Muutoksen ammattilaiset   |   Kirjoittajat  |  Opiskelijablogi  |  www.markinst.fi

 

 

25.10.2016

Millaista osaamista asiantuntija-ammateissa tulevaisuudessa edellytetään?

 

Millaista osaamista asiantuntija-ammateissa tulevaisuudessa edellytetään? 

Tulevaisuuden työelämä herättää yhtä aikaa sekä huolta että innostusta. Minkälaista osaamista työntekijät tulevaisuudessa tarvitsevat? Mitä työpaikoille ylipäätään käy? Korvaavatko teknologia, robotisaatio ja digitalisaatio ihmisen tekemän työn? Jos, mitä sitten ihmiset tekevät?

Mistä työelämän muutos johtuu?

IFTF (Institute for the Future) on mallintanut nykyistä työelämää muuttavat kuusi tekijää:

  • älyteknologian kasvu: rutiinitehtäviä siirtyy koneiden tehtäväksi
  • pidentyvät eliniät: muuttuvat työurat ja oppimisen vaatimukset maailman laskennallistuminen: ohjelmointi lisääntyy koneiden tietojenkäsittelykyvyn kasvaessa
  • jäykät organisaatiot: sosiaaliset teknologiat muuttavat tuotantoa ja arvon luomista
  • globaali yhteydenpito: organisaatioiden keskiöön nousevat muuntautumiskyky ja monimuotoisuuden ymmärrys
  • uusien medioiden nousu: monimedialukutaidon vaatimus kasvaa.

Tulevaisuuden työ on vaikeaa mutta inhimillistä

Tutkija Katri Saarikivi kuvailee tulevaisuuden työtä vaikeaksi, paljon ongelmanratkaisua ja kognitiivisia taitoja sisältäväksi, mutta silti inhimilliseksi. Koska koneet voivat tehdä ihmisen puolesta monet rutiinitehtävät ja analysoida suuria tietomääriä, jää ihmisille enemmän aikaa oman työn kehittämiseen, oppimiseen ja kohtaamisiin ihmisten kanssa.

Mika Pajarinen ja Petri Rouvinen mainitsevat lisäksi työn muuttuvan yhä projektiluontoisemmaksi. Työprojektiin etsitään siihen sopivat henkilöt, jotka projektin valmistumisen jälkeen jatkavat taas uuteen projektiin. Kiinteää työaikaa tärkeämpää tulee olemaan työn tulos.

Tulevaisuus etsii sinua, utelias, oppiva ja analyyttinen työntekijä

Tulevaisuudessa työelämätaidoista ongelmanratkaisun, sosiaalisten ja vuorovaikutustaitojen merkitys kasvaa. Saarikivi listaa tulevaisuudessa työssä tarvittaviksi taidoiksi myös mm. uteliaisuuden, tutkijamaisen asenteen sekä oppimisen. Saarikivi myös lohduttaa: kaikissa ominaisuuksissa ei tarvitse olla hyvä. Kollektiivinen älykkyys täydentää puuttuvia piirteitä, mikä on inhimillistä.

Oppimisen merkitystä työelämässä korostaa myös Markkinointi-instituutin palvelu- ja kehitysjohtaja Marjo Silvo. Hänen mukaansa uuden teknologian myötä työntekijän valmius ja kiinnostus oppimiseen korostuvat tulevaisuudessa.

Vaikka digiosaamista korostetaan yhä useammin työmarkkinoilla, mainitsee Silvo sen olevan vaikeasti määriteltävissä: digiosaamisen tarpeet vaihtelevat organisaatioittain. ´”Digiosaamiseen kuuluvat oleellisesti uteliaisuus ja analyyttisyys. Uusiin työvälineisiin voi ja kannattaa tutustua, mutta samalla miettiä niiden soveltuvuutta oman organisaation tarpeisiin”, Silvo muistuttaa.

Vaikka lista voi näyttää vaativalta, muutoksen alle ei kannata lannistua. Muutospelossa usein aliarvioidaan ihmisten oppimiskykyä. Se on rajaton. Luonnostaan utelias, muutokseen kykenevä ja oppiva ihminen tulee menestymään muutoksesta toiseen – kuten tähänkin asti on käynyt. Kun muutostulvan keskellä pyrkii itse kehittymään, tulevaisuus ei ole pelottava vaan mahdollisuuksia täynnä.

Ammatit katoavat, mutta uusia syntyy

Juuri nyt liike-elämässä tuntuu viuhuvan työtehtävien viikate: mitä jää jäljelle tulevaisuudessa?

Jos oma työtuoli tutisee muutoksen kourissa, kannattaa muistaa, että tässäkin historia toistaa itseään. Vuosikymmenten kehityksen saatossa lukuisat työtehtävät ovat kadonneet – ja aina niiden tilalle on löytynyt uusia töitä sellaisille tekijöille, jotka pystyvät päästämään irti menneestä ja mukautumaan uuteen. Mitä tekivät vaikkapa puhelinkeskusten hoitajat, hissitytöt ja kaasulla toimivien katulamppujen sytyttäjät, kun heidän työtehtävänsä vei oman ajan automatisaatio?

Kadonneiden ammattien tilalle syntyy kehityksen myötä siis uutta. Mitä nämä ammattiryhmät ovat ja millaisten taitojen ympärille tulevaisuuden ammatit kehittyvät?

 

Haluatko lukea koko jutun? Lue lisää asiantuntijoiden näkemyksiä työelämän yleisistä osaamisvaatimuksista sekä eri alojen erikoistarpeista.

Lataa artikkelikooste >

Laajassa artikkelikoosteessa käsitellään työelämän muutokseen vaikuttavia globaaleja ja kansallisia ilmiöitä sekä eri koulutusalan ammattilaiset kertovat näkemyksensä, millaista osaamista näillä aloilla tulevaisuudessa tarvitaan.

  • Johtaminen ja esimiestyö
  • HR ja henkilöstöhallinto
  • Markkinointi ja viestintä
  • Taloushallinto
  • Kiinteistönvälitys

 

***

Haluatko pysyä ajan tasalla omasta alastasi? Jätä yhteystietosi, niin saat tietoa aikuiskoulutuksesta ja ajankohtaisista työelämän ilmiöistä sekä annat Markkinointi-instituutille luvan markkinoida sinulle palveluitaan. Lisäksi kuulet ensimmäisenä eduistamme ja kampanjoistamme.

 

Jaa tämä artikkeli:


 

 

 

 

Lataa Tulevaisuuden osaamistarpeet -opas tästä >

 

 

Menestyvät yksilöt ja yritykset muuttuvat työelämän mukana

Referenssi, Fressi 

"Kun tekee saman tyyppistä työtä pitkään, kangistuu helposti. Me muka tiedämme, miten asiat pitäisi hoitaa – eli niin kuin ne on aina tehty – mutta työelämä muuttuu ja esimiesten täytyy muuttua sen mukana.”
- Heli Tolonen, talouspäällikkö, Tokmanni

Vastaako henkilöstösi osaaminen tulevaisuuden työelämän ja asiakkaiden vaatimuksia?

Tutustu asiakkaidemme
onnistumistarinoihin ja
kysy lisää yritysvalmennuksesta >

 

 

                          

Lue myös nämä kirjoitukset:

 

Kuka vastaa siitä, miten Suomella menee?

Kuka vastaa siitä, miten Suomella menee? Sinä.

 

Koulutuksella kikyä ja kykyä

Koulutuksella kikyä ja kykyä

Anne Niemi-Hakala, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Markkinointi-instituutti

 

Millaista osaamista asiantuntija-ammateissa tulevaisuudessa edellytetään?