Sisäänkirjautuminen
Valitse koulutus
Ilmoittaudu
Vuoden tunnistettavin muutos -voittaja 2015

​Viimeisimmät voittajat palkittiin Karonkassa, Markkinointi-instituutin valmistujaisjuhlassa, 11.6.2015.

Kari Seppänen, Lapin urheiluakatemia, valmennuskoordinaattori
Johtamisen erikoisammattitutkinto

Kari rakensi JET-opintojen innoittamana uudella tavalla toimivan johtamis- ja verkostomallin Lapin urheiluakatemialle. Uusi toimintatapa luo verkoston, joka hyödyttää urheilijoita kokonaisvaltaisesti. Verkostomalli sekä verkoston toiminta ja johtaminen ovat herättäneet mielenkiintoa ympäri Suomen ja työ on huomioitu myös Olympiakomiteassa. Samalla Kari rakensi itselleen uuden työnkuvan, jossa hän jatkaa uuden toimintamallin kehittämistä ja levittää sitä valtakunnallisesti Olympiakomitean toimeksiannosta.

Raadin perustelu: Koulutuksesta saamallaan uudella osaamisella, innovatiivisella soveltamisella ja omalla aktiivisella työllään Kari on luonut uuden toimintamallin, jolla on valtakunnallista merkitystä. Malli työllistää sekä hänet itsensä että useita muita henkilöitä. Hän on oivaltanut verkostojen merkityksen menestykselle.

Tunnistettava muutos -finalistit 2015

Kari Wikholm, Automyymälä Helsinki Oy, myyntijohtaja
Akateeminen moniosaaja
Kari osallistui Akateeminen moniosaaja -työllistämiskoulutukseen, jonka Markkinointi-instituutti järjestää yhteistyössä TE-toimiston kanssa. Koulutuksen jälkeen Kari aloitti myyntijohtajana ja otti vastuun Euroopan ensimmäisestä digitaalisesta uusien autojen kaupasta, autoverkkokauppa.com:sta. Kari innostui koulutuksessa erityisesti sosiaalisen median käytöstä bisneksessä, ja nyt hän käyttääkin some-kanavia päivittäin rakentaessaan yrityksen bränditarinaa.

Raadin perustelu: Kari on ollut mukana luomassa autoalalle täysin uutta toimintamallia ensimmäisenä Euroopassa. Malli on moderni ja perustuu digitaalisuuden tuomiin uusiin ansaintamalleihin. On upeaa, että Kari on tarkastellut autoalaa ja digitaalisuutta ja löytänyt niitä yhdistämällä täysin uuden tavan toimia markkinassa. Lisäksi Kari on löytänyt uudet urahaasteet oman aktiivisuutensa ansiosta, mikä on merkittävä saavutus sekä yksilöllisesti että yhteiskunnallisella tasolla.

Anniina Pohjanen, 4finance Oy, Executive and HR assistant
Henkilöstöassistentin tutkinto
Anniina tarttui toimeen heti Henkilöstöassistentin tutkinnon opintojen alussa. Hän teetti henkilöstökyselyn ja tarttui tuloksista löytyneisiin ongelmiin. Hän rakensi perehdytysohjelman ja on saanut vastuulleen rekrytointiprosessin. Omalla tekemisellään Anniina on parantanut todistettavasti työhyvinvointia. Toimenkuva on laajentunut, titteli on muuttunut ja Anniina on saanut lisää vastuuta HR-tehtävissä, myös osana yrityksen Ruotsin toimistoa.

Raadin perustelu: Anniina tarttui koulutuksesta saamiensa oppien perusteella heti toimeen. Uuden tietonsa perusteella hän osasi selvittää organisaatiosta ongelmia ja kehitti niihin ratkaisuja. Hän on luonut yrityksensä henkilöstöhallinnolle tärkeitä toimintamalleja ja prosesseja, joiden ansiosta työhyvinvointi on parantunut. Anniinan työn tulokset ovat todennettavissa erittäin konkreettisella tavalla, ja lisäksi esimiehet ja kollegat ovat kehuneet Anniinan edistymistä ja uutta itsevarmuutta. 

Kunniamaininta 2015

Aino Leppänen, Kirjanpitotoimisto J. Castrén Oy, kirjanpitäjä, palkanlaskija
Liiketalouden perustutkinto, merkonomi
Aino irtisanottiin IT-alan yrityksestä 2012. Hän halusi vaihtaa alaa ja selvitti mahdollisuudet kouluttautua kirjanpitotehtäviin. Hän sai opiskelupaikan Liiketalouden perustutkintoon sekä löysi työssäoppimispaikan. Koulutuksen päätyttyä työsuhde muuttui vakituiseksi työpaikaksi. Nyt Aino tekee täysipäiväisesti kirjanpitäjän töitä ja sijaistaa tarvittaessa palkanlaskijaa. Työtoverit ja esimies luottavat Ainon kykyihin, ja hänellä on kokonaisvastuu omista asiakkaistaan.

Raadin perustelu: Aino on upea esimerkki siitä, miten työelämässä pärjää kaiken ikäisenä rohkeudella, työllä ja tahdolla. Irtisanominen on yli 50-vuotiaalle naiselle monesti vaikea tilanne uralla, mutta Aino löysi uuden ammatin ja tekee nyt arvokasta työtä uudella alalla. Hän hyödyntää nykyisessä täysin uudessa ammatissaan edellisten työtehtävien tuomaa kokemusta ja taitoja. Vaikka hän on alalla uusi, hän rohkeasti kehittää toimintaa ja tuo uudenlaisia käytäntöjä.

Vuoden tunnistettavin muutos -voittaja 2015