Muutoksen ammattilaiset   |   Kirjoittajat  |  Opiskelijablogi  |  www.markinst.fi

 

 

27.10.2016 Eija Huttunen

Ansaitsen työpaikkani joka päivä

 

Eija Huttusen blogi Ansaitsen työpaikkani joka päivä 

Olen onnekas. Saan tehdä työtä muutoksen keskellä. Työssäni johdon assistenttina olen näköalapaikalla, mitä bisneksessä tehdään ja tullaan tekemään. Tämä pakottaa minut miettimään omaa osaamistani, joka päivä. Muutoksessa näen aina mahdollisuuden tehdä asioita paremmin, nopeammin, tarkemmin. Jokainen muutos työssäni tarkoittaa uuden oppimista, niin tiedoissa kuin taidoissa.

Olen onnekas. Esimieheni pitää minut ajan tasalla. Hän jakaa minulle tietoa niin ajankohtaisista kuin tulevista asioista. Olemme yhdessä onnistuneet luomaan avoimen ja luottamuksellisen ilmapiirin välillemme. Sparraamme erilaisia asioita päivittäin/viikoittain. Voin kertoa omista ideoistani ja ajatuksistani yhteistyöhömme tai organisaatioon liittyen. Luottamuksellisuus näissä sitseissä on tärkeää. Näin pystyn kertomaan hulluimmatkin
(= tyhmimmätkin) ideani ja ajatukseni, joille voimme yhdessä nauraa jälkikäteen.

Koska työssäni saan tietoa ja taitoa, voin osoittaa esimiehelleni ja kollegoille, että ansaitsen työpaikkani ja tuotan arvoa yrityksen liiketoiminnalle. Kuinka minä, muistion naputtelija, todistan arvoni? Työtäni ei mitata luvuilla. En myy enkä osta. En toimi suoraan asiakasrajapinnassa. En kuulu yhteenkään tiimiin jäsenenä, kuitenkin olen osa kaikkia tiimejä.

Ansaitsen työpaikkani, koska proaktiivisesti ja innokkaasti kokeilen uusia työkaluja ja kehitän omia taitojani. Olen hyväksynyt tosiasian, että vanhat, hyvät ajat eivät palaa. Muuten ihmiskunta olisi tyytynyt esimerkiksi kivikauteen. Muutos on pysyvää. Muutos tuo mukanaan mahdollisuuden uudistaa tietoja, taitoja ja ennen kaikkea asennetta. Muutos pakottaa opettelemaan uusia asioita ja kyseenalaistamaan nykyiset tavat toimia. En aio taistella olosuhteita vastaan, vaan mukautua. Se on evoluutionkin näkökulmasta järkevämpää. Vai mitä mieltä olet, ketkä selviytyvät: ne, jotka muokkaavat olosuhteita itsensä mukaan vai ne, jotka muokkautuvat olosuhteiden mukaan?

Olen onnekas. Minä voin työssäni uutta oppiessani yrittää ja erehtyä. Mitä sitten, jos jokin asia ei toimi. Hyvä! Nyt tiedän, että ei ainakaan näin. Uusia tapoja ja työkaluja pitää kokeilla rohkeasti, mutta harkiten. Koska saan ja janoan tietoa, ymmärrän toimintaympäristöni. Näin voin työssäni tuottaa arvoa oppiessani uutta, kun mietin mitkä ovat kerrannaisvaikutukset, jos yritän viedä uutta tapaa tähän suuntaan vai pitäisikö sitä sittenkin viedä tuohon suuntaan.

Olen onnekas. Kaiken tämän muutoksen keskellä pääni pelastaa rutiinit: päivittäiset, viikoittaiset ja kuukausittaiset. Jopa vuosittaiset. Ja jotta rutiinit eivät tylsistyttäisi, mietin, miten niitäkin voisi uudistaa.

 

***

Haluatko pysyä ajan tasalla omasta alastasi? Jätä yhteystietosi, niin saat tietoa aikuiskoulutuksesta ja ajankohtaisista työelämän ilmiöistä sekä annat Markkinointi-instituutille luvan markkinoida sinulle palveluitaan. Lisäksi kuulet ensimmäisenä eduistamme ja kampanjoistamme.

 

Jaa tämä artikkeli:

 

 

 

 

Eija Huttunen

Eija Huttunen

johdon assistentti, Markkinointi-instituutti

Eijan toinen nimi on muutos. Eija innostuu ja ryntää uusiin asioihin avoimin mielin ja etsien, mitä hyötyä hänelle on tästä nimenomaisesta muutoksesta, niin työ- kuin henkilökohtaisessa elämässä. Muutos pitää Eijan nuorena ja notkeana.

 

                          

Lue myös nämä kirjoitukset:

 

Kuka vastaa siitä, miten Suomella menee?

Kuka vastaa siitä, miten Suomella menee? Sinä.

 

Koulutuksella kikyä ja kykyä

Intohimoinen henkilöstö vastaa yritysten menestyksestä

Satu Kilpirova, asiakkuuspäällikkö, Markkinointi-instituutti

 

Ansaitsen työpaikkani joka päivä