Muutoksen ammattilaiset, Markkinointi-instituutin blogi

      Muutoksen ammattilaiset   |   Kirjoittajat  |  Opiskelijablogi  |  www.markinst.fi

   

 

22.5.2018 Anneli Kansanen

Koulussa opittu vanhenee, ajattelun taito ei koskaan

Anneli Kansanen
Kannattaako kiinteistöä hoitaa, jotta vältytään isoilta investoinneilta tulevaisuudessa? Kannattaako panostaa ennalta ehkäisevään terveydenhoitoon ja näin säästää kustannuksia tulevaisuudessa? Kannattaako investoida lasten ja nuorten koulutukseen, jottei yhteiskunnalle tulisi myöhemmin isoja kuluja? Alan ammattilaisten vastaus on, että tulee halvemmaksi hoitaa ennakkoon kuin vastata räjähtävistä kuluista sitten joskus.

Lue koko artikkeli: Koulussa opittu vanhenee, ajattelun taito ei koskaan

 

 

22.5.2018 Riikka Holmberg, opiskelijabloggaaja

Konkreettisia päämääriä

Riikka Holmberg
Olen aina rakastanut tarinoita: niiden punomista, kuulemista ja lukemista. Vaikka luova puoleni on vahva, myös konkretia on hyvin lähellä sydäntäni. E-kirjan sijasta valitsen fyysisen, käsissä pidettävän kirjan. Muistiinpanot kirjoitan mieluiten käsin. 

Osa ihmisistä tulkitsee tämän automaattisesti niin, että olen pudonnut kehityksen kelkasta. Toisaalta asian voi muotoilla myös näin: kun työskentelee kirjoittamisen parissa, suuri osa työstä on näkymätöntä, ajatustyötä.

Lue koko artikkeli: Konkreettisia päämääriä

 

6.4.2018 Juuso Manner

Koulutusta arvostetaan sittenkin!

Juuso Manner
Aikuiskoulutusten viime vuosien melko huomattavat valtionrahoituksen leikkaukset ovat herättäneet aiheellisen kysymyksen: eikö aikuisten kouluttautumisen merkitystä positiiviseen työllisyyskehitykseen tunnusteta? Nyt leikkauksia kompensoidaan verouudistuksella.

Lue koko artikkeli: Koulutusta arvostetaan sittenkin

 

 

23.2.2018 Kati Keronen, vierasbloggaaja

Näin viestintä ja markkinointi murtavat perinteisen osastoajattelun

Kati Keronen
Tiedät varmasti hyvin, että nykypäivän markkinointi ja viestintä ovat asioita, joita ei voi tehdä yksin, eikä edes markkinoinnin ja viestinnän ammattilaisten tiiminä. Mukaan tarvitaan ihmisiä organisaation eri osista tuomaan syvempää ymmärrystä liiketoiminnan kannalta tärkeimmistä tavoitteista, asiakkaista – ja myös tuotteista tai palveluista ja niiden luomista merkityksistä asiakkaiden liiketoiminnassa tai arjessa.

Mutta miten tehdä tämä ymmärretyksi myös muille organisaatiossa?

Lue koko artikkeli: Näin viestintä ja markkinointi murtavat perinteisen osastoajattelun

 

7.3.2018 Riikka Holmberg, opiskelijabloggaaja

Itsenäinen verkko-opiskelu, aikaa inspiraatiolle

Riikka Holmberg
Seison Turun tuomiokirkossa. Aika vuoroin pysähtyy ja vuoroin virtaa hurjalla vauhdilla miettiessäni kaikkia niitä ihmisiä, jotka ovat vuosien saatossa käyneet täällä hengittämässä hiljaisuutta ja vaimeasti supatettuja sanoja, kuuntelemassa kivilattiasta kaikuvia askelia.

Uskokaa tai älkää, olen suorittamassa itsenäisiin verkko-opintoihin liittyvää tehtävää.

Lue koko artikkeli: Itsenäinen verkko-opiskelu, aikaa inspiraatiolle

 

 

22.2.2018 Pia Brigatti

Määrätään lääkkeeksi yksi tutkinto

Anne Niemi-Hakala
Mieli vaati minulta rohkeita tekoja: Elämän päivitystä isolla kädellä. Oma ja lähipiirini tarina tuli kirjoittaa uusin juonenkääntein. Haastavimpina myllerryksen hetkinä mieleeni ei ensimmäisenä tullut ajatus opiskelusta. Olihan minulla pieniä tömistäviä jalkapareja huollettavina. Silti ajatus itsensä kokonaisvaltaisesta uudistamisesta kiehtoi hyvinvoinnin nimissä. Kehittymisen magneettia kohti minua veti myös oma esimieheni, joka kannusti ja uskoi: "Mikset pystyisi?"

Lue koko artikkeli: Määrätään lääkkeeksi yksi tutkinto

 

 

 

30.1.2018 Minna Ristimäki

Viestintä näkyy viivan alla

Minna Ristimäki
Puhutaan prosesseista ja työn tehostamisesta. Puhukaa sen sijaan, hyvät ihmiset, viestinnän ja vuorovaikutuksen kehittämisestä. Siitä on kyse.

Lue koko artikkeli: Viestintä näkyy viivan alla

 

29.1.2018 Anne Niemi-Hakala

Työntekijän aktiivimalli

Anne Niemi-Hakala
Valitsetko mieluummin työssäkäyvän vai työttömän aktiivimallin? Omaa osaamistaan kannattaa kehittää kaiken ikää niin, ettei tule yllätetyksi yrityksen muutostilanteessa.

Lue koko artikkeli: Työntekijän aktiivimalli

 

 

 

24.1.2018 Anne Niemi-Hakala

Anna meille meidän jokapäiväinen motivaatiomme

Anne Niemi-Hakala
– Onko pakko? Näin parahti tiimini kun ilmoitin, että alamme mitata markkinoinnin tuloksia. Taas yksi työ lisää, huokasi tiimiläinen mielessään. Ensi alkuun väkeni karsasti mittaamista, mutta pian jo kaipasi sitä.

Tästä on jo useita vuosia. Väitän, että jos nyt lopettaisimme tämän silloin turhaksi koetun työn, tiimini sanoisi taas kuorossa: Onko pakko! Mikä meitä sitten motivoi?

Lue koko artikkeli: Anna meille meidän jokapäiväinen motivaatiomme

 

17.1.2018 Kati Myrén

Asiakaslähtöisyydellä kannattavaan kasvuun

Kati Myren Ainakin yksi asia yhdistää menestyviä yrityksiä. Onneksi asiakkaan ymmärtämistä voi oppia!

Asiakkaat ovat nousseet viime vuosina yritysten prioriteetiksi. Nyt puhutaan asiakaslähtöisyydestä ja asiakaskeskeisyydestä. Voisi kysyä, miksi vasta nyt, mutta toisaalta – parempi myöhään kuin ei milloinkaan. 

Lue koko artikkeli: Asiakaslähtöisyydellä kannattavaan kasvuun

 

 

8.1.2018 Susanna Valkeus

Sinä olet tulevaisuuden menestyjä – mutta vain, jos haluat oppia uutta

Susanna Valkeus 

Siitä on kolme pitkää ja kiireistä vuotta, kun hain viimeksi töitä. Nyt päätin päivittää CV:ni. Tutustuin samalla vanhoihin työhakemuksiini. Eräässä hakukirjeessä olin siteerannut aikaisempaa esimiestäni, joka oli kauniisti lausunut minun olevan poikkeuksellisen oppimishaluinen henkilö.

Lue koko artikkeli: Sinä olet tulevaisuuden menestyjä – mutta vain, jos haluat oppia uutta

 

12.12.2017 Irmeli Kalliosalmi

Koneet eivät korvaa ihmisiä – eivätkä ihmisten johtamista

Irmeli Kalliosalmi 

”Heureka!” huudahti Arkhimedes astuttuaan kylpyyn ja huomattuaan, että veden pinta nousi. Samanlainen löytämisen riemun huudahdus on tainnut päästä muutamankin toimitusjohtajan suusta heidän oivallettuaan, miten henkilöstöjohtaminen ja HR voivat tukea liiketoimintaa ja organisaation menestystä.

Lue koko artikkeli: Koneet eivät korvaa ihmisiä – eivätkä ihmisten johtamista

 

 

 

8.12.2017 Hannu Saukkonen

Tasan ei mene tekijät – taloushallinnon alalla on osaajapula

Hannu Saukkonen 

Pääkaupunkiseudulla on omat vahvuutensa, mutta maakuntien edullisuus voi tulla yrityspäättäjille yllätyksenä. Olen usein ihmetellyt, miksi yksityiset yritykset, joilla on vapaus sijoittua haluamaansa paikkaan, keskittävät toimintonsa kalliille pääkaupunkiseudulle.

Eikö paikasta riippumattomia toimintoja, kuten hallinnollisia tehtäviä, olisi kannattavampaa sijoittaa muualle Suomeen?

Lue koko artikkeli: Tasan ei mene tekijät – taloushallinnon alalla on osaajapula

 

22.11.2017 Riikka Holmberg, opiskelijabloggaaja

Kajastusta ovenraosta: Copywriterin työ -koulutus

Kajastusta ovenraosta: Copywriterin työ -koulutus 

Olen jumissa. Kaksi sanaa, hyvin yksinkertainen lause. Silti sen sisäistämiseen kului omalla kohdallani useampi vuosi. Valmistuin medianomiksi Turun Taideakatemian elokuvalinjalta vuonna 2008. Suoritin erikoistumisopintoja sekä ohjaamisesta että käsikirjoittamisesta. Rakastan kirjoittamista, sen vuoksi minä elän ja hengitän. Kirjoittaessani olen onnellisimmillani.

Lue koko artikkeli: Kajastusta ovenraosta: Copywriterin työ -koulutus

 

 

 

14.11.2017 Toni Berkowits

Onks pakko muuttua?

Onks pakko muuttua 

”Elämä ei ole odottamista, toivomista ja haaveilemista, se on tekemistä, olemista ja joksikin tulemista. Se on sitä mitä aiot tehdä sen jälkeen kun olet lukenut tämän.”
— Mike Dooley

Uudistuminen on välttämätöntä ihmisen kehittymisen kannalta samalla tavalla kuin kunnon lihaspolte crossfit-salilla.

Lue koko artikkeli: Onks pakko muuttua?

 

8.11.2017 Nina Kouki

Opiskelija on hankala asiakas

Opiskelija on hankala asiakas 

Maanantaiaamuna oli pimeää, märkää ja muutenkin sapetti. Kollega oli taas saanut positiivista palautetta asiakkaalta ja minä en. Miten tarjota häikäisevää asiakaspalvelua, kun asiakkaana onkin opiskelija, joka ei palauta tehtäviään?

Lue koko artikkeli: Opiskelija on hankala asiakas

 

 

 

8.11.2017 Juuso Manner

Näin uudistuva EU-direktiivi tiukentaa rahoitusmarkkinoiden sääntelyä

Näin uudistuva EU-direktiivi tiukentaa rahoitusmarkkinoiden sääntelyä 

EU:n rahoitusmarkkinoita sääntelevä MiFID-direktiivi uudistuu. Uudistuksen taustalla ovat finanssikriisi ja markkinakehitys. MiFID II ja MiFiR korvaavat nykyisen MiFIDin EU-säännöstelyssä vuoden 2018 tammikuusta alkaen. Millaista osaamista sijoitusneuvojalta vaaditaan jatkossa?

Lue koko artikkeli: Näin uudistuva EU-direktiivi tiukentaa rahoitusmarkkinoiden sääntelyä

 

26.10.2017 Saku Valkama, vierasbloggaaja

Markkinointi on uudistunutta myyntiä

Markkinointi on uudistunutta myyntiä 

Kuinka moneen tuntemattomaan sähköpostiin olet viime viikolla vastannut? Kuinka moneen tuntemattomaan puheluun olet innolla tarttunut? Kuinka paljon nautit, kun sinuun otetaan yhteyttä tuntemattomalta taholta?

Kuinka monta Google-hakua olet tehnyt viimeisten 6 kuukauden aikana tutkiaksesi tuotetta? Päätitkö ostaa? Oletko kuullut tuotteesta sosiaalisessa mediassa henkilöltä, johon luotat? Perehdyitkö syvemmin tuotteeseen? Ostitko?

Kun kysyn näitä eri koulutusten ja workshoppien osallistujilta, vastaus on ihmisten taustoista riippumatta sama. Hyvin harva nostaa kätensä ylös kertoakseen, kuinka kivaa, kun tuntematon taho kontaktoi. Sitä vastoin lähes kaikkien kädet nousevat, kun kysyn Google-hauista ja siitä, kuinka sosiaalinen media on vaikuttanut heidän ostopäätöksiinsä.

Lue koko artikkeli: Markkinointi on uudistunutta myyntiä

 

 

25.10.2017 Maria Mäenpää

Näin tehdään ajassa kiinni oleva koulutus – Copywriterin työ -koulutus uudistui

Näin tehdään ajassa kiinni oleva Copywriter-koulutus 

Koulutuksen hyödyllisyyttä mittaa parhaiten se, miten hyvin se vastaa työelämän tarpeisiin. Markkinointi-instituutissa uudistetaan koulutuksia yhteisverkostossa asiakkaiden, työelämän ja alan ammattilaisten sekä työn kehittämisen metodien osaajien kanssa.

Aikuiskoulutus ja valmennus muuttuvat työelämän ja mm. digikehityksen myötä. Kaukana ovat ajat, jolloin aikuisopiskelu tarkoitti luentoja ja koulutuspäiviä, joissa aika kului kouluttajan puheesta muistiinpanoja raapustellen. Opiskelija osallistui lähinnä tutustumalla lähdekirjallisuuteen ja tekemällä muutaman kaikille yhteisten tehtävän.

Jos nykyinen aikuiskoulutus tiivistetään kolmeen sanaa, ne ovat vuorovaikutuksellisuus, työelämälähtöisyys ja yksilöllisyys.

Lue koko artikkeli: Näin tehdään ajassa kiinni oleva koulutus – Copywriterin työ -koulutus uudistui

 

16.10.2017 Miina Pulkkinen, vierasbloggaaja

Kehitetäänkö teillä asiakaskokemusta vai liiketoimintaa?

Kehitetäänkö teillä asiakaskokemusta vai liiketoimintaa? 

Asiakaskokemuksen kehittäminen on yksi organisaatioiden vaikeimmin toteutettavista muutoksista, erityisesti jos toimitaan palvelubisneksessä. Yksi riskeistä on kohoavat kustannukset, kun päädytään rakentamaan asiakkaita ylipalvelevaa ja liian kallista asiakaspalvelua asiakaskokemuksen kehittämisen nimissä.

Lue koko artikkeli: Kehitetäänkö teillä asiakaskokemusta vai liiketoimintaa?

 

 

2.8.2017 Maria Mäenpää

Mitä tukia työn ohessa opiskeleva aikuisopiskelija saa?

Mitä tukia työn ohessa opiskeleva aikuisopiskelija saa 

Mistä rahaa aikuisopiskeluun? Pohditko, miten rahoittaa aikuisopiskelu tai täydennyskoulutus? Aikuisena opiskeleva on oikeutettu monenlaisiin etuuksiin, joten opintoja työn ohessa ei tarvitse rahoittaa täysin omasta pussista.

Lue koko artikkeli: Mitä tukia työn ohessa opiskeleva aikuisopiskelija saa?

 

5.10.2017 Eeva-Kaarina Aurila

”Eikä yksikään välittäjä ottanut minuun yhteyttä”

Eikä yksikään välittäjä ottanut minuun yhteyttä 

- Meillä on monia hassuja kokemuksia välittäjistä puolen vuoden ajalta, kiinnostaako kuulla?, tuttavani kysyi.
- Olen pelkkänä korvana, vastasin.

Olen viime aikoina törmännyt jo kolmesti siihen, että asuntoa etsivät tuttavani kertovat kokemuksiaan asuntokaupoistaan ja ihmettelevät välittäjien tapaa kohdella ostavaa asiakasta.

Lue koko artikkeli: ”Eikä yksikään välittäjä ottanut minuun yhteyttä”

 

 

5.10.2017, Olli-Pekka Pitkäjärvi

Uudistunut luottotutkinto – opiskelijanäkökulmaa

Uudistunut luottotutkinto – opiskelijanäkökulmaa 

Markkinointi-instituutin uudenmallinen Luottotutkinto lanseerattiin syksyllä 2016 ”tutkinnottoman” välivuoden 2015 jälkeen. Kaikkiaan 26 opiskelijaa aloitti urakan viime lokakuussa. Opiskelijat työskentelevät tyypillisesti opiskelun ohessa, ja tutkinto kestää yhdeksän kuukautta.

Jaakko Nors ja Matias Jokikunnas osallistuivat ryhmään, joka valmistui toukokuussa.

Lue koko artikkeli: Uudistunut luottotutkinto – opiskelijanäkökulmaa

 

19.9.2017 Satu Kilpirova

Milloin yrityksestä tulee liian iso?

Milloin yrityksestä tulee liian iso? 

Yritysten tehtävä on valmistaa tuotteita ja tuottaa palveluita. Asiakkaille. Välillä tämä itsestäänselvyys valitettavasti unohtuu ja yrityksessä keskitytään tekemään prosesseja ilman asiakasta. Mietitään kovasti, miten asiat näin meillä sisäisesti hoidetaan. Kovin tarpeellista sekin, mutta täysin turhaa, jos asiakasnäkökulmaa ei oteta huomioon.

Kuka on kingi?

Jos verrataan tämän päivän trendikkäintä yritysmuotoa, startupia, isoon korporaatioon, olisi korporaatiomaailmassa paljon opittavaa startupeista.

Lue koko artikkeli: Milloin yrityksestä tulee liian iso?

