Muutoksen ammattilaiset   |   Kirjoittajat  |  Opiskelijablogi  |  www.markinst.fi

 

 

6.2.2015 Irmeli Kalliosalmi

HR-koulutusten historiassa vuosikymmen on pitkä aika

 

 

Henkilöstön merkitys organisaation menestystekijänä on monissa yrityksissä konkretisoitumassa puheista todeksi. On ymmärretty, että henkilöstö tekee menestyksen ja henkilöstön kautta syntyy kilpailuetua. Sen myötä henkilöstöjohtaminen on kasvanut yhdeksi työelämän uusista osaamisalueista, johon myös etsitään ja tarvitaan koulutusta.

HR-koulutuksella nuori historia

Henkilöstöhallinnon rooli organisaatioissa kasvanut hiljalleen vuosikymmenien aikana, mutta silti alan koulutus on vasta viime vuosina vakiintunut osaksi työelämän koulutusaiheita. Yksi todiste HR-koulutuksen lyhyestä historiasta on se, että alalle ei ole virallista ammatillista näyttötutkintoa. Opetushallituksen näyttötutkintojärjestelmässä on useille eri aloille tutkintoja, jotka on tarkoitettu työelämässä jo toimiville työn ohessa suoritettaviksi, mutta toistaiseksi HR-ala ei ole mukana.

Markkinointi-instituutissa on kuitenkin järjestetty HR-koulutusta eli henkilöstöhallinnon ja henkilöstöjohtamisen koulutusta jo yli kymmenen vuoden ajan. HR-koulutusten historiassa vuosikymmen on huomionarvoinen ajanjakso. 

Ilokseni voin nyt todeta, että tällä hetkellä ammattitaitoiset HR-osaajat tuottavat omalla toiminnallaan lisäarvoa organisaatioille kaikilla sen tasoilla. Työnantajat arvostavat henkilöstöä ja haluavat asiantuntijoita, jotka osaavat huolehtia henkilöstön asioista, liiketoiminnasta ja hyvinvoinnista ammattimaisesti. HR-osaamista arvostetaan ja sen rooli osana liiketoimintaa ja menestystä ymmärretään.

Tämä näkyy myös Markkinointi-instituutin HR-koulutuksissa: työnantajat suosittelevat ja lähettävät HR-ihmisiään koulutuksiimme. He haluavat, että HR-osaajilla on tarpeellinen koulutus ja alan uusin tieto. Markkinointi-instituutti on ollut HR-koulutusten osalta ensimmäisten joukossa ja tarjonnut jotakin uutta ja asiakkaiden palautteen perustella ­myös tärkeää markkinoille.

HR-koulutuksissa jo lähes 1000 opiskelijaa

Ensimmäiset Henkilöstöassistentin tutkinnon suorittaneet valmistuivat loppuvuodesta 2003. Siitä lähtien on joka vuosi käynnistynyt kaksi ryhmää. Parhaillaan siis 24. ryhmä ahkeroi opintojaan työnsä ohessa. Myös Markkinointi-instituutin Oulun toimipisteessä koulutetaan henkilöstöassistentteja. Tähän saakka Henkilöstöassistentin tutkinnon on suorittanut 558 opiskelijaa.

Ensimmäinen Henkilöstöpäällikön tutkinnon ryhmä starttasi 2004, ja tämän koulutuksen suosio on viime vuosina vallan villiintynyt. Henkilöstöpäällikön tutkinnon on suorittanut 286 opiskelijaa.

Uusimpana tulokkaana HR-tarjonnassamme on ollut syksystä 2012 saakka Henkilöstöjohtajan tutkinto. Ensimmäiset henkilöstöjohtajat juhlistivatkin valmistumistaan marraskuussa 2013.  Nyt tutkinto näyttää vakiinnuttaneen paikkansa. Kouluttajina toimivat Suomen HR-alan huiput, mm. professori Riitta Viitala Vaasan yliopistosta.

Erityisen ilahduttavaa on, että HR-koulutuksiin osallistuu ihmisiä hyvin monenlaisista organisaatioista ja yrityksistä. Edustettuina ovat niin pienenpienet yritykset kuin suuret ja globaalit korporaatiot. Lisäksi HR-ammattilaiset valtiolta, kunnista ja järjestöistä ovat löytäneet koulutuksemme.

Henkilöstöpäälliköstä henkilöstöjohtajaksi – HR-koulutuspolku kuljettaa ammattilaista läpi uran

Halusimme Markkinointi-instituutissa luoda yhtenäisen koulutuspolun HR-ammattilaisille. Meiltä löytyy tutkinto uran kaikkiin vaiheisiin. Näin palvelemme kaikenlaisia yrityksiä, hoitipa HR:ää niissä johtoryhmään kuuluva henkilöstöjohtaja ja hänen kymmenhenkinen tiiminsä tai johdon assistentti otona.

Viime vuosina olen saanut todistaa, kuinka myös asiakkaamme ovat löytäneet HR-polun. Ensimmäinen opiskelija on suorittanut koko koulutuspolun, ja jokaisessa aloittavassa Henkilöstöpäällikön tutkinnon ja Henkilöstöjohtajan tutkinnon ryhmissä on niitä, jotka ovat aiemmin opiskelleet jonkin HR-polun koulutuksista.

Palaavat opiskelijamme todistavat, että koulutuksesta on ollut hyötyä heille ja heidän työnantajilleen. Koulutus on aina aitiopaikka oman alan näkymiin.

 

Irmeli Kalliosalmi

kehittämispäällikkö, HR-koulutukset
Markkinointi-instituutti

LinkedIn

Irmeli rohkaisee HR-asiantuntijoita hankkimaan vahvan HR-osaamisen ja liiketoimintaymmärryksen, jotta HR voi parhaiten tukea organisaation ja yksilöiden menestystä. Irmeli luonut HR-ammattilaisten koulutuspolun, johon sisältyy tutkinnot henkilöstöassistenteille, henkilöstöpäälliköille ja henkilöstöjohtajille. Hän innostuu henkilöstöjohtamisosaamisesta, joka tukee organisaation liiketoimintaa.

 

 

HR-koulutusten historiassa vuosikymmen on pitkä aika