Sisäänkirjautuminen
Valitse koulutus
Ilmoittaudu
Opiskele optisen alan merkonomiksi työn ohessa

Optiselle alalle räätälöity Liiketalouden perustutkinto, Merkonomi, oppisopimuskoulutuksena
Asiakaspalvelun ja myynnin osaamisala

Merkonomi on liiketalouden perustutkinto, jossa kehität ammattitaitoasi myynnissä, asiakaspalvelussa ja markkinoinnissa. Tutkinto antaa kattavan käsityksen optisen alan yrityksen liiketoiminnasta, joten se sopii hyvin optisen alan liikkeiden henkilöstölle, esimiehille, optikoille ja yrittäjille.

Koulutuksessa perehdytään myyntiin, asiakaspalveluun ja yritystoimintaan nimenomaan optisen toimialan näkökulmasta.
Merkonomi on työelämässä arvostettu asiakaspalvelun ja myynnin ammattilaisten perustutkinto. Se on opetushallituksen virallinen näyttötutkinto. Siinä osaaminen näytetään käytännön työtehtävissä omalla työpaikalla.

Suomen Optinen toimiala ry suosittelee koulutusta kaikille optisella alalla toimiville. Lue Optometria-lehden artikkeli

   

Työnteon ja lähipäivien yhdistäminen oli motivoivaa. Suoritin opintoja joustavasti omaan tahtiin, ja minulla oli rauhassa aikaa miettiä opittuja asioita.
Roope Leppänen,
myyntiedustaja, A-kassi Ky

 

Sopiiko merkonomin tutkinto sinulle?

Koulutus sopii sinulle, jos työskentelet optisella alalla myynti-, markkinointi- ja asiakaspalvelutehtävissä. Se sopii myös optisen alan yrittäjille sekä optikoille.

Tutkinnon suorittaminen edellyttää, että osoitat osaamisesi käytännön työtehtävissä, joten sinulla täytyy olla alan työpaikka.
Tutkinnossa voit painottaa sitä osaamista ja niitä työtehtäviä, jotka ovat sinulle työssäsi tärkeitä. Teet yhdessä Markkinointi-instituutin asiantuntijan kanssa henkilökohtaisen suunnitelman opinnoistasi ja tutkinnon suorittamisesta.

Merkonomin tutkinto sopii erinomaisesti myös Myynnin ammattitutkinnon suorittaneille.

Lopuksi saat virallisen tutkintotodistuksen, joka mm. antaa yleisen hakukelpoisuuden korkeakouluasteelle esimerkiksi optometristin koulutukseen.

Koulutus maksaa sinulle vain tutkintomaksun 58 euroa.

Katso tästä koulutuksen tarkempi sisältö

Mitä tarkoittaa oppisopimuskoulutus?

Oppisopimuskoulutuksessa opit pääasiassa omalla työpaikallasi käytännön työtä tekemällä. Täydennät oppimista osallistumalla koulutuspäiviin ja opiskelemalla itsenäisesti. Opiskeluasi tukee henkilökohtainen työpaikkaohjaaja omasta yrityksestäsi (esim. lähiesimies).

Koulutukseen osallistumisen edellytyksenä on tutkinnon suorittamiseen soveltuva työpaikka.

Oppisopimusta varten työaikasi on oltava vähintään 25 tuntia viikossa. Sinulla tulee olla työsopimus, joka on voimassa toistaiseksi tai joka on määräaikainen mutta voimassa koko koulutuksen ajan.

Oppisopimus on työnantajan, työntekijän ja koulutuksen järjestäjän eli Markkinointi-instituutin keskinäinen sopimus, joka on yhtä sitova kuin työsopimus.

Oppisopimuskoulutus koostuu

 • työssä oppimisesta (80 % koulutuksesta)
 • koulutuspäivistä arkipäivisin
  (henkilökohtainen opiskeluohjelma)
 • työhön liittyvistä oppimistehtävistä
 • etäopiskelusta.

Mitä hyötyä koulutuksesta on työnantajallesi?

Työnantajalle Merkonomin tutkinto tarjoaa loistavan mahdollisuuden entisestään kehittää henkilöstönsä asiakaspalveluosaamista. Samalla työnantaja voi tarjota henkilöstölle mahdollisuuden opiskella tunnettu virallinen tutkinto. Koulutuksen sisältö keskittyy optisen alan asiakaspalveluun, myyntiin ja markkinointiin, joten koulutus kehittää suoraan oman yrityksen toimintaa.

Koulutus on suunniteltu yhteistyössä Suomen Optisen Toimialan kanssa, mikä varmistaa, että koulutuksen sisältö ja tavoitteet tukevat optisen alan tämänhetkistä tilannetta.

Koulutukseen sisältyy Tuotetietous-kokonaisuus, jossa perehdytetään optisen alan perustietouteen. Tavoitteena on, että osallistuja ymmärtää mm. tavarantoimittajien ja valmistajien uusia ratkaisuja ja pystyy toimimaan asiantuntijamyyjänä alalla.

Miksi osallistuisit?

 • Opit työstäsi käytännönläheisellä tavalla ja kehityt tekemään työtäsi entistä paremmin
 • Harjoitukset liittyvät suoraan omiin työtehtäviisi
 • Jaat omia kokemuksiasi ja opit muilta, jolloin saat uutta intoa työhösi
 • Tuet omalla kehittymiselläsi työnantajaa
 • Saat virallisen tutkinnon, ja tutkinnon suoritettuasi sinulla on mahdollisuus hakea ammattitutkintostipendiä.

 

 

Kysy lisätietoja optisen alan merkonomiopinnoista!

Opiskele optisen alan merkonomiksi työn ohessa