 

 

15.9.2017 Tanja Hovi, opiskelijabloggaaja

Ihmisiä yhdistää loputon uteliaisuus ja tirkistelynhalu

Blogivieraina sisältömarkkinoinnin tuottaja, tuotantopäällikkö ja kirjailija

Ihmisiä yhdistää loputon uteliaisuus ja tirkistelynhalu 

Kutsuin tuttuja vieraita kylään viimeiseen opiskelijabloggaukseeni. Kolmikko oppi lukemaan Aku Ankasta jo varhain ennen Aapiseen tarttumista. He ovat kotoisin Suomenniemen eri puolilta ja matkanneet ympäri maailmaa. Nämä kirjoittamisen ammattilaiset tunnustautuvat sisältöjen ahmateiksi.

Sisältömarkkinoinnin tuottaja Elina Eronen Piper, elokuvayhtiön tuotantopäällikkö Timo Savunen ja kirjailija Katja Kaukonen kertovat itsestään kuluttajina ja tuottajina. Sisältöjen tulevaisuudelta he odottavat laatua ja kansainvälisyyttä.

Lue koko artikkeli: Ihmisiä yhdistää loputon uteliaisuus ja tirkistelynhalu

 

5.9.2017 Päivi Lepistö

Myynti ei ole mun juttu

Myynti ei ole mun juttu 

”En ole mikään myyjätyyppi.” Tässä sitä taas ollaan. Kuulemassa tuota lausetta, johon olen jo niin moneen kertaan esittänyt vastalauseeni, että oma osuuteni dialogista kuulostaa ulkoa opetellulta. Väitän nimittäin, että jokainen meistä myy omalla tavallaan.

Vielä kymmenisen vuotta sitten, kun vasta aloittelin koulutusalalla, kuulin vastaavanlaisia väitteitä asiakaspalvelusta ja asiakkuuksista. ”Voi kun en hoida lainkaan asiakaspalvelua, eikä minulla ei ole varsinaisesti asiakkaitakaan”, oli silloin vielä hämmästyttävän usein ihmisten huulilla.

Lue koko artikkeli: Myynti ei ole mun juttu

 

 

 

18.8.2017 Seppo Korpikunnas

Ammatinvaihto isännöitsijäksi onnistuu

Ammatinvaihto isännöitsijäksi onnistuu 

Isännöinnin ammattitutkinnon yhteyshenkilönä saan usein kyselyjä isännöintialasta kiinnostuneilta. Kysyjät ovat lähes poikkeuksitta töissä jollakin muulla toimialalla – osa isännöintiä lähellä olevilla aloilla, esim. kiinteistönhoitoon tai kiinteistön- välitykseen liittyvissä tehtävissä, osa aivan muunlaisissa tehtävissä.

Yksi syy kyselyihin on varmaan hyvät työllistymismahdollisuudet: isännöitsijöitä tarvitaan aina, ja osa nykyisistä isännöitsijöistä on eläköitymässä.

Lue koko artikkeli: Ammatinvaihto isännöitsijäksi onnistuu

 

 

  

31.7.2017 Irmeli Kalliosalmi

Työhyvinvointi on parasta
asiakasajattelua

Työhyvinvointi on parasta asiakasajattelua 

”Jos henkilöstö ei voi hyvin, eivät asiakkaatkaan voi hyvin.” Näin toteaa Koneen entinen toimitusjohtaja Matti Alahuhta kirjassaan Johtajuus – Kirkas suunta ja ihmisten voima (2015).

Työhyvinvoinnista on monia eri määritelmiä, eikä yhtä ainoaa oikeaa ole olemassa. Olennaista on, että työhyvinvointi käsitetään laajasti.

Lue koko artikkeli: Työhyvinvointi on parasta asiakasajattelua

 

 

30.6.2017 Minna Ristimäki

Asiakaskin on ihminen

Asiakaskin on ihminen? 

Ei, en aio puhua myynnistä. Anteeksi vain kaikki myyjät ja johtajat, minusta myynnistä puhuminen on vanhanaikaista.

Ymmärrän liidit, suppilot sun muut, mutta kyse ei ole myymisestä. Kyse on ostamisesta. Ihmisestä. Sosiaalisen median aikakaudella on korvaamatonta ymmärtää ihmistä. Ymmärtää, että omat asiakkaatkin ovat vain ihmisiä tunteineen ja tarpeineen.

Lue koko artikkeli: Asiakaskin on ihminen

 

  

28.6.2017 Tanja Hovi, opiskelijabloggaaja

Uutta työpaikkaa kärkkymässä – Liian kylmää, liian kuumaa ja juuri sopivaa

Uutta työpaikkaa kärkkymässä – Liian kylmää, liian kuumaa ja juuri sopivaa 

Tunnistettava muutos. Se on Markkinointi-instituutin slogan. Muutoksen ammattilaiset. Se on Markkinointi-instituutin blogisivuston nimi. Kun tammikuussa 2016 aloitin tekstisuunnittelijan tutkinnon opinnot ja kirjoitin ensimmäisen opiskelijablogitekstini otsikolla ”Nälkä”, en olisi uskonut, että puolitoista vuotta myöhemmin olen näin suuren muutoksen edessä. Hakemassa uutta työpaikkaa.

Lue koko artikkeli: Uutta työpaikkaa kärkkymässä – Liian kylmää, liian kuumaa ja juuri sopivaa

 

15.6.2017 Leena Helenius, opiskelijabloggaaja

Oppiminen nykyisessä työelämässä – pakko, oikeus vai velvollisuus?

Oppiminen nykyisessä työelämässä – pakko, oikeus vai velvollisuus? 

Tutkijoiden mukaan organisaatiossa pitäisi olla oppimista ainakin yhtä paljon kuin on muutoksia. Nykyisellä muutostahdilla oppimista pitää siis olla paljon!

Nopeat muutokset ja vaatimukset kustannustehokkuudesta edellyttävät oppimiselta ja henkilöstön kehittämismenetelmiltä moninaisuutta, luovuutta ja joustavuutta. Toisaalta pitää olla koko ajan valmis sopeutumaan muutosten tuomiin osaamisvaatimuksiin, ja toisaalta koulutus- ja kehittämiskustannukset halutaan pitää kurissa.

Kenen vastuulla jatkuva osaamisen kehittäminen on?

Lue koko artikkeli: Oppiminen nykyisessä työelämässä – pakko, oikeus vai velvollisuus?

 

  

13.6.2017 Tarja Vikström

Mistä ulkopuolinen saa tietää, mikä on yrityksen visio

Mistä ulkopuolinen saa tietää, mikä on yrityksen visio 

Ystäväni oli hakemassa töitä ja juttelimme kahvilla siitä, mistä voi tunnistaa hyvän firman. Villakoiran ydin löytyi nopeasti. Työnhakijan pitäisi ennen kaikkea löytää yritys, jolla on häntä houkuttava visio. Kaiken muun kanssa pärjää, mutta ei työnantajan, jolta puuttuu näkemys tulevaisuudesta. Eikä sellaisen, jonka visio on omien arvojen, odotusten tai terveen järjen vastainen. Kukapa haluaisi mennä töihin henkselien paukuttelijalle tai näköalattomalle oravanpyörän pyörittäjälle. Jos voi valita, valitse visio.

Lue koko artikkeli: Mistä ulkopuolinen saa tietää, mikä on yrityksen visio

 

9.6.2017 Marjo Silvo

Onko opiskelu aikuisiällä pakkopullaa?

Onko opiskelu aikuisiällä pakkopullaa? 

Timo Lindholm kirjoittaa vierasblogissamme osuvasti työelämän tulevaisuudesta ja osaamisen merkityksestä. Mielestäni Timo osuu naulankantaan todetessaan, että ”Puhe työelämän tulevaisuudesta on usein kovin negatiivista. Opiskeluakin käsitellään monesti päivittelemällä, että niin moni joutuu työuransa aikana oppimaan uuden ammatin.”

Lue koko artikkeli: Onko opiskelu aikuisiällä pakkopullaa?

 

  

31.5.2017 Hannu Saukkonen

Oppimisen oikotietä ei ole

Oppimisen oikotietä ei ole 

Asiakaskohtaamisissa keskustelu siirtyy jossain vaiheessa aina koulutuksen kestoon. Jos puhumme pitempikestoisesta koulutuksesta, kuulen usein kysymyksen: ”Eikö teillä ole mitään lyhyempää koulutusta, seminaareja tai jotain vastaavaa?”

Onhan minulla siihen vastaus: ”Onhan toki, mutta asiakaslupauksemme on Tunnistettava muutos. Jos haluat oikeasti muutosta, niin se vaatii pidempää koulutusta.”

Lue koko artikkeli: Oppimisen oikotietä ei ole

 

2.5.2017 Timo Soikkeli

Työtä se on etätyökin

Mitä koulutusta esimies arvostaa – kysytään esimieheltä! 

Jälleen sama havainto perjantaiaamun työmatkaliikenteessä: ei merkittävää ruuhkaa, kaikki neljä työmatkan varrelle osuvaa tietyömaatakin ohittuvat huomattavasti nopeammin kuin muina arkiaamuina.

Eivätkö kaikki enää teekään viisipäiväistä työviikkoa, vai löytyisikö syy kuitenkin lisääntyneestä etätyöstä, jota monet keskittävät juurikin perjantaipäiviin?

Lue koko artikkeli: Työtä se on etätyökin

 

 

 

 

27.4.2017 Timo Lindholm, vierasbloggaaja

Osaaminen, osaaminen ja osaaminen

Älä jää neuvostoliitoksi – innostu ja kehitä! 

Yksilöllistä, luovaa, ajasta ja paikasta riippumatonta sekä väljemmin säänneltyä. Tällaisilla määreillä kuvaillaan työtä, jollaista yhä useampi tulevina vuosina tekee. Monille nuo määreet ovat työn arkea jo nyt.

Parhaassa tapauksessa uusi työ on jatkossa nykyistä mielekkäämpää, yksilön tarpeista lähtien joustavampaa ja siten myös tuottavampaa kuin entinen ja osin nykyinenkin teollisen ajan työnteon malli.

Lue koko artikkeli: Osaaminen, osaaminen ja osaaminen

 

 

 

18.4.2017 Tanja Hovi, opiskelijabloggaaja

Mitä koulutusta esimies arvostaa – kysytään esimieheltä!

Mitä koulutusta esimies arvostaa – kysytään esimieheltä! 

Saatamme uhrata joskus turhaan aikaa ja astua harhaan yrittäessämme itseksemme päättelemällä luulla, mitä toinen ihminen – asiakas, kilpailija, esimies, työkaveri, puoliso, vanhempi, sisarus, lapsi, kummilapsi tai ystävä – mahtaa nykymaailman menosta tuumia. Miksi emme kysyisi suoraan?

Jos parhaillaan harkitset kouluttautumista, kannustan jututtamaan esimiestä. Jos johdat itse itseäsi, oheiset neuvot toimivat yhtä lailla. Samoilla pohdinnoilla minäkin opiskelin Markkinointi-instituutissa tekstisuunnittelijan tutkinnon. Ole hyvä, tässä markkinointitoimisto Staartin toimitusjohtajan, Juha Laitisen, vinkit opintielle.

Lue koko artikkeli: Mitä koulutusta esimies arvostaa – kysytään esimieheltä!

 

3.4.2017 Eeva-Kaarina Aurila

Minustako kiinteistönvälittäjä?

Minustako kiinteistönvälittäjä 

Opiskelijamme kysyvät minulta usein, onko heistä kiinteistönvälittäjäksi. Osa soittaa jo omia vaihtoehtoja miettiessään eli silloin kun kiinteistönvälitys on vasta yksi vaihtoehto muiden ammattien joukossa.

Toiset taas puntaroivat asiaa ensimmäisten koulutuspäivien yhteydessä: osa pyytää tapaamisaikaa pohtiakseen kysymystä yhdessä ajan kanssa, osa esittää kysymyksen vaivihkaa käytävällä sivulauseessa. Ja suurin osa miettii kysymystä hiljaa mielessään odottaen, että vastaus tulee itsestään koulutuksen aikana.

Lue koko artikkeli: Minustako kiinteistönvälittäjä?

 

 

 

10.4.2017 Nina Kouki

Älä jää neuvostoliitoksi – innostu ja kehitä!

Älä jää neuvostoliitoksi – innostu ja kehitä! 

”Pitääkö kaiken aina muuttu-a-a-aaaa!” Tällä kertaa toivat iPhonen pöydälle ja sanoivat, että soita tolla. Tuijottelin korkkaamatonta puhelinpakettia hämilläni ja valtaisan ahdistuksen vallassa kaksi päivää. Ajattelin, että se häviää, jos teeskentelen ettei sitä ole olemassa.

No ei hävinnyt, keräsi vain pölyä. Kolmantena päivänä oli pakko ryhtyä suoraan toimintaan, kun puoli henkilökuntaa oli ensin leijunut käytävällä ohi suitsuttaen uusia, upeita työvälineitään. En halunnut jäädä viimeiseksi enkä olla se, joka ei tiedä mistä puhutaan. Oli pakko toimia. Juuri ja juuri ehdin junaan.

Lue koko artikkeli: Älä jää neuvostoliitoksi – innostu ja kehitä!

 

 

29.3.2017 Lauri Sipilä, vierasbloggaaja

Markkinointi luo hyvinvointia

Markkinointi luo hyvinvointia 

Digitalisaatio muovaa työmarkkinoita, ammattirakenteita ja työn sisältöjä – se ei enää ole mikään uutinen. Ennusteiden mukaan satoja tuhansia työpaikkoja häviää, samalla kun tilalle syntyy uusia. Vähälle huomiolle on jäänyt se tosiasia, että vanhoista ammateista vapautuva työvoima ja syntyvät uudet työpaikat eivät välttämättä kohtaa kuin pieneltä osin.

Vastaavia isoja murroskausia on koettu ennenkin, ja vielä viisikymmentä vuotta sitten siirtolaisuus niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa toimi varaventtiilinä, joka ratkaisi mm. maataloudesta vapautuneen työvoiman ongelman. Tätä mahdollisuutta ei enää ole.

Lue koko artikkeli: Markkinointi luo hyvinvointia

 

 

 

28.3.2017 Marjo Silvo

Digikelkan kyydissä pysymiseen vaaditaan yhteispeliä

Digikelkan kyydissä pysymiseen vaaditaan yhteispeliä 

Digitalisaatio muovaa työmarkkinoita, ammattirakenteita ja työn sisältöjä – se ei enää ole mikään uutinen. Ennusteiden mukaan satoja tuhansia työpaikkoja häviää, samalla kun tilalle syntyy uusia. Vähälle huomiolle on jäänyt se tosiasia, että vanhoista ammateista vapautuva työvoima ja syntyvät uudet työpaikat eivät välttämättä kohtaa kuin pieneltä osin.

Vastaavia isoja murroskausia on koettu ennenkin, ja vielä viisikymmentä vuotta sitten siirtolaisuus niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa toimi varaventtiilinä, joka ratkaisi mm. maataloudesta vapautuneen työvoiman ongelman. Tätä mahdollisuutta ei enää ole.

Lue koko artikkeli: Digikelkan kyydissä pysymiseen vaaditaan yhteispeliä

 

23.3.2017 Kirsi Hanhisalo

Esimies pilaa elämäni

Esimies pilaa elämäni 

Juhan unelma on toteutunut. Kiiltävä käyntikortti työpöydällä kertoo, että hänet on juuri nimitetty esimieheksi. Huippuasiantuntija on valittu kollegojensa esimieheksi. Johtajan mielestä ansioidensa mukaan, kollegojen mielestä täysin väärin perustein. Juhakin koki tilanteen kiusalliseksi, mutta hän päätti onnistua uudessa roolissaan. Juha sai kouraan esimiehen perehdyttämisoppaan ja roppakaupalla onnentoivotuksia.

Lue koko artikkeli: Esimies pilaa elämäni

 

 

28.2.2017 Leena Ruopsa

Organisaatiomuutos vipuaa psykososiaalista kuormitusta

Organisaatiomuutos vipuaa psykososiaalista kuormitusta 

Suomi asettuu organisaatiomuutosvauhdissa Euroopan kärkeen. Eräs väitöstutkimukseeni haastattelemani esimies kuvasi muutosten määrää kertomalla, että heidän yhtiössään puhuttiin huumorillisesti kevätorganisaatiosta ja syysorganisaatiosta. Tutkimusten mukaan yli 70 prosenttia organisaatiomuutoksista epäonnistuu.

Lue koko artikkeli: Organisaatiomuutos vipuaa psykososiaalista kuormitusta

 

23.2.2017 Janne Heinonen

Liian hyvä tuotteistus ei palvele asiakasta

Liian hyvä tuotteistus ei palvele asiakasta 

Voiko liian tiukasti rakennettu tuotteistus kääntyä liiketoimintaa vastaan? Vai kaivataanko vain tuotteistusprosessin täydelliseen lopputulokseen sopivia asiakkaita?

Lue koko artikkeli: Liian hyvä tuotteistus ei palvele asiakasta

 

 

17.2.2017 Mauri Halonen

Sammuta aivot, varmista hyvä yöuni

Sammuta aivot, varmista hyvä yöuni 

Tiedäthän sen tunteen, kun pää on laskeutumassa kohti pehmeää tyynyä vapaana kaikista ajatuksista ja tiedät, että olet täydessä unessa viiden minuutin kuluttua? Mikään ei ole rentouttavampaa kiireisen ja ajoittain stressaavankin työn tekijälle.

Lue koko artikkeli: Sammuta aivot, varmista hyvä yöuni

 

 

14.2.2017 Tanja Hovi, opiskelijabloggaaja

Ei tää nyt niin vakavaa oo

Tekstisuunnittelijan tutkinnon antia 

Tekstisuunnittelijan tutkinnon opiskelun makeinta antia oli käyttää kokonaisia päiviä kuoriessa palkittua mainontaa kerros kerrokselta niin, että mainoksen ydinidea tuli esiin.

