Sisäänkirjautuminen
Valitse koulutus
Ilmoittaudu
Opiskelijamme kohtasivat Johtamisforum-alumnitilaisuudessa

​Kutsuimme päällikkö-, esimies- ja johtamiskoulutuksissa opiskelleet asiakkaamme Johtamisforumiin Taidemuseo Emmaan torstaina 2.10.2014. Tapahtuman teemana oli ”Näin tehdään tulevaisuuden johtajia”. Illan aikana johtajuutta käsiteltiin useasta eri näkökulmasta.

 

Luovuutta tarvitaan uuden luomiseen

Emman intendentti Nana Salin pohti tervetulotoivotuksessaan luovuutta ja johtamista. Vaikka johtajilta odotetaan monia asioita, vastuullisuutta, osaamista, osallistamista ja oikeudenmukaisuutta, ennen kaikkea johtamisen täytyy olla luovaa ja innovatiivista. Luovuus on keino nähdä ja tehdä uutta.

Tarina, vuorovaikutuksen – ja miksei johtamisenkin – tehokkain keino

Tarinanikkareiden Mervi Rauhalan ja Tarja Vikströmin aikamatkalla mietittiin, miksi usein kadotamme työroolissamme jokaiselle ihmiselle luontaisen sisäisen tarinankertojamme. Meistä voisi tulla tavoitteellisia tarinankertojia! Tarinat ovat ikiaikaisin muistamisen, vaikuttamisen ja vuorovaikutuksen keino – miksi niitä ei yhdistettäisi johtamiseen? Vinkkejä löydät esitysmateriaalista sekä tuoreesta Storytelling työkaluna -kirjasta.

Johtamisforum 2.10.2014 005.jpg 

Osaamisen johtamisen uudet haasteet: Digiajan työelämätaidot

Vuoden 2014 Digibarometrissä todetaan, että Suomessa on merkittävä epäsuhta teknologisten edellytysten ja niiden todellisen käytön välillä. Digiajan työelämätaitoja kehittämällä voidaan tehostaa työn tekemistä merkittävästi. Tulevaisuudessa oman osaamisen johtamisen apuna voi olla oppimisen personal trainer, jonka tapaat vaikkapa omassa tabletissasi. Sinulle räätälöity digiajan työelämätaitojen oppimisalusta, jossa opit palanen kerrallaan sinulle sopivassa tahdissa mm. hyödyntämään verkko ja rakentamaan verkostoja sekä suodattamaan sinulle tärkeän tiedon. Tutustu Oppimisen uudet haasteet -esitysmateriaaliin

Johtamisforum 2.10.2014 262.jpg 

Johtajuutta on se, että kasvattaa ympärilleen johtajuutta

”Täydellistä johtajaa ei ole vielä löytynyt, vaikka kuussa on kävelty ja atomi halkaistu”, haastoi Markkinointi-instituutin toimitusjohtaja Toni Berkowits. Johtajuutta tarvitaan entistä enemmän, mutta parhaiten pärjää johtaja, joka kasvattaa ympärillään johtajuutta eli rohkaisee ihmisiä johtamaan itseään.

Tulevaisuuden johtajan muotokuva 2014

Tulevaisuuden johtajan muotokuvan julkistus huipensi illan teeman. Teoksen tematiikka syntyi Markkinointi-instituutin Tulevaisuuden johtaja -kurssin opiskelijoiden pohdinnoista futurologi Mika Aaltosen johdolla. Muotokuvan visualisoi Janelin Kinnunen, joka opiskelee parhaillaan kuvataiteilijaksi Satakunnan ammattikorkeakoulussa Kankaanpäässä. Muotokuva heijastaa ominaisuuksia, joita työelämä ja ihmiset johtajilta odottavat.

​ ”Muotokuva tulevaisuuden johtajasta on sinällään aiheena absurdi, sillä emme voi nähdä tulevaisuuteen, voimme vain tehdä suuntaa antavia ennusteita. Teos heijastaa erilaisia vaihtoehtoja ja tilanteita, joihin johtajan tulevaisuudessa osoitetaan asettuvan: ’Millainen johtaja minä olisin?’ Teoksen katsoja voi havahtua siihen, että näkee siinä heijastuksenkaltaisen omakuvan”, sanoo Kinnunen. Leppakangas_sitaatti_175px.jpg
Lue lisää Tulevaisuuden johtajan muotokuva -konseptista

 

Opiskelijamme kohtasivat Johtamisforum-alumnitilaisuudessa