Sisäänkirjautuminen
Valitse koulutus
Ilmoittaudu
Paljonko aikuisopiskelu vie aikaa?

Aikuisopiskeluun käytettävä aika riippuu enimmäkseen sinusta itsestäsi. Idea on, että aikuisopiskelu sopii työn oheen.

Osa opiskelijoista suhtautuu opiskeluun tavoitteellisesti ja intohimoisesti, jolloin he käyttävät siihen jopa useita iltoja viikossa. Osa saman koulutuksen suorittavista puolestaan haluaa edetä rivakasti, jolloin he tekevät samat harjoitukset vain muutamassa tunnissa.

Aikuisopiskelija päättää opintojen aikataulun itse

Koulutuspäiviin osallistuminen on yleensä varsin suotavaa, mutta itsenäisiin osuuksiin käyttämäsi ajan päätät sinä itse.

Nykyään aikuisopiskelusta suurin osa tapahtuu verkossa, jolloin voit keskittyä opiskeluun juuri silloin kun sinulle sopii. Työn ohessa opiskeltaviksi suunniteltujen koulutusten etu on juuri se, että ne on suunniteltu niin, että ne on mahdollista suorittaa oman päivätyön ohessa. Tartu siis rohkeasti haasteeseen!

Markkinointi-instituutin kursseihin ja tutkintoihin sisältyy yleensä yhdestä kahteen koulutuspäivää kuukaudessa. Sen lisäksi opiskelet omaa työtäsi tekemällä eli työpaikalla. Itsenäiseen opiskeluun on hyvä varata yleensä 2–10 tuntia viikossa. Itsenäinen opiskelu painottuu usein tietyille viikolle. Kaikki koulutukseen sisältyvät harjoitukset ovat kuitenkin tiedossa heti koulutuksen alkaessa, joten jos suunnittelet opiskelusi hyvin ja pidät kiinni suunnitelmastasi, selviät ilman viime hetken paniikkia.

Valitse opiskelumuoto, joka sopii työn oheen

Jos opinnot liittyvät kiinteästi nykyiseen työtehtävääsi, edistät opintoja jo työajalla. Pohtiessasi työtehtäviä pohdit samalla opiskeluun liittyviä harjoituksia.

Esimerkiksi kaikissa Markkinointi-instituutin koulutuksissa harjoitukset ovat sellaisia, että poimit niiden aiheet omasta työstäsi. Et tee irrallisia tehtäviä vaan harjoittelet omaa työtä tekemällä koulutuksessa opittuja asioita. Näin teet ajattelutyötä opintojesi edistämiseksi samalla kun teet töitäsi.

Kerro opinnoistasi työpaikalla, ja haasta kollegat vaikka kahvitauolle pohtimaan opiskeluihisi sisältyvää tematiikkaa. Yhteisestä keskustelusta hyötyy koko työyhteisö!

Snack learning auttaa omaksumaan uudet asiat

Ihminen oppii paremmin pienissä paloissa. Verkon ja uusien teknologioiden myötä nk. snack learning on yleistymässä. Se tarkoittaa, että opiskelet lyhyissä, esim. 10–20 minuutin pätkissä vaikkapa videoiden, nettiluentojen ja lyhyiden verkossa tehtävien harjoitusten avulla.

"Asia siirtyy paremmin pitkäkestoiseen muistiin, kun se omaksutaan pienemmissä paloissa ja kerrataan niin, että välissä on pieniä taukoja", kertoo Mervi Rauhala, pedagogi ja Markkinointi-instituutin kehittämispäällikkö. "Kun asia on pilkottu pieniin osiin, opiskelijalla on jatkuvasti tunne edistymisestä. Se on olennaista motivaation kannalta. Esimerkiksi peleissä koukuttavaa on juuri se, että edistyt jatkuvasti, askel kerrallaan."

Yksi parhaista snack learningin keinoista on fiksu sosiaalisen median käyttö. Viritä siis some-verkostosi ja opi omilta kontakteiltasi. Somessa pystyt viipymään opintoihin liittyvien teemojen parissa juuri sen verran, kuin sinulla on aikaa.

Paljonko aikuisopiskelu vie aikaa?