarvinnut huolehtia myöhemminkään. Riikka nimittäin palkittiin parhaasta tutkintoon sisältyvästä kehittämishankkeesta Vuoden tiedottaja 2013 -tittelillä.

”Tein suunnitelman siitä, miten hyödynnämme kuluttajatutkimusta viestinnässä. Tavoitteena oli oppia kuluttajista, luoda markkinoinnille suuntaviivoja ja etsiä kiinnostavia trendejä tuotekehitykseen. Uskon, että ilman koulutusta ja sen kehittämishanketta olisimme varmaan vilkaisseet kuluttajatutkimusta, mutta emme olisi kaivaneet meille merkityksellisiä asioita niin tarkasti.”

Koulutus toi varmuutta tekemiseen

Riikka kiittelee Tiedottajan tutkinnon käytännönläheisyyttä. ”On ollut äärimmäisen innostavaa, että pystyin hyödyntämään kaiken Tiedottajan tutkinnossa tekemäni työssäni. Koulutus toi varmuutta rutiinitekemiseen ja itsevarmuuteni kohosi.”

Viestintä kasvatti Biolanin brändin arvostusta

Riikan ansiokas työ näkyy myös kuluttajille: Biolan nousi vuonna 2013 Suomen arvostetuimmat brändit -listauksessa sijalta 231 sijalle 71. ”Viestinnällä on varmasti osuutensa siihen”, Riikka iloitsee.

Lue lisää Riikan opiskelukokemuksista

Vuoden tiedottaja Riikka Kerttula kasvoi hortonomista viestinnän ammattilaiseksi