Sisäänkirjautuminen
Valitse koulutus
Ilmoittaudu

Pieni yritys on joustava oppisopimuspaikka
 

​​Juho Ahosola, Suomen Kulta Outlet Oy

Suoritin Markkinointi-instituutin kautta Merkonomin tutkinnon oppisopimuskoulutuksella kulta- ja hopeakorujen maahantuontiin ja tukkumyyntiin erikoistuneessa J&H Ahosola Ky:ssä. Olin aloittanut vanhempieni omistamassa yrityksessä heti lukion jälkeen. Puntaroin työelämän ja opintojen välillä, ja onneksi löysin mahdollisuuden oppisopimuskoulutukseen.

Äitini suositteli Markkinointi-instituuttia 90-luvulla suorittamansa Kirjanpitäjän tutkinnon perusteella. Löysimme Markkinointi-instituutin www-sivuilta vaihtoehdon opiskella merkonomiksi oppisopimuksella. Innostuin siitä, sillä halusin kehittää liiketalouden osaamistani luodakseni hyvän pohjan työuralle ja mahdolliselle jatkokoulutukselle. Lisäksi merkonomin tutkinto on tunnettu ja virallinen tutkinto.

Kun olimme tehneet päätöksen, Markkinointi-instituutista tultiin vierailulle yritykseemme, ja solmimme oppisopimuksen. Aluksi epäilimme, josko pieni yrityksemme olisi sopiva oppisopimuskoulutukseen, mutta koulutuksen aikana totesimme, että joustava yritys toimii itse asiassa erinomaisesti oppisopimuspaikkana. Pienessä yrityksessä pystyin toteuttamaan lähes kaikkia tutkinnon osa-alueita kuten asiakaspalvelua, markkinointia, taloushallintoa ja kieliä.

Opinnoilla vein eteenpäin itseäni ja yritystä

Merkonomin koulutuksesta sain laajat perustiedot liiketalouden eri osa-alueilta. Erikoistuin opinnoissa taloushallintoon, ja erityisesti sisäisestä laskentatoimesta on ollut minulle hyötyä. Luennot olivat mielenkiintoisia ja laadukkaita ja etenivät jouhevasti. Tutkinnon eteen piti tehdä kunnolla töitä, mutta koulutus oli hyvin mielekäs ja palkitseva ja antaa hyvät mahdollisuudet jatkolle.

Pystyin hyödyntämään koulutukseen kuuluvia harjoituksia työssäni täysin. Tein opintojeni aikana J&H Ahosola Ky:n toiminnan kehittämiseksi ehdotuksia, joita on jo otettukin käyttöön! Koulutus hyödytti näin sekä minua että työnantajaani.

Parasta oppisopimuksessa oli mahdollisuus tehdä tehtäviä omasta työstä. Tällainen käytännönläheinen oppimistapa on äärettömän tehokas ja motivoiva: on mielenkiintoisempaa tutkia oman työpaikan markkinointia kuin esimerkkifirman. Tämä on varmaan suurin ero normaaliin päiväopiskeluun, ja pidin sitä erittäin tärkeänä oppimisen kannalta.

Koulutus poiki uuden liikeidean

Koulutuksen aikana minulla alkoi kyteä idea omasta yrityksestä. Kasvatin työssäni kulta-alan ja maahantuonnin asiantuntemusta, ja keksittyäni suhteellisen ainutlaatuisen liikeidean koin olevani valmis yrittäjäksi.

Toukokuun puolivälissä 2011 avasin verkkokaupan www.kultaoutlet.fi, joka on Suomen suurin kulta-, timantti- ja hopeakoruihin erikoistunut verkkokauppa. Yrityksen idea on ostaa tuotteet suoraan valmistajalta ja myydä ne suoraan kuluttajalle. Jakelutien oikaistut mutkat näkyvät suoraan kuluttajan maksamassa loppuhinnassa. Konsepti on Suomessa ainutlaatuinen.

Markkinointi-instituutin kehittämiskoordinaattori suositteli minulle seuraavaksi taloushallinnon ammattitutkintoa, ja olenkin aikeissa aloittaa opiskelut jälleen. En usko, että olisin lähtenyt perustamaan omaa yritystä ilman Merkonomin koulutusta.

29.6.2011

Pieni yritys on joustava oppisopimuspaikka