Muutoksen ammattilaiset -blogi

      Muutoksen ammattilaiset   |   Kirjoittajat  |  Opiskelijablogi  |  www.markinst.fi

 

 

7.12.2016 Mauri Halonen

Johtaja, älä murehdi sitä, mihin et voi vaikuttaa

Johtajan ja esimiehet teesi 2/7

 

Johtaja, älä murehdi sitä, mihin et voi vaikuttaa Mauri Halonen 

”Älä murehdi niitä asioita, joihin et voi vaikuttaa”, oli vastaus, kun kysyin rintamaveteraani-isältäni, miten alle 20-vuotias nuorukainen voi selvitä vuosikausia kestävistä sodan kauhuista. Ryhmän johtajana ei auttanut miettiä vihollisen miehistö- ja kalustoylivoimaa, ei kaatuneita tai loukkaantuneita. Tilanne ei olisi murehtimalla muuttunut. Oli tiedostettava tilanne ja keskityttävä omaan ja miehistön tekemiseen taistelun ja sodan voittamiseksi.

Hyvä elämänohje myös siviilielämän käyttöön.

Kuinka useasti esimiehinä löydämmekään itsemme murehtimasta asioita, joita emme voi muuttaa tai joiden kulkuun emme voi vaikuttaa? Kuinka monesti jätämme vaikuttamatta asioihin murehtimisen sijaan? Kuinka useasti unohdammekaan keskittyä omaa tekemiseemme ”taistelun” voittamiseksi?

Esimiehen velvollisuutena on toimia ja vaikuttaa

Johtajana toimiva ystäväni kertoi oman taistelunsa ja sen avulla saavuttamat tulokset. Hän oli saanut kuulla esimieheltään yt-neuvottelujen alkamisesta. Omakin työpaikka oli uhattuna. Henkilöstön vähennystarve koskisi kaikkia yksiköitä. Alkuhämmästyksen jälkeen hän oli kysynyt itseltään, voiko itse vaikuttaa jotenkin neuvottelujen lopputulokseen. Vastus oli kyllä. Hän teki henkilöstön vähennystarvetta koskevaan esitykseen oman suunnitelman vastaavien säästöjen saamiseksi yksikössään. Yhtään henkilöä yksiköstä ei irtisanottu. Säästöt tehtiin tavoitteen mukaisesti. Myöhemmin hän kuuli olleensa ainoa esimies, joka oli esittänyt vaihtoisen suunnitelman irtisanomisille. Organisaatiossa moni murehti irtisanomisten tuomaa tuskaa ja murehtii sitä vieläkin. Hän ei.

Opettele sanomaan asioille kyllä tai ei

Voiko esimiestyössä aina toimia rationaalisesti vastaamalla vaikuttamismahdollisuuksiin kyllä tai ei? Ei varmaankaan. Emme ole koneita vaan tuntevia ja eläviä ihmisiä, joiden aivot eivät aina tottele rationaalisia päätöksiä. Asiat palautuvat mieleemme ja tuottavat tuskaa loputonta kehää pyöriessään. Rationaalisesti asioita tarkasteltaessa asiat saavat yleensä oikean mittakaavan ja tekemisemme kohdistuu oikeisiin asioihin.
Sano kyllä, kun vallassasi on vaikuttaa asioiden kulkuun. Suunnittele ja toteuta. Sano ei, kun vaikuttamisen mahdollisuutta ei ole. Clousaa case.

Kuten vanha suomalainen sananlaskukin sanoo: ”Autuaita ovat ne puupäät, jotka eivät huku.” Heidän on helppo olla murehtimatta, heidän on helppo sammuttaa aivot ja varmistaa hyvä yöuni. Tästä seuraavassa blogissa tarkemmin.

 

Tämä on toinen bloggaus Maurin Johtaja jaksaa, kun optimoi -blogisarjasta. Lue intro esimiehen ja johtajan teeseihin ja pysy kuulolla seuraaville. 

 

***

Haluatko pysyä ajan tasalla omasta alastasi? Jätä yhteystietosi, niin saat tietoa aikuiskoulutuksesta ja ajankohtaisista työelämän ilmiöistä sekä annat Markkinointi-instituutille luvan markkinoida sinulle palveluitaan. Lisäksi kuulet ensimmäisenä eduistamme ja kampanjoistamme.

 

Jaa tämä artikkeli:


 

 

 

 

 

 

Mauri Halonen

aluejohtaja, Oulu, Markkinointi-instituutti

LinkedIn

Voiko monimutkaista ja alati muuttuvaa maailmaa ymmärtää niin, että siellä voisi toimia rationaalisesti? Mauri Halonen, Markkinointi-instituutin Oulun yksikön aluejohtaja, katsoo maailmaa ja sen muutosta kansantaloustieteilijän yksinkertaistavasta näkökulmasta. Hänen intohimonaan ovat liiketalouden prosessien yksinkertaistaminen, selkeyttäminen ja tehostaminen sekä ihmisten toiminta työyhteisöissä.

 

Matkalla johtajaksi?

Johtamisen erikoisammattitutkinto, JET

n. 18 kk, oman työn ohella
1520 € + tutkintomaksu 58 €


"Mikään ei ole ollut ennallaan Johtamisen erikoisammattitutkinnon opiskeltuani."
- Anne Karlsson, johtava konsultti, Rejlers

Tutustu opiskelijoiden kokemuksiin >

  
                                             

 

Niin kaukana mutta niin lähellä – Etätyö kutsuu johtamisen muotoiluun

Lauri Tuomi, vierasbloggaaja,
KTT, toimitusjohtaja, Profitmakers Oy

 

Johtaja jaksaa, kun optimoi - 7 teesiä

Johtaja jaksaa, kun optimoi
- 7 teesiä

Mauri Halonen, aluejohtaja,
Markkinointi-instituutti

 

 

Johtaja, älä murehdi sitä, mihin et voi vaikuttaa