Muutoksen ammattilaiset -blogi   |   Kirjoittajat  |  Opiskelijablogi  | www.markinst.fi

  

7.3.2018 Riikka Holmberg, opiskelijabloggaaja

Itsenäinen verkko-opiskelu, aikaa inspiraatiolle

Kirjoitus on blogisarjan toinen osa.

 

Copywriterin työ -koulutus 

Seison Turun tuomiokirkossa. Aika vuoroin pysähtyy ja vuoroin virtaa hurjalla vauhdilla miettiessäni kaikkia niitä ihmisiä, jotka ovat vuosien saatossa käyneet täällä hengittämässä hiljaisuutta ja vaimeasti supatettuja sanoja, kuuntelemassa kivilattiasta kaikuvia askelia. Uskokaa tai älkää, olen suorittamassa itsenäisiin verkko-opintoihin liittyvää tehtävää.

Lue koko artikkeli: Itsenäinen verkko-opiskelu, aikaa inspiraatiolle

  

22.11.2017 Riikka Holmberg, opiskelijabloggaaja

Kajastusta ovenraosta: Copywriterin työ -koulutus

Kirjoitus aloittaa uuden blogisarjan.

 

Copywriterin työ -koulutus 

Olen jumissa. Kaksi sanaa, hyvin yksinkertainen lause. Silti sen sisäistämiseen kului omalla kohdallani useampi vuosi. Valmistuin medianomiksi Turun Taideakatemian elokuvalinjalta vuonna 2008. Suoritin erikoistumisopintoja sekä ohjaamisesta että käsikirjoittamisesta. Rakastan kirjoittamista, sen vuoksi minä elän ja hengitän. Kirjoittaessani olen onnellisimmillani.

 

Lue koko artikkeli: Kajastusta ovenraosta: Copywriterin työ -koulutus


   

15.9.2017 Tanja Hovi, opiskelijabloggaaja

"Ihmisiä yhdistää loputon uteliaisuus ja tirkistelynhalu"

Blogivieraina sisältömarkkinoinnin tuottaja, tuotantopäällikkö ja kirjailija

 

Ihmisiä yhdistää loputon uteliaisuus ja tirkistelynhalu 

Kutsuin tuttuja vieraita kylään viimeiseen opiskelijabloggaukseeni. Kolmikko oppi lukemaan Aku Ankasta jo varhain ennen Aapiseen tarttumista. He ovat kotoisin Suomenniemen eri puolilta ja matkanneet ympäri maailmaa. Nämä kirjoittamisen ammattilaiset tunnustautuvat sisältöjen ahmateiksi. Sisältömarkkinoinnin tuottaja Elina Eronen Piper, elokuvayhtiön tuotantopäällikkö Timo Savunen ja kirjailija Katja Kaukonen kertovat itsestään kuluttajina ja tuottajina. Sisältöjen tulevaisuudelta he odottavat laatua ja kansainvälisyyttä.


 

Lue koko artikkeli: "Ihmisiä yhdistää loputon uteliaisuus ja tirkistelynhalu"


 28.6.2017 Tanja Hovi, opiskelijabloggaaja

Uutta työpaikkaa kärkkymässä – Liian kylmää, liian kuumaa ja juuri sopivaa

 

Uutta työpaikkaa kärkkymässä – Liian kylmää, liian kuumaa ja juuri sopivaa 

Tunnistettava muutos. Se on Markkinointi-instituutin slogan. Muutoksen ammattilaiset. Se on Markkinointi-instituutin blogisivuston nimi. Kun tammikuussa 2016 aloitin tekstisuunnittelijan tutkinnon opinnot ja kirjoitin ensimmäisen opiskelijablogitekstini otsikolla ”Nälkä”, en olisi uskonut, että puolitoista vuotta myöhemmin olen näin suuren muutoksen edessä. Hakemassa uutta työpaikkaa.

Lue koko artikkeli: Uutta työpaikkaa kärkkymässä – Liian kylmää, liian kuumaa ja juuri sopivaa


 


 


 

15.6.2017 Leena Helenius, opiskelijabloggaaja

Oppiminen nykyisessä työelämässä – pakko, oikeus vai velvollisuus?

 

Ei koskaan enää opiskelua 

Tutkijoiden mukaan organisaatiossa pitäisi olla oppimista ainakin yhtä paljon kuin on muutoksia. Nykyisellä muutostahdilla oppimista pitää siis olla paljon!

Nopeat muutokset ja vaatimukset kustannustehokkuudesta edellyttävät oppimiselta ja henkilöstön kehittämismenetelmiltä moninaisuutta, luovuutta ja joustavuutta. Toisaalta pitää olla koko ajan valmis sopeutumaan muutosten tuomiin osaamisvaatimuksiin, ja toisaalta koulutus- ja kehittämiskustannukset halutaan pitää kurissa.

Kenen vastuulla jatkuva osaamisen kehittäminen on?

Lue koko artikkeli: Oppiminen nykyisessä työelämässä – pakko, oikeus vai velvollisuus?


 


 

18.4.2017 Tanja Hovi, opiskelijabloggaaja

Mitä koulutusta esimies arvostaa – kysytään esimieheltä!

