Muutoksen ammattilaiset   |   Kirjoittajat  |  Opiskelijablogi  |  www.markinst.fi

 

 

12.6.2015 Maria Mäenpää

Onnea lähes 1500 valmistuneelle opiskelijallemme!

 

Markkinointi-instituutissa oltiin kevätjuhlatunnelmissa torstaina 11.6. Kevään Karonkassa juhlittiin valmistuneita opiskelijoita. Syksyn 2014 ja kevään 2015 aikana Markkinointi-instituutista on valmistunut lähes 1500 oman alansa ammattilaista: mm. talouden, esimiestyön, HR:n ja markkinoinnin asiantuntijoita. Kuvassa Tunnistettava muutos -kilpailun voittaja Kari Seppänen (vas.), kunniamaininnan saanut Aino Leppänen sekä finalisti Kari Wikholm.  

Parhaimmillaan aikuiskoulutus on elämän suuntaa muuttava oppimiskokemus, ja Markkinointi-instituutti haluaa rohkaista jokaista täydennys- ja aikuiskoulutukseen osallistuvaa ottamaan kaiken hyödyn irti koulutuksesta. Se on mahdollisuus synnyttää jotain täysin uutta!

Tapahtumassa juhlittiin valmistuneiden saavutuksia. Koulutus on merkittävä osa nykyihmisen uratarinaa, ja saavutus, josta kannattaa hetkeksi pysähtyä nauttimaan.

Mervi Rauhala vei osallistujat ammatillisen tarinankerronnan matkalle ja antoi vinkkejä siihen, miten jokainen voi itse kertoa omaa uratarinaansa ja missä digikanavissa tarinaansa voi jakaa. Uratarinoissa, kuten muissakin aidoissa tarinoissa, on aina tragedioita, taisteluita pahisten kanssa, suuria vastoinkäymisiä ja uhkaavia vaaroja. Universaalien tarinoiden tavoin ammatillisissa tarinoissa on myös menestyksen hetket: suurien totuuksien löytäminen, itsestä oppiminen, muutos kohti parempaa, selviytyminen voittajana, aiemmin utopistiselta tuntuneen unelman saavuttaminen. Uratarinaan kannattaa siis heittäytyä. Jos kutsu ammatilliseen seikkailuun koputtaa ovelle, avaa ovi ja ota riski!

Tunnistettava muutos -palkinnon voittajat ottivat koulutuksesta kaiken irti

Koulutuksen tavoitteena on aina synnyttää muutosta. Siksi Karonkassa palkittiin Tunnistettava muutos -kilpailussa myös neljä opiskelijaa, joilla aikuiskoulutus on muuttanut uraa, työtä ja jopa elämää.

Tunnistettavin muutos -palkinnon voitti Kari Seppänen, Lapin urheiluakatemian valmennuskoordinaattori. Kari rakensi Johtamisen erikoisammattitutkinnon opintojen innoittamana uudella tavalla toimivan johtamis- ja verkostomallin Lapin urheiluakatemialle. Verkostomalli on herättänyt mielenkiintoa ympäri Suomen ja työ on huomioitu myös Olympiakomiteassa. Kilpailun raati perustelee voittoa sillä, että Kari on luonut koulutuksen innoittamana uuden toimintamallin, jolla on valtakunnallista merkitystä. Malli työllistää sekä hänet itsensä että useita muita henkilöitä.

Muut Tunnistettava muutos -kilpailun finalistit olivat Kari Wikholm ja Anniina Pohjanen.

Kari Wikholm, Automyymälä Helsingin myyntijohtaja osallistui Akateeminen moniosaaja -työllistämiskoulutukseen, innostui sosiaalisesta mediasta bisneksessä ja otti vastuun Euroopan ensimmäisestä digitaalisesta uusien autojen kaupasta. Raadin mukaan on upeaa, että Kari on tarkastellut autoalaa ja digitaalisuutta ja löytänyt niitä yhdistämällä täysin uuden tavan toimia markkinassa.

Anniina Pohjanen, Executive and HR Assistant 4finance Oy:stä, tarttui Henkilöstöassistentin tutkinnosta saamillaan opeilla toimeen: hän teetti henkilöstökyselyn ja tarttui siitä löytyneisiin kehityskohteisiin. Hän loi yritykselleen tärkeitä HR-prosesseja ja omalla aktiivisuudellaan on parantanut työhyvinvointia.

Kunniamaininnan kilpailussa sai Aino Leppänen, palkanlaskija Kirjanpitotoimisto J. Castrén Oy:stä. Aino irtisanottiin IT-alan yrityksestä, ja kouluttautui sen jälkeen työssäoppimispaikassa Merkonomiksi. Koulutuksen päätyttyä työsuhde vakinaistettiin. Raadin mukaan Aino on upea esimerkki siitä, miten työelämässä pärjää kaiken ikäisenä rohkeudella, työllä ja tahdolla. Irtisanominen on yli 50-vuotiaalle monesti vaikea tilanne uralla, mutta Aino löysi uuden ammatin. Aikaisempi IT-kokemus ja suoritettu taloushallinnon koulutus muodostavat vahvan pohjan monenlaisille töille ja tehtäville tulevaisuudessa.

Tutustu tarkemmin Tunnistettava muutos -kilpailun voittajiin

 

***

Haluatko jatkossa saada Markkinointi-instituutin uutiskirjeen? Liittymällä tilaajaksi saat tuoreimmat tiedot ajankohtaisista koulutuksista, kampanjoista ja työelämän kiinnostavista ilmiöistä. Jos tilaat uutiskirjeen 31.8.2015 mennessä, voit voittaa stailauksen, valokuvat sekä ilmaisen kurssin: www.markinst.fi/uutiskirje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maria Mäenpää

viestintäsuunnittelija
Markkinointi-instituutti

LinkedIn

Maria etsii ja jakaa tarinoita vaikuttavista oppimiskokemuksista ja liiketoimintaa muuttaneista kehittymistarinoista. Hän kirjoittaa aikuiskoulutuksen hyödyistä ihmisille ja organisaatioille, osaamisen merkityksestä työelämässä sekä koulutuksen motivoivasta voimasta. Maria hykertelee, kun asiat kerrotaan niin kuin ne ovat – selkeästi, suoraan ja asiakkaan ymmärtämällä kielellä.

 

Onnea lähes 1500 valmistuneelle opiskelijallemme!