Muutoksen ammattilaiset   |   Kirjoittajat  |  Opiskelijablogi  |  www.markinst.fi

 

 

27.6.2016 Antti Voutilainen, opiskelijabloggaaja

Copyn kliimaksit

 

 

Enpä osannut kuvitella vuosi sitten, että 2016 kesäkuussa lunastan todistuksen tekstinsuunnittelijan tutkinnosta. Enhän edes uskonut, että palaisin enää koulunpenkille. Kulunut vuosi olikin melkoista ennakkoluulojen murskausta ja uuden oivaltamista. Nostan nyt esiin pari opintopolun huippukohtaa, jotka toimivat tiennäyttäjinä tulevaisuudessa.

Portfolio, tuo henkilökohtainen näyteikkuna

Ennakkoon portfolion rakentaminen hieman arvelutti. Onko minulla tarpeeksi näytetöitä tarjolla, millainen siitä pitäisi tulla ja lukemattomia muita kysymyksiä leijui ilmassa harmaina pilvinä. Saara Toivonen kuitenkin pyyhki epäilyksillä pöytää ja sai uskomaan omaan tekemiseen, vain yhden iltapäivän aikana. Portfolio muuttui möröstä lemmikiksi.

Voimakkaan itseluottamusbuustin myötä palaset löysivät paikkansa ja raakileesta kasvoi portfolio.
Parasta oppia oli se, että mitään valmista muottia ei ollut. Jouduin itse oivaltamaan, että mitä laitetaan minne ja miten. Se yksinkertaisesti pakotti ajattelun boksin ulkopuolelle. Mikä on olennaista, mikä portfoliota tutkivaa kiinnostaa, miten saan pidettyä mielenkiinnon yllä. Siinä kysymyksiä, joihin piti itse löytää vastaukset.

Saatuani arvostelun ja hyväksynnän portfoliolleni saatoin huokaista onnellisena. Todellisuus on kuitenkin se, ettei porfolio ole valmis ehkä koskaan. Se on salonkikelpoinen, mutta ajantasaisuus on on suoranainen elinehto. Porfolion parasta ennen -päiväys on häilyväinen, mutta onneksi sitä voi siirtää eteenpäin aktiivisella päivittämisellä. Tässä kirjottaessa onkin tullut useampia ideoita, kuinka hoitaa uutta ”lemmikkiään”.

Ideat vapautuivat kahleistaan

Toinen suuri valaistuminen ja henkinen kasvu oli Markku Rönkön ansiota. Useamman koulutuspäivän aikana Markku sai ravisteltua minusta pois (todennäköisesti tahtomattaan) liian itsekritiikin omien ideoitteni suhteen. Ideaa on turha lytätä omassa päässään, koska siitä voi jalostua jotain todella hienoa. On paljon parempi saada paperille 10 ideaa kuin yksi, joka on käynyt läpi itsekritiikin ruoskinnan. Paperille saatu idea on konkreettisempi kuin päässä pyörinyt ja kertaalleen unohdettu idea.

Rönkön saavutukset markkinoinnin saralla ovat itsessään todella inspiroivia. Häikäiseviä töitä löytyi niin yksittäisistä mainoksista kuin kampanjakokonaisuuksista. Ammattilaiseen on helppo uskoa ja luottaa. Suuren henkisen kasvun kruunasi Rönkön tehtävistä saatu positiivinen palaute. Joudun ehkä syrjäyttämään Steve Jobsin inspiraattorini roolista.

Tekstinsuunnittelijan tutkinto oli kuitenkin iso ja hieno kokonaisuus. En pysty arvottamaan kursseja keskenään, koska kaikki kurssit sisälsivät tärkeitä ja hyödyllisiä oppeja. Kaikkein tärkeintä kuitenkin on, että palo markkinointiin on nyt sytytetty. Perustukset tulevaisuudelle markkinoinnin parissa ovat nyt valettu, tulevaisuus näyttää, miten hyvä rakentaja minusta tehtiin.

 

***

Haluatko jatkossa saada Markkinointi-instituutin uutiskirjeen? Liittymällä tilaajaksi saat tuoreimmat tiedot ajankohtaisista koulutuksista, kampanjoista ja työelämän kiinnostavista ilmiöistä.

 


 

 

 

 

 

 

Antti Voutilainen

Tekstisuunnittelijan tutkinnon opiskelija

CV:n muistuttaessa erehdyttävästi Aku Ankan portfoliota, on aika todeta, että konservatiivinen näkemys työurasta kuuluu historiaan. Koulunpenkin jälkeen samassa työpaikassa eläkkeeseen asti, niin sitä pitkään kuvitteli. Todellisuus valkeni, mutta matka ei ole ollut turha. Näkemystä on kertynyt usealta alalta ja eri tehtävistä. On aika ruveta takomaan rautaa, kun se on kuumaa ja välineet siihen saa opiskelemalla.

Antti opiskelee Markkinointi-instituutissa Tekstisuunnittelijan tutkintoa ja bloggaa kokemuksistaan.

Antin aiemmat bloggaukset:

 

Copyn kliimaksit