Muutoksen ammattilaiset   |   Kirjoittajat  |  Opiskelijablogi  |  www.markinst.fi

 

 

8.3.2016 Tanja Hovi, opiskelijabloggaaja

Kas, taiteilija itse – hauska tutustua!

 

 

Useimmat ihmiset eivät mielellään ole yksinään ajatustensa kanssa tekemättä samalla mitään erityistä, tietävät virginialaisen yliopiston tutkijat. Introvertit kestävät olemisen sietämätöntä keveyttä itsekseen ekstroverttejä paremmin, huomauttaa Ylen Akuutti. Kuinka kävi sisältötyöläisen hänen käydessään taiteilijatreffeillä?

Copywriter taiteilijatreffeillä

Copywriter ja tekstisuunnittelun opintojen personal tutor Saara Toivonen on kurssin varrella vinkannut aimo valikoiman erilaisia luovuuden ja kirjoittamisen äärelle johdattavia metodeja. Niin kutsutut taiteilijatreffit perustuvat Julia Cameronin kirjaan Tie luovuuteen.

Taiteilijatreffeille et suinkaan kutsu ihailemaasi kirjailijaa, muusikkoa tai sarjakuvapiirtäjää vaan teet treffit oman ihastuttavan itsesi kanssa – yksin. Päivä on suotavaa merkitä ylös kalenteriin etukäteen ja pitää siitä kiinni. Käy leffassa, konsertissa, metsässä samoilemassa, patsaskävelyllä, kirpputorilla, kahvilassa tai vaikka avantouinnilla. Mikä tahansa paikka tai tilanne, jossa uskot rauhoittuvasi ja lataavasi inspiraatioakkusi, on passeli.

Jätettyään itsekkäästi taakseen likapyykin, villakoirat, epäjärjestyksen ja muut maalliset vaateet, sisältötyöläinen suuntasi Suomen nykytaiteen museoiden parhaimmistoa edustavaan Porin Taidemuseoon. Eikä päivistä vähäisimpänä vaan Kalevalan päivänä, suomalaisen kulttuurin päivänä. Maapallo oli kieriskellyt jo selvästi napansa ja kiertoratansa ympäri kevätpositioon. Aurinko ylettyi laulattamaan vanhan tullimakasiinin rännejä.

Taidemuseo oli puhjennut kukkaan. Kaikella rakkaudella ja tarkkuudella meheviin kerroksiin maalatut kanervat, sudenmarjat ja metsätähdet veivät ajatukset pohjoisen kesän katoavaan iloon ja yöttömään valoon. Taiteilija Eggert Pétursson oli ikään kuin nostanut suorakaiteen muotoisia paloja islantilaista kunttaa suoraan taidemuseon valkoisille seinille. Teki mieli koskettaa.

Ja niin pysyvät nämä kolme

Intohimo. Idea. Toteutus. Nämä kolme olivat sisältötyöläisen ensimmäiset muistiin kirjoittamat sanat hänen kuljeskellessaan väreistä haltioituneena pitkin poikin avaraa, hiljaista näyttelysalia. Samat, tutut teemat, joista ovat muistuttaneet tekstisuunnittelukurssin monet mentorit.

”Lue paljon, kirjoita paljon. Tunne, mistä kirjoitat. Idea on kaikki. Ole takki auki, mutta henkisesti munasillaan. Toteuta hyvin. Hyvä idea lunastetaan laadukkaalla toteutuksella. Mainoksen tulee inspiroida.”

Sisältötyöläisen ajantaju katosi. Turhat murheet unohtuivat toviksi. Sisältötyöntekijä – anteeksi, siis taiteilija itse – rentoutui, rauhoittui, myös innostui. Aluksi hieman hölmöltä tuntuvat treffit oman itsensä kanssa todella kannattivat niin luovuus- kuin itsetuntomielessäkin.

Taiteilija itse aikoo deittailla vastedeskin. Museokaupasta rantautui kotiin vettä musteena käyttävä Buddha Board – huikean hieno kapistus hetkessä elämisen harmoniaan. Pysähdy sinäkin. Ole sinut itsesi ja kauniiden ajatustesi kanssa. Kuten Buddha sanoisi: ”With our thoughts we make the world.”

 

***

Haluatko jatkossa saada Markkinointi-instituutin uutiskirjeen? Liittymällä tilaajaksi saat tuoreimmat tiedot ajankohtaisista koulutuksista, kampanjoista ja työelämän kiinnostavista ilmiöistä.

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Tanja Hovi

projektipäällikkö, Staart Oy
Tekstisuunnittelijan tutkinnon opiskelija

LinkedIn      Twitter

Tanja Hovi on toiminut sekä markkinointiviestinnän palveluiden ostajana että tuottajana eri yrityksissä viidentoista vuoden ajan. Hovin erityisosaamista ovat tiedotus ja sisällöntuotanto. Hän uskoo tarinankerronnan voimaan – viestinnän välineet ja kanavat vain muuttuvat vuosien mittaan. ”Ihan kaikessa piilee mehevän jutun juuri, kun sopivasti pengotaan”. Parhaillaan Hovi tuulettaa luovuutensa räsymattoa Markkinointi-instituutin Tekstisuunnittelijan tutkinnon parissa. Odotettavissa on monta vauhdikasta raitaa lisää.

Tanja opiskelee Markkinointi-instituutissa Tekstisuunnittelijan tutkintoa ja bloggaa kokemuksistaan.

Tanjan aiemmat bloggaukset:

 

Kas, taiteilija itse – hauska tutustua!