Muutoksen ammattilaiset   |   Kirjoittajat  |  Opiskelijablogi  |  www.markinst.fi

 

 

14.12.2015 Antti Voutilainen, opiskelijabloggaaja

Aikuisopiskelijan välitilinpäätös

 

 

Tekstisuunnittelijan tutkinnon koulutuspäivät siirtyvät pian joulutauolle, mutta lomaksi tuota aikaa ei parane kehua. Oppiminen jatkuu, vaikka deadlinet eivät koulun puolesta painaisikaan päälle. Nyt onkin hyvä syventyä joulun aikana alan kirjallisuuteen ja laajentaa tietoutta. Tarinallistamisen olenkin todennut hyvin kiehtovaksi ja sen pinnan alle yritänkin kovasti päästä. Myös digitaaliseen markkinointiin pitää yrittää syventyä, kun tuota ”ylimääräistä” aikaa on tarjolla.

Jo tässä vaiheessa voin todeta, että oikein tein, kun opiskelemaan lähdin. Pelot tuli selätettyä jo ensimetreillä ja kiinnostus kasvaa kasvamistaan. Ehkä voi soimata itseään siitä, kun ei ole aiemmin lähtenyt kouluttautumaan. Menneisyyden murehtiminen ei kuitenkaan pitkälle johda. Oppia sieltä kannattaa ottaa, mutta ei pidä jämähtää murehtimaan saati haikailemaan.

Kevät täynnä tekstinsuunnittelua

Maltan tuskin odottaa Tekstisuunnittelijan tutkinnon jälkimmäisen puoliskon alkua. Koulutuksesta vastaava Mervi Karvo on vähän ”pelotellut”, että tahti tulee olemaan intensiivinen. Sepä onkin enemmän kuin tervetullutta. Miten muuten oppii työelämän hektisyyttä, jollei sitä pääse aluksi kuivaharjoittelemaan sellaisen tekemisen äärellä johon on kouluttautumassa. Mieluummin valutan tuskanhikeä ja puren hammasta harjoitusympäristössä, jossa virheet sallitaan ja niistä pyritään oppimaan. Työelämässä ei välttämättä saada anteeksi noita virheitä tai ainakin ne jättävät isommat arvet, kuin rakentava palaute voisi koskaan jättää. Parempi etsiä rajojaan ja kokeilla ympäristössä jossa se on turvallista.

Opinahjo on jo pitkään ollut eläkeiässä

Taannoin Markkinointi-instituutille tuli täyteen 85 vuotta toiminnassa. Se on erittäin kunnioitettava lukema ottaen huomioon, millaisia mullistuksia sinä aikana työlämä ja liiketalous on kokenut. Kehityksen mukana pysyminen vaatiikin ponnisteluja, ei pelkästään yksilöiltä vaan organisaatioiltakin. Varmasti yksi tärkeimmistä menestyksen ainesosista on ollut hyödyntää alan ammattilaisten osaamista koulutuksessa. Tuore näkemys kentältä on kuitenkin aina paras vaihtoehto näkemyksen laajentamiseen. Kirjoista toki oppii paljon, mutta ne eivät välttämättä pysy mukana asioissa, mitä muuttuva maailma muovaa alituiseen. Philip Kotlerin teorioista en kuitenkaan ole valmis tinkimään. Ne pätevät yhtä hyvin kuin Einsteinin suhteellisuusteoria.

Muistetaan rentotua kiireen keskellä

Kirjoittelu jääkin nyt pienelle joulutauolle, mutta kulisseissa työ jatkuu. Joulunpyhinä sulateltavana on muutakin kuin jouluruokia sillä Markkinointiviestinnän suunnittelu ja Integroitu kampanjasuunnittelu -kurssit huipentuvat oman kampanjan suunnittelemiseen. Glögi vaihtuu ehkä kahviin, kun aivonystyrät pitää virittää luovuuden taajuudelle.

Nyt toivotankin kaikille opiskelijakollegoille, kouluttajille ja lukijoille oikein lämmintä ja rauhallista joulua. Lämmin siitä ainakin tulee, jos nämä nykyiset ulkolämpötilat pysyttelevät jouluun saakka. Olkoon vuosi 2016 täynnä menestystä ja onnistumisia.

 

 

***

Haluatko jatkossa saada Markkinointi-instituutin uutiskirjeen? Liittymällä tilaajaksi saat tuoreimmat tiedot ajankohtaisista koulutuksista, kampanjoista ja työelämän kiinnostavista ilmiöistä.

 

 


 

 

 

 

 

Antti Voutilainen

Tekstisuunnittelijan tutkinnon opiskelija

CV:n muistuttaessa erehdyttävästi Aku Ankan portfoliota, on aika todeta, että konservatiivinen näkemys työurasta kuuluu historiaan. Koulunpenkin jälkeen samassa työpaikassa eläkkeeseen asti, niin sitä pitkään kuvitteli. Todellisuus valkeni, mutta matka ei ole ollut turha. Näkemystä on kertynyt usealta alalta ja eri tehtävistä. On aika ruveta takomaan rautaa, kun se on kuumaa ja välineet siihen saa opiskelemalla.

Antti opiskelee Markkinointi-instituutissa Tekstisuunnittelijan tutkintoa ja bloggaa kokemuksistaan.

Antin aiemmat bloggaukset:

 

 

Aikuisopiskelijan välitilinpäätös