 

Mitä koulutusta esimies arvostaa - kysytään esimieheltä 

Saatamme uhrata joskus turhaan aikaa ja astua harhaan yrittäessämme itseksemme päättelemällä luulla, mitä toinen ihminen – asiakas, kilpailija, esimies, työkaveri, puoliso, vanhempi, sisarus, lapsi, kummilapsi tai ystävä – mahtaa nykymaailman menosta tuumia. Miksi emme kysyisi suoraan?

Jos parhaillaan harkitset kouluttautumista, kannustan jututtamaan esimiestä. Jos johdat itse itseäsi, oheiset neuvot toimivat yhtä lailla. Samoilla pohdinnoilla minäkin opiskelin Markkinointi-instituutissa tekstisuunnittelijan tutkinnon. Ole hyvä, tässä markkinointitoimisto Staartin toimitusjohtajan, Juha Laitisen, vinkit opintielle.

Lue koko artikkeli: Mitä koulutusta esimies arvostaa - kysytään esimieheltä!


 


14.2.2016 Tanja Hovi, opiskelijabloggaaja

Ei tää nyt niin vakavaa oo

 

Ei tää nyt niin vakavaa oo Tekstinsuunnittelijan koulutus 

Tekstisuunnittelijan tutkinnon opiskelun makeinta antia oli käyttää kokonaisia päiviä kuoriessa palkittua mainontaa kerros kerrokselta niin, että mainoksen ydinidea tuli esiin. Ja niinpä muistikirjani onkin täynnä ideareseptejä kuten "kerro tuotteen tai palvelun ympäriltä se, mitä ei vielä ole nähty" tai "mitä tunnettua taideteosta kuten kirjaa tai elokuvaa voisit soveltaa ideaan" tai "mieti, kuka on tuotteen kaikkein parhain asiantuntija tai vastustaja".

Lue koko artikkeli: Ei tää nyt niin vakavaa oo


 

11.11.2016 Tanja Hovi, opiskelijabloggaaja

Vielä toiset, kiitos

 

Vielä toiset kiitos Tanja Hovi opiskelijakokemuksia tekstinsuunnittelijan koulutuksesta 

Sisällöntuottaja. Yksi tunnistettava muutos, jonka tekstisuunnittelijan koulutus on saanut aikaan on, että projektinhoidollisten vuosien jälkeen voin keskittyä yhä enemmän tekstisuunnitteluun ja tiedottamiseen. Pöyhitäänpä hetki tätä kiehtovaa vastuuta.

Miksi rajata termiä sisältö turhan ahtaasti? Luotetaan vain Wikipedian alkuriveihin. Sisältö merkitsee kokonaisuutta, jonka jonkinlainen selkeästi hahmotettava muoto rajaa muusta ympäröivästä todellisuudesta.

Hyvä sisältö on joko ajankohtaista, hyödyllistä tai viihdyttävää. Parhaimmillaan kaikkea tätä. Sen idea on kirkas ja istuu julkaisijan liiketoiminnallisiin tavoitteisiin tai yhteiskuntavastuun toteutumiseen.

Lue koko artikkeli: Vielä toiset, kiitos


 

19.9.2016 Tanja Hovi, opiskelijabloggaaja

Kerro, kerro kuvastin

 

 

Koulutuksen kesto 9 kuukautta. Näin lukee Tekstisuunnittelijan tutkinnon todistuksessani. Jopas jotakin, sehän on raskausaika. Ja kahden pojan äitinä voin vertailla puskeneeni opiskeluaikana vastaavissa tunnemyrskyissä: paljon iloa, odotusta, luottamusta, vahvuutta, epävarmuutta, huolta, muutama huonosti nukuttu yö – ja kehtaan tunnustaa tirauttaneeni yhdet itkutkin. No mitä syntyi?

Lue koko artikkeli: Kerro, kerro kuvastin


 

6.9.2016 Antti Voutilainen, opiskelijabloggaaja

Maisema harmaantuu, mutta tulevaisuus kirkastuu

 

 

Talvi on tulossa. Kesä kiiti ohi kuin pikajuna, mutta onneksi auringosta ehti nauttimaan palaneen ihon verran. Näin syksyn kynnyksellä pieni haikeus alkoi kaihertamaan. Olisi ollut mukava palata taas tankkaamaan lisää tietoa koulunpenkille. Voin kuvitella, että nyt syksyn kajossa moni on samassa tilanteessa kuin itse vuosi sitten. Jännittäen, mitä kaikkea koulupäivinä käydään läpi ja ehkä hieman peläten etätehtäviä sekä deadlineja. Voin kertoa, pelot olivat turhia. Koulutukseen lähteminen oli fiksuimpia tekojani vuosiin. Todennäköisesti se on sitä myös kaikille muille.

Lue koko artikkeli: Maisema harmaantuu, mutta tulevaisuus kirkastuu


 

18.8.2016 Tanja Hovi, opiskelijabloggaaja

Tee työtä, jota rakastat

 

 

Yksi vanha viisaus ja myös markkinoinnissa käytetty iskulause kuuluu: ”Tee työtä, jolla on tarkoitus.” Olen viime aikoina pyöritellyt samantapaista mottoa, mutta hieman eri twistillä: ”Tee työtä, jota rakastat.” Kuulostaa romanttiselta ja haastavina aikoina etuoikeutetulta. Uskon kuitenkin, että tämä tulee olemaan vähintään seuraavan sukupolven työelämässä yhä enemmän totta.