Ja niinpä muistikirjani onkin täynnä ideareseptejä kuten "kerro tuotteen tai palvelun ympäriltä se, mitä ei vielä ole nähty" tai "mitä tunnettua taideteosta kuten kirjaa tai elokuvaa voisit soveltaa ideaan" tai "mieti, kuka on tuotteen kaikkein parhain asiantuntija tai vastustaja".

Lue koko artikkeli: Ei tää nyt niin vakavaa oo

 

 

 

18.1.2017 Marjo Silvo

Menestystä estävät tottumus, henkinen laiskuus ja uskon puute

Menestystä estävät tottumus, henkinen laiskuus ja uskon puute 

Eppu Normaali laulaa murheellisten laulujen maasta, jossa katajaisen kansan itsesäälin määrää ei edes järki mittaa. Onko meidät kansana todellakin tuomittu ikuisiksi häviäjiksi niin olympialaisissa, jalkapallossa kuin kansainvälisillä markkinoilla?

Ideoita ja innovaatioita meillä kyllä on, mutta kyky tehdä niistä menestystarinoita ontuu.

Lue koko artikkeli: Menestystä estävät tottumus, henkinen laiskuus ja uskon puute

 

5.1.2017 Irmeli Kalliosalmi

Pysähtymällä opimme eniten onnistumisista ja epäonnistumisista

Miksi kouluttautua? 

Vuodenvaihde on luonnollinen aika pysähtyä ja käydä läpi kulunutta vuotta; mitä oikein tapahtuikaan, toteutuivatko tehdyt suunnitelmat, saavutimmeko asetetut tavoitteet, millaisia yllätyksiä saimme kohdata ja miten niistä seurasi, mitä iloja, suruja, pettymyksiä ja onnenhetkiä vuosi on tarjoillut.

Tällaiseen pysähtymiseen pitäisi työelämässä olla aikaa myös muulloin. Oman tekemisen äärelle seisahtuminen on yksi tulevaisuudessa menestyvän ammattilaisen taidoista. Miksikö?

Lue koko artikkeli: Pysähtymällä opimme eniten onnistumisista ja epäonnistumisista

 

 

22.12.2016

Mitä hyötyä on aikuiskoulutuksesta ja henkilöstön kouluttamisesta? Johto, HR ja työntekijät vastasivat.

Miksi kouluttautua? 

Ilman kehitystä ei ole tulevaisuutta – ei yksilöille eikä yrityksille. Yksi kehittymisen väline on kouluttautuminen. Selvitimme kyselyllä, miksi työssäkäyvät aikuiset haluavat kouluttautua ja mitä hyötyä organisaatioon tavoitellaan henkilöstöä valmentamalla. Tuloksista löytyy mielenkiintoisia näkökulmia johdon, HR-ammattilaisten ja työntekijöiden välillä.

Miksi yksilön kannattaa kouluttautua?

Lue koko artikkeli: Mitä hyötyä on aikuiskoulutuksesta ja henkilöstön kouluttamisesta? Johto, HR ja työntekijät vastasivat.

 

20.12.2016 Hannu Saukkonen

Mitä myyjä tekee, kun netti hoitaa myyntipuheen?

Mitä myyjä tekee, kun netti hoitaa myyntipuheen? 

Ei ole myyjänkään maailma entisellään, kun asiakkaan ostoprosessi on muuttunut digitalisoituneessa maailmassa. Tiedonhakuvaihe on Googlen näpeissä, eikä kukaan enää puhelimeenkaan vastaa.

Näin hoetaan, mutta aloin kuitenkin epäillä, pitääkö tuo paikkansa vai onko vain konsulttien mantra. Kysyin kuudelta myynnin ammattilaiselta, miten myyntiprosessi on muuttunut – tai onko se edes muuttunut. Samalla keskustelimme, kuinka myyntiprosessin pitäisi kehittyä ja mikä estää muutoksen omassa organisaatiossa.

Lue koko artikkeli: Mitä myyjä tekee, kun netti hoitaa myyntipuheen?

 

 

14.12.2016 Liisa Lyyra

10 pientä suurta pyyntöä työyhteisölle

10 pientä suurta pyyntöä työyhteisölle 

1. Resursoi meille ansiomme mukaan riittävän hyvä esimies ja…

2. …tuuppaa työkumppanit liittymään johdettaviksi, sillä jokainen meistä ansaitsee riittävän hyvän esimiehen, alaiset ja kollegat.

3. Voimista meitä kyvyllä liittyä ihmisiin vain tukemalla ja iloitsemalla.

Lue koko artikkeli: 10 pientä suurta pyyntöä työyhteisölle

 

8.12.2016 Laura Lares, vierasbloggaaja

Esimies tekee epävarmuudesta elämäntavan

Esimies tekee epävarmuudesta elämäntavan 

Esimiehen arki on kiireinen, mutta hyvä esimies löytää hetken nousta arjesta, katsoa kauas ja arvioida esimiestyötä organisaation kokonaisuudessa tai omana ammattitaitona. Onhan esimiestyö tulevaisuusyhteensopivaa? Auttaahan se yhteisöä kohtaamaan yllätyksiä ja rakentamaan tulevaisuutta? Mahdollistaahan se kaikki muutokset, joita tarvitaan? Eikä ainakaan niitä jarruta?

Lue koko artikkeli: Esimies tekee epävarmuudesta elämäntavan

 

 

7.12.2016 Mauri Halonen

Johtaja, älä murehdi sitä, mihin et voi vaikuttaa

Johtaja, älä murehdi sitä, mihin et voi vaikuttaa 

”Älä murehdi niitä asioita, joihin et voi vaikuttaa”, oli vastaus, kun kysyin rintamaveteraani-isältäni, miten alle 20-vuotias nuorukainen voi selvitä vuosikausia kestävistä sodan kauhuista. Ryhmän johtajana ei auttanut miettiä vihollisen miehistö- ja kalustoylivoimaa, ei kaatuneita tai loukkaantuneita. Tilanne ei olisi murehtimalla muuttunut. Oli tiedostettava tilanne ja keskityttävä omaan ja miehistön tekemiseen taistelun ja sodan voittamiseksi. Hyvä elämänohje myös siviilielämän käyttöön.

Lue koko artikkeli: Johtaja, älä murehdi sitä, mihin et voi vaikuttaa

 

22.11.2016 Maria Mäenpää

Ei kannettu muutos kaivossa pysy

Ei kannettu muutos kaivossa pysy 

Kävin jokin viikko sitten fysioterapeuttini kanssa filosofisen keskustelun muuttumisesta. Kyllä, myös onnistunut fysioterapia on muutosprosessi itsekuria vaativine harjoitteluineen ja epätoivon hetkineen – mutta myös palkitsevine oivalluksineen. En voinut olla vertaamatta asiaa aikuiskoulutukseen ja oman itsensä kehittämiseen.

Lue koko artikkeli: Ei kannettu muutos kaivossa pysy

 

 

14.11.2016 Timo Soikkeli

Nyky-myyjän työkalupakki on digi ja social selling

Nykymyyjän työkalupakki on digi ja social sellingPerinteiset myynnin tavat eivät enää riitä asiakkaiden houkutteluun, koska digitalisaatio on käytännössä siirtänyt ostotapahtumassa vallan myyjältä asiakkaalle niin kuluttajakaupassa kuin yritysmyynnissä. Yrityksissä tähän on kyllä havahduttu, mutta varsinaiset toimenpiteet usein puuttuvat.

Lue koko artikkeli: Nyky-myyjän työkalupakki on digi ja social selling

 

11.11.2016 Tanja Hovi, opiskelijabloggaaja

Vielä toiset, kiitos

Vielä toiset kiitos 

Sisällöntuottaja. Yksi tunnistettava muutos, jonka tekstisuunnittelijan koulutus on saanut aikaan on, että projektinhoidollisten vuosien jälkeen voin keskittyä yhä enemmän tekstisuunnitteluun ja tiedottamiseen. Pöyhitäänpä hetki tätä kiehtovaa vastuuta.

Miksi rajata termiä sisältö turhan ahtaasti? Luotetaan vain Wikipedian alkuriveihin. Sisältö merkitsee kokonaisuutta, jonka jonkinlainen selkeästi hahmotettava muoto rajaa muusta ympäröivästä todellisuudesta.

Lue koko artikkeli: Vielä toiset, kiitos

 

 

1.11.2016 Lauri Tuomi, vierasbloggaaja

Niin kaukana mutta niin lähellä – Etätyö kutsuu johtamisen muotoiluun

Etätyö kutsuu johtamisen muotoiluun 

Kiitos digitalisaation, yhä enemmän työtä tehdään missä tahansa muualla kuin perinteisissä toimistoissa. Työpaikoilla johto pohtii, miten tilat ja työvälineet uudistetaan vastaamaan etätyön ja etänä toimivien tiimien haastetta. Etätyökäytännöistä sovitaan jopa perinteisesti työpaikalla tehtyihin töihin.

DNA:n johto kertoo Fakta-lehdessä (heinä-elokuu 2016) kokeilleensa jopa asiakaspalvelun etätyötä. Tulokset ovat olleet kannustavia. Työ on tullut mielekkäämmäksi, vapaammaksi ja tavoitteellisemmaksi.

Lue koko artikkeli: Niin kaukana mutta niin lähellä – Etätyö kutsuu johtamisen muotoiluun

 

27.10.2016 Eija Huttunen

Ansaitsen työpaikkani joka päivä

Ansaitsen työpaikkani joka päivä 

Olen onnekas. Saan tehdä työtä muutoksen keskellä. Työssäni johdon assistenttina olen näköalapaikalla, mitä bisneksessä tehdään ja tullaan tekemään.

Tämä pakottaa minut miettimään omaa osaamistani, joka päivä. Muutoksessa näen aina mahdollisuuden tehdä asioita paremmin, nopeammin, tarkemmin. Jokainen muutos työssäni tarkoittaa uuden oppimista, niin tiedoissa kuin taidoissa.

Lue koko artikkeli: Ansaitsen työpaikkani joka päivä

 

 

25.10.2016

Millaista osaamista asiantuntija-ammateissa tulevaisuudessa edellytetään?

Millaista osaamista asiantuntija-ammateissa tulevaisuudessa edellytetään? 

Tulevaisuuden työelämä herättää yhtä aikaa sekä huolta että innostusta. Minkälaista osaamista työntekijät tulevaisuudessa tarvitsevat? Mitä työpaikoille ylipäätään käy? Korvaavatko teknologia, robotisaatio ja digitalisaatio ihmisen tekemän työn? Jos, mitä sitten ihmiset tekevät? Mistä työelämän muutos johtuu?

Lue koko artikkeli: Millaista osaamista asiantuntija-ammateissa tulevaisuudessa edellytetään?

 

 

24.10.2016 Tarja Vikström

Pomo, tägää mut sun tarinaan

Pomo, tägää mut sun tarinaan 

Kaikki onnelliset organisaatiot ovat toistensa kaltaisia, jokainen onneton organisaatio on onneton omalla tavallaan.

Voisiko se olla näin? Tutkijat tunnistavat menestyvissä yrityksissä monia yhteisiä piirteitä kuten hyvä johtajuus, sitoutunut henkilöstö tai innovaatio- ja uudistumiskyky. Ongelmiin ajautuvien yritysten taustalla voi taas olla vaikeita markkinatilanteita, huonoa tuuria, osaamatonta tuotteiden ja palveluiden suunnittelua, motivoimatonta henkilöstöä ja surkeaa esimiestyötä kussakin yrityksessä eri suhteessa ja omalla tavallaan.

Lue koko artikkeli: Pomo, tägää mut sun tarinaan

 

 

10.10.2016 Mauri Halonen

Johtaja jaksaa, kun optimoi – 7 teesiä

Johtaja jaksaa, kun optimoi 

En osallistu triathloniin, en juokse maratonia, en tee pitkiä vaelluksia, en voita turnauksia. Minulle ei ole huippu-urheilijan fysiikkaa. En ole sankariainesta. Voin kuitenkin hyvin ja saan aikaan tuloksia.

Vaaditaanko johtajalta joitain poikkeuksellisia fyysisiä ja henkisiä ominaisuuksia? Olisi mukava vastata, että vaaditaan. Alustin keväällä 2016 erään suomalaisen pörssiyhtiön Business Breakfast -seminaarissa teemasta Johtaja – liike-elämän huippu-urheilija.

Lue koko artikkeli: Johtaja jaksaa, kun optimoi – 7 teesiä

 

3.10.2016 Satu Kilpirova

Intohimoinen henkilöstö vastaa siitä, miten yrityksillä menee

Intohimoinen henkilöstö vastaa siitä, miten yrityksillä menee 

Muistatko, kun lapsena haaveilit olevasi isona poliisi tai eläinlääkäri? Katsoit ylöspäin virkapukuisia järjestyksenvalvojia ja valkotakkisia lääkäreitä ja hoitajia. Sillä hetkellä mielessäsi pyöri ajatus, että tuollainen minustakin tulee isona! Pelastan ihmisiä ja eläimiä ja työni on ehkä kaikista tärkein työ tässä maailmassa!

Järki vai tunne?

Vaan mitä tapahtuikaan, kun peruskoulun jälkeen piti laittaa hakupaperit kouluihin ja kesken tunne- ja kasvumyrskyjen piti päättää, mitä lähdet opiskelemaan. Silloin mielen valtaa myös ehkä toiveet siitä, millä alalla tienaa hyvin ja mitä opinahjoa ja ammattia muut minulta odottavat.

Lue koko artikkeli: Intohimoinen henkilöstö vastaa siitä, miten yrityksillä menee

 

 

27.9.2016 Tatu Malmström, vierasbloggaaja

Sokerina pohjalla: asiakasymmärrys

Sokerina pohjalla: asiakasymmärrys 

Menneenä kesänä kauppojen juomakaapeilla oli hikinen tunnelma. Syynä ei ollut lämpöaallon innostama asiakasjoukko, vaan se, että Coca-Cola Zerot vaihdettiin pikatahtia Zero Sugareiksi. Se, miksi 10 vuotta rakennettu nimibrändi piti vaihtaa sen väljähtäneeseen versioon, on tarina asiakasymmärryksestä.

Coca-Cola oppi juoman reseptin hienosäätöön tähdänneessä projektissaan Englannissa, etteivät kuluttajat tienneet Coke Zeron olevan sokeriton juoma. Tässä on asiakasymmärryksen kiteyttävä oppi, eli insight, yksinkertaisimmillaan: kuluttajat eivät tiedä, mikä tuotteemme on.

Lue koko artikkeli: Sokerina pohjalla: asiakasymmärrys

 

26.9.2016 Jussi Hanki, vierasbloggaaja

Miten myyjä menestyy tämän päivän digitaalisessa ympäristössä?

Miten myyjä menestyy tämän päivän digitaalisessa ympäristössä? 

Nykyään ostaminen ei lähde liikkeelle myyjän sattumanvaraisesta yhteydenotosta vaan asiakkaan oma-aloitteisesta tiedonhausta löytää ratkaisuja ongelmiin. Asiakas hoitaa valtaosan ostamisen vaiheista itsenäisesti. Myyjä sopii kuvioon siis vasta ostamisen loppupuolella, jos silloinkaan.

Seurauksena on, että potentiaalinen asiakas ei vastaa puhelimeen tai sähköpostiin. Tapaamisia on vaikea sopia ja jos onnistut pääsemään samaan pöytään, asiakas ei keskity ja asiat eivät etene.

Lue koko artikkeli: Miten myyjä menestyy tämän päivän digitaalisessa ympäristössä?

 

 

23.9.2016 Anne Niemi-Hakala

Koulutuksella kikyä ja kykyä

Koulutuksella kikyä ja kykyä 

Olemme jo vuosien ajan tottuneet mantraan, että kohta se nousukausi alkaa, pakkohan sen on. Eihän tätä taantumaa voi ikuisesti jatkua? Alhaisesta korkotasosta huolimatta talous ei ole kuitenkaan lähtenyt kasvuun, työttömyys vaivaa ja vaikeasti työllistyvien määrä kasvaa.

Mediassa syytellään hallitusta, päättäjiä, kansainvälisiä kriisejä. Me kansalaiset syyttelemme työvoimapolitiikkaa, työnantajaa ja vaikkapa katalia työkavereita, jotka vain varmistelevat omia työpaikkojaan. Puhumattakaan siitä digi-alkuisesta muutosprosessista, joka on muuttunut joidenkin mielessä mahdollisuudesta uhaksi.

Lue koko artikkeli: Koulutuksella kikyä ja kykyä

 

20.9.2016 Janne Heinonen

Työelämän harha-ajatuksia

Työelämän harha-ajatuksia 

”Ei suju. On kitkaa. Toivottavasti joku tekee asialle jotain.” Jos ajatuksesi kulkevat tällaisia latuja, saatat olla sivustakatsojaefektin pauloissa.

Montako sivustakatsojaa tarvitaan vaihtamaan hehkulamppu?

Ihmiset suhteuttavat toimintaansa aina muiden ihmisten toimiin – tässä tapauksessa työkavereiden toimiin tai toimettomuuteen. Jos muutkaan eivät puutu selvästi nähtävissä olevaan haasteeseen, saattaa syntyä virhepäätelmä, että he luultavasti tietävät asiasta enemmän ja ovat tämän pohjalta tosiaankin päättäneet sivuuttaa sen.

Lue koko artikkeli: Työelämän harha-ajatuksia

 

 

19.9.2016 Tanja Hovi, opiskelijabloggaaja

Kerro, kerro kuvastin

Kerro, kerro kuvastin  

Koulutuksen kesto 9 kuukautta. Näin lukee Tekstisuunnittelijan tutkinnon todistuksessani.

Jopas jotakin, sehän on raskausaika. Ja kahden pojan äitinä voin vertailla puskeneeni opiskeluaikana vastaavissa tunnemyrskyissä: paljon iloa, odotusta, luottamusta, vahvuutta, epävarmuutta, huolta, muutama huonosti nukuttu yö – ja kehtaan tunnustaa tirauttaneeni yhdet itkutkin. No mitä syntyi?

