Sisäänkirjautuminen
Valitse koulutus
Ilmoittaudu
Vuorovaikutteinen verkkokoulutus kokoaa osallistujat yhteen paikasta riippumatta

Monilla työpaikoilla on jo totuttu hyödyntämään yhteydenpidossa mm. videoneuvotteluita ja pikaviestimiä sekä jakamaan työstettäviä dokumentteja verkossa. Mutta tiesitkö, että tällaiset viestintäratkaisut ovat myös kustannustehokas tapa kouluttaa henkilöstöäsi?

Markkinointi-instituutti voi järjestää valmennuksia paikasta riippumatta hyödyntämällä Microsoft Lyncin yhteistyötoimintoja. Koulutukseen osallistuvat tarvitsevat käyttöönsä vain puhelimen, tabletin tai tietokoneen.

”Verkossa järjestettävä valmennus on tehokas vaihtoehto henkilöstön kouluttamiseen, sillä se kutistaa maantieteelliset etäisyydet merkityksettömiksi. Se säästää väistämättä aikaa ja rahaa, mutta parhaimmillaan myös kilpailee rinta rinnan perinteisten seminaari- tai koulutuspäivien kanssa”, tiivistää kehittämiskoordinaattori Ville Vikman Markkinointi-instituutista.

Verkon viestintäratkaisut taipuvat ketterästi monenlaisten vuorovaikutteistenkin valmennusmuotojen välineeksi. Perinteisten infotilaisuuksien ja asiantuntijapuheenvuorojen ohella videoneuvottelut yllättävät mm. ryhmätyötilana sekä kouluttajien ja opiskelijoiden kohtaamispaikkana. ”Luentomaisista osuuksista rakennamme vuorovaikutteisia ja keskitymme osallistamaan opiskelijoita vielä perinteistä koulutuspäivää enemmän”, Vikman kertoo.

Niin luontevaa, ettei sitä tarvitse edes kommentoida

”Opiskelijat eivät oikeastaan ole edes kommentoineet Lync-opiskelua. Se tuntuu kaikenikäisille hyvin luontevalta tavalta toimia yhdessä. Kun tekniikka toimii, se muuttuu näkymättömäksi”, kuvailee kehittämispäällikkö Pirkko Karkkola Markkinointi-instituutin Oulun toimipisteestä.

Kaupanpäällisinä henkilöstö ottaa askelen kohti digitaalisempaa ammattiosaamista. ”Lync-koulutukseen osallistuminen ei se ole sen kummempaa kuin Skype-puhelun soittaminen. Silti sen kautta tulee huomaamatta harjoiteltua digitaitoja ja ehkä otettua se ensimmäinen ratkaiseva askel kohti uudenlaista työn tekemisen tapaa, jonka verkko mahdollistaa”, rohkaisee Vikman.

Mikä on Microsoft Lync?

Lync on Microsoftin viestintäratkaisu, jossa voit kommunikoida muiden kanssa internetin välityksellä paikasta riippumatta. Voit kirjoittaa pikaviestejä, puhua puheluita tai videopuheluita sekä jakaa esimerkiksi PowerPoint-esityksen. Vastaanottajalla ei välttämättä tarvitse olla Microsoft Lync -palvelua omalla koneellaan.

Vuorovaikutteinen verkkokoulutus kokoaa osallistujat yhteen paikasta riippumatta