Muutoksen ammattilaiset   |   Kirjoittajat  |  Opiskelijablogi  |  www.markinst.fi

 

 

6.9.2016 Antti Voutilainen, opiskelijabloggaaja

Maisema harmaantuu, mutta tulevaisuus kirkastuu

 

 

Talvi on tulossa. Kesä kiiti ohi kuin pikajuna, mutta onneksi auringosta ehti nauttimaan palaneen ihon verran. Näin syksyn kynnyksellä pieni haikeus alkoi kaihertamaan. Olisi ollut mukava palata taas tankkaamaan lisää tietoa koulunpenkille. Voin kuvitella, että nyt syksyn kajossa moni on samassa tilanteessa kuin itse vuosi sitten. Jännittäen, mitä kaikkea koulupäivinä käydään läpi ja ehkä hieman peläten etätehtäviä sekä deadlineja. Voin kertoa, pelot olivat turhia. Koulutukseen lähteminen oli fiksuimpia tekojani vuosiin. Todennäköisesti se on sitä myös kaikille muille.

Sadonkorjuun juhlaa

Viime vuoden puolella olin vielä hieman huolissani, löytyykö uusille copywritereille työtä. Nyt en ole enää ollenkaan huolissani. Koulutus itsessään jo avarsi sitä kenttää, mihin kaikkeen copyllä on valmiuksia. Nyt olenkin saanut seurata hyvin mielin, että tarjontaa on viljalti. Aiemmin näin copyn tehtävät hyvin kapeasti, mutta se on nyt taakse jäänyttä elämää. Piristyvä taloustilanne lisännee myös tuota tarjontaa. Ehkä viesti on mennyt viimein perille, että markkinoinnilla täältä suosta noustaan. Sitä minkä olemassaoloa ei tiedä, ei voi hankkia. Puhumattakaan siitä, että mitä arvoa se tuntematon tuote voisi ostajalleen tuoda.

Kesäkuussa saatu todistus ei pysäyttänyt rattaita, jotka Tekstinsuunnittelijan tutkinto pyöräytti käyntiin. Alan kirjallisuutta olen tankannut parhaani mukaan, mitä nyt välillä vähän kertomakirjallisuuden pariin eksyin. Ennen koulutusta ajattelin: ”Lopulta pääsen kehittämään kirjoitustaitoani kaupalliseen suuntaan”. Nyt näen markkinoinnin itsessään kiehtovana pelikenttänä, jossa riittää loputtomasti haasteita ja menestyksen mahdollisuuksia. Ja mikä parasta, nyt en ole liikkeellä pelkästään omalla mutu-tuntumalla. Koulutuspäivät ja harjoitukset antoivat erinomaista osviittaa siitä, mitä tuleman pitää. Rohkaisevaa oli myös tehtävistä saadut palautteet. Punainen lanka on löytynyt, ja se onkin ehkä tärkein asia kaltaiselleni alanvaihtajalle. Kokonaiskuvan puuttuessa on vaikea kehittyä ja pyrkiä huipputuloksiin.

Menestystä teille uudet opiskelijat

Onnittelut fiksusta valinnasta. Älkää ajatelko koulutusta menetettynä vapaa-aikana, vaan mahdollisuutena. Koulutusympäristössä pääsette toteuttamaan itseänne ja kehittämään taitojanne. Antakaa lahjakkuutenne näkyä ja kuulua. Kukaan ei ole seppä syntyessään, mutta piru vie taidokkaaksi pystyy kehittymään, kunhan uskoo itseensä ja näkee sen vaivan.

Kouluttaja on paikalla teitä varten. Kuunnelkaa, kysykää ja haastakaa. Huonoin kysymys on se, joka jätetään kysymättä. Kuitenkin oma tahtonne määrittää, millaiseksi menestyksenne kehittyy. Ilman tahtoa, ei ole menestystä. Joten ottakaa kaikki tieto avosylein vastaan, niin minäkin tein ja en voisi olla tyytyväisempi.

Talven tehdessä tuloa, minun on tullut aika suunnata toteuttamaan saamiani oppeja. Kasvaneen itseluottamuksen sekä portfolioni kera se on huomattavasti helpompaa kuin aiemmin. Tätä paloa ei sammuteta. Pitäkää ovea, täältä tulee nälkäinen copywriter.


 

***

Haluatko pysyä ajan tasalla omasta alastasi? Jätä yhteystietosi, niin saat tietoa aikuiskoulutuksesta ja ajankohtaisista työelämän ilmiöistä sekä annat Markkinointi-instituutille luvan markkinoida sinulle palveluitaan. Lisäksi kuulet ensimmäisenä eduistamme ja kampanjoistamme.


 


 


 


 


 

 

 

 

 

Antti Voutilainen

Tekstisuunnittelijan tutkinnon opiskelija

CV:n muistuttaessa erehdyttävästi Aku Ankan portfoliota, on aika todeta, että konservatiivinen näkemys työurasta kuuluu historiaan. Koulunpenkin jälkeen samassa työpaikassa eläkkeeseen asti, niin sitä pitkään kuvitteli. Todellisuus valkeni, mutta matka ei ole ollut turha. Näkemystä on kertynyt usealta alalta ja eri tehtävistä. On aika ruveta takomaan rautaa, kun se on kuumaa ja välineet siihen saa opiskelemalla.

Antti opiskelee Markkinointi-instituutissa Tekstisuunnittelijan tutkintoa ja bloggaa kokemuksistaan.

Antin aiemmat bloggaukset:

 

 

Maisema harmaantuu, mutta tulevaisuus kirkastuu