Yksitoikkoisemmat työvaiheet korvautuvat asioiden suunnittelulla, organisoinnilla, valvonnalla ja huolenpidolla. Työn ja vapaa-ajan välille ei ehkä halutakaan tehdä niin selvää rajanvetoa. Työssä voi yhä enemmän toteuttaa itseään. Työtä voi rakastaa.

Lue koko artikkeli: Tee työtä, jota rakastat


 


 

27.6.2016 Antti Voutilainen, opiskelijabloggaaja

Copyn kliimaksit

 

 

Enpä osannut kuvitella vuosi sitten, että 2016 kesäkuussa lunastan todistuksen tekstinsuunnittelijan tutkinnosta. Enhän edes uskonut, että palaisin enää koulunpenkille.

Kulunut vuosi olikin melkoista ennakkoluulojen murskausta ja uuden oivaltamista. Nostan nyt esiin pari opintopolun huippukohtaa, jotka toimivat tiennäyttäjinä tulevaisuudessa.

Lue koko artikkeli: Copyn kliimaksit

 


 

21.6.2016 Tanja Hovi, opiskelijabloggaaja

Se sumuinen ja kirkas

 

 

Jihuu. Järein osa tekstisuunnittelijan tutkintoa on hyväksytysti suoritettu. Juhlakahvien suklaan maku kielellä ja ruusu Salomon-myrskyn hämmentämissä hiuksissa julistaudun valmiiksi copywriteriksi. Oikeasti – tästähän se vasta alkaa. Mutta hetken riemulla on aina paikkansa. Nyt onkin sopiva hetki listata koulutuksen TOP 5.

Lue koko artikkeli: Se sumuinen ja kirkas

 


 


 

20.6.2016 Opiskelijablogi, Antti Voutilainen

Radioaalloilla on vahvaa värinää

 

 

Kevään kääntyessä kesäksi myös Tekstinsuunnittelijan tutkinto muuttuu todellisuudeksi. Pitkä tie on kuljettu ja kuten luontokin, myös taidotkin ovat puhjenneet kukkaansa. Vielä hiottavaa löytyy monella saralla, mutta se kuuluu suureen kehittymisen prosessiin.

Viimeinen koulutuspäivä tarjoili kattavan annoksen radiomainonnasta. Ennakko-odotukseni olivat hieman sekavat, koska nykyään kuuntelen radiota niin harvoin. Eli minulla ei ollut oikein minkäänlaista mielipidettä radiomainonnasta. Ei puolesta eikä vastaan. Suoraan sanottuna olinkin helppo kohde vakuuttamiselle, koska ennakkoluuloja ei ollut kumottavaksi. Musiikin suoratoistopalvelut ovat poistaneet oman tarpeeni kuunnella radiota ja otaksuin, että näin olisi hyvin monella muullakin. Se olikin ainoa ennakkoluulo radiota kohtaan mediana.

Erinomainen lisä koulutuspäivään oli se, että tuottaja Pera Pirkkola kävi avartamassa radiomainonnan maailmaa tuotannon näkökulmasta. Oli hienoa saada kuulla näkökulmia myös ”pöydän toiselta puolelta”.

Lue koko artikkeli: Radioaalloilla on vahvaa värinää

 


 

26.5.2016 Antti Voutilainen, opiskelijabloggaaja

Mielikuvat jotka luodaan liikkuvalla kuvalla ja äänellä

 

 

Tekstisuunnittelijan tutkinnon opintokevään toiseksi viimeinen huipentuma realisoitui, kun koulutuspäivän aiheena oli mainoselokuva. Odotin mainoselokuvan koulutuspäivää erityisesti, koska elokuva on mainosarsenaalin kiehtovin väline. Nyt voinkin sanoa, että tietous kasvoi huikean paljon ja sen myötä myös kiinnostus mainoselokuvien käsikirjoittamista kohtaan. Mainoselokuva on kaikkein kiehtovin mainonnan väline, mutta samalla myös kaikkein haasteellisin.

Lue koko artikkeli: Mielikuvat jotka luodaan liikkuvalla kuvalla ja äänellä

 


 

4.5.2016 Antti Voutilainen, opiskelijabloggaaja

Markkinointimix muutosten tuulessa

 

 

Markkinointimix oli minulle tuttu jo ennen koulutuksen alkamista. Toki sen merkitykset olivat hiljalleen siirtyneet kohti unholaa. Markkinointimixin 4P tarkoitti lähinnä sitä, että tuotteen on oltava hyvä, putiikilla on hyvin parkkipaikkoja, hinta ei aja ostajia pois ja paikallislehdessä joskus jotain ilmoittelee. Nämä opit taottiin päähän noin 15 vuotta sitten.

Silloin ei puhuttu liiketoimintakonseptista eikä markkinointikonseptista. Olisi kyllä pitänyt, koska nehän juuri luovat pohjan tuolle markkinointimixille. Paljon on 15 vuodessa ehtinyt tapahtua ja itse markkinointimix on myllerryksen ytimessä.

