Muutoksen ammattilaiset -blogi

      Muutoksen ammattilaiset   |   Kirjoittajat  |  Opiskelijablogi  |  www.markinst.fi

 

 

22.2.2018 Pia Brigatti

Määrätään lääkkeeksi yksi tutkinto

 

Pia Brigatti

Mieli vaati minulta rohkeita tekoja: Elämän päivitystä isolla kädellä. Oma ja lähipiirini tarina tuli kirjoittaa uusin juonenkääntein. Haastavimpina myllerryksen hetkinä mieleeni ei ensimmäisenä tullut ajatus opiskelusta. Olihan minulla pieniä tömistäviä jalkapareja huollettavina. Silti ajatus itsensä kokonaisvaltaisesta uudistamisesta kiehtoi hyvinvoinnin nimissä. Kehittymisen magneettia kohti minua veti myös oma esimieheni, joka kannusti ja uskoi: ’’Mikset pystyisi?’’

Ja totta vieköön: Minähän pystyin! Tekstisuunnittelijan tutkintoa opiskellessani havahduin siihen, kuinka suuri voima sanoilla on. Jo yksi ainoa sana voi alistaa, nöyryyttää, romuttaa ja masentaa. Tai se voi toisaalta oivalluttaa, riemastuttaa, nostattaa ja vetää puoleensa. Minulle kävi viimeksi mainitulla tavalla opintielle lähtiessäni.

Olin mielestäni etuoikeutettu, kun sain ahmia samaa ilmaa työelämän palkittujen osaajien kanssa. Kouluttajat jakoivat auliisti kokemuksiaan, niin hyviä kuin huonojakin, meidän opiksemme. Oi sitä luovan työn kiteyttämisen tuskaa ja samalla taianomaista positiivista voimaa! Ympärilläni oli ideoita sinkoilevia aikuisia ihmisiä. Ihmisiä, jotka ottivat kiitollisina kopin toistensa ajatuksista jalostaakseen niitä eteenpäin meidän kaikkien hyödyksi. Ihmisiä, jotka uskalsivat heittäytyä – ihan kuin silloin taaperoina! Missään vaiheessa ei tuntunut siltä, että olisin ollut yksin kehittymiskuormani kanssa. Markkinointi-instituutin henkilökunta luotsasi meitä opinnälkäisiä ammattimaisin ottein.

Jos sanalla on ihmiseen valtava vaikutus, niin on myös koulutuksella. Mitä jos elämän ahdistavana hetkenä lääkäri ei määräisikään tabletteja vaan uuden uran, mielenkiinnon kohteen ja kiehtovan ajatuksen? Pinnalla pitävän kiljahduksen: ”Hei, mä pystyn!”

Yllättäen väsyneiden hiljaisista riveistä hyppää esiin värikkäitä, elämästä juopuneita, sankareita. Toivottomina pidetyt saavat lääkkeeksi uuden mahdollisuuden. Ryhmässä toimiminen ja palautteesta oppiminen tuuppaavat heitä jo seuraavaan energiseen loikkaan, vaikka jalat ovat ilmassa edellisestä venymisestä. Epäröinnin hetkellä he voivat aina luottaa vieressään etenevään toiseen ihmiseen.

Yhteiskuntamme on sallivampi, mutta se arvostaa sinnikkyyttä. On lupa kokeilla ja löytää oma reitti. Rohkeita navigointeja tekevä huomaa pian, että arki on tuottavampi ja muutenkin miellyttävämpi elää.
Hyvinvoinnin reseptiin on kirjoitettu ’’uuden oivaltaminen’’. Sinä, jo voimistunut ja hymylläsi ympäristön valloittanut, vilkaisethan viereesi. Kannustuksesta liikahtava potentiaali saattaa hengittää aivan lähelläsi. 

 

***

Haluatko pysyä ajan tasalla omasta alastasi? Jätä yhteystietosi, niin saat tietoa aikuiskoulutuksesta ja ajankohtaisista työelämän ilmiöistä sekä annat Markkinointi-instituutille luvan markkinoida sinulle palveluitaan. Lisäksi kuulet ensimmäisenä eduistamme ja kampanjoistamme.


 

Jaa tämä artikkeli:


 


 


 


 

 

Pia Brigatti

markkinointisuunnittelija,
Markkinointi-instituutti, Rastor, Kairos

LinkedIn       Twitter

Pia villiintyy ideoinnista sekä kuvan ja sanan liitosta. Hän nauttii kiteyttämisen tuskasta. Riemu repeää silloin, kun hän saa katsojassa aikaan ahaa-elämyksen mitä niukimmin keinoin. Itsensä haastamiseen luovalla työllä hän ei kyllästy koskaan!

 

Uudistu. Se on tärkein taitosi työelämässä.

 

Tekstisuunnittelijan tutkinto
Tässä tekstisuunnittelukoulutuksessa ruokit luovuutta ja rohkeutta sekä opit kirjoittamaan vaikuttavia kaupallisia tekstejä eri kanaviin. Hioudut taitavaksi sananikkariksi harjoituksilla, jotka perustuvat haastaviin mainostoimistojen toimeksiantoihin copywritereille.

Viestijän koulutusohjelma
Viestijän koulutusohjelmassa kehityt monipuolisena viestijänä, kirjoittajana ja viestinnän toimenpiteiden organisoijana. Saat osaamista ja uusia ideoita viestinnän tehtäviisi ja opit toteuttamaan päivittäistä viestintää suunnitelmallisemmin.

Digitaalisen markkinoinnin koulutusohjelma
Koulutuksen sisältö räätälöidään yksilöllisesti, joten kehityt juuri sinulle ja työnantajallesi tärkeimmissä digimarkkinoinnin alueissa.

 

Lue myös nämä kirjoitukset:

 

Susanna Valkeus:
Sinä olet tulevaisuuden menestyjä – mutta vain, jos haluat oppia uutta
Siitä on kolme pitkää ja kiireistä vuotta, kun hain viimeksi töitä. Nyt päätin päivittää CV:ni. Tutustuin samalla vanhoihin työhakemuksiini. Eräässä hakukirjeessä olin siteerannut aikaisempaa esimiestäni, joka oli kauniisti lausunut minun olevan poikkeuksellisen oppimishaluinen henkilö.

 

Hannu Saukkonen:
Oppimisen oikotietä ei ole
Asiakaskohtaamisissa keskustelu siirtyy jossain vaiheessa aina koulutuksen kestoon. Jos puhumme pitempikestoisesta koulutuksesta, kuulen usein kysymyksen: ”Eikö teillä ole mitään lyhyempää koulutusta, seminaareja tai jotain vastaavaa?” Onhan minulla siihen vastaus: ”Onhan toki, mutta asiakaslupauksemme on Tunnistettava muutos. Jos haluat oikeasti muutosta, niin se vaatii pidempää koulutusta.”

 

Määrätään lääkkeeksi yksi tutkinto