Lue koko artikkeli: Kerro, kerro kuvastin

 

9.9.2016 Markus Myhrberg, vierasbloggaaja

Tieto on valtaa – ja uusi tietosuoja-asetus lisää vastuuta

Tieto on valtaa – ja uusi tietosuoja-asetus lisää vastuuta 

Tiedon hyödyntäminen yrityksessä kokonaisvaltaisesti on edellytys menestyvälle liiketoiminnalle. Jos yrityksen käsittelemät tiedot koskevat luonnollisia henkilöitä, tulevat sovellettavaksi henkilötietoja koskevat säännökset. EU:n uusi, jokaista yritystä koskeva yleinen tietosuoja-asetus, on tulossa sovellettavaksi 2018 ja tuo muutoksia aiempaan sääntelyyn.

Lue koko artikkeli: Tieto on valtaa – ja uusi tietosuoja-asetus lisää vastuuta

 

 

6.9.2016 Antti Voutilainen, opiskelijabloggaaja

Maisema harmaantuu, mutta tulevaisuus kirkastuu

Maisema harmaantuu, mutta tulevaisuus kirkastuu 

Talvi on tulossa. Kesä kiiti ohi kuin pikajuna, mutta onneksi auringosta ehti nauttimaan palaneen ihon verran. Näin syksyn kynnyksellä pieni haikeus alkoi kaihertamaan. Olisi ollut mukava palata taas tankkaamaan lisää tietoa koulunpenkille. Voin kuvitella, että nyt syksyn kajossa moni on samassa tilanteessa kuin itse vuosi sitten. Jännittäen, mitä kaikkea koulupäivinä käydään läpi ja ehkä hieman peläten etätehtäviä sekä deadlineja.

Lue koko artikkeli: Maisema harmaantuu, mutta tulevaisuus kirkastuu

 

19.8.2016 Maria Mäenpää

Kuka vastaa siitä, miten Suomella menee? Sinä.

Kuka vastaa siitä, miten Suomella menee? Sinä. 

Kilpailukykypuhe kajahtelee juuri nyt kiivaana suomalaisen työelämän kallioseinistä. Etsinnässä on kompassi, jonka suuntimaa noudattamalla Suomen karavaani löytäisi louhikoiden keskeltä kirkasvetisen lähteen. Kuka oikeastaan on vastuussa siitä, miten suomalaisella liike-elämällä menee? Oletko tullut ajatelleeksi, että itse asiassa se olet sinä?

Lue koko artikkeli: Kuka vastaa siitä, miten Suomella menee? Sinä.

 

 

18.8.2016 Tanja Hovi, opiskelijabloggaaja

Tee työtä, jota rakastat

Tee työtä, jota rakastat 

Yksi vanha viisaus ja myös markkinoinnissa käytetty iskulause kuuluu: ”Tee työtä, jolla on tarkoitus.” Olen viime aikoina pyöritellyt samantapaista mottoa, mutta hieman eri twistillä: ”Tee työtä, jota rakastat.” Kuulostaa romanttiselta ja haastavina aikoina etuoikeutetulta. Uskon kuitenkin, että tämä tulee olemaan vähintään seuraavan sukupolven työelämässä yhä enemmän totta.

Lue koko artikkeli: Tee työtä, jota rakastat

 

27.6.2016 Antti Voutilainen, opiskelijabloggaaja

Copyn kliimaksit

Copyn kliimaksit 

Enpä osannut kuvitella vuosi sitten, että 2016 kesäkuussa lunastan todistuksen tekstinsuunnittelijan tutkinnosta. Enhän edes uskonut, että palaisin enää koulunpenkille.

Kulunut vuosi olikin melkoista ennakkoluulojen murskausta ja uuden oivaltamista. Nostan nyt esiin pari opintopolun huippukohtaa, jotka toimivat tiennäyttäjinä tulevaisuudessa.

Lue koko artikkeli: Copyn kliimaksit

 

 

22.6.2016 Toni Berkowits

Yksin äärirajoilla

Yksin äärirajoilla 

Henry Rollins, yhdysvaltalainen laulaja, sanoittaja, runoilija ja kirjailija on sanonut:

    No such thing as spare time
    No such thing as free time
    No such thing as down time
    All you got is life time

Itse yritän noudattaa Henry Rollinsin oivallusta päivittäin. Monet asiat ovat kiinni siitä, kuinka laadukkaasti aikani käytän. Elämä on nyt ja joka hetki on tärkeä.

Lue koko artikkeli: Yksin äärirajoilla

 

20.6.2016 Janne Heinonen

Digi punoo työn ja oppimisen yhteen

Digi punoo työn ja oppimisen yhteen 

Työ ja oppiminen kehittyvät siinä missä muukin maailma. Tarjolla on runsaasti uusia välineitä ja toimintatapoja, jotka usein liittyvät myös toisiinsa. Ainakin se olisi suotavaa, jotta rasitteiden sijaan päästäisiin mittaamaan hyötyjä. Oletko miettinyt, miten sinä voit oppia ja tehdä töitä uudella tavalla – uusilla välineillä?

Lue koko artikkeli: Digi punoo työn ja oppimisen yhteen

 

 

21.6.2016 Juuso Manner

Kirjanpitäjien työt loppuvat! Vai loppuvatko sittenkään?

Kirjanpitäjien työt loppuvat! Vai loppuvatko sittenkään? 

Kirjanpitäjien ammatti ja työ luokitellaan muun muassa Elinkeinoelämän Tutkimuslaitoksen tutkimuksessa (Yle 13.1.2014) lähivuosien uhanalaisimpien ammattien joukkoon. Pahimmissa skenaarioissa nähdään, että robotit korvaavat kirjanpitäjät tulevaisuuden digitalisoituvassa maailmassa.

Tämä ei koske pelkästään kirjanpitäjien ammattia vaan kaikki taloushallinnon työt nähdään tässä kontekstissa uhanalaisina kohteina. Tämä näkemys ei ole missään nimessä vailla perusteita, mutta se kannattaa kuitenkin ottaa tarkempaan käsittelyyn.

Lue koko artikkeli: Kirjanpitäjien työt loppuvat! Vai loppuvatko sittenkään?

 

21.6.2016 Tanja Hovi, opiskelijabloggaaja

Se sumuinen ja kirkas

 Se sumuinen ja kirkas

Jihuu. Järein osa tekstisuunnittelijan tutkintoa on hyväksytysti suoritettu. Juhlakahvien suklaan maku kielellä ja ruusu Salomon-myrskyn hämmentämissä hiuksissa julistaudun valmiiksi copywriteriksi. Oikeasti – tästähän se vasta alkaa. Mutta hetken riemulla on aina paikkansa. Nyt onkin sopiva hetki listata koulutuksen TOP 5.

Lue koko artikkeli: Se sumuinen ja kirkas

 

 

20.6.2016 Opiskelijablogi, Antti Voutilainen

Radioaalloilla on vahvaa värinää

Radioaalloilla on vahvaa värinää 

Kevään kääntyessä kesäksi myös Tekstinsuunnittelijan tutkinto muuttuu todellisuudeksi. Pitkä tie on kuljettu ja kuten luontokin, myös taidotkin ovat puhjenneet kukkaansa. Vielä hiottavaa löytyy monella saralla, mutta se kuuluu suureen kehittymisen prosessiin.

Viimeinen koulutuspäivä tarjoili kattavan annoksen radiomainonnasta.

Lue koko artikkeli: Radioaalloilla on vahvaa värinää

 

7.6.2016 Seppo Korpikunnas

Jos minä vaihtaisin alaa – uusi ammatti isännöitsijänä

Jos minä vaihtaisin alaa – uusi ammatti isännöitsijänä 

Omat tyttäreni valitsivat omat koulutus- ja urapolkunsa menetelmällä: ei kiinnosta, ei kiinnosta, kiinnostaa, ei kiinnosta. Siinä ei paljoakaan mietitty esim. koulutuksen jälkeisiä työllistymis-mahdollisuuksia. Tärkeintä on, että työ on kivaa ja koko työyhteisö on saman henkistä ja töissä on hyviä tyyppejä. Ja hyvä näin, kaikki kunnia tällaiselle intuitioon ja tunteeseen perustuvalle valinnalle.

Mutta jos itse vaihtaisin alaa, pyrkisin toimimaan viiltävän analyyttisesti – olenhan sentään jo maailmaa ja työelämää nähnyt konkari.

Lue koko artikkeli: Jos minä vaihtaisin alaa – uusi ammatti isännöitsijänä

 

 

 

2.6.2016 Pia Lindroos, vierasbloggaaja

Työelämässä on istuttava itse kuskin paikalla

Työelämässä on istuttava itse kuskin paikalla 

En tiennyt, mihin blogin kirjoittaminen tulisi johtamaan vuonna 2012. Uudentyyppinen blogialusta oli yksi työnantajani mediatuotteista. En kuulunut ikäni puolesta tyypillisimpiin bloggareihin, mutta halusin silti perehtyä syvällisimmin asiaan, jotta tietäisin, mistä keskustelisin asiakkaiden kanssa.

Minulla ei ollut kiinnostavaa vaatekaappia tai Instagram-tiliä, joten luulin saavani ihan rauhassa kirjoitella blogissani tyyliasioista lähinnä itselleni ja ehkä parille muullekin. Lukijamäärä alkoikin kasvaa ja juttuni pyöriä luetuimpien listalla.

Lue koko artikkeli: Työelämässä on istuttava itse kuskin paikalla

 

 

31.5.2016 Marjo Silvo

Ollako Intia vai Ruotsi? Vai sittenkin Suomi?

Ollako Intia vai Ruotsi? Vai sittenkin Suomi? 

Globalisaatio uhkaa Suomessa lähivuosikymmenen aikana jopa neljännestä työpaikoista, kertoo Etlan uunituore selvitys. Ulkoistamisen seuraava aalto koskee korkeasti koulutettuja asiantuntijoita. Työpaikat eivät välttämättä häviä, koska nykyteknologia mahdollistaa kaiken sellaisen työn tekemisen ja teettämisen missä tahansa, joka ei vaadi ihmisten kohtaamista kasvokkain.

Kuka korjaa huippuosaamisemme hedelmät?

Lue koko artikkeli: Ollako Intia vai Ruotsi? Vai sittenkin Suomi?

 

26.5.2016 Antti Voutilainen, opiskelijabloggaaja

Mielikuvat jotka luodaan liikkuvalla kuvalla ja äänellä

Mielikuvat jotka luodaan liikkuvalla kuvalla ja äänellä 

Tekstisuunnittelijan tutkinnon opintokevään toiseksi viimeinen huipentuma realisoitui, kun koulutuspäivän aiheena oli mainoselokuva. Odotin mainoselokuvan koulutuspäivää erityisesti, koska elokuva on mainosarsenaalin kiehtovin väline. Nyt voinkin sanoa, että tietous kasvoi huikean paljon ja sen myötä myös kiinnostus mainoselokuvien käsikirjoittamista kohtaan. Mainoselokuva on kaikkein kiehtovin mainonnan väline, mutta samalla myös kaikkein haasteellisin.

Lue koko artikkeli: Mielikuvat jotka luodaan liikkuvalla kuvalla ja äänellä

 

 

19.5.2016 Maria Mäenpää

Suomi nousee markkinointi-investointeja lisäämällä

Suomi nousee markkinointi-investointeja lisäämällä 

Markkinointi-instituutti mukana kansallisessa Siksi markkinointia -hankkeessa

”Markkinoinnilla on merkitystä! Markkinointi on yritysten ja kansantalouksien kasvun moottori, mutta suomalaiset yritykset eivät investoi markkinointiin riittävästi”, väittää Siksi markkinointia -hankkeen kummitäti, hallitusammattilainen Anne Korkiakoski.

Lue koko artikkeli: Suomi nousee markkinointi-investointeja lisäämällä – Markkinointi-instituutti mukana kansallisessa Siksi markkinointia -hankkeessa

 

18.5.2016 Eeva-Kaarina Aurila

Pipopäästä huippuvälittäjäksi – kenellä on rahkeita kiinteistönvälittäjäksi?

Pipopäästä huippuvälittäjäksi 

Uusi ihana ryhmä Kiinteistönvälittäjän koulutusohjelman opiskelijoita ja Kiinteistönvälitysalan ammattitutkinnon suorittajia aloitti opintonsa. Minulla on tapana katsella ryhmää heidän saapuessaan luokkahuoneeseen ja yrittää veikata, kuka heistä tulee jonain päivänä kiilautumaan muutaman prosentin suuruiseen huippuvälittäjien ryhmään Suomessa. Ketään ilmiselvää huippuvälittäjää ei tästä ryhmästä vielä näytä erottuvan.

Lue koko artikkeli: Pipopäästä huippuvälittäjäksi – kenellä on rahkeita kiinteistönvälittäjäksi?

 

 

7.5.2016 Timo Soikkeli

Henkilökohtaiset digitaidot ratkaisevat yhteiskunnan kilpailukyvyn

Henkilökohtaiset digitaidot ratkaisevat yhteiskunnan kilpailukyvyn 

Digitaitojesi taso ei ole vain oma juttusi, sillä meidän jokaisen osaamisella ja taidoilla on omaa henkilökohtaista kilpailukykyämme laajempi merkitys. Yritysten ja koko suomalaisen yhteiskunnan selviytyminen on kiinni siitä, millaisen panoksen kukin meistä omalla osaamisellaan ja tekemisellään pystyy antamaan.

Lue koko artikkeli: Henkilökohtaiset digitaidot ratkaisevat yhteiskunnan kilpailukyvyn

 

4.5.2016 Antti Voutilainen, opiskelijabloggaaja

Markkinointimix muutosten tuulessa

Markkinointimix muutosten tuulessa 

Markkinointimix oli minulle tuttu jo ennen koulutuksen alkamista. Toki sen merkitykset olivat hiljalleen siirtyneet kohti unholaa. Markkinointimixin 4P tarkoitti lähinnä sitä, että tuotteen on oltava hyvä, putiikilla on hyvin parkkipaikkoja, hinta ei aja ostajia pois ja paikallislehdessä joskus jotain ilmoittelee.

Nämä opit taottiin päähän noin 15 vuotta sitten. Silloin ei puhuttu liiketoimintakonseptista eikä markkinointikonseptista. Olisi kyllä pitänyt, koska nehän juuri luovat pohjan tuolle markkinointimixille. Paljon on 15 vuodessa ehtinyt tapahtua ja itse markkinointimix on myllerryksen ytimessä.

Lue koko artikkeli: Markkinointimix muutosten tuulessa

 

 

3.5.2016 Tanja Hovi, opiskelijabloggaaja

Motivaation takana on kateus, kiima ja…

Motivaation takana on kateus, kiima ja 

Olen opintojen puolivälissä. Pysähdyin pohtimaan, mikä ajoi minut tavoittelemaan Tekstisuunnittelijan tutkintoa keskellä ruuhkavuosia. Mikä motivoi minua muutokseen? Tekemään arjesta vapaaehtoisesti hankalampaa vielä kaukana siintävän, kangastuksenomaisen pätevyyden valossa?

Ani harva pystyy tai haluaa elää täysin omavaraistaloudessa. Toimeentulo on hyvä syy opiskella ja tehdä töitä, käydä kauppaa omasta vapaa-ajasta ja tietotaidosta sovittuja rahayksiköitä vastaan. Palkan avulla täytämme perustarpeita ja toteutamme unelmia.

Lue koko artikkeli: Motivaation takana on kateus, kiima ja…

 

27.4.2016 Saara Remes, vierasbloggaaja

Tunnista ja tue – ilmapiirin nakertajista rakentajiksi

Tunnista ja tue – ilmapiirin nakertajista rakentajiksi 

Mä vaan olen tällainen suora ihminen. Minä olen tottunut sanomaan asiat suoraan ja just niin kuin ne ovat!”, huutaa joku työpaikallasi ja pyytää näin oikeutusta epäkohteliaalle käytökselleen. Muut työyhteisön jäsenet ovat tyrmistyneitä, neuvottomia ja uupuneita energiasyöpön ”mulla on oikeus olla oma itseni” -käytökseen.

Keitä nämä työpaikan sovunnakertajat oikein ovat? Kukaan ei ainakaan myönnä itse olevansa tällainen.

Lue koko artikkeli: Tunnista ja tue – ilmapiirin nakertajista rakentajiksi

 

 

27.4.2016 Anne Niemi-Hakala

Energinen ja idearikas saa paikan markkinoinnissa?

Energinen ja idearikas saa paikan markkinoinnissa 

Ennen haettiin yrityksiin merkonomia tai muuten vain reipasta nuorta miestä. Sama ajattelu siirtyi aikanaan markkinointiin. Syntyi käsitys, että markkinoinnissa pärjää, kunhan on idearikas, ekstrovertti tai muuten vain touhukas ihminen.

Intoa vai taitoa?

Lue koko artikkeli: Energinen ja idearikas saa paikan markkinoinnissa?

 

                                                                

 

 

22.4.2016 Emmi Nevalainen

Leena Ruopsasta kauppatieteiden tohtori

Leena Ruopsasta kauppatieteiden tohtori 

”Johtajalle puhumista tärkeämpää on työyhteisön jäsenten kuunteleminen ja tukeminen”

”Organisaatiomuutoksen aikana on tärkeää, että organisaatiossa toimivat voivat säilyttää hallinnan tunteen sekä tunteen omasta arvostaan. Näin työyhteisön jäsenillä on mahdollisuus positiivisen identiteetin rakentamiseen”, kertoo Leena Ruopsa vasta Oulun yliopistossa hyväksytyn väitöstutkimuksensa tuloksista.

