Muutoksen ammattilaiset   |   Kirjoittajat  |  Opiskelijablogi  |  www.markinst.fi

 

 

19.3.2015 Kirsi Hanhisalo

Mikä on urakuntosi? Tee nekrologi-testi!

 

 

Millainen olisi sinun nekrologisi kahden viikon päästä Hesarissa? Millaisten elämänvaiheiden kautta sinut esiteltäisiin ja mitkä olisivat sinun työurasi merkittävimmät maininnat?

Muistokirjoitukset kirjoitetaan kunnioittavassa sävyssä, joten olethan varma, että sinun työelämäsi tarinaa kirjoittavien ei tarvitse turvautua kaunisteluun?

Oli fokus työssä tai työn ulkopuolella, testaa nekrologi-testissä, mikä olisi muistokirjoituksesi sävy tällä hetkellä. Vastaamalla kysymyksiin tiedät, millaista treeniohjelmaa urakuntosi kaipaa.

 

1. Uravisio

Meistä jokainen voi rakentaa itsensä näköisen uravision. Oman näköiset uravalinnat ja rohkeus liikkua epämukavuusalueella siivittävät menestykseen työssä. Sinun arvolupauksesi, vahvuutesi ja tarinasi määrittelevät sen, mitä olet urallasi itselle ja muille.

Testi:
Teetkö tällä hetkellä sitä, mitä haluatkin tehdä? Oletko työssä useimmiten flow-tilassa vai masennusmoodissa?  Millaista merkityksellistä arvoa luot itsellesi ja muille? Mikä on sinun tarinasi clue? Fokusoi ja tiivistä minuutin mittaiseksi hissipuheeksi.                       

2. Saavutukset

Onnellisuusprofessori Markku Ojasen mukaan perusasiat vastuullisesta aikaansaamisesta toisten auttamiseen edistävät onnellisuutta, joka säteilee positiivisena ympäristöön.

Testi: Mikä on tällä viikolla töissä tekemäsi suurin saavutus, josta voit olla ylpeä vielä ensi vuonnakin? Voitko katsoa illalla peiliisi luottavaisesti? Saitko aikaiseksi sellaista hienoa tekemistä, mitä kollegasi kiittää ja puolisosi ylistää?

3. Työelämätaidot ja henkilöbrändi

Globalisoituvilla työmarkkinoilla meillä on oltava kansainvälisesti kilpailukykyiset tulevaisuuden työelämätaidot. Gary Hamelinmukaan tärkeintä ovat intohimo, luovuus ja aloitekyky. Lisäksi digitaalisen some-jalanjäljen ja ammatillisen henkilöbrändin tulee olla kunnossa.

Testi: Teetkö työtä intohimoisesti ja luovasti tulevaisuuden työelämätaitoja kehittäen? Jos et, työtehosi ja organisaatiosi kilpailukyky ovat vaarassa. Ovatko ammatilliset verkostosi sellaisessa iskussa, että saat reaaliaikaisesti tarvitsemasi tiedon suoraan päätelaitteellesi? Ovatko some-profiilit kunnossa ja Twitter-liikenne aktiivista arkipäivää? Jos vastasit ei, ilmoittaudu saman tien 9.4.2015 alkavaan Verkkovaikuttamisen valmennukseen.

4. Ilmapiiri

Omilla arjen tekemisillä luomme tunnelmaa, ilmapiiriä ja organisaatiokulttuuria ympärillemme. Illallinen kynttilänvalossa on helppo juttu, mutta miten luot positiivista fiilistä pieleen menneen työprojektien jälkeen? Töissä käyttäydymme pääsääntöisesti korrektisti, mutta ilmapiirimittaukset ja masennuslääkkeiden graafit kertovat toisenlaista totuutta.

Testi: Kun sinä kohtaat ihmisen töissä tai kotona, millaisella mielellä kohtaamisesta lähdetään? Jatkaako osapuoli inspiroituneena tavattuaan sinut vai hiipiikö kasvoille masentuneen marttyyrin ilme? Onko sinulla eskarin opetussuunnitelman mukaiset kiitos, anteeksi ja ole hyvä päivittäin käytössäsi?

 

Kiitos, että suoritit nekrologi-testin! Oletko tyytyväinen urakuntoosi tänään?

Jos tulokset ovat karua luettavaa, sinulla on muistokirjoituksen julkaisuajankohtaan asti aikaa petrata tekemisiäsi. Jos olet tyytyväinen testituloksiin, olet rakentamassa parempaa suomalaista työelämää 2030.

 

 

 

 

 

Kirsi Hanhisalo

kehittämispäällikkö,
esimiestyön ja yrittäjyyden koulutukset, Markkinointi-instituutti

LinkedIn    Twitter  

Kirsin mielestä jokainen voi olla oman työnsä johtaja ja oman elämänsä yrittäjä. Kirsi on esimiestyön, johtajuuden ja yrittäjyyden moniosaaja, joka nauttii sekä käytännön asiakastyöstä että teorioiden penkomisesta. Hänen intohimonaan ovat oppimisen uudet ratkaisut: niillä hän haluaa varmistaa yksilöiden urapääoman arvonnousun ja organisaatioiden strategisen kyvykkyyden.   

 

Mikä on urakuntosi? Tee nekrologi-testi!