Lue koko artikkeli: Markkinointimix muutosten tuulessa

 


 

3.5.2016 Tanja Hovi, opiskelijabloggaaja

Motivaation takana on kateus, kiima ja…

 

 

Olen opintojen puolivälissä. Pysähdyin pohtimaan, mikä ajoi minut tavoittelemaan Tekstisuunnittelijan tutkintoa keskellä ruuhkavuosia. Mikä motivoi minua muutokseen? Tekemään arjesta vapaaehtoisesti hankalampaa vielä kaukana siintävän, kangastuksenomaisen pätevyyden valossa?

Ani harva pystyy tai haluaa elää täysin omavaraistaloudessa. Toimeentulo on hyvä syy opiskella ja tehdä töitä, käydä kauppaa omasta vapaa-ajasta ja tietotaidosta sovittuja rahayksiköitä vastaan. Palkan avulla täytämme perustarpeita ja toteutamme unelmia.

Lue koko artikkeli: Motivaation takana on kateus, kiima ja...

 


 

13.4.2016 Antti Voutilainen, opiskelijabloggaaja

Idea ei ole itsestäänselvyys

 

 

Olen aiemminkin puhunut blogeissani ideoinnista ja muusta siihen liittyvästä. Ideoitahan meillä kaikilla riittää asiaan kuin asiaan. Joskus ideat voivat olla virvoitusjuoman marinoivan vaikutuksen tuloksia ja joskus se lamppu vain syttyy kuin itsestään. Idea tarvitsee kuitenkin melkein aina jonkin stimulantin, josta kokonaisuus lähtee rakentumaan.

Valehtelisin, jos väittäisin, etten osannut kehittää ideoita ennen Tekstisuunnittelijan tutkintoa. Ideoita on tullut ja mennyt, enkä koe olevani mikään Pelle Peloton. Propellihattu pysyköön naulakossa. Viimeistään Copywriterin työ -kurssilla olen oppinut sen, että ideoita totisesti piisaa joka puolella. Niiden valjastaminen kampanjaan ja mainokseen on se työläämpi juttu. Vision ollessa vahva valjastaminen on kuitenkin helpompaa.

Lue koko artikkeli: Idea ei ole itsestäänselvyys

 


 

31.3.2015 Tanja Hovi, opiskelijabloggaaja

Kerro jotain olennaista ja sano se tunteella!

 

 

Toimivalle markkinointiviestinnälle on yksinkertainen resepti: ratio + emootio. Markkinointiviestintä kertoo tuotteiden tai palveluiden ominaisuuksista jotain kohderyhmälle olennaista ja jotain tunteisiin vetoavaa. Mutta, mitä kaikkea oikein ovatkaan tunteet? Tätä olen jäänyt täyteläisten kurssipäivien jälkeen pohtimaan. Siinäpä taklattavaa yhteen elämään saati yhteen blogikirjoitukseen. Huh, vähän pelottaa, mutta yritetään kuitenkin.

”Millaista on olla eläin?” kysyy biologi Helena Telkänranta samannimisessä tietokirjassaan ja kertoo kalojen tuntevan kipua ja pelkoa. Lehmä silmin nähden ilahtuu päästessään keväällä pihattoon. Hevonen jopa tunnistaa ihmisen tunnetiloja tämän ilmeistä.

Lue koko artikkeli: Kerro jotain olennaista ja sano se tunteella!

 


 

23.3.2016 Antti Voutilainen, opiskelijabloggaaja

Vähiin käy ennen kuin loppuu

 

 

Kaiken kiireen ja tohinan keskellä pysähdyin tutkimaan Markkinointi-instituutin oppimisympäristöä. Kauhukseni sain huomata, että jäljellä on enää vain kolme koulutuspäivää. Mihin se kevät ehti kadota? Vastahan kirjoittelin välitilinpäätöstä ja veikkailin kevään koulutusten kiinnostavuutta. Oikeassa olin ainakin sen suhteen, että koulutuspäivät ovat olleet huikean mielenkiintoisia. Kun joku on oikein mukavaa, kuluu aika aina liian nopeasti.

Lue koko artikkeli: Vähiin käy ennen kuin loppuu

 


 

23.3.2016 Kati Kuha, opiskelijabloggaaja

En halunnut olla kiireinen metsuri

 

 

Uskallan myöntää; olin tylsä saha. Ehkä olet kuullut kiireisistä nykyihmisistä, jotka jättävät huolehtimatta tuloskunnostaan yhtä lyhytnäköisesti kuin metsuri, joka jättää sahansa teroittamatta. Olin markkinointiviestinnän tekijä ja ostaja. Tekijäksi valmistumisestani oli jo aikaa ja olin ehtinyt käymään kursseilla sekä lukemaan markkinointialan julkaisuja. Koin, ettei niillä päässyt riittävän syvälle. Tunsin tarvetta kokonaisvaltaiselle osaamisen päivittämiselle, en pelkästään yhden teeman hallitsemiselle. Halusin saada työkaluja ratkaisujen löytämiseen ja niiden perustelemiseen. Päämääränäni oli päästä irtoideoiden keksimisestä perusasioihin, miettimään taloudellisesti miksi ja luovasti miten sekä tuottamaan tuloksia.