Lue koko artikkeli: Leena Ruopsasta kauppatieteiden tohtori

 

20.4.2016 Tarja Vikström

Neljä vinkkiä digiherhiläisen vaimentamiseen

Neljä vinkkiä digiherhiläisen vaimentamiseen 

Poikkeuksetta jokaisessa konferenssissa on ainakin yksi esitys, joka alkaa näin. Suuri Muutospuhe. Puhuja kertoo tarinan ajoilta ennen digiä. Miten erilaista oli ennen kuin digi tuli ja miten digi muuttaa kaiken. Robotisaatio vie työpaikat, ammatit katoavat ja ansaintalogiikat muuttuvat radikaalisti.

Poikkeuksetta jokaisen tällaisen konferenssin jälkeen osa kuulijoista lähtee päätä pudistellen takaisin töihin – ehkä sinäkin? Suuri Muutospuhe ei kosketa sinua.

Lue koko artikkeli: Neljä vinkkiä digiherhiläisen vaimentamiseen

 

 

18.4.2016 Leena Ruopsa

Olen yrittänyt tehdä parhaani. Vihannut olen salassa.

Olen yrittänyt tehdä parhaani. Vihannut olen salassa. 

Keskustelin taannoin kollegani kanssa siitä, mikä aiheuttaa suurimmat ongelmat työyhteisössä. Tulimme siihen tulokseen, että huonon itsetunnon omaavat ovat usein miten ongelmien alkulähteitä. Hyrisin tyytyväisyyttä. Olimmehan löytäneet syyllisten joukon.

Lue koko artikkeli: Olen yrittänyt tehdä parhaani. Vihannut olen salassa.

 

13.4.2016 Anne Niemi-Hakala

Koulutettu työntekijä tulee halvemmaksi

Koulutettu työntekijä tulee halvemmaksi 

Onko työnteko teillä sujuvaa? Kuluuko henkilöstön aikaa sähläykseen tai toisten osaamattomuuksien paikkailuun, peittelyyn ja päivittelyyn? ”Töissä sählätään vuosittain miljardien edestä”, sanoo henkilöstötuottavuuden tutkija Marko Kesti (Yle 30.9.2013).

Henkilöstö on toki aina joukko erilaisia ja eritasoisia ihmisiä, mutta kun työ kangertelee joko osaamattomuuden, huonon vuorovaikutuksen tai fokuksen puuttumisen vuoksi, menetetään rahaa. Kun sähläys vähenee, syntyy enemmän, oikeampaa ja paremmalla fiiliksellä tehtyä työtä.

Lue koko artikkeli: Koulutettu työntekijä tulee halvemmaksi

 

 

13.4.2016 Antti Voutilainen, opiskelijabloggaaja

Idea ei ole itsestäänselvyys

Idea ei ole itsestäänselvyys 

Olen aiemminkin puhunut blogeissani ideoinnista ja muusta siihen liittyvästä. Ideoitahan meillä kaikilla riittää asiaan kuin asiaan. Joskus ideat voivat olla virvoitusjuoman marinoivan vaikutuksen tuloksia ja joskus se lamppu vain syttyy kuin itsestään. Idea tarvitsee kuitenkin melkein aina jonkin stimulantin, josta kokonaisuus lähtee rakentumaan.

Lue koko artikkeli: Idea ei ole itsestäänselvyys

 

1.4.2016 Mervi Karvo

”Joo mutku” – oiva keino luistaa vastuusta?

Joo mutku – oiva keino luistaa vastuusta?</ 

Ennen pääsiäistä 11-vuotias Valtteri kertoi YLEn aamuteeveessä kohtaavansa rasismia: nimittelyä, kiusaamista, jopa aikuisten taholta. Joskus bussitkin ajavat pysäkillä odottavan Valtterin ohi.

Linnéa Mynttinen palkkasi taannoin avustajakseen turvapaikanhakijan ja sai teostaan SPR:ltä Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustuksen.

Felix kertoo mainonnassaan tuntevansa suomalaisen maun.

Uusia näkökulmia ja rohkeita ulostuloja. Mutta sitten laulaa some.

Lue koko artikkeli: ”Joo mutku” – oiva keino luistaa vastuusta?

 

 

31.3.2016 Tanja Hovi, opiskelijabloggaaja

Kerro jotain olennaista ja sano se tunteella!

Kerro jotain olennaista ja sano se tunteella 

Toimivalle markkinointiviestinnälle on yksinkertainen resepti: ratio + emootio. Markkinointiviestintä kertoo tuotteiden tai palveluiden ominaisuuksista jotain kohderyhmälle olennaista ja jotain tunteisiin vetoavaa. Mutta, mitä kaikkea oikein ovatkaan tunteet? Tätä olen jäänyt täyteläisten kurssipäivien jälkeen pohtimaan. Siinäpä taklattavaa yhteen elämään saati yhteen blogikirjoitukseen. Huh, vähän pelottaa, mutta yritetään kuitenkin.

Lue koko artikkeli: Kerro jotain olennaista ja sano se tunteella!

 

23.3.2016 Kirsi Hanhisalo

Kuka sinua johtaa – ja ketä sinä seuraat?

Kuka sinua johtaa – ja ketä sinä seuraat? 

Kun minä painan illalla pääni tyynyyn, vilkaisen vielä ennen unia, onko Simon Sinekillä tänään mitään uutta sanottavaa. Mitään uutta työhöni liittyvää? Hän ei ole esimieheni eikä johtajani. Mutta häntä minä seuraan. Hengailemme modernisti digiajassa – Twitterissä viestit, TED Talkissa inspiroiva kohtaaminen, Nordic Business Forumissa etäinen tervehdys samassa tilassa. Kiitos Simon! Olet opettanut minulle johtajuutta täysin uudelta kantilta.

Lue koko artikkeli: Kuka sinua johtaa – ja ketä sinä seuraat?

 

 

23.3.2016 Antti Voutilainen, opiskelijabloggaaja

Vähiin käy ennen kuin loppuu

Vähiin käy ennen kuin loppuu 

Kaiken kiireen ja tohinan keskellä pysähdyin tutkimaan Markkinointi-instituutin oppimisympäristöä. Kauhukseni sain huomata, että jäljellä on enää vain kolme koulutuspäivää. Mihin se kevät ehti kadota? Vastahan kirjoittelin välitilinpäätöstä ja veikkailin kevään koulutusten kiinnostavuutta. Oikeassa olin ainakin sen suhteen, että koulutuspäivät ovat olleet huikean mielenkiintoisia. Kun joku on oikein mukavaa, kuluu aika aina liian nopeasti.

Lue koko artikkeli: Vähiin käy ennen kuin loppuu

 

23.3.2016 Kati Kuha, opiskelijabloggaaja

En halunnut olla kiireinen metsuri

En halunnut olla kiireinen metsuri 

Uskallan myöntää; olin tylsä saha. Ehkä olet kuullut kiireisistä nykyihmisistä, jotka jättävät huolehtimatta tuloskunnostaan yhtä lyhytnäköisesti kuin metsuri, joka jättää sahansa teroittamatta. Olin markkinointiviestinnän tekijä ja ostaja. Tekijäksi valmistumisestani oli jo aikaa ja olin ehtinyt käymään kursseilla sekä lukemaan markkinointialan julkaisuja. Koin, ettei niillä päässyt riittävän syvälle. Tunsin tarvetta kokonaisvaltaiselle osaamisen päivittämiselle, en pelkästään yhden teeman hallitsemiselle.

Lue koko artikkeli: En halunnut olla kiireinen metsuri

 

 

16.3.2016 Maria Mäenpää

Nyt työllistyy kehittymiskykynsä osoittava – vanha tai nuori

Nyt työllistyy kehittymiskykynsä osoittava – vanha tai nuori 

Kuka työllistyy ja millaiset työnhakijat kiinnostavat työnantajia? Mitkä ovat iäkkäämpien työntekijöiden valtit työmarkkinoilla? Haastattelimme neljää ammatikseen rekrytoivaa asiantuntijaa.

Lue haastattelu täältä: Nyt työllistyy kehittymiskykynsä osoittava – vanha tai nuori

 

8.3.2016 Antti Voutilainen, opiskelijabloggaaja

Kasvua itsekriittiseksi ihmiseksi

 

Opintojen edetessä on itsetutkiskelu tullut mukaan tekemiseeni. ”Miten tämän voisi tehdä toisin, miten voisin kehittää tätä”, saatan pohtia. Ajatukset eivät läheskään aina ole noin kirkkaita, mutta pienemmänkin mittakaavan itsekriittiset pohdinnat ovat kaikki eteenpäin. Muutos on puhtaasti tämän koulutuksen ansiota. Ennen sitä vain teki, ja jälkipyykissä oli sitten pohdintojen vuoro – jos silloinkaan.

Lue koko artikkeli: Kasvua itsekriittiseksi ihmiseksi

 

 

8.3.2016 Tanja Hovi, opiskelijabloggaaja

Kas, taiteilija itse – hauska tutustua!

 

Useimmat ihmiset eivät mielellään ole yksinään ajatustensa kanssa tekemättä samalla mitään erityistä, tietävät virginialaisen yliopiston tutkijat. Introvertit kestävät olemisen sietämätöntä keveyttä itsekseen ekstroverttejä paremmin, huomauttaa Ylen Akuutti. Kuinka kävi sisältötyöläisen hänen käydessään taitelijatreffeillä?

Lue koko artikkeli: Kas, taiteilija itse – hauska tutustua!

 

3.3.2016 Päivi Lepistö

Näyttötutkinto aikuisena – selviytymis- ja menestystarinoita

 

Siinä he nyt ovat, aikuisena tutkinnon opiskelleet, juhlimassa valmistumistaan. Minä ohjaajana olen sekä iloinen että haikea.

On alanvaihtajia, 25 vuotta samassa organisaatiossa työskennelleitä, tunnollisia keski-ikäisiä naisia, nuoria miehiä. Jollakulla aiemmat opinnot ovat jääneet aina syystä tai toisesta kesken, toiset taas eivät aivan vielä ole löytäneet omaa paikkaansa työelämässä.

Lue koko artikkeli: Näyttötutkinto aikuisena – selviytymis- ja menestystarinoita

 

 

3.3.2016 Irmeli Kalliosalmi

Laiska ja tyhmä HR-ammattilainen on tulevaisuuden huippuosaaja

 

Tiedän kauhistuttavani otsikollani, joten selitys lienee paikallaan. Laiskuus ja tyhmyys ovat nimittäin hyveitä ja tulevaisuuden menestyvän HR-ammattilaisen ydinominaisuuksia. Retuperän WBK:n soittajienkin täytyy olla todellisia ammattilaisia, jotta he pystyvät soittamaan oikealla tavalla väärin. HR-ammattilaisen puolestaan täytyy olla piinkova osaaja, jotta hän hyötyy laiskuudestaan ja tyhmyydestään.

Lue koko artikkeli: Laiska ja tyhmä HR-ammattilainen on tulevaisuuden huippuosaaja

 

25.2.2016 Eeva-Kaarina Aurila

Näin valmistaudut LKV-kokeeseen

 

Käteni hikoavat. Pulssini on voimakkaasti koholla. Luen edessäni olevaa tekstiä toista kertaa lävitse, enkä ymmärrä mitään, tuo teksti voisi yhtä hyvin olla kiinaa! Yritän muistella, miten paniikkitilanteesta selvitään: stop – think – act.

Vedän syvään henkeä. Katselen varovasti ympärilleni suuressa salissa, jossa suuri joukko muita näyttää jo aloittaneen kirjoittamisen ja kysymyksiin vastaamisen. Toinen syvä hengitys. Nyt pää kylmänä!

Lue koko artikkeli: Näin valmistaudut LKV-kokeeseen

 

 

22.2.2016 Tanja Hovi, opiskelijabloggaaja

Rutiini on uusi musta

 

Mene nukkumaan ajoissa ja herää säännöllisesti viiden minuutin tarkkuudella. Älä torkuta, se on huono tapa. Dash-ruokavalio on tutkitusti terveellisin, syö kolmen tunnin välein. Pidä mukanasi laadukkaita välipaloja. Juo kaksi litraa vettä. Etsi itsellesi mieleinen tapa liikkua, muista kuitenkin lihaskuntoharjoittelu. Matkustajan kätevällä jalkajumpalla vältät vaarallisen veritulpan…

Media on täynnä neuvoja tehokkaampaan, terveellisempään tai sisällöllisempään elämään. Fitness on uusi hoikka, mindfullness on uusi uskonto ja rutiini uusi musta.

Lue koko artikkeli: Rutiini on uusi musta

 

3.2.2016 Juuso Manner

Kirjanpitolain uudistus tuli. Mistä on kyse?

 

Pitkään valmisteltu, odotettu ja pelätty kirjanpitolain uudistus on nyt vihdoin valmis. Ensimmäiset asiantuntija-arviot ovat samaan aikaan toiveikkaita, helpottuneita sekä pettyneitä. Rohkeimmat toiveet ja suurimmat pelot eivät toteutuneet, mutta luonnollisesti jokaista taloushallinnon ammattilaista askarruttaa, mikä todella muuttui.

Lue koko artikkeli: Kirjanpitolain uudistus tuli. Mistä on kyse?

 

 

30.3.2015 Maria Mäenpää

Mitä tukia työn ohessa opiskeleva aikuisopiskelija saa?

 

Mistä rahaa aikuisopiskeluun? Pohditko, miten rahoittaa aikuisopiskelu tai täydennyskoulutus? Aikuisena opiskeleva on oikeutettu monenlaisiin etuuksiin, joten opintoja työn ohessa ei tarvitse rahoittaa täysin omasta pussista.

Lue koko artikkeli: Mitä tukia työn ohessa opiskeleva aikuisopiskelija saa?

 

17.2.2016 Tomas Forsgård, vierasbloggaaja

Markkinointistrategia tekee yrityksestä oman alansa yksisarvisen

 

Miksi asiakas päätti ostaa juuri sinun yritykseltäsi? Ja miten markkinointistrategia liittyy tähän kysymykseen?

Asiakkaan saa aina ostamaan – mutta millä hinnalla?

Olet varmaan samaa mieltä, että jos tuote tai palvelu on edes kutakuinkin järkevä, asiakkaan saa aina ostamaan – kunhan hyöty on asiakkaalle tarpeeksi suuri. Yleensä silloin puhutaan hinnanalennuksesta tai muista kannustimista.

Koska liiketoiminnan tarkoitus on kuitenkin luoda mahdollisimman paljon arvoa sekä asiakkaalle että myyjälle, on alennusten antaminen yksipuolista arvonluontia. Se toki näkyy asiakkaan tyytyväisyytenä, mutta harvoin loistaa myyjän tuloslaskemassa. Bisneksen tarkoitus on tehdä rahaa ja jos ainoa syy ostaa on edullinen hinta, ei bisnes pitkälle pötki.

Lue koko artikkeli: Markkinointistrategia tekee yrityksestä oman alansa yksisarvisen

 

 

15.2.2016 Anne Niemi-Hakala

Palkkaisitko itse itsesi?

 

Ole rehellinen. Mikäli olisit palkkaamassa itsellesi seuraajaa ja lukisit oman CV:si, palkkaisitko itsesi? Olemme mestareita näkemään heikkouksia ja puutteita muiden osaamisessa, työtaidoissa, johtamis- ja vuorovaikutustyyleissä. Kollegan teksti näyttää hirveältä eikä hän selviä virtuaalijohtamisestakaan.

Entä sinä itse? Seuraatko aikaasi, kehitätkö osaamistasi ja tuotatko jatkuvaa arvoa työnantajallesi? Keräätkö suvereenisti seuraajia somessa tai viestitkö vakuuttavasti? Osoitatko olevasi kehittymishaluinen ja -kykyinen? Miten sinussa näkyy muutosvalmius?

Lue koko artikkeli: Palkkaisitko itse itsesi?

 

15.2.2016 Marjo Silvo

Työelämä on myös viisikymppisiä varten – jos he ovat työelämäkelpoisia

 

Jos olet yli viisikymppinen, pitkän työuran tehnyt oman alasi syväosaaja, tulevaisuudenkuvasi työttömyyden kohdatessa näyttää melko lohduttomalta.

HS:n jutussa Yli 50-vuotias löytää työtä vain alaa vaihtamalla – ainoastaan 10–20 prosenttia saa pysyvän paikan (8.2.2016) haastatellut ELY- ja TE-keskukset pitävät tämän ikäryhmän työllistymismahdollisuuksia synkkinä.

Lue koko artikkeli: Työelämä on myös viisikymppisiä varten – jos he ovat työelämäkelpoisia

 

 

11.2.2016 Antti Voutilainen, opiskelijabloggaaja

Lumet sulaa ja deadlinet paukkuu

 

Kevään lukukausi etenee ja koulutuspäiviä on ehtinyt olla jo monta. Tiivis tahti säilyy vielä reilun parin kuukauden ajan. Tehtävien määrä ei ole onneksi käynyt ylivoimaiseksi. Deadlinejä en ole kuitenkaan onnistunut orjallisesti noudattamaan, mutta omatunnon kolkutus piti huolen, että palautus on tapahtunut.

Vastaavaa kolkutusta ei aiemmissa opinahjoissa ollut havaittavissa. Tietoisen päämäärän eteen haluaa tehdä parhaansa.

Lue koko artikkeli: Lumet sulaa ja deadlinet paukkuu

 

4.2.2016 Anne Niemi-Hakala

Ostettiin markkinointiautomaatiotyökalu ja nostettiin jalat pöydälle

 

Markkinoinnin automatisointi kuulostaa houkuttelevalta, sillä nimestä saa käsityksen, että työ helpottuu, hoituu pienemmillä resursseilla ja tulokset ovat entistä parempia. Uutinen otetaan ylikuormittuneissa organisaatioissa ilolla vastaan. Valitettavasti asia ei ole näin yksinkertainen. Pahimmillaan markkinointiautomaatiosta tulee kallis investointi, jota ei osata hyödyntää markkinoinnissa eikä myynnissä.

