Muutoksen ammattilaiset   |   Kirjoittajat  |  Opiskelijablogi  |  www.markinst.fi

 

 

23.3.2016 Kirsi Hanhisalo

Kuka sinua johtaa – ja ketä sinä seuraat?

 

 

Kun minä painan illalla pääni tyynyyn, vilkaisen vielä ennen unia, onko Simon Sinekillä tänään mitään uutta sanottavaa. Mitään uutta työhöni liittyvää? Hän ei ole esimieheni eikä johtajani. Mutta häntä minä seuraan. Hengailemme modernisti digiajassa – Twitterissä viestit, TED Talkissa inspiroiva kohtaaminen, Nordic Business Forumissa etäinen tervehdys samassa tilassa. Kiitos Simon! Olet opettanut minulle johtajuutta täysin uudelta kantilta.

Miksi juuri hän? Tämä johtajuuden monitaituri tuottaa lisäarvoa ja luovaa inspiraatiota minun arkeeni, työhöni, elämääni. Kirjat on ahmittu, mutta mikään ei riitä. Haluan kuulla ja oppia lisää. Reaaliaikaisesti päivittyvä asiantuntemus ja virtuaalinen läsnäolo viehättävät. Aivan kuin hän istahtaisi viereeni missä ikinä liikunkin. Vaikka välissämme on tuhansia kilometrejä, meitä yhdistävät yhteiset asiat ja jatkuva oppiminen. Sellainen kolahtaa.

Johtajuuden ylimmällä tasanteella merkitsee kunnioitus

Kuka sinulle tarjoilee sanomaa, jolla buustaat itseesi voimaa? Kenen lisäarvoa sinä haluat imeä itseesi? Entä millaisia seuraajia sinä keräät perääsi? Kuka sinua arvostaa, kenen ihailuun sinä hukut?

Kuinka monta askelmaa sinun täytyy ottaa, että kasvat Simonin kaltaiseksi seurattavaksi? Kun olet perillä, olet astunut John Maxwellin johtajuusrappusten ylimmälle tasanteelle. Maxwellin viitoittamalla tiellä johtajanimitys tai päällikkötitteli ovat vasta johtajuuden lähtöpiste, eivätkä edes välttämättömiä, jotta voit päästä ylimmälle tasolle. Ylimmällä tasanteella merkitystä on kunnioituksella ja arvostuksella. Jokaisella, roolista tai tittelistä riippumatta, on johtajuuden matka edessään.

Puhuessani johtajasta, jota muut haluavat seurata, en puhu siis suurista yritysjohtajista, megalomaanisista nimityksistä, arvovaltaisista titteleistä tai palkkaluokkien kuninkaista. Puhun siitä johtajuudesta, jota tarvitaan jokaisen työroolissa – ja jossa jokaisella on mahdollisuus kasvaa johtajaksi, jota seurataan, arvostetaan ja kunnioitetaan.

Matkalla johtajuuteen tarvitaan kiinnostus ihmiseen

Vaikka nyt huomaat, että matkaa on taitettavana useampi porras, suosittelen matkan aloittamista. Henkilökohtaisen johtajuutesi rakennuspohjana on perusopit johtajuudesta. On osattava johtaa itseä ja muita, asiakkaita ja verkostoja, strategioita ja talouden lukuja. On hallittava tunteet ja tilanteet, oltava läsnä ja sopivasti etänä. On tunnettava työelämän säädöksiä, ihmisen mieltä ja hyvinvoinnin lähteitä.

Jos haluat tavoitella Maxwellin viimeiselle askelmalle pääsyä, aloita esimiestyön perusopeilla esimerkiksi Markkinointi-instituutin syksyllä starttaavassa Uusi esimies -verkkokoulutuksessa. Jos johtajuuden polkusi on jo pidemmällä, hae tuoreimmat opit esimiestyön ja johtamisen täsmäkursseista tai tutkinnoista

Mutta muista, että mikään ismi tai formaali koulutus ei varmista huipulle pääsyä. Aito kiinnostus toiseen ihmiseen ja lisäarvon tuottaminen ympäristöön ratkaisee huippujohtajuuden. Oletko sinä valmis palvelemaan kollegaasi ja mahdollistamaan muiden kukoistuksen? Jos vastaukseni on kyllä, olet hyvässä vauhdissa kohti huippua.

 

***

Haluatko jatkossa saada Markkinointi-instituutin uutiskirjeen? Liittymällä tilaajaksi saat tuoreimmat tiedot ajankohtaisista koulutuksista, kampanjoista ja työelämän kiinnostavista ilmiöistä.

 

 

 

 

 

 

 

Kirsi Hanhisalo

kehittämispäällikkö,
esimiestyön ja yrittäjyyden koulutukset, Markkinointi-instituutti

LinkedIn    Twitter  

Kirsin mielestä jokainen voi olla oman työnsä johtaja ja oman elämänsä yrittäjä. Kirsi on esimiestyön, johtajuuden ja yrittäjyyden moniosaaja, joka nauttii sekä käytännön asiakastyöstä että teorioiden penkomisesta. Hänen intohimonaan ovat oppimisen uudet ratkaisut: niillä hän haluaa varmistaa yksilöiden urapääoman arvonnousun ja organisaatioiden strategisen kyvykkyyden.   

 

Kuka sinua johtaa - ja ketä sinä seuraat?