Lue koko artikkeli: En halunnut olla kiireinen metsuri

 


 

8.3.2016 Antti Voutilainen, opiskelijabloggaaja

Kasvua itsekriittiseksi ihmiseksi

 

 

Opintojen edetessä on itsetutkiskelu tullut mukaan tekemiseeni. ”Miten tämän voisi tehdä toisin, miten voisin kehittää tätä”, saatan pohtia. Ajatukset eivät läheskään aina ole noin kirkkaita, mutta pienemmänkin mittakaavan itsekriittiset pohdinnat ovat kaikki eteenpäin. Muutos on puhtaasti tämän koulutuksen ansiota. Ennen sitä vain teki, ja jälkipyykissä oli sitten pohdintojen vuoro – jos silloinkaan.

Luomisprosessi kaipaa järjestelyä

Copywriterin työ -kurssilla tehtävät ovat vaatineet paljon ideointia ja sillä saralla itsetutkiskelussa huomasin kehitettävää. Useamman kerran on käynyt niin, että jo valmiiksi jalostettu idea saakin toteutusvaiheessa hillittömän määrän muita ideoita kilpailijakseen. Jalostettu idea alkaakin tuntua haalealta ja heikolta, kun uusia älynvälähdyksiä pulppuaa.

Lue koko artikkeli: Kasvua itsekriittiseksi ihmiseksi

 


 

8.3.2016 Tanja Hovi, opiskelijabloggaaja

Kas, taiteilija itse – hauska tutustua!

 

 

Useimmat ihmiset eivät mielellään ole yksinään ajatustensa kanssa tekemättä samalla mitään erityistä, tietävät virginialaisen yliopiston tutkijat. Introvertit kestävät olemisen sietämätöntä keveyttä itsekseen ekstroverttejä paremmin, huomauttaa Ylen Akuutti. Kuinka kävi sisältötyöläisen hänen käydessään taitelijatreffeillä?

Copywriter taiteilijatreffeillä

Copywriter ja tekstisuunnittelun opintojen personal tutor Saara Toivonen on kurssin varrella vinkannut aimo valikoiman erilaisia luovuuden ja kirjoittamisen äärelle johdattavia metodeja. Niin kutsutut taiteilijatreffit perustuvat Julia Cameronin kirjaan Tie luovuuteen.

Taiteilijatreffeille et suinkaan kutsu ihailemaasi kirjailijaa, muusikkoa tai sarjakuvapiirtäjää vaan teet treffit oman ihastuttavan itsesi kanssa – yksin. Päivä on suotavaa merkitä ylös kalenteriin etukäteen ja pitää siitä kiinni. Käy leffassa, konsertissa, metsässä samoilemassa, patsaskävelyllä, kirpputorilla, kahvilassa tai vaikka avantouinnilla. Mikä tahansa paikka tai tilanne, jossa uskot rauhoittuvasi ja lataavasi inspiraatioakkusi, on passeli.

Lue koko artikkeli: Kas, taiteilija itse - hauska tutustua!

 


 

22.2.2016 Tanja Hovi, opiskelijabloggaaja

Rutiini on uusi musta

                     

 

Mene nukkumaan ajoissa ja herää säännöllisesti viiden minuutin tarkkuudella. Älä torkuta, se on huono tapa. Dash-ruokavalio on tutkitusti terveellisin, syö kolmen tunnin välein. Pidä mukanasi laadukkaita välipaloja. Juo kaksi litraa vettä. Etsi itsellesi mieleinen tapa liikkua, muista kuitenkin lihaskuntoharjoittelu. Matkustajan kätevällä jalkajumpalla vältät vaarallisen veritulpan…

Media on täynnä neuvoja tehokkaampaan, terveellisempään tai sisällöllisempään elämään. Fitness on uusi hoikka, mindfullness on uusi uskonto ja rutiini uusi musta.

Aikuisopiskelu työn rinnalla on tuonut uutta painetta rutiineihin. Koska oman arjen jakaminen on uusi juoru, jaan tässä kurkistuksen koulupäivääni.

Lue koko artikkeli: Rutiini on uusi musta

 


 

11.2.2015 Antti Voutilainen, opiskelijabloggaaja

Lumet sulaa ja deadlinet paukkuu

 

 

Kevään lukukausi etenee ja koulutuspäiviä on ehtinyt olla jo monta. Tiivis tahti säilyy vielä reilun parin kuukauden ajan. Tehtävien määrä ei ole onneksi käynyt ylivoimaiseksi. Deadlinejä en ole kuitenkaan onnistunut orjallisesti noudattamaan, mutta omatunnon kolkutus piti huolen, että palautus on tapahtunut.

Vastaavaa kolkutusta ei aiemmissa opinahjoissa ollut havaittavissa. Tietoisen päämäärän eteen haluaa tehdä parhaansa.

Kohti portfoliota

Tekstinsuunnittelijan tutkinnon tärkeimpiä valintakriteereitä minulle oli oman portfolion tekeminen. Luomisprosessi laitettiin alulle viime kerralla. Ensimmäisenä minut valtasi pelko siitä, että minulla ei ole juuri mitään työnäytteitä joita hyödyntää. Koulutuspäivän edetessä kuitenkin valkeni, että kyllähän niitä työnäytteitä sittenkin on.

