Muutoksen ammattilaiset   |   Kirjoittajat  |  Opiskelijablogi  |  www.markinst.fi

 

 

19.1.2016 Maria Mäenpää

Näin perustelet pomollesi, että sinun kannattaa mennä koulutukseen

 

 

Olet löytänyt itsellesi sopivan koulutuksen, ja nyt pitäisi saada esimies suostumaan. Mutta vastassa voi olla muuri. ”Paljonkos siihen sitten työaikaa menisi? Ja miten aika- ja rahainvestointi saadaan tuottamaan? Etkö nyt pärjäisi vaan näin? Tai entä jos opiskelisit itsenäisesti? Lukisit vaikka jonkun alan kirjan.”

Millaisilla perusteluilla kehittymismahdollisuutesi ei tyssää esimieheen?

Näillä näkökulmilla vakuutat esimiehesi tai koulutusrahoista vastaavan HR-ihmisen siitä, että sinun todella kannattaa kouluttautua.

1. Bisneksen ja oman alan vaatimukset muuttuvat – kenellä on varaa vanhentuneeseen osaamiseen?

Mikään ala ei välty muutokselta, joten osaaminen vanhenee, ellei sitä tietoisesti pidä ajan tasalla. Rupsahtanut osaaminen ei ole työntekijän itsensä eikä hänen työnantajansa etu. Osaamisen pitkän tähtäimen suunnittelu on sekä jokaisen itsensä että työnantajan vastuulla.

2. Sinä ja kollegasi olette yrityksen tärkein voimavara.

”Jos henkilöstö ei voi hyvin, eivät asiakkaatkaan voi hyvin.” Näin toteaa Matti Alahuhta Johtajuus-teoksessaan. Osaava, tyytyväinen ja motivoitunut henkilöstö vaikuttaa suoraan asiakaskokemukseen – ilman henkilöstöä ei ole mitään.

3. Asiakas päättää, mikä yrityksistä on iskussa NYT.

Henkilöstön iskukyvyn pitää olla parempi kuin kilpailijalla. Asiakkaat osaavat vaatia ajantasaista tietoa, taitoa ja palvelua. Kuka uskaltaa jäädä odottamaan sitä päivää, jolloin henkilöstön osaaminen ei vastaa asiakkaiden tarpeita. Säännöllinen koulutus on ennakointia!

4. Satsattu aika tulee takaisin moninkertaisesti: työ hoituu nopeammin ja fiksummin.

”Suosittelen kouluttautumista, vaikka lyhyellä tähtäimellä tuntuisikin, ettei siihen olisi aikaa. Pitkällä tähtäimellä opiskelu nimittäin helpottaa ajankäyttöä”, kertoo opiskelijamme Päivi Piispanen. ”Oma tekemisen rutinoitui ja nopeutui, kun tiedän suoraan, miten ratkaisen ne tai mistä löydän vastauksen.” Tämän luulisi kiehtovan esimiestäkin.

5. Koulutus on investointi, joka tuottaa.

Hyvä koulutus todella muuttaa sitä, miten asioita tehdään. Lukuisat opiskelijamme kertovat siitä, kuinka he saivat koulutuksesta ideoita, oivalluksia, tietoa ja työkaluja, jotka ovat saaneet heidät mullistamaan oman tai tiiminsä tekemisen. Yksi loi investointimittariston markkinointiin, toinen tekee enemmän kauppaa, kolmas ideoi uuden palvelun. Mistä esimies voi tietää, mikä potentiaali onkaan saavuttamatta?

6. Koulutuksen etuna on myös tuore verkosto ja yhteisössä oppiminen.

Opiskella voi itsenäisestikin, mutta koulutusten taikavoima lymyää ihmisissä. Kun yhteen huoneeseen pölähtää muutamakymmentä samankaltaisissa rooleissa toimivaa ammattilaista, on oppiminen väistämätöntä. Jaetaan kokemuksia, omien työpaikkojen toimivia käytäntöjä, huolia ja onnistumisia. Ja luodaan verkosto, josta apua voi kysyä koulutuksen päätyttyäkin.

 

***

Haluatko pysyä ajan tasalla omasta alastasi? Jätä yhteystietosi, niin saat tietoa aikuiskoulutuksesta ja ajankohtaisista työelämän ilmiöistä sekä annat Markkinointi-instituutille luvan markkinoida sinulle palveluitaan. Lisäksi kuulet ensimmäisenä eduistamme ja kampanjoistamme.

 

Jaa tämä artikkeli:


 

 

 

 

 

 


Maria Mäenpää

viestintäsuunnittelija
Markkinointi-instituutti

LinkedIn      Twitter

Maria etsii ja jakaa tarinoita vaikuttavista oppimiskokemuksista ja liiketoimintaa muuttaneista kehittymistarinoista. Hän kirjoittaa aikuiskoulutuksen hyödyistä ihmisille ja organisaatioille, osaamisen merkityksestä työelämässä sekä koulutuksen motivoivasta voimasta. Maria hykertelee, kun asiat kerrotaan niin kuin ne ovat – selkeästi, suoraan ja asiakkaan ymmärtämällä kielellä.

 

                                 

Lue myös nämä:

Mitä koulutusta esimies arvostaa?

Mitä koulutusta esimies arvostaa?

Tanja Hovi, opiskelijabloggaaja


Mitä hyötyä on aikuiskoulutuksesta ja henkilöstön kouluttamisesta? Johto, HR ja työntekijät vastasivat

Lue kyselyn tulokset >


 


Näin perustelet pomollesi, että sinun kannattaa mennä koulutukseen