Lue koko artikkeli: Ostettiin markkinointiautomaatiotyökalu ja nostettiin jalat pöydälle

 

 

9.2.2016

Miten digitalisaatio vaikuttaa HR:n työhön?

 

HR viesti järjesti Uudista & Uudistu -messujen yhteydessä paneelikeskustelun, jossa ruodittiin digitalisoitumisen vaikutusta työyhteisöihin ja työntekemiseen sekä sen kautta HR-ammattilaisten työhön.

Lue koko artikkeli: Miten digitalisaatio vaikuttaa HR:n työhön?

 

3.2.2016 Juuso Manner

Kirjanpitolain uudistus tuli. Mistä on kyse?

 

Pitkään valmisteltu, odotettu ja pelätty kirjanpitolain uudistus on nyt vihdoin valmis. Ensimmäiset asiantuntija-arviot ovat samaan aikaan toiveikkaita, helpottuneita sekä pettyneitä. Rohkeimmat toiveet ja suurimmat pelot eivät toteutuneet, mutta luonnollisesti jokaista taloushallinnon ammattilaista askarruttaa, mikä todella muuttui.

Lue koko artikkeli: Kirjanpitolain uudistus tuli. Mistä on kyse?

 

 

1.2.2016 Tanja Hovi, opiskelijabloggaaja

Varoitus – hän voi vaikuttaa elämääsi

 

Kun näet toisessa ihmisessä vahvuuksia, muista sanoa se ääneen. Ja toisin päin. Pidä korvat auki ja kuuntele fiksuja ja rehellisiä ihmisiä. Hyvä sparraaja voi muuttaa elämääsi myönteisesti, olipa kyse työstä, harrastuksesta tai elämän suunnasta noin muuten.

Lue koko artikkeli: Varoitus – hän voi vaikuttaa elämääsi

 

22.1.2016 Antti Voutilainen, opiskelijabloggaaja

Odotettavissa puuskittaista oppimista

 

Kevätkausi alkoi intensiivisellä kahden päivän koulutuspaketilla. Vaikka toisena päivänä lumimyräkkä yritti karistaa motivaatiota, oli ”hiihto” koululle vaivan arvoinen.

Ensimmäisenä päivänä syvennyttiin copywriterin sielunelämään ja toisena päivänä teroitettiin sanaista säilää. Odotukset olivat ennakkoon korkealla ja kohosivat entisestään kuunnellessa kouluttaja Markku Rönkköä. Erinomaisia esimerkkejä onnistuneista kampanjoista!

Lue koko artikkeli: Odotettavissa puuskittaista oppimista

 

 

19.1.2016 Maria Mäenpää

Näin perustelet pomollesi, että sinun kannattaa mennä koulutukseen

 

Olet löytänyt itsellesi sopivan koulutuksen, ja nyt pitäisi saada esimies suostumaan. Mutta vastassa voi olla muuri. ”Paljonkos siihen sitten työaikaa menisi? Ja miten aika- ja rahainvestointi saadaan tuottamaan? Etkö nyt pärjäisi vaan näin? Tai entä jos opiskelisit itsenäisesti? Lukisit vaikka jonkun alan kirjan.”

Millaisilla perusteluilla kehittymismahdollisuutesi ei tyssää esimieheen?

Lue koko artikkeli: Näin perustelet pomollesi, että sinun kannattaa mennä koulutukseen

 

18.1.2016 Maria Mäenpää

MAT-säätiön stipendi myönnettiin MJD-opiskelija Toni Renbergille

 

Wallac Oy:n markkinointi- ja koulutusjohtaja Toni Renberg vastaanotti MAT-säätiön myöntämän stipendin osana Markkinoinnin johtamisen tutkinnon, MJD, opintojaan. Tunnustus jaettiin Markkinoinnin johtamisen tutkinnon loppuseminaarissa 15.12.2015.

MAT-säätiö tukee vuosittain Markkinointi-instituutin markkinointiviestinnän opiskelijoita stipendillä, joka myönnetään Markkinoinnin johtamisen tutkinnon, MJD, parhaan Tunnistettava muutos -kehitystyön tekijälle.

Lue koko artikkeli: MAT-säätiön stipendi myönnettiin MJD-opiskelija Toni Renbergille

 

 

12.1.2016 Antti Voutilainen, opiskelijabloggaaja

Uuteen vuoteen uudella tarmolla

 

Vuodenvaihteen juhlallisuudet on juhlittu, ja on aika kääntää fokus itsensä kehittämiseen. Sen joudun myöntämään, että pienen tauon aktiivisesta opiskelusta pidin joulunpyhinä. Siitä huolimatta opiskelun herättämät ajatukset ja ideat pyörivät aktiivisesti mielessä. Parempi vaan, ettei tuo ajatushautomo pidä lomaa, sen uudelleenkäynnistäminen voisi olla hyvinkin työläs projekti jos se sammumaan pääsisi.

Lue koko artikkeli: Uuteen vuoteen uudella tarmolla

 

11.1.2016 Tanja Hovi, opiskelijabloggaaja

Nälkä

 

Vuodenvaihde on symbolisesti loistava tilaisuus kääntää uusi sivu omassa elämässä. Ja niinpä minäkin – usean vuoden kestäneen opinnälän kasvattamisen, sen oikean koulutuksen etsinnän, ajankäytön punnitsemisen ja muutaman neuvottelun myötä – aloitin opiskelun!

Lue koko artikkeli: Nälkä

 

 

4.1.2016 Anne Niemi-Hakala

Onko johtaja koskaan valmis?

 

Yhtä vaikea kuin määritellä, onko johtaja pätevä tehtäväänsä, on määritellä, milloin hän on lopullisesti valmis. Asiaan ei löydy objektiivista määritelmää. Kulloiseenkin tehtävään paras johtaja valitaan sen hetkisten tavoitteiden, arvojen ja ihannenormien mukaan. Johtajan onnistuminen määrittyy vuorovaikutussuhteessa muiden ihmisten kanssa.

Lue koko artikkeli: Onko johtaja koskaan valmis?

 

10.12.2015 Maria Mäenpää

Miten digitaalisuus muuttaa kouluttajan työtä?

 

Mikä ihmeen digiaika? Mitä uutta muka digissä on? Näin aloittaa puheenvuorosta Marko Suomi, Somecon digivalmentaja Markkinointi-instituutin kouluttajaverkoston tapaamisessa. ”Ei digitaalisuudessa sinänsä ole mitään radikaalia.”

”Ensinnäkin se on ollut olemassa muodossa tai toisessa jo vuosikymmeniä, ja toisaalta sen perustavoite on sama kuin yhteiskunnassa monesti muutoinkin: kohdata ja vaihtaa näkemyksiä”, Suomi toteaa.

Lue koko artikkeli: Miten digitaalisuus muuttaa kouluttajan työtä?

 

 

14.12.2015 Antti Voutilainen, opiskelijabloggaaja

Aikuisopiskelijan välitilinpäätös

 

Tekstisuunnittelijan tutkinnon koulutuspäivät siirtyvät pian joulutauolle, mutta lomaksi tuota aikaa ei parane kehua. Oppiminen jatkuu, vaikka deadlinet eivät koulun puolesta painaisikaan päälle.

Nyt onkin hyvä syventyä joulun aikana alan kirjallisuuteen ja laajentaa tietoutta. Tarinallistamisen olenkin todennut hyvin kiehtovaksi ja sen pinnan alle yritänkin kovasti päästä. Myös digitaaliseen markkinointiin pitää yrittää syventyä, kun tuota ”ylimääräistä” aikaa on tarjolla.

Lue koko artikkeli: Aikuisopiskelijan välitilinpäätös

 

8.12.2015 Hannu Saukkonen

Yrittäjä ja digitaalisen markkinoinnin dilemma - mennäkö vai eikö mennä?

 

Työssäni tapaan paljon yrittäjiä. Kiistatta tärkein puheenaihe yrittäjien kanssa on digitaalinen markkinointi ja yrityksen verkkonäkyvyys.

Moni yrittäjistä sanoo, että sosiaalisen mediaan lähteminen ja digimarkkinoinnin aloittaminen tuntuvat vastenmieliseltä, koska kaikki muut ovat jo siellä ja itse on niin pahasti myöhässä.

Lue koko artikkeli: Yrittäjä ja digitaalisen markkinoinnin dilemma - mennäkö vai eikö mennä?

 

 

8.12.2015 Terhi Hakkarainen, opiskelijabloggaaja

Anna uran viedä: miten lakia lukenut antautui markkinointiuralle

 

Haluan kertoa tarinan, miten oikeustiedettä opiskellut voi päätyä markkinoinnin tehtäviin. Kyllä, joku muukin on tätä ääneen ihmetellyt!

Omat työtehtäväni ovat kulkeneet perinnän asiantuntijasta asiakaspalveluvastaavaksi ja myynnin kautta markkinointipäälliköksi. Jo lakiasioiden asiantuntijatehtävissä markkinoinnin tehtävät kulkivat mukana oman työni ohessa; asiakasviestintää, tapahtumien järjestämistä ja esitteiden suunnittelua. Pikkusormi markkinoinnille tuli annettua jo varhain…

Lue koko artikkeli: Anna uran viedä: miten lakia lukenut antautui markkinointiuralle

 

20.11.2015 Antti Voutilainen, opiskelijabloggaaja

Miksi tekstinsuunnittelija opiskelee markkinointia?

 

Lukuisten tiedustelujen johdosta päätin avartaa, että miksi aiemmat blogitekstit ovat liikkuneet pitkälti markkinoinnin teemojen ympärillä, vaikka koulutuksen nimi tosiaan on Tekstisuunnittelijan tutkinto.

Tähän mennessä koulutuspäivien teemat ovat tosiaan olleet puhtaasti markkinoinnissa. Koulutuksen alussa hetken aikaa sitä itsekin hämmästelin, mutta totuus valkeni nopeasti ja asiahan on harvinaisen looginen.

Lue koko artikkeli: Miksi tekstinsuunnittelija opiskelee markkinointia?

 

 

20.11.2015 Maria Mäenpää

Kysely: HR-ammattilaiset kehittäisivät omassa organisaatiossaan ensisijaisesti vuorovaikutusta

 

Minkä asioiden kehittämiseen organisaatioissa pitäisi juuri nyt panostaa? Kysyimme Esimies & Henkilöstö 2015 -tapahtuman kävijöiltä, mitkä ovat heidän oman organisaationsa merkittävin pullonkaula.

Vastauksissa tärkeimmiksi nostettiin vuorovaikutukseen ja viestintään sekä johtamiseen liittyvät haasteet.

Lue koko artikkeli: Kysely: HR-ammattilaiset kehittäisivät omassa organisaatiossaan ensisijaisesti vuorovaikutusta

 

11.11.2015 Maria Mäenpää

Menestys ei ole sattumaa - ihmiset tekevät menestyksen

 

Kirjailija Mark Twain väitti, että menestys on sattumaa. Me emme usko siihen. Uskomme, että menestys on tulos sitoutuneesta henkilöstöstä ja paremmasta asiakasarvosta. Siksi kutsuimme ihmistyön asiantuntijoita, HR-ammattilaisia ja liiketoimintajohtoa, aamiaisseminaariimme 4.11.2015 kuulemaan, miten menestystä otetaan niskasta kiinni.

Puhujamme Enfon henkilöstöjohtaja Maria Lundell, Vincitin HR-johtaja Johanna Pystynen sekä Markkinointi-instituutin toimitusjohtaja Toni Berkowits sekä kehittämispäälliköt Irmeli Kalliosalmi ja Kirsi Hanhisalo jakoivat näkemyksensä siitä, miten menestys ei jää sattuman käsiin.

Lue koko artikkeli: Menestys ei ole sattumaa - ihmiset tekevät menestyksen

 

 

12.11.2015 Kirsi Hanhisalo

Projektipäällikkö johtaa ihmistä, ei projektia

 

Onnistunut projekti, joka saavutti sille asetetut tavoitteet sovitussa ajassa – onko organisaationne historiassa moista nähty?

Tutkimusten mukaan liiketoiminnan kehitys- ja muutoshankkeista epäonnistuu jopa 70 % ja suomalaisista projektipäälliköistä vain 8 % katsoo, että heillä on vaadittava toiminnan kehittämisen osaaminen (CEPIS eCompetence study 2014). Vaikka projektitehtävissä työskentelee Suomessa tuhansia ihmisiä, onnistunut projekti lipsahtaa monen otteesta.

Lue koko artikkeli: Projektipäällikkö johtaa ihmistä, ei projektia

 

10.11.2015 Toni Berkowits

Palaveri paljastaa organisaatiokulttuurin

 

Palaveri – ylimääräinen paha vai tehokasta työtä? Liian usein organisaatioissa palaverit nähdään ylimääräisenä pahana, vaikka niillä on oma olennainen tehtävänsä organisaation toiminnassa.

Kansallisesta kokousbarometrista (2015) kuitenkin selviää, että 42 % kokouksista koetaan tehottomiksi. Kun samaisen tutkimuksen mukaan kokouksissa vietetään keskimäärin yli 9 tuntia viikossa, voi jokainen ynnätä, että tehostamisen varaa on.

Lue koko artikkeli: Palaveri paljastaa organisaatiokulttuurin

 

 

10.11.2015 Antti Voutilainen, opiskelijabloggaaja

Integroidusta kampanjasuunnittelusta briefiin

 

Sanonta ”nälkä kasvaa syödessä” taipuu ilmeisesti myös muotoon ”tiedonjano kasvaa opiskellessa”. Toinen koulutuspäivien setti vahvisti entisestään kiinnostustani markkinointia kohtaan. Kiitoksen tästä ansaitsevat taas kerran kouluttajat.

Lue koko artikkeli: Integroidusta kampanjasuunnittelusta briefiin

 

28.10.2015 Mervi Rauhala

Oppimisessa asenne ratkaisee

 

Tiedätkö, miten opit ja mikä siivittää sinut parempiin suorituksiin? Entä millä asenteella otat vastaan uusia kehittymishaasteita?

Uskomukset omista kyvyistäsi ja asenteesi oppimiseen nimittäin vaikuttavat ihan valtavasi siihen, millaista hyötyä koulutus sinulle tuottaa. Asenne vaikuttaa siihenkin, kuinka laadukkaana koet koulutuksen

Lue koko artikkeli: Oppimisessa asenne ratkaisee

 

 

16.10.2015 Antti Ujainen, vierasbloggaaja

Digitaalinen markkinointi ja sen tuhat uutta osaajaa nostavat Suomen

 

Suomi on monella tapaa kovan paikan edessä. Valtion taloutta tulee sopeuttaa nopeammin ja viiltävämmin kuin koskaan, vienti ei vedä ja uutta ei synny.

Suomalaisten tuotteiden kilpailukyky maailmalla on heikko, koska olemme ladanneet tuotteemme täyteen suuria ja hienoja salaisuuksia, joista ei kukaan Hankoa kauempana tiedä mitään.

Lue koko artikkeli: Digitaalinen markkinointi ja sen tuhat uutta osaajaa nostavat Suomen

 

15.10.2015 Antti Voutilainen, opiskelijabloggaaja

Tekstisuunnittelijan tutkinnon ensiaskelet avarsivat markkinoinnin ymmärrystä

 

Ensikosketus koulunpenkkiin vuosien jälkeen on nyt tehty: Tekstisuunnittelijan tutkinnon ensimmäisillä koulutuspäivillä aiheina olivat markkinointiviestinnän suunnittelu ja markkinointiviestintä liiketoiminnan tukena. Terminologiassa oli paljon tuttua, mutta vuodet olivat näivettäneet ajatukseni markkinointiviestinnästä yksittäisen mainoksen kokoiseksi kokonaisuudeksi.

Lue koko artikkeli: Tekstisuunnittelijan tutkinnon ensiaskelet avarsivat markkinoinnin ymmärrystä

 

 

16.10.2015 Marika Koskinen, opiskelijabloggaaja

Tiedottajaksi rakkaudesta viestintään

 

Harrastusta vailla ja vuosien jatko-opiskeluhaaveilun jälkeen päädyin takaisin koulun penkille maaliskuussa 2014. Niin hullulta kuin se kuulostaakin, kaipasin lisähaastetta lapsiperhearjen ja uuden työn oheen. Tunnustan kuuluvani siihen ihmisryhmään, joka on parhaimmillaan kädet täynnä töitä.

Lue koko artikkeli: Tiedottajaksi rakkaudesta viestintään

 

 

 

7.10.2015 Maria Mäenpää

Vuorovaikutus ja johtaminen eivät yllätä organisaatioiden kehityskohteena

 

Teimme Henkilöstö ja Esimies 2015 -tapahtumassa kyselytutkimuksen, jossa selvitimme organisaatioiden tärkeimpiä kehityskohteita. Vastauksissa tärkeimmiksi nostettiin vuorovaikutukseen ja viestintään sekä johtamiseen liittyvät haasteet. Kyselyyn vastasi yhteensä 373 henkeä, joista suurin osa toimi HR- tai esimiestehtävissä.

Lue tutkimuksen tulokset tästä: Vuorovaikutus ja johtaminen eivät yllätä organisaatioiden kehityskohteena

 

 

1.10.2015 Maria Mäenpää

Kun työntekijän motivaatio on hukassa – esimiehen ja HR:n ratkaisut

 

Mitä tehdä, kun työntekijä ei viihdy tehtävässään tai haraa liiketoiminnan ja oman roolin kehitystä vastaan? Haastattelimme henkilöstöjohtajaa ja esimiesasemassa toimivaa aluepäällikköä kahdesta erilaisesta organisaatiosta. Kysyimme, miten he ratkaisisivat kaksi henkilöstön osaamiseen, työmotivaatioon ja kehittymiseen liittyvää haastetta.

Lue haastattelu täältä: Kun työntekijän motivaatio on hukassa – esimiehen ja HR:n ratkaisut

 

28.9.2015 Maria Mäenpää
Nina Leppäkankaan puheenvuoro Esimies- ja henkilöstömessuilta

Virherekrytointi vai uralla eksynyt?

