Sisäänkirjautuminen
Valitse koulutus
Ilmoittaudu
Markkinointi-instituutti julkisti Tulevaisuuden johtajan muotokuvan

​Markkinointi-instituutti julkisti Tulevaisuuden johtajan muotokuvan to 2.10.2014 Taidemuseo Emmassa. Tulevaisuuden johtajan muotokuvan tematiikan synnyttivät Markkinointi-instituutin Tulevaisuuden johtaja -kurssin opiskelijat futurologi Mika Aaltosen johdolla. Muotokuvan visualisoi Janelin Kinnunen.

 

Tulevaisuuden_johtajan_muotokuva.jpg 

Muotokuva heijastaa ominaisuuksia, joita työelämä ja ihmiset johtajilta odottavat. Tulevaisuuden johtajat ovat ennen kaikkea ihmisten johtajia, joten ihmissuhdetaidot korostuvat. Lisäksi johtajilta vaaditaan rohkeutta, avoimuutta ja luovuutta. Jatkuva muutostahti edellyttää uudenlaista ketteryyttä sekä epätietoisuuden sietokykyä.

Johtajaopiskelijoiden pohdinnat visualisoinut Janelin Kinnunen opiskelee parhaillaan kuvataiteilijaksi Satakunnan ammattikorkeakoulussa Kankaanpäässä.

Millainen johtaja minä olisin?

”Muotokuva tulevaisuuden johtajasta on sinällään aiheena absurdi, sillä emme voi nähdä tulevaisuuteen, voimme vain tehdä suuntaa antavia ennusteita. Teos heijastaa erilaisia vaihtoehtoja ja tilanteita, joihin johtajan tulevaisuudessa osoitetaan asettuvan: ’Millainen johtaja minä olisin?’ Teoksen katsoja voi havahtua siihen, että näkee siinä heijastuksenkaltaisen omakuvan”, sanoo Kinnunen.

”Taidehistoriassa johtajia on kautta aikojen kuvattu istumassa omalla tuolillaan. Tuolilla on vahva symbolinen arvo. Se symboloi yksilöllisyyttä ja itsenäisyyttä mutta myös valtaa. Olen tuonut teokseen myös erilaisia elementtejä luonnosta. Ne kuvastavat mm. kirkasta ajattelua, sinnikkyyttä ja vaikeissa oloissa selviytymistä sekä maanläheistä johtamista.”

Tulevaisuuden johtajan muotokuva -konsepti yhdistää liike-elämän, jatkuvan kehittymisen ja taiteen

”Tulevaisuuden johtajan muotokuvassa yhdistyy upealla tavalla liike-elämä ja taide”, kertoo konseptin ideoija, kehittämispäällikkö Kirsi Hanhisalo Markkinointi-instituutista.

”Tulevaisuuden johtamisessa on nähtävissä taiteesta tuttuja elementtejä: ihmisiä johdetaan johtamalla yksilöiden merkityksellistä tekemistä, motivaatiota, luovuutta, intohimoa ja tunteita. Johtajan on kehittävä itseään ja pysyttävä ammatillisesti mukana kehityksessä.”

Markkinointi-instituutti julkisti Tulevaisuuden johtajan muotokuvan