Lue koko artikkeli: Lumet sulaa ja deadlinet paukkuu

 


 

1.2.2016 Tanja Hovi, opiskelijabloggaaja

Varoitus - hän voi vaikuttaa elämääsi!

 

 

Kun näet toisessa ihmisessä vahvuuksia, muista sanoa se ääneen. Ja toisin päin. Pidä korvat auki ja kuuntele fiksuja ja rehellisiä ihmisiä. Hyvä sparraaja voi muuttaa elämääsi myönteisesti, olipa kyse työstä, harrastuksesta tai elämän suunnasta noin muuten.

”Olen ikään kuin ajautunut mainostoimistoalalle.” Tämän olen kuullut monen suusta ja tokaisu pitää paikkansa omallakin kohdalla. Yläasteen, nykyään yläkoulun, suomenkielen opettaja suositteli minulle kauan, kauan sitten kirjallisuuteen liittyvää alaa. ”Jaa, ehkä voisin kirjoittaa joskus kirjan”, pohdin ääneen. Äidinkielen maikalla oli tulevaisuuttani varten mielessä pikemmin toimittajan ammatti.

Lue koko artikkeli: Varoitus - hän voi vaikutata elämääsi!

 


 

22.1.2016 Antti Voutilainen, opiskelijabloggaaja

Odotettavissa puuskittaista oppimista

 

 

Kevätkausi alkoi intensiivisellä kahden päivän koulutuspaketilla. Vaikka toisena päivänä lumimyräkkä yritti karistaa motivaatiota, oli ”hiihto” koululle vaivan arvoinen. Ensimmäisenä päivänä syvennyttiin copywriterin sielunelämään ja toisena päivänä teroitettiin sanaista säilää. Odotukset olivat ennakkoon korkealla ja kohosivat entisestään kuunnellessa kouluttaja Markku Rönkköä. Erinomaisia esimerkkejä onnistuneista kampanjoista!

Idea kaiken ytimessä

Ideaa ja ideointia käsiteltiin pitkänkin aikaa, ja jäinkin pohtimaan asiaa vielä pidempäänkin. Totesin, että ideoinnin pahin vihollinen olen minä itse. Liian kriittinen ajattelu omien ideoiden suhteen kuihduttaa pidemmän päälle kaiken luovuuden. Tuloksena on todennäköisesti varman päälle pelaaminen ja itsensä toistaminen. Sillä tavoin ei luoda uutta, saati säväytetä suurempia yleisöjä.

Lue koko artikkeli: Odotettavissa puuskittaista oppimista

 


 

12.1.2016 Antti Voutilainen, opiskelijabloggaaja

Uuteen vuoteen uudella tarmolla

 

 

Vuodenvaihteen juhlallisuudet on juhlittu, ja on aika kääntää fokus itsensä kehittämiseen. Sen joudun myöntämään, että pienen tauon aktiivisesta opiskelusta pidin joulunpyhinä. Siitä huolimatta opiskelun herättämät ajatukset ja ideat pyörivät aktiivisesti mielessä. Parempi vaan, ettei tuo ajatushautomo pidä lomaa, sen uudelleenkäynnistäminen voisi olla hyvinkin työläs projekti jos se sammumaan pääsisi.

Vuoden vaihtumiseen usein liittyy lupausten teko. Itse päätin tehdä opintoihin liittyvän lupauksen. Lupaan ottaa kaiken hyödyn irti koulutuksesta ja parhaani mukaan jalostan opitun tulevaisuuden rakennuspalikoiksi.

Lue koko artikkeli: Uuteen vuoteen uudella tarmolla

 


 

11.1.2016 Tanja Hovi, opiskelijabloggaaja

Nälkä

 

 

Vuodenvaihde on symbolisesti loistava tilaisuus kääntää uusi sivu omassa elämässä. Ja niinpä minäkin – usean vuoden kestäneen opinnälän kasvattamisen, sen oikean koulutuksen etsinnän, ajankäytön punnitsemisen ja muutaman neuvottelun myötä – aloitin opiskelun!

Tunnetta ja järkeä

Nälkä on merkki siitä, että energiatason suhteen kropan ja pään yhteys toimii. Henkinen nälkä, voimakas tiedonhalu eli tiedonjano on nopean pohdinnan tuloksena pelkästään myönteinen asia, eikö? No, järjen rajoissa kuitenkin. Tiede-lehden artikkeli nimittäin tietää, että aivot voivat jäädä koukkuun ymmärtämisen tunteesta ryöpsähteleviin opiaatteihin. Aivot ikään kuin palkitsevat vaikean asian oivaltamisen biokemiallisella ilotulituksella. Vakavin seuraus lienee liika uppoutuminen? Sosiaalisten suhteiden näivettyminen?

Lue koko artikkeli: Nälkä

 


 

14.12.2015 Antti Voutilainen, opiskelijabloggaaja

Aikuisopiskelijan välitilinpäätös

 

 

Tekstisuunnittelijan tutkinnon koulutuspäivät siirtyvät pian joulutauolle, mutta lomaksi tuota aikaa ei parane kehua. Oppiminen jatkuu, vaikka deadlinet eivät koulun puolesta painaisikaan päälle. Nyt onkin hyvä syventyä joulun aikana alan kirjallisuuteen ja laajentaa tietoutta.