 

Kun Nina Leppäkangas palasi äitiyslomalta työtehtäviinsä, hän totesi, että joku mättää: työ ei innosta, vaikka pitäisi. ”Asialle täytyy tehdä jotain, ajattelin. Pysähdyin miettimään, mistä olen tykännyt eniten työssäni: ihmisistä. Sitten tein päätöksen, tuonne haluan päästä: HR-tehtävät.”

Lue koko artikkeli: Virherekrytointi vai uralla eksynyt?

 

 

18.9.2015 Antti Voutilainen, opiskelijabloggaaja

Ei koskaan enää opiskelua

 

Tuo hokema soi päässäni, kun sain viimeisimmän tutkintotodistukseni. Ajatus pänttäämisestä ja koulunpenkin kuluttamisesta oli erittäin vastenmielinen. Mielipide nojasi vahvasti myös siihen, että en oikeastaan tiennyt, millaisiin tehtäviin olen hakeutumassa. Täten ei ollut selvää sekään, että mihin kannattaisi erityisesti panostaa tulevaisuutta ajatellen.

Lue koko artikkeli: Ei koskaan enää opiskelua

 

18.9.2015 Nina From

Työntekijälähettilään kehityspolku

 

Uskon, että tekemälläni myynnin-, asiakaspalvelun ja markkinointiviestinnän työllä on aina ollut merkitystä itselleni, työnantajalle, sidosryhmille ja toki myös asiakkaalle. Mutta voisinko jatkossa vaikuttaa työlläni laajemminkin?

Sosiaalinen media avaa jokaisen asiantuntijatyötä tekevän ulottuville täysin uuden verkoston vaikuttaa. Työntekijälähettilyys on päivän sana, ja oman asiantuntijuuden tuomisesta esiin verkkoon onkin hyötyä sekä asiantuntijalle itselle että yritykselle.  

Lue koko artikkeli: Työntekijälähettilään kehityspolku

 

 

17.9.2015 Jani Tynninen, opiskelijabloggaaja

Elämä voi olla epävarmaa - aikuiskoulutuksen hyödyt eivät

 

Näin alkusyksystä palataan lomilta palavalla innolla töiden tai opintojen pariin. Toisaalta ne, jotka ovat jääneet kokonaan ilman opiskelu- tai työpaikkaa miettivät kuumeisesti, mitä tehdä tulevaisuutensa suhteen. Pitäisikö lähteä työelämään, pitää välivuosi tulevaisuutta pohtien, mennä avoimeen yliopistoon tai kouluttautua lisää jollain muulla tapaa?                       

Lue koko artikkeli: Elämä voi olla epävarmaa - aikuiskoulutuksen hyödyt eivät

 

16.9.2015 Leena Ruopsa

Millä perusteella johdon työpaikat jaetaan?

 

Eräs ICT-alan johtaja kuvasi 2000-luvun hurjina kasvuvuosina omaa organisaatiotaan seuraavasti. Heidän yhtiössään onnistujat nostetaan säännönmukaisesti paremmalle paikalle sitä myöten, kun he menestyvät sen hetkisessä tehtävässään. Yhtiö menestyy, väkeä tulee lisää eikä kukaan lähde niin hyvästä firmasta pois, johtaja totesi. Puhuessaan hän samalla tempaisi tussin ja piirsi fläppitaululle kuvan heidän organisaationsa rakentumisesta. Kuva näytti, miten onnistujat nousevat hierakiahississä ylöspäin, siirtyvät onnistumisen myötä seuraaviin kerroksiin.

Lue koko artikkeli: Millä perusteella johdon työpaikat jaetaan?

 

 

4.9.2015 Eeva-Kaarina Aurila

Kiinteistönvälittäjä – turha ammatti?

 

Kokoonnuimme parinkymmenen vanhan luokkakaverin kesken Lohjalle viime keväänä. Keskustelu polveili pitkän saksan tuomien hyötyjen, matkustamisen ja lasten nykyisten elämänvaiheiden kautta asuntoihin ja kiinteistönvälittäjiin. Kuulin kommentin, että kiinteistönvälittäjät edustavat ihan turhaa ammattia; heitä ei todellakaan tarvita.

Jäin miettimään kesän yli, onko minulta jäänyt jotain huomaamatta. Miksi kiinteistönvälittäjiä ei tarvita?

Lue koko artikkeli: Kiinteistönvälittäjä – turha ammatti?

 

4.9.2015 Maria Mäenpää

Markkinointi-instituutin koulutukset arvostetuimpia täydennyskoulutuksista

 

HR-päättäjät arvostivat rekrytointitilanteessa täydennys- ja aikuiskouluttajista eniten Markkinointi-instituuttia. Tämä selviää tutkimuksesta, johon vastasi 166 HR-päättäjää ympäri Suomen.

HR-ammattilaisilta kysyttiin, minkä aikuis- ja täydennyskoulutustoimijan koulutuksia he arvostavat eniten, kun rekrytoivat uutta henkilöstöä yritykseensä.

Lue koko artikkeli: Markkinointi-instituutin koulutukset arvostetuimpia täydennyskoulutuksista

 

 

27.8.2015 Marjo Silvo

Koulutussäästöt piiskaavat uudistumaan

 

Julkisen talouden leikkaukset ovat välttämättömiä, koska emme voi jättää tuleville sukupolville kohtuutonta velkataakkaa. Siksi en suostu yhtymään yleiseen valitusvirteen, vaikka valtion talouden säästöt kurittavat koulutusalaakin kovalla kädellä. Lamaantuminen on huonoin vaihtoehto. Tämä maa tarvitsee osaajia nyt enemmän kuin koskaan. Jos rahat ovat vähissä, on etsittävä uusia ratkaisuja, joilla kaikesta huolimatta turvaamme kasvun edellytyksenä olevan osaamisen.

Lue koko artikkeli: Koulutussäästöt piiskaavat uudistumaan

 

10.8.2015 Mauri Halonen

Esimies, älä pelkää etätyötä

 

Vauhdilla suomalaiseen työelämään tullut etätyö on tuonut mukanaan lukuisia uusia tapoja työn tekemiseen. Lähes kaikilla liiketoiminnan osa-alueilla voidaan työskennellä tehokkaasti etänä kohtaamatta muita ihmisiä kuin kenties verkon välityksellä.

Vaikka etätyö on tuonut työyhteisöihin paljon hyvää, esimiestä yhä enenevät etätyön keinot saattavat pelottaa. Miten hahmottaa kokonaisuus, kun kaikki toiminnot ja tekijät eivät olekaan konkreettisesti havainnoitavissa?

Lue koko artikkeli: Esimies, älä pelkää etätyötä

 

 

 

27.7.2015 Anne Niemi-Hakala

Hurahdin aikuisopiskeluun

 

Tällä hetkellä on trendikästä kysyä ihmisiltä uuden haasteen tai nimityksen edessä, mikä oli elämäsi käännekohta. Monen vastaus tuntuu olevan lasten syntymä tai jokin täysin työelämän ulkopuolella oleva tapahtuma. Eräs oman elämäni käännekohta tapahtui viitisen vuotta sitten, kun aloitin työn ohessa opiskelun.

Oletko hullu? Eikö elämäsi ole muutenkin jo tarpeeksi rankkaa? Mitä tuosta saat? Vastailin näihin kysymyksiin, vaikka kieltämättä täyden päivätyön, ylitöiden, luennoilla istuttujen tuntien ja tenttikirja kädessä vietettyjen kesälomien jälkeen itsekin hetkittäin kyseenalaistin päätöstäni.

Lue koko artikkeli: Hurahdin aikuisopiskeluun

 

16.6.2015 Anne Niemi-Hakala

Luulosta luopumisen tuska - digitalisaatio myllertää markkinointia

 

Sähköinen suoramarkkinointi ei toimi! Klikkausluvut pienenevät. Uutiskirjeiden peruutusvauhti kiihtyy samaan tahtiin massalähetysten kanssa. Some on organisaatiossa vain pienen piirin kallis harrastus! Sisältömarkkinointi on kaiken pelastaja mutta kuukauden myyntitulokset eivät tue tätä. Markkinointipäättäjä tuskailee analytiikan tuottaman tiedon edessä.

Lue koko artikkeli: Luulosta luopumisen tuska - digitalisaatio myllertää markkinointia

     

 

15.6.2015 Maria Mäenpää

Onnea lähes 1500 valmistuneelle opiskelijallemme!

 

Markkinointi-instituutissa oltiin kevätjuhlatunnelmissa torstaina 11.6. Kevään Karonkassa juhlittiin valmistuneita opiskelijoita. Syksyn 2014 ja kevään 2015 aikana Markkinointi-instituutista on valmistunut lähes 1500 oman alansa ammattilaista: mm. talouden, esimiestyön, HR:n ja markkinoinnin asiantuntijoita.

Lue koko artikkeli: Onnea lähes 1500 valmistuneelle opiskelijallemme!

 

15.6.2015 Jenna Virta, vierasbloggaaja

HR-ammattilaiset arvostavat rekrytoitavien koulutusta

 

Henkilöstöhallinnon ammattilaisista ja rekrytoivista esimiehistä 72 prosenttia pitää työnhakijan koulutusta merkittävänä asiana rekrytoidessaan uutta työvoimaa. Tämä käy ilmi keväällä 2015 tekemästäni tuoreesta tutkimuksesta, jonka toteutin osana opinnäytetyötä. Tutkimukseen vastasi 166 HR-tehtävissä toimivaa henkilöä..

Lue koko artikkeli: HR-ammattilaiset arvostavat rekrytoitavien koulutusta

     

 

23.6.2015 Timo Soikkeli

Työympäristö on ihmistä varten – digitaalisenakin

 

Työ ja sen tekeminen kehittyvät tahdilla, josta ei vielä kymmenen vuotta sitten osattu uneksiakaan. Deloitten tutkimuksen mukaan peräti 65 % liiketoimintajohtajista kokee, että työympäristöä on kehitettävä yksinkertaisempaan ja työntekijöitä paremmin palvelevaan suuntaan. Syynä lienevät työkalujen jatkuva kehitys ja paisuvat tietovirrat. Älykkään, joustavan ja tehokkaan työskentely-ympäristön rakentaminen ei kuitenkaan ole ihan läpihuutoasia.

Lue koko artikkeli: Työympäristö on ihmistä varten - digitaalisenakin

 

2.6.2015 Toni Berkowits

Ylikoulutetut alisuorittajat

 

 

Massachusetts Institute of Technologyn eli MIT:n talousprofessori Bengt Holmström on sanonut, että Suomi on ylikoulutettujen alisuorittajien maa (HS 13.4.2014). Holmströmin mukaan Suomessa on kolme talouden solmua: yliopistokoulutus, uusien tuotantoreseptien puute ja pääomaköyhyys. Nämä kaikki ovat tiukasti sidottuja toisiinsa eli syy-seuraussuhteet ovat melko helposti nähtävissä.

Lue koko artikkeli: Ylikoulutetut alisuorittajat

     

 

28.5.2015 Maria Mäenpää

Tekoäly tulee työkaveriksi – ja tekee työstämme vaikeampaa

 

Keskustelu digitalisaatiosta ja sen vaikutuksista on polarisoitunut kohtalokkaiden uhkien ja huikeiden mahdollisuuksien ristiriidaksi. Näin näkee Katri Saarikivi, tutkija Helsingin yliopiston kognitiivisen aivotutkimuksen yksiköstä. ”Sitä kuvastavat hyvin lehtiotsikot, joissa ennustetaan mm. ihmiskunnan sukupuuttoa tekoälyn myötä”, Saarikivi sanoo.

Lue koko artikkeli: Tekoäly tulee työkaveriksi – ja tekee työstämme vaikeampaa

 

28.5.2015 Maria Mäenpää

Markkinointi-instituutin ja Rastorin yhteenliittymässä asiakas hyötyy laajemmasta palvelutarjonnasta ja kehityspanostuksista digitaalisiin palveluihin

 

Markkinointi-instituutti ja Rastor muodostivat 1.5.2015 yhteenliittymän vastatakseen yhä paremmin suomalaisen työelämän haasteisiin. Mitä hyötyä on asiakkaille kahden koulutusyrityksen yhdistymisestä?

Lue koko artikkeli: Markkinointi-instituutin ja Rastorin yhteenliittymässä asiakas hyötyy laajemmasta palvelutarjonnasta ja kehityspanostuksista digitaalisiin palveluihin

 

 

27.5.2015 Marko Kesti, vierasbloggaaja

Suomella on osaamislähtöinen kilpailuetu

 

Suomella on todennäköisesti maailman osaavin ja kokenein työvoima. Tutkimukset osoittavat, että työntekijöillä on paljon ideoita, joilla tuottavuutta voidaan parantaa. Meillä on kuitenkin pirullinen ongelma (wicked problem), joka estää työntekijöiden osaamisen täysimääräisen hyödyntämisen ja jonka vuoksi me menetämme kilpailuetuamme maailmalla.

Lue koko artikkeli: Suomella on osaamislähtöinen kilpailuetu

 

21.5.2015 Anna Nurkse, vierasbloggaaja

#hyvätyöpaikka

 

Näinä digitalisaation aikoina on tärkeää pohtia, millainen on hyvä työpaikka. Yritykset mahdollistavat etätöiden tekemisen ja työyhteisöistä tulee tehokkaasti digitaalisissa ympäristöissä toimivia. Esimiestyö on kuitenkin mitä suurimmassa määrin arjessa johtamista ja tukemista sekä läsnäoloa, joihin digitaalinen työ ja virtuaalisesti toimivat työyhteisöt asettavat uudenlaisia haasteita.

Lue koko artikkeli: #hyvätyöpaikka 

 

 

8.5.2015 Mervi Rauhala                       

Millaista tarinaa yrityksesi kertoo?

 

Markkinointiguru Seth Godin vieraili Suomessa reilu vuosi takaperin. Hän julisti, että markkinointi tulee muuttumaan lähivuosina paljon. Enemmän kuin se on tähän mennessä muuttunut. Godinin mukaan jatkossa ei ole kyse siitä, että kerrotaan tuotteista, joita on tehty, vaan tehdäänkö ylipäänsä sellaista joka on tarinanarvoista.

Lue koko artikkeli: Millaista tarinaa yrityksesi kertoo?

 

8.5.2015 Marjo Silvo

Verkostojen osaamisen johtaminen – mission impossible?

 

Pohdimme hiljattain erään suuren rakennusliikkeen johdon kanssa heidän liiketoimintansa kriittisiä pisteitä. Yhdeksi tärkeimmistä nousi koko verkoston osaaminen. Heille elintärkeää on ratkaista, kuka verkoston osaamista johtaa ja miten osaamista kehitetään.

Lue koko artikkeli: Verkostojen osaamisen johtaminen – mission impossible?

 

 

7.5.2015 Maria Mäenpää

Rekrytointikoulutus toi uudet osaajat isännöintiyrityksiin

 

Isännöintialalla olisi tarjota paljon työpaikkoja päteville osaajille. Tarjonta ja kysyntä eivät kuitenkaan kohtaa. Markkinointi-instituutti ja Isännöintiliitto järjestivät yhteistyössä uuden tyyppisen rekrytointikoulutuksen, joka työllisti työttömät työnhakijat päteviksi ammattilaisiksi isännöintialan yrityksiin.

Lue koko artikkeli: Rekrytointikoulutus toi uudet osaajat isännöintiyrityksiin

 

28.4.2015 Maria Mäenpää

Näyttötutkinto turvaa työllistymistä ja parantaa tuloja

 

Näyttötutkinnot ovat vakiintuneet 20-vuotisen olemassaolonsa aikana tärkeäksi työssä käyvien koulutusmuodoksi. Tuore tutkimus osoittaa, että näyttötutkinnoista on todella hyötyä työelämässä: ne vaikuttavat työllistymiseen ja työuralla uudistumiseen sekä parantavat erityisesti naisten ja nuorten tuloja.

Tämä artikkeli perustuu tutkijaryhmän tutkimusraporttiin 20 vuotta suomalaista näyttötutkintojärjestelmää.

Lue koko artikkeli: Näyttötutkinto turvaa työllistymistä ja parantaa tuloja

 

 

28.4.2015 Maria Mäenpää

Fonectan copywriter-tiimi viritti kirjoituskoulutuksessa lukija-ajattelun huippuunsa

 

Fonectan palvelutarjonnan erityisenä valttina Fonectalla on räätälöidyt, monipuoliset sisällöntuotantopalvelut. Siksi Fonecta viritti yhteistyössä Markkinointi-instituutin kanssa copywriter-tiiminsä lukija-ajattelun huippuunsa.

Kirjoituskoulutuksessa terästettiin 11-henkisen tekstituotannon tiimin osaamista eri tekstilajeista sekä niiden erikoispiirteistä ja rakenteista.

Lue koko artikkeli: Fonectan copywriter-tiimi viritti kirjoituskoulutuksessa lukija-ajattelun huippuunsa

 

27.4.2015 Mauri Halonen

Näyttötutkinnon arviointia on aika uudistaa

 

Sain erään näyttötutkinto-opiskelijamme työnantajan edustajalta työpaikka-arvioinnit opiskelijan osaamisesta ja kehittymisestä työssään. Arviointi oli niukkuudessaan karua luettavaa. Esimies oli kuitannut kaikki tutkinnon osat nopeasti arvioinnilla ”OK”.

Lue koko artikkeli: Näyttötutkinnon arviointia on aika uudistaa

 

 

24.4.2015 Mervi Rauhala

Digitalisoituminen haastaa yrittäjän

 

Vuonna 1993 nykypäivän työtehtäviä olisi ollut vaikea kuvitella. Kuinka moni olisi esimerkiksi uskonut, että joku vastaa päivätyökseen yrityksen online-dialogista? Maailma – ja sen myötä bisnes ja työnteko – ovat muuttuneet hurjalla vauhdilla, ja muutos vain kiihtyy. Miten yrittäjä vastaa digitalisaation haasteisiin?

