Muutoksen ammattilaiset   |   Kirjoittajat  |  Opiskelijablogi  |  www.markinst.fi

 

 

1.11.2016 Lauri Tuomi, vierasbloggaaja

Niin kaukana mutta niin lähellä – Etätyö kutsuu johtamisen muotoiluun

 

Lauri Tuomi Etätyö kutsuu johtamisen muotoiluun 

Kiitos digitalisaation, yhä enemmän työtä tehdään missä tahansa muualla kuin perinteisissä toimistoissa. Työpaikoilla johto pohtii, miten tilat ja työvälineet uudistetaan vastaamaan etätyön ja etänä toimivien tiimien haastetta. Etätyökäytännöistä sovitaan jopa perinteisesti työpaikalla tehtyihin töihin. DNA:n johto kertoo Fakta-lehdessä (heinä-elokuu 2016) kokeilleensa jopa asiakaspalvelun etätyötä. Tulokset ovat olleet kannustavia. Työ on tullut mielekkäämmäksi, vapaammaksi ja tavoitteellisemmaksi.

Tilat ja työvälineet ovat yksi haaste, mutta suurin etätyön riski on kuitenkin siinä, jos johtamiskäytännöt eivät uudistu. Tuoreen, vielä analyysivaiheessa olevan, tutkimukseni mukaan esimiehet ja johtajat kokevat, että noin 60 % työntekijöistä ymmärtää ja toteuttaa strategiaa työssään. Noin 40 % työntekijöistä tekee jotain muuta, mutta mitä?

Samalla johtajat ja esimiehet toteavat, että vain harvassa työpaikassa johtamiskäytäntöjä on uudistettu sitä mukaa kun työn tekemisen tavat muuttuvat – puhumattakaan strategian tekemisen tavoista. Mainitsemassani Fakta-lehden haastattelussa DNA:n toimitusjohtaja Jukka Leinonenkin toteaa, että uuteen työnteon kulttuuriin siirtyminen oli esimiesten kannalta isompi muutos kuin alun perin ajattelivat.

Johtamisen muotoilussa luodaan toimivat etäjohtamisen käytännöt

Esimiesten ja johdon näkökulmasta etätyön tuoma muutos ei ole vain fyysisten tilojen muuttamista ja uusien teknologioiden käyttöönottoa. Johtamistyön täytyy muuttua strategian tekemisen, alaisten kohtaamisen ja työn tekemisen tapojen näkökulmista.

On aika muotoilla johtaminen uudelleen.

Johtamisen muotoilu aloitetaan määrittämällä tahtotila tavoiteltavasta työkulttuurista. Tämän jälkeen kuvataan arjen toimintatavat: strategian ylläpitämisen ja uudistamisen tavat, yhteiset etäpalaverikäytännöt ja sisällöt, vuorovaikutuksen varmistavat työvälineet sekä yhteiset pelisäännöt arjen sujuvuuteen.

Johtamisen muotoilun tuloksena syntyy esimiehelle toimintamalli ja koko työyhteisölle tietoisuus siitä, millaista johtamistoimintaa on odotettavissa. Johtamisen muotoilu perustuu palvelumuotoilun periaatteisiin – yhdessä tekemiseen, selkeään ja konkreettiseen toiminnan kuvaamiseen ja toiminnan avoimuuteen.

Luottamuksen ilmapiiri syntyy vuorovaikutuksesta ja tuloksekas työ siitä, että on osaamista, motivaatiota ja tunne siitä, että saa tehdä oikeita asioita ja oikein. Johtamisen muotoilun aikana etäjohtaja luo henkilöstölle tunteen siitä, että välillä ollaan kaukana, mutta silti niin lähellä – eikä päinvastoin!

 

 

***

Haluatko pysyä ajan tasalla omasta alastasi? Jätä yhteystietosi, niin saat tietoa aikuiskoulutuksesta ja ajankohtaisista työelämän ilmiöistä sekä annat Markkinointi-instituutille luvan markkinoida sinulle palveluitaan. Lisäksi kuulet ensimmäisenä eduistamme ja kampanjoistamme.

 

Jaa tämä artikkeli:

 

 

 

 

 

 

Lauri Tuomi

Lauri Tuomi

KTT, toimitusjohtaja, Profitmakers Oy
Muutoksen ammattilaiset -vierasbloggaaja

Lauri Tuomi toimii strategisen ja osaamisen johtamisen valmentaja ja konsulttina sekä yhtiönsä Profitmakers Oy:n toimitusjohtajana. Hän on myös kirjoittanut strategisen ja osaamisen johtamisen kirjoa (mm. Strategia arjessa, Talentum). Hänellä on parhaillaan työnalla tuore tutkimus suomalaisten johtajien ja esimiesten työnmuutoksesta.

 

Uutuus! Etätiimin johtaminen

Räätälöitävä yritysvalmennus

Etätiimin johtaminen -valmennuksen sisältö: 
1. Strategia etäesimiehen tiimin arjessa
2. Etäesimiehen työkalut: tiedon logiikka ja pelisäännöt
3. Oman johtamisen muotoilupaja: toimivat toimintamallit itsensä ja tiimin johtamiseen
4. Asiakastyön johtaminen digiajan maisemassa
5. Ihmiset ja asiantuntijuus digiajan tiimeissä

Lisätietoja valmennuksesta:

Lue lisää >

Ota yhteyttä: Liisa Lyyra, asiakkuuspäällikkö, liisa.lyyra@markinst.fi, 045 340 9360

 

Lue myös tämä!

 Pomo, tägää mut sun tarinaan

Tarja Vikström, tarinallistaja, kehittämispäällikkö, Markkinointi-instituutti

 

                     
Etätyö kutsuu johtamisen muotoiluun