Muutoksen ammattilaiset -blogi

      Muutoksen ammattilaiset   |   Kirjoittajat  |  Opiskelijablogi  |  www.markinst.fi

 

 

22.11.2017 Riikka Holmberg, opiskelijabloggaaja

Kajastusta ovenraosta: Copywriterin työ -koulutus 

Kirjoitus aloittaa uuden blogisarjan.

 

Copywriterin työ blogi1 

Olen jumissa. Kaksi sanaa, hyvin yksinkertainen lause. Silti sen sisäistämiseen kului omalla kohdallani useampi vuosi. Valmistuin medianomiksi Turun Taideakatemian elokuvalinjalta vuonna 2008. Suoritin erikoistumisopintoja sekä ohjaamisesta että käsikirjoittamisesta. Rakastan kirjoittamista, sen vuoksi minä elän ja hengitän. Kirjoittaessani olen onnellisimmillani.

Copywriterin työ blogi2 

Sitten onkin palattava takaisin siihen jumissa olemiseen. Kirjoittamista kohtaan tuntemastani intohimosta huolimatta käsikirjoittajan töitä on ollut vähän. Olen kirjoittanut valmistuttuani koko ajan, mutta samanaikaisesti olen tehnyt töitä kaupan alalla. Aluksi tuntui vaikealta hyväksyä, ettei kirjoittaminen elätä minua. Vähitellen huomasin, että tilanteeni ei ollut mitenkään ainutlaatuinen: moni taidealalle valmistunut henkilö rahoittaa elämäänsä tekemällä opiskelemansa ammatin ohella myös jotakin muuta työtä. Ajan kuluessa tämä "jokin muu työ" on alkanut minun kohdallani viedä yhä enemmän aikaa kirjoittamiselta. Lopputulos: väsyneempi, tyytymättömämpi minä, sellainen minä, jota en oikein tunnista. Olen ajautunut tilanteeseen jossa kirjoittaminen, ammattini ja intohimoni, on kaukana päivittäin tekemästäni työstä.

Copywriterin työ blogi3 

Enkö ole tarpeeksi lahjakas kirjoittaja?

 

Jumituksen ollessa pahimmillaan törmäsin mainokseen Markkinointi-instituutin Copywriterin työ -koulutuksesta. Kiinnostuin alasta joitakin vuosia sitten, kun eräs luentosarja esitteli kirjoittamisen parissa eri tavoin työskenteleviä ihmisiä. Mieleeni ryöppysi heti monta syytä ohittaa mainos, koska niinhän jumitus toimii: se ruokkii itseään, kylvää epävarmuutta ja yrittää saada näkemään suljettuja ovia sielläkin, missä ne ovat hieman raollaan. Johtuuko nykyinen tilanteeni siitä, etten vain ole tarpeeksi lahjakas kirjoittaja? Osaanko oikeastaan yhtään mitään konkreettista? Päätin kuitenkin kirjoittaa koulutuksesta vastaavalle Mervi Karvolle ja kysyä lisää copywriter -opinnoista.

Copywriterin työ blogi4 

Jumitus otti tässä erässä kuonoonsa, pitkästä aikaa. Olen nimittäin nyt aloittanut Copywriterin työ -opinnot. Odotan opintojen laajentavan osaamistani kirjoittajana ja tarjoavan sitä kautta uusia työllistymismahdollisuuksia. Sen lisäksi toivon niiden selventävän minulle, mitkä ovat vahvuuteni kirjoittajana, ja miten voisin käyttää niitä tulevaisuudessa tehokkaammin. Jumitus ei ole poistunut kokonaan ja muistuttelee aina välillä, etten voi tietää mitä opinnoista poikii. Tottahan se on, en voikaan. Mutta olen pitkästä aikaa innostunut ja näen tulevaisuudessa enemmän raollaan olevia ovia. Ja mikä tärkeintä: minä kirjoitan.


 

***

Haluatko pysyä ajan tasalla omasta alastasi? Jätä yhteystietosi, niin saat tietoa aikuiskoulutuksesta ja ajankohtaisista työelämän ilmiöistä sekä annat Markkinointi-instituutille luvan markkinoida sinulle palveluitaan. Lisäksi kuulet ensimmäisenä eduistamme ja kampanjoistamme.

Jaa tämä artikkeli:

 


 

 


 

Riikka Holmberg

Riikka Holmberg

Riikka Holmberg on Turun Ammattikorkeakoulun Taideakatemiasta valmistunut käsikirjoittaja, joka on työskennellyt mm. animaation, elokuvan ja näytelmän parissa.

Copywriterin työ -opintojen avulla Riikka toivoo löytävänsä uusia väyliä työllistyäkseen kirjoittajana ja kertoakseen tarinoita, jotka tavoittavat yleisön.

                                            

Haluatko sisällöntuottajaksi?

Opiskele työn ohessa!

Tekstisuunnittelijan tutkinto

  • Espoo, 8 kk
  • 17 koulutuspäivää + etäopiskelua

UUDISTETTU Copywriterin työ

  • Espoo, 12 kk - aloita kun sinulle sopii!
  • 9 koulutuspäivää + etäopiskelija

 

                               

Kajastusta ovenraosta: Copywriterin työ -koulutus