Lue koko artikkeli: Digitalisoituminen haastaa yrittäjän

 

20.4.2015 Toni Berkowits

Osaamisen ja työn kehittäminen – tuotannollisista ja taloudellisista syistä

 

Osaamisen ja työn kehittäminen on kriittisen tärkeää, jotta Suomi saadaan nousuun. Pelkästään poliittisilla päätöksillä kasvu ei onnistu, vaan vaaditaan samaan aikaan yrityselämän sekä yksilöiden tukea ja ponnisteluja. Miten tämä sitten onnistuu?

Lue koko artikkeli: Osaamisen ja työn kehittäminen - tuotannollisista ja taloudellisista syistä

 

 

17.4.2015 Maria Mäenpää

Samaistuttavat sankaritarinat ja tarinalliset unelmat luovat menestystä

 

Markkinointi-instituutissa 16.4. järjestetyn MARK Forumin teemana oli tarinoiden voima bisneksessä. Vincitin perustaja ja toimitusjohtaja Mikko Kuitusen sekä Markkinointi-instituutin Toni Berkowitsin ja Mervi Rauhalan käsissä tarinat saivat siivet. Tarina toimii, koska siihen voi samaistua. Työelämän parhaat tarinat ovat henkilöstön ja asiakkaiden itsensä kertomia.

Lue koko artikkeli: Samaistuttavat sankaritarinat ja tarinalliset unelmat luovat menestystä

 

10.4.2015 Timo Soikkeli

Digiosaaja ei ole kaukana

 

Suomi on pudonnut eri maiden digikehitystä mittaavassa Digital Evolution Indexissä luokkaan ”Stall Out” eli kuulumme niiden maiden joukkoon, joilla on erinomainen tausta mutta joissa kehitys uhkaa pysähtyä. Kansainvälisen kilpailukykymme säilyttäminen vaatiikin meiltä nopeita panostuksia digiosaamiseen. Mutta mistä löytää digiosaajat?

Lue koko artikkeli: Digiosaaja ei ole kaukana

 

 

30.3.2015 Maria Mäenpää

Kaukokatse henkilöstön osaamisen kehittämiseen pelastaa bisneksen

 

Kenen vastuulla on huolehtia siitä, ettei vanhentunut osaaminen pyöräytä käyntiin yt-rulettia? Jatkuva osaamisen kehittämisen vaade on tullut työelämään. Ilman ajantasaista osaamista sekä yksilön että yrityksen menestystarina loppuu lyhyeen.

Lue koko artikkeli: Kaukokatse henkilöstön osaamisen kehittämiseen pelastaa bisneksen

 

30.3.2015 Maria Mäenpää

Mitä tukia työn ohessa opiskeleva aikuisopiskelija saa?

 

Mistä rahaa aikuisopiskeluun? Pohditko, miten rahoittaa aikuisopiskelu tai täydennyskoulutus? Aikuisena opiskeleva on oikeutettu monenlaisiin etuuksiin, joten opintoja työn ohessa ei tarvitse rahoittaa täysin omasta pussista.

Lue koko artikkeli: Mitä tukia työn ohessa opiskeleva aikuisopiskelija saa?

 

 

27.3.2015 Maria Mäenpää

Granlund tarjosi projektipäällikkönä toimiville insinööreilleen asiakaspalvelukoulutusta

 

Energiatehokkaaseen rakentamiseen keskittyvä Granlund haluaa erottautua talotekniikan ja kiinteistöalan konsultoinnin markkinassa paitsi asiantuntijuudellaan myös asiakaskokemuksellaan. Yritys koulutti yhteistyössä Markkinointi-instituutin kanssa uraansa aloittavia projektipäälliköitä asiakaspalvelun, vuorovaikutuksen ja neuvottelutaitojen toimiviin käytäntöihin.

Lue koko artikkeli: Granlund tarjosi projektipäällikkönä toimiville insinööreilleen asiakaspalvelukoulutusta

 

19.3.2015 Kirsi Hanhisalo

Mikä on urakuntosi? Tee nekrologi-testi!

 

Millainen olisi sinun nekrologisi kahden viikon päästä Hesarissa? Millaisten elämänvaiheiden kautta sinut esiteltäisiin ja mitkä olisivat sinun työurasi merkittävimmät maininnat?

Lue koko artikkeli: Mikä on urakuntosi? Tee nekrologi-testi!

 

 

12.3.2015 Tarja Vikström

Tuo tarinankerronta osaksi johtajien, esimiesten ja HR:n työkalupakkia

 

Kuka teillä johtaa yrityksenne tarinankerrontaa? Ai, ei kukaan? Tiesitkö, että tarinanne tulee silti kerrotuksi? Strategiaa tukevan linjakkaan tarinan sijaan voi maailmalla liikkua firmastanne mitä juttuja tahansa.

Lue koko artikkeli: Tuo tarinankerronta osaksi johtajien, esimiesten ja HR:n työkalupakkia

 

6.3.2015 Juuso Manner

Taloushallinto asiakaspalvelijana: substanssista analyysiin

 

Taloushallinnon ammattilaisen ydintehtävä on toteuttaa tinkimättömästi organisaatioiden juridisia raportointivelvoitteita. Niin ainakin taloushallinnon palveluita käyttävät usein ajattelevat.

Todellinen asiakaspalvelija kuitenkin ylittää aina asiakkaan odotukset.

Lue koko artikkeli: Taloushallinto asiakaspalvelijana: substanssista analyysiin

 

 

3.3.2015 Anne Niemi-Hakala

Mainonnan sietämätön keveys

 

Mainos on ostettu ilmoitustila jossakin median tarjoamassa kanavassa. Yksittäisen mainoksen avulla markkinoija toivoo kuluttajan toimivan AIDA-mallin mukaan eli huomaavan, kiinnostuvan, suosivan tuotetta tai palvelua ja tekevän lopulta ostopäätöksen. Mainonnan avulla siis edistetään myyntiä ja luodaan näin yritykselle kasvuedellytykset ja mahdollisuus työllistää ihmisiä.

Lue koko artikkeli: Mainonnan sietämätön keveys

 

25.2.2015 Toni Berkowits

Kasvun keskeisin este on kasvu

 

Pienessä organisaatiossa ihmiset ovat kiinnostuneita kassavirrasta ja kannattavuudesta. Yrityskoon kasvaessa sisäiset suhdepelit ja struktuuri vievät näiltä kaiken tilan jos johtajuus ja struktuuri ei ole läsnä. Täten voidaan sanoa, että monen organisaation keskeisin kasvu este on kasvu itse.

Lue koko artikkeli: Kasvun keskeisin este on kasvu

 

 

17.2.2015 Marjo Silvo

Valtio aloittaa koulutusalan play-offsit

 

Koulutusalalla on alkamassa pudotuspeli, jossa koulutusyrityksistä ja oppilaitoksista karsitaan finalistit. Hallitus on valmistellut osana rakenneuudistusta ja valtiontalouden säästöjä lakiesitykset, joita käsitellään parhaillaan eduskunnassa.

Lue koko artikkeli: Valtio aloittaa koulutusalan play-offsit

 

12.2.2015 Maria Mäenpää

Ilman peruskoulun jälkeistä tutkintoa työura näyttää kivikkoiselta

 

Työministeri Lauri Ihalainen vetosi Kauppalehden artikkelissa (9.2.2015) kaikkiin suomalaisiin. ”Liian kapea koulutus haittaa työllistymistä. -- Mitä vähäisempi yleissivistävä pohjakoulutus, peruskoulutus ja ammattikoulutus on, sitä haavoittuvampi ihminen on työmarkkinoilla, ja sitä katkonaisemmat ja lyhyemmät työhistoriat ovat.”

Lue koko artikkeli: Ilman peruskoulun jälkeistä tutkintoa työura näyttää kivikkoiselta

 

 

12.2.2015 Maria Mäenpää

Talouden koulutus koko henkilöstölle – talousprosessiosaamisen kehittäminen vauhdittaa Enfo Zenderin uutta liiketoimintaa

 

Uutta talousprosessipalveluiden liiketoimintaa perustava Enfo Zender järjesti talouden koulutuksen koko henkilöstölleen. Henkilöstö osallistui koulutuksen osioihin oman henkilökohtaisen koulutussuunnitelman mukaan. Lopputulemana syntyi valmius keskustella asiakkaiden tarpeista, ymmärrys talouden perusprosesseista sekä ideoita palvelukehitykseen.

Lue koko artikkeli: Talouden koulutus koko henkilöstölle - talousprosessiosaamisen kehittäminen vauhdittaa Enfo Zenderin uutta liiketoimintaa

 

11.2.2015 Mervi Rauhala

Pomo: kolme syytä miksi työntekijäsi pitää olla somessa

 

Kauhistelin blogissani muutama vuosi sitten työoikeuden proffan vanhanaikaista käsitystä sosiaalisesta mediasta. Proffa kun julisti sen olevan työelämän pahin aikasyöppö. Totta kai turha somessa roikkuminen on ajantuhlausta, mutta niin on luokattoman huono sähköpostiviestintäkin. Ja entäs tehottomat ja huonot palaverit? Niissä vasta aikaa palaakin, ja hermoja.

Lue koko artikkeli: Pomo: kolme syytä miksi työntekijäsi pitää olla somessa

 

 

6.2.2015 Irmeli Kalliosalmi

HR-koulutusten historiassa vuosikymmen on pitkä aika

 

Henkilöstön merkitys organisaation menestystekijänä on monissa yrityksissä konkretisoitumassa puheista todeksi. On ymmärretty, että henkilöstö tekee menestyksen ja henkilöstön kautta syntyy kilpailuetua. Sen myötä henkilöstöjohtaminen on kasvanut yhdeksi työelämän uusista osaamisalueista, johon myös etsitään ja tarvitaan koulutusta.

Lue koko artikkeli: HR-koulutusten historiassa vuosikymmen on pitkä aika

 

29.1.2015 Anne Niemi-Hakala

Auts, puuttuuko sinulta peruskoulun jälkeinen tutkinto?

 

Onko eteesi tullut tilanne, että työelämässä eteneminen tyssää tutkinnon puuttumiseen? Jäivätkö opinnot peruskoulun jälkeen kesken kun työelämä imaisi putkeensa? Eikö opiskelu ole koskaan ollut ”sinun juttusi”?

Lue koko artikkeli: Auts, puuttuuko sinulta peruskoulun jälkeinen tutkinto

 

 

20.1.2015 Maria Mäenpää

Johtamisen erikoisammattitutkinto osana Diacorin esimiesten koulutusohjelmaa

 

Diacorin henkilöstö- ja talousjohtaja Tatu Tulokas luottaa Markkinointi-instituutin kokemukseen esimiesvalmennuksesta. Diacor on tehnyt yhteistyötä Markkinointi-instituutin kanssa vuodesta 2010. Esimiesvalmennukseen on vuosien saatossa osallistunut jo 60 diacorilaista.

Lue koko artikkeli: Johtamisen erikoisammattitutkinto osana Diacorin esimiesten koulutusohjelmaa

 

19.1.2015 Maria Mäenpää

Merkittävän muutoksen energiaksi eivät riitä esimiehet ja johto
– Muutosagentit strategian toteuttajina

 

Merkittävä organisaatiomuutos vaatii valtavasti energiaa, ja ihmiset ovat muutosenergian lähde. Usein organisaatiomuutosta pyritään kuitenkin viemään läpi vain johdon ja esimiesten voimin. Markkinointi-instituutissa muutoksen aalto kerää voimaa henkilöstöstä valituista muutosagenteista. Mallista olisi hyötyä monissa muissa yrityksissä.

Lue koko artikkeli: Merkittävän muutoksen energiaksi eivät riitä esimiehet ja johto

 

 

19.1.2015 Maria Mäenpää

Aikuiskoulutus kulkee mukanasi loppuelämän

 

Oletko tullut ajatelleeksi, että aikuis- ja täydennyskoulutukset vaikuttavat uraasi ja menestykseesi vuosikymmeniä eteenpäin? Moni keskittyy koulutusta valitessaan nopeisiin hyötyihin: mitä opin ja miten se auttaa minua työssäni nyt.

Lue koko artikkeli: Aikuiskoulutus kulkee mukanasi loppuelämän

 

9.1.2015 Toni Berkowits

Yritysten on aika reagoida muuttuvaan yhteiskuntaan

 

Meillä Markkinointi-instituutissa on tuettu menestyksekkäästi yksilöiden ja yritysten kehittymistä jo lähes 85 vuoden ajan.

Olemme tuottaneet valmennuksillamme lisäarvoa palvelu-, kauppa- ja pankkisektoreiden yrityksille. Yhteiskunnan rakenteellinen muutos vaatii nyt vastaavia toimenpiteitä myös teollisuuden ja tuotannon aloilla; tuotekeskeisyydellä ei menestytä yhä kovenevassa kilpailussa.

Lue koko artikkeli: Yritysten on aika reagoida muuttuvaan yhteiskuntaan

 

 

29.12.2014 Toni Berkowits

Oppimiskokemuksia laiskalle

 

On toukokuun 13. päivä vuonna 1940. Pääministeriksi astunut Churchill lausuu kuolemattoman lauseensa: ”Minulla ei ole teille tarjota mitään muuta kuin verta, uurastusta, hikeä ja kyyneleitä”.

Lue koko artikkeli: Oppimiskokemuksia laiskalle

 

19.12.2014 Anne Niemi-Hakala

Suomi tarvitsee tarinan

 

Saimme koko Suomi puhuttelun Bruce Oreckilta 7.12. Helsingin Sanomien artikkelissa. Oreck kertoi ravistelevan tarinan siitä, miten saapui viisi vuotta sitten hienoon maahan, joka loisti laivanrakennuksessa, paperiteollisuudessa ja koulutuksessa.

Lue koko artikkeli: Suomi tarvitsee tarinan

 

 

9.12.2014 Oskari Vesterinen

Asiakaskokemus ei pääty ulko-ovelle

 

Asiakaskokemusta on verrattu joskus ansaitusti rokkibiisiin: tärkeintä ja mieleenpainuvinta ovat aloitus ja lopetus. Välissä voi olla bassosooloja tai muita hapuilevia yksilösuorituksia, mutta ne peittyvät kokonaisuuteen.

Lue koko artikkeli: Asiakaskokemus ei pääty ulko-ovelle

 

2.12.2014 Timo Soikkeli

Myyjä, älä ole ostamisen esteenä

 

Ostaminen on välillä helppoa ja sujuvaa, mutta joskus matkaan kertyy ylimääräisiä mutkia. Itselleni ostokokemuksia on ehtinyt kertyä IT-sektorilta parin vuosikymmenen verran, minkä pohjalta koostin vinkkilistan myyjälle.

Lue koko artikkeli: Myyjä, älä ole ostamisen esteenä

 

 

25.11.2014 Mauri Halonen

Tehokas kannustinjärjestelmä palkitsee asiakaskokemuksesta

 

Tauko oli päättynyt ja pyyhimme naurun aiheuttamat vedet silmistämme. Palkkapäivänä huomasimme hyvin tehdyn työn tulokset palkkapussissa. Kesätyön päätyttyä työnantaja kiitti meitä erityisen hyvästä kesästä ja maksoi lopputiliin vielä ylimääräisen bonuksen. Hyviä muistoja kesätyöpaikan toimivasta työyhteisöstä ja kannustinjärjestelmästä.

Lue koko artikkeli: Tehokas kannustinjärjestelmä palkitsee asiakaskokemuksesta

 Seuraa meitä Twitterissä  Seuraa meitä Facebookissa  Seuraa meitä LinkedInissä  Seuraa meitä Pinterestissä    Seuraa meitä YouTubessa

 

Muutoksen ammattilaiset -blogi

Työelämän kipakalla vauhdilla muuttuvat olosuhteet haastavat työn tekemisen tavan. Markkinointi-instituutti raivaa Muutoksen ammattilaiset -sivuston kirjoituksissa työelämän ilmiöitä, tutkii tulevaisuuden karttaa ja herättää keskustelua tuloksellisesta työyhteisöstä.

Markkinointi-instituutti on organisaatioiden liiketoiminnan kehittämisen kumppani ja aikuiskoulutuksen asiantuntija. Muutoksen ammattilainen johtaa strategiat arjen tekemiseksi sekä muuttaa työn tekemisen tapaa tunnistettavasti.

www.markinst.fi

 

 

   AIEMMAT ARTIKKELIT

   Huhtikuu 2018

   Maaliskuu 2018

   Helmikuu 2018

   Tammikuu 2018

    Joulukuu 2017

    Marraskuu 2017

    Lokakuu 2017


    Syyskuu 2017


    Elokuu 2017

    Kesäkuu 2017

    Toukokuu 2017

    Huhtikuu 2017

    Maaliskuu 2017

    Helmikuu 2017

    Tammikuu 2017

    Joulukuu 2016

   Marraskuu 2016

    Lokakuu 2016

   Syyskuu 2016

   Elokuu 2016

   Kesäkuu 2016

   Toukokuu 2016

                                                            
   Huhtikuu 2016

   Maaliskuu 2016

    Helmikuu 2016                         

   Tammikuu 2016                                              

    Joulukuu 2015

    Marraskuu 2015

    Lokakuu 2015

    Syyskuu 2015

    Heinä-elokuu 2015

    Kesäkuu 2015

    Toukokuu 2015

    Huhtikuu 2015

     Maaliskuu 2015

     Helmikuu 2015

     Tammikuu 2015

     Joulukuu 2014

 

 

 

   


Seuraa meitä Twitterissä  Seuraa meitä Facebookissa  Seuraa meitä LinkedInissä  Seuraa meitä Pinterestissä    Seuraa meitä YouTubessa
                        
Ota yhteyttä 

  
Muutoksen ammattilaiset blogi