Jo tässä vaiheessa voin todeta, että oikein tein, kun opiskelemaan lähdin. Pelot tuli selätettyä jo ensimetreillä ja kiinnostus kasvaa kasvamistaan. Ehkä voi soimata itseään siitä, kun ei ole aiemmin lähtenyt kouluttautumaan.

Lue koko artikkeli: Aikuisopiskelijan välitilinpäätös

 


 

8.12.2015 Terhi Hakkarainen, opiskelijabloggaaja

Anna uran viedä: miten lakia lukenut antautui markkinointiuralle

 

 

Haluan kertoa tarinan, miten oikeustiedettä opiskellut voi päätyä markkinoinnin tehtäviin. Kyllä, joku muukin on tätä ääneen ihmetellyt!

Omat työtehtäväni ovat kulkeneet perinnän asiantuntijasta asiakaspalveluvastaavaksi ja myynnin kautta markkinointipäälliköksi. Jo lakiasioiden asiantuntijatehtävissä markkinoinnin tehtävät kulkivat mukana oman työni ohessa; asiakasviestintää, tapahtumien järjestämistä ja esitteiden suunnittelua. Pikkusormi markkinoinnille tuli annettua jo varhain…

Lue koko artikkeli: Anna uran viedä: miten lakia lukenut antautui markkinointiuralle

 


 

20.11.2015 Antti Voutilainen, opiskelijabloggaaja

Miksi tekstinsuunnittelija opiskelee markkinointia?

 

 

Miksi aiemmat bloggaukseni ovat käsitelleet markkinoinnin teemoja, vaikka koulutuksen nimi tosiaan on Tekstisuunnittelijan tutkinto? Tähän mennessä koulutuspäivien teemat ovat tosiaan olleet puhtaasti markkinoinnissa. Koulutuksen alussa hetken aikaa sitä itsekin hämmästelin, mutta asia valkeni nopeasti.

Tehdäkseen hyvää jälkeä tekstinsuunnittelijana tulee ymmärtää markkinointiviestinnän prosesseja ja kokonaisuutta. Tekstiä varmasti voi suunnitella ja toteuttaa ymmärtämättäkin, mutta siitä tuskin mairittelevia tuloksia tulee.

Lue koko artikkeli: Miksi tekstinsuunnittelija opiskelee markkinointia?

 


 

9.11.2015 Antti Voutilainen, opiskelijabloggaaja

Integroidusta kampanjasuunnittelusta briefiin

 

Tekstisuunnittelijan tutkinto etenee, ja olen yllättynyt siitä, miten kiehtovalta markkinoinnin maailma nykyään tuntuu. ”Nälkä kasvaa syödessä” -sanonta alkaakin taiupua kohdallani muotoon ”tiedonjano kasvaa opiskellessa”. Toinen tekstisuunnittelijan tutkinnon koulutuspäivien setti vahvisti entisestään kiinnostustani markkinointia kohtaan. Kiitos siitä kouluttajille. Tunnen nyt kampanjasuunnittelun vaiheet ja eri medioiden merkitykset ja vahvuudet mainonnassa.

Hienoin opiskelukokemus tähän mennessä oli oman unelmabriefin tekeminen, jonka saimme etätehtäväksi koulutuspäivien välille. Briefin työstäminen oli miellyttävämpää kuin saatoin kuvitellakaan. Harmaat aivosolut heräsivät horroksestaan. Vielä kun noiden briefien kanssa pääsisi työskentelemään työelämässäkin.          

Lue koko artikkeli: Integroidusta kampanjasuunnittelusta briefiin

 


 

16.10.2015 Antti Voutilainen, opiskelijabloggaaja

Tekstisuunnittelijan tutkinnon ensiaskelet avarsivat markkinoinnin näkemystä

 

Tekstisuunnittelijan tutkinnon ensimmäisten koulutuspäivien aiheina olivat markkinointiviestinnän suunnittelu ja markkinointiviestintä liiketoiminnan tukena. Terminologia tuntui tutulta, mutta vuodet olivat näivettäneet ajatukseni markkinointiviestinnästä yksittäisen mainoksen kokoiseksi kokonaisuudeksi. Jo nyt uskallan väittää ymmärtäväni kokonaisuutta paljon paremmin.

Ensimmäisinä opiskelupäivinä heräsin myös miettimään, ovatko kouluttajat lahjakkuuksia vai arvostanko yksinkertaisesti heidän kokemustaan ja asiantuntemustaan niin paljon, että käsitellyt asiat suorastaan juurtuivat korvien väliin. Asioiden käsittely ja keskustelu esimerkein nimittäin toivat oppimiseen inhimillisen kosketuksen, jonka avulla itse näemmä opin parhaiten.

Lue koko artikkeli: Tekstisuunnittelijan tutkinnon ensiaskelet avarsivat markkinoinnin näkemystä

 


 

16.10.2015 Marika Koskinen, opiskelijabloggaaja

Tiedottajaksi rakkaudesta viestintään

 

Koska tunnustan kuuluvani siihen ihmisryhmään, joka on parhaimmillaan kädet täynnä töitä, vaihdoin vapaa-aikani lapsiperheen arjen ohella myöhäisiin iltoihin koulukirjojen ja raporttien parissa. Rakkaus lajiin kuitenkin kesti ja valmistuin Tiedottajan tutkinnosta. Lisäksi tulin valituksi Vuoden tiedottajaksi 2015. Nyt uskallan sanoa olevani todellinen viestinnän ammattilainen.  

