Muutoksen ammattilaiset -blogi

      Muutoksen ammattilaiset   |   Kirjoittajat  |  Opiskelijablogi  |  www.markinst.fi

 

 

31.5.2017 Hannu Saukkonen

Oppimisen oikotietä ei ole

 

Oppimisen oikotietä ei ole 

Asiakaskohtaamisissa keskustelu siirtyy jossain vaiheessa aina koulutuksen kestoon. Jos puhumme pitempikestoisesta koulutuksesta, kuulen usein kysymyksen: ”Eikö teillä ole mitään lyhyempää koulutusta, seminaareja tai jotain vastaavaa?” Onhan minulla siihen vastaus: ”Onhan toki, mutta asiakaslupauksemme on Tunnistettava muutos. Jos haluat oikeasti muutosta, niin se vaatii pidempää koulutusta.”

Poisoppiminen vanhasta ei riitä

Harvoin kukaan kuitenkaan kysyy sen tarkempia perusteluja. Aloin itse miettiä, olemmeko todellakin oikeassa tässä asiassa. Pohdinta lähti käyntiin, kun hammaslääkärin odotushuoneessa selailin Hyvä Terveys -lehteä. Lehdessä eräässä artikkelissa aikuiskasvatuksen lehtori Anita Malinen Jyväskylän yliopistosta sanoi, että syvällinen oppiminen edellyttää kriittistä ajattelua. Vanhasta irti päästäminen ja nöyrtyminen sen edessä, että ei tiennytkään kaikkea tai edes tarpeeksi jostakin asiasta, on todellista oppimista.

Tämä on varmasti hyvä lähtökohta oman työn kehittämiselle sekä organisaation toiminnan eteenpäin viemiselle. Tuskin kuitenkaan työnantaja on vielä tyytyväinen siihen, että on pystytty poisoppimaan vanhasta – vaaditaan uuttakin puhuria tekemiseen.

Uudet raikkaat tuulet tulevat uusista opeista. Ja kognitiivisen, tietoon perustuvan, taidon kehittäminen vaatii uuden tiedon lisäksi aikaa. Ajatus ei kehkeydy hetkessä, oppiminen on prosessi. Opin vieminen käytäntöön asti vaatii aikaa.

Mutta riittääkö vielä asian hallinta käytännön tasollakaan? Aristoteleen mukaan ensin on käsitettävä teoria itsessään, sen jälkeen on hallittava sen käyttö ja viimeisenä on osattava käyttää sitä oikeassa yhteydessä, sopivassa tilanteessa. Juuri tuo oikeaan tapaukseen soveltaminen on tärkeää ja erottaakin todellisen asian oppimisen eli sisäistämisen pinnallisesta ”ulkoluvusta”.

Oikotie onkin kallein tie

Toki koko tämän prosessin voi hoitaa esimerkiksi katsomalla Youtube-videon, alkamalla johdonmukaisesti soveltaa uutta oppia omaan työhön ja sitä kautta kehittää koko yrityksen toimintaa. Ilman tukea uuden tekniikan tai ajatusmallin arkikäyttö on kuitenkin todella haasteellista – me jäämme tekijöinä silloin täysin yksin ja ilman ohjausta. Vanhan viisauden mukaan kokemus on hyvä koulu, mutta sen lukukausimaksut vaan ovat kovin korkeat.

Opiskelu vaatiikin paljon itsekuria, kuten Maria Mäenpää kirjoittaa Ei kannettu muutos kaivossa pysy -blogissaan. Arkeen sopeutumista helpottaa pitkäkestoisen koulutuksen aikana saatava tuki kouluttajalta ja alan ammattilaisilta sekä myös usein huomioitta jäävä opiskeluryhmän vertaistuki. Koulutusmaailman sanoin, itsereflektiokin vaatii tukea, yksin siihen ei pysty, ainakaan helposti.

Ehkä me ihmiset haluamme vain luonnostaan päästä helpolla, jolloin pitkäkestoisempaan projektiin tarttuminen tuntuu ensin hieman vastenmieliseltä. Koulutuksessa helppouden tulisi kuitenkin liittyä koulutustoteutuksen tapaan, prosessin kestosta tai laajuudesta ei voi tinkiä, jos haluaa saada aikaan muutosta eli oppia.


 

***

Haluatko pysyä ajan tasalla omasta alastasi? Jätä yhteystietosi, niin saat tietoa aikuiskoulutuksesta ja ajankohtaisista työelämän ilmiöistä sekä annat Markkinointi-instituutille luvan markkinoida sinulle palveluitaan. Lisäksi kuulet ensimmäisenä eduistamme ja kampanjoistamme.

 

Jaa tämä artikkeli:


 


 


 

 

 

 


Hannu Saukkonen 

Hannu Saukkonen

kehittämispäällikkö
Markkinointi-instituutti, Oulu

LinkedIn

Hannu haluaa päästä asiakkaan pään sisään ja saada selville, mikä todella luo asiakkaalle arvoa. Hänelle ei riitä se, mitä asiakas sanoo, vaan hän haluaa selvittää, mitä asiakas ei itsekään ymmärrä tarvitsevansa. Sitten Hannun tehtävänä on vastata tähän tarpeeseen kauniin yksinkertaisella palvelulla, joka ylittää asiakkaan odotukset.

Toni Renberg MJD
 

"Koulutukseni ei jäänyt pelkästään luokkahuoneisiin tai tehtäviin: on hieno tunne, kun pystyn vaikuttamaan ja auttamaan omaa organisaatiotani kehittymään."


Toni Renberg, markkinointi- ja koulutusjohtaja, PerkinElmer Turku Site
Markkinoinnin johtamisen tutkinto, MJD

                                                                   

Lue myös:

Marjo Silvo: Menestystä estävät tottumus, henkinen laiskuus ja uskon puute

Menestystä estävät tottumus, henkinen laiskuus ja uskonpuute

Marjo Silvo

 


 

Oppimisen oikotietä ei ole