Muutoksen ammattilaiset -blogi

      Muutoksen ammattilaiset   |   Kirjoittajat  |  Opiskelijablogi  |  www.markinst.fi

 

 

7.3.2018 Riikka Holmberg, opiskelijabloggaaja

Itsenäinen verkko-opiskelu, aikaa inspiraatiolle


Opiskelijamme Riikka Holmberg kertoo kokemuksiaan Copywriterin työ -koulutuksesta. Kirjoitus on blogisarjan toinen osa. 
   
                   

Seison Turun tuomiokirkossa. Aika vuoroin pysähtyy ja vuoroin virtaa hurjalla vauhdilla miettiessäni kaikkia niitä ihmisiä, jotka ovat vuosien saatossa käyneet täällä hengittämässä hiljaisuutta ja vaimeasti supatettuja sanoja, kuuntelemassa kivilattiasta kaikuvia askelia.

Uskokaa tai älkää, olen suorittamassa itsenäisiin verkko-opintoihin liittyvää tehtävää.

 Copywriterin työ blogi1

Leikataanpa aikaa, siirrytään taaksepäin. Itsenäiset verkko-opinnot ovat alkamassa ja suuresta motivaatiosta huolimatta olen hieman epäluuloinen. Eikö nyt ole se hetki, jolloin opinnot pitäisi potkaista eteenpäin ja saada rullaamaan? Kuinka se onnistuu, jos istun yksin koneeni ääressä?

 Copywriterin työ blogi2

Myöhemmin sain huomata että itsenäiset verkko-opinnot tarkoittavat paljon muutakin kuin koneen ääressä istumista. Niitä suorittaessani kävin pitkästä aikaa Wäinö Aaltosen museossa, tehtävänäni pyrkiä näkemään Kehonkuva-näyttely ystäväni silmin. Vietin turistipäivän kotikaupungissani Turussa, katsellen sitä tietoisesti eri näkökulmasta kuin yleensä. Oli inspiroivaa huomata miten paljon nähtävää aivan kotini lähistöltä löytyy ja havahduttavaa huomata, kuinka sokeaksi olin sille kaikelle tullut. Työmatkani kulkee tuomiokirkon vierestä, miksen siis ole aikoihin poikennut siellä? Kaikessa yksinkertaisuudessaan vastaus kuuluu: en ole tehnyt sille aikaa.

 Copywriterin työ blogi3

Koneen ääressäkin tuli toki työskenneltyä, mutta markkinoinnin peruskäsitteisiin ja copywriterin työnkuvaan perehdyttävät webinaarit ja podcastit tekivät itsenäisestä verkko-opiskelusta helposti lähestyttävää ja mielekästä. Lisäksi oli pysähdyttävä miettimään omaa itseään. Mitkä ovat minun vahvuuteni? Mihin olen menossa, mikä on tavoitteeni aloittamieni opintojen suhteen? Itselleni oli tarpeellista ottaa aikalisä ja säätää omaa kompassiani. On huomattavasti helpompaa löytää perille, jos tietää minne on menossa. Itsenäinen opiskelu paitsi ohjasi näiden kysymysten pariin, myös antoi tilaa ja aikaa niiden pohtimiselle.

 Copywriterin työ blogi4

Aikaisemmin mainitsemani ajan tekemisen välttämättömyys oli itselleni iso oivallus, jonka kohtasin vielä toistamiseen itsenäisten verkko-opintojen parissa. Huolimatta opintojen kiinnostavuudesta ja suuresta motivaatiosta niiden suorittamiseksi minun piti ruksia kalenteriini etukäteen ne päivät, jotka aioin viettää syventyen opintoihin. Jos en tehnyt kalenteriin merkintää, siihen ilmestyi salakavalasti jotakin muuta. Saunailta keskiviikkona? Leffaan perjantaina? Sanoakseen kyllä opinnoille on opittava sanomaan ei monille niistä asioista, joiden parissa on tottunut viettämään aikaa. Siinä on opettelemista, mutta aikataulun suunnitteleminen helpottaa kummasti.

Copywriterin työ blogi5 

Olen saanut itsenäisistä verkko-opinnoista valtavasti energiaa ja inspiraatiota. Ne olivat ensimmäinen oppituntini copywriterin työn moninaisuudesta: mitä kaikkea siihen kuuluu ja mitä se vaatii. Kovan työnteon rinnalla, tärkeänä osana ammattia kulkee myös erilaisten kokemusten kerääminen ja inspiraation ruokkiminen. Tärkeimmäksi osaksi itsenäisiä verkko-opintoja nousikin omalla kohdallani tuo hetki tuomiokirkossa. Siihen tiivistyi löytämisen riemu: vahva tunne siitä, että pitkään horroksessa ollut osa minua havahtui hereille.

Ja on tässä välillä leffaankin ehtinyt. Se on muuten huomattavasti palkitsevampaa, kun on ensin edennyt opintojen suhteen itselleen asettamaansa viikkotavoitteeseen.

 

Lue Riikan edellinen bloggaus, jossa hän kertoo, miksi päätti hakea opiskelemaan kirjoittamista.
Kajastusta ovenraosta


 

***

Haluatko pysyä ajan tasalla omasta alastasi? Jätä yhteystietosi, niin saat tietoa aikuiskoulutuksesta ja ajankohtaisista työelämän ilmiöistä sekä annat Markkinointi-instituutille luvan markkinoida sinulle palveluitaan. Lisäksi kuulet ensimmäisenä eduistamme ja kampanjoistamme.

Jaa tämä artikkeli:


 

 


 

Riikka Holmberg

Riikka Holmberg

Riikka Holmberg on Turun Ammattikorkeakoulun Taideakatemiasta valmistunut käsikirjoittaja, joka on työskennellyt mm. animaation, elokuvan ja näytelmän parissa.

Copywriterin työ -opintojen avulla Riikka toivoo löytävänsä uusia väyliä työllistyäkseen kirjoittajana ja kertoakseen tarinoita, jotka tavoittavat yleisön.

                                            

Uudistu. Se on tärkein tehtäväsi työelämässä.

Copywriterin työ
Uudistuneessa Copywriterin työ -koulutuksessamme alan kovimmat tekijät valmentavat untuvikoista ja konkareista todellisia kaupallisen kirjoittamisen ammattilaisia.

Tekstisuunnittelijan tutkinto
Koulutuksen jälkeen osaat yhdistää kirjoitustaitosi liiketoimintalähtöiseen markkinointiviestintäsuunnitteluun.

Viestijän koulutusohjelma
Viestijän koulutusohjelmassa kehityt monipuolisena viestijänä, kirjoittajana ja viestinnän toimenpiteiden organisoijana. Saat osaamista ja uusia ideoita viestinnän tehtäviisi ja opit toteuttamaan päivittäistä viestintää suunnitelmallisemmin.

Digitaalisen markkinoinnin koulutusohjelma
Koulutuksen sisältö räätälöidään yksilöllisesti, joten kehityt juuri sinulle ja työnantajallesi tärkeimmissä digimarkkinoinnin alueissa.

 

                               

Itsenäinen verkko-opiskelu, aikaa inspiraatiolle