Lue koko artikkeli: Tiedottajaksi rakkaudesta viestintään

 


 

16.10.2015 Antti Voutilainen, opiskelijabloggaaja

Ei koskaan enää opiskelua

 

Ajatus pänttäämisestä ja koulunpenkin kuluttamisesta on ollut erittäin vastenmielinen sitten omien valmistumiseni jälkeen. Syynä lienee se, että en oikeastaan tiennyt, millaisiin tehtäviin olen hakeutumassa, jolloin myös opiskelu oli päämärätöntä. Päämääränä oli lähinnä päästä läpi kurssilta ja siirtyä seuraavaan. Kun sitten työelämässä virisi halu päästä vaativampiin tehtäviin ja huomasin, että oma osaaminen ei tukenut tavoitteitani, palasin miettimään, mikä minua oikeasti kiinnostaa. Löytyi kirjoittamisen palo. Ja sen jälkeen löytyi sopiva koulutuskin.

Lue koko artikkeli: Ei koskaan enää opiskelua

 Seuraa meitä Twitterissä  Suraa meitä Facebookissa  Seuraa meitä LinkedInissä  Seuraa meitä Pinterestissä    Seuraa meitä YouTubessa

Tilaa uutiskirje

                                                         

Muutoksen ammattilaiset -opiskelijablogi

 

Ei koulutusta koulutuksen vuoksi vaan siksi, että jokin muuttuu. Opiskelijablogissamme äänen saavat eri asiakkaamme.

Mikä muuttui koulutuksen ansiosta? Miten opinnot muuttivat elämää? Entä miten ne vaikuttivat työn tekemiseen tai uraan? Sytyttikö opiskelu jo sammuneen intohimon omaan työhön tai rohkaisiko ottamaan enemmän vastuuta?

Bloggauksissaan opiskelijat kertovat opintojen sovittamisesta arkeen, kuivaavat hikikarpaloita otsaltaan sekä iloitsevat saavutetuista tavoitteista ja oppimisen riemusta.

 

 

 

   OPISKELIJAKOKEMUKSET
   KOULUTUKSISTA 

 

   Copywriterin työ

    Johtamisen erikoisammattitutkinto, JET

    Markkinoinnin johtamisen tutkinto, MJD

    Tiedottajan tutkinto                              

    Tekstisuunnittelijan tutkinto

 

   

 

17.9.2015 Jani Tynninen, vierasbloggaaja

Elämä voi olla epävarmaa - aikuiskoulutuksen hyödyt eivät

 

 

Näin alkusyksystä palataan lomilta palavalla innolla töiden tai opintojen pariin. Toisaalta ne, jotka ovat jääneet kokonaan ilman opiskelu- tai työpaikkaa miettivät kuumeisesti, mitä tehdä tulevaisuutensa suhteen. Pitäisikö lähteä työelämään, pitää välivuosi tulevaisuutta pohtien, mennä avoimeen yliopistoon tai kouluttautua lisää jollain muulla tapaa?                       

Vastavalmistuneena koulunpenkille

Valmistuin itse ammattikorkeakoulusta liiketalouden tradenomiksi viime keväänä, ja pohdin jo silloin noita samoja kysymyksiä. Tiesin vasta opintojeni loppuvaiheessa, että markkinointi ja erityisesti copywriterin ammatti kiinnostivat minua eniten. En kuitenkaan ehtinyt paneutua copywriterin ammattiin tradenomiopintojeni aikana, joten täydentävä koulutus tuntui itsestään selvältä vaihtoehdolta ennen työelämää. Täydensinkin opintojani Markkinointi-instituutin Copywriterin työ -kurssilla.

Lue koko artikkeli: Elämä voi olla epävarmaa - aikuiskoulutuksen hyödyt eivät                   

 


 

21.5.2015 Anna Nurkse, vierasbloggaaja

#hyvätyöpaikka

 

 

Näinä digitalisaation aikoina on tärkeää pohtia, millainen on hyvä työpaikka. Yritykset mahdollistavat etätöiden tekemisen ja työyhteisöistä tulee tehokkaasti digitaalisissa ympäristöissä toimivia. Esimiestyö on kuitenkin mitä suurimmassa määrin arjessa johtamista ja tukemista sekä läsnäoloa, joihin digitaalinen työ ja virtuaalisesti toimivat työyhteisöt asettavat uudenlaisia haasteita. Miten esimerkiksi huolehditaan työntekijöiden jaksamisesta, jos heitä ei näe työpäivien aikana eikä kuulumisia ei ole mahdollista kysyä?

Lue koko artikkeli: #hyvätyöpaikka                      

 


 

 


Seuraa meitä Twitterissä  Suraa meitä Facebookissa  Seuraa meitä LinkedInissä  Seuraa meitä Pinterestissä    Seuraa meitä YouTubessa
                        
Tilaa uutiskirjeOta yhteyttä 